[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 02.02.2006. 18:38 ] @
Da vidim kakvo je javno mnenje po ovom pitanju :)

Zanimaju me prevashodno bolnice, ustanove koje pomažu drugim ljudima i sl.

Molim vas bez sebičnih ("daj meni") i glupih ("opet daj meni") predloga.
[ thePOET @ 02.02.2006. 18:54 ] @
Daj meni! :) .....salim se :)

Dao bih ucenicima pobednicima na raznim takmicenjima.
A ako bas mora ono sa pomaganjem ugrozenima, dao bih Crvenom Krstu; oni to valjda znaju da rasporede kako treba.
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 02.02.2006. 19:13 ] @
A vidiš, meni se baš CK učinio najmanje delotvornim. Da mu se daje taj novac, ništa se radikalno ne bi promenilo (nije to neka suma za neke radikalne promene, ali ipak...) Tim novcem bi se samo zakrpilo par rupa. Ali ako bi se on recimo dao nekom institutu, mogao bi se popraviti krov (valjda može za te pare:) ili neka druga izmena ili popravka sprovesti do kraja.

Pa bi barem neko imao punu korist od toga :)
[ Dalibor81 @ 02.02.2006. 19:34 ] @
U prosirenje zgrade vlade republike Srbije
Salim se.
Nekom domu za ne zbrinutu decu, ili tako nesto.
[ Slobodan Miskovic @ 02.02.2006. 19:40 ] @
Finansirati koncerte Ramba Amadeusa.

Vise na :

http://www.b92.net/info/vesti/..._id=187234&nav_category=12

Rambo Amadeus za ometene u razvoju
2. februar 2006. | 08:18 | Izvor: B92
Pančevo -- Rambo Amadeus u Pančevu održao koncert za osobe ometene u razvoju.

"Rambo, care..." (Beta)

Antonije Pušić kaže da mu se veoma dopalo da svira koncert za osobe ometene u razvoju i da je zbog toga rešio da s njima osnuje političku stranku koja bi se borila za prava osoba koje su mentalno nedovoljno razvijene.

"Video sam gospodina koji ima veliku dioptriju i polomljene naočare zalepljene selotejpom. Ako on nema 50 dinara za novi okvir, to je onda politika. Plašim se da bih mogao da dobijem mnogo veći procenat na izborima kao nosilac liste nego što se misli", kaže Rambo.

Koncert je bio besplatan, a Rambo kaže da je spreman da uz malu nadoknadu krene na turneju po Srbiji i Crnoj Gori. "Ne bih imao ništa protiv ni da mi Ministarstvo zdravlja uplati jednu čitavu turneju po zavodima za ometene u razvoju", kaže on.

Finansiras turneju a na kraju turneje zavrsni koncert za sve poslanike.
[ JOJO847 @ 02.02.2006. 22:02 ] @
Negdje gdje bi to islo za obrazovanje
[ H@usto® @ 02.02.2006. 22:14 ] @
Mojoj devojci... (vidis da nisam sebican)
[ BillyTheKid_79 @ 02.02.2006. 22:15 ] @
Porodilista,inkubatori(jako su skupi,bar mislim),gde god ih nema,ili fali(a uvek fali),kupiti po jedan!

[Ovu poruku je menjao BillyTheKid_79 dana 02.02.2006. u 23:16 GMT+1]
[ ventura @ 02.02.2006. 22:23 ] @
Onom ko je izmislio Windows XP Embedded... Ruke mu se pozlatile...
[ anon28907 @ 02.02.2006. 22:24 ] @
Citat:
Nekom domu za ne zbrinutu decu, ili tako nesto.
[ Predrag Gajic @ 02.02.2006. 23:02 ] @
Dao bi' Gojku,da konačno uzme ZVERKA i da es nebude više nikad down u narednih 20-30god.Ja es smatram baš takvom ustanovom koja pomaže drugim ljudima i to velikom broju ljudi,većim nego bilo koja druga ustanova kod nas.
[ pctel @ 02.02.2006. 23:51 ] @
Usao bih u pekaru, kupio 50.000 kifli i poslao gladnoj deci u Africi.
[ aleksandaraleksandar @ 03.02.2006. 00:11 ] @
pokrenuo mali investicioni fond.
zasto baciti 10K evra?
[ Nabukodonosor @ 03.02.2006. 00:19 ] @
Pa tih 10 000 eura u nekim sferama (kao sto je npr. Crveni Krst i slicno) ne bi pomogli ama bas nista. Zato bih dao tih 10000 jevreja tamo gde ce to mnogo dobra da ucini...npr. u neko sirotiste da se poboljsaju uslovi za zivot ili bih pokupovao neke lekove i dao ih onima kojima su najneophodniji. U svakom slucaju davao bih samo za zdravlje i opstanak ljudi. Te price o skolama i slicnim sranjima me ne bi zanimale. Da ja dam pare tamo nekom klincu zato sto je bubacio i pobedio na nekom takmicenju dok neko dete na drugom kraju zemlje umire jer nema pare za lekove. Zalosno....

Citat:
Usao bih u pekaru, kupio 50.000 kifli i poslao gladnoj deci u Africi.

Na sta li ce da lice te kifle posle 10-tak dana?

Citat:
Onom ko je izmislio Windows XP Embedded...

Uzas...uff

[Ovu poruku je menjao Nabukodonosor dana 03.02.2006. u 01:22 GMT+1]
[ Slobodan Miskovic @ 03.02.2006. 00:50 ] @
Zamislite lice tog pekara koji bi cuo da hocete da kupite 50 000 kifli
[ Kosta ******um Rex Persia @ 03.02.2006. 00:56 ] @
Teška srca bih poklonio, radije bih to sebično zadržao za sebe( šta ćete, teška su ovo vremena), ali ako bih morao, poklonio bi te pare Piratskoj partiji i nastajanju, po uzoru na
Piratsku partiju koja je osnovana u Švedskoj pre mesec dana.

A sad ozbiljno, pa verovatno nekoj dečjoj klinici.
[ peda80 @ 03.02.2006. 01:10 ] @
za raseljenu i decu bes roditelja sa prostora KOSOVA i METOHIJE
[ zaraza @ 03.02.2006. 01:19 ] @
da imam tolke pare da mi 10k evra predstavlja sicu, verovatno ih ne bih nikome ni davao...
mislim, ne bih ni imao velike pare da sam delio okolo, zar ne?

e sad, posto nemam velike pare, i mogu da mastam...verovatno nekoj bolnici....
[ nicr @ 03.02.2006. 01:25 ] @
Citat:
peda80: za raseljenu i decu bes roditelja sa prostora KOSOVA i METOHIJE

Slazem se. Inace sprskim porodicama na Kosovu je definitivno najteze. Sta sve oni prezivljavaju,...,pa bruka i sramota bi bila imati mogucnost, a neposlati im novac...

[Ovu poruku je menjao nicr dana 03.02.2006. u 02:30 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao nicr dana 03.02.2006. u 02:31 GMT+1]
[ Zikka @ 03.02.2006. 01:35 ] @
Otisao u selo mojih roditelja i finansirao zavrsetak crkve i ne bih trazio da se to negde posebno naglasava.
[ BytEfLUSh @ 03.02.2006. 07:41 ] @
Pošto mi se čini da 10.000€ neće baš puno koristiti nekoj organizaciji (npr. dečja bonica, dom za nezbrinutu decu, crveni krst i sl.), verovatno bih odabrao nekog pojedinca ili porodicu za koje smatram da im je taj novac neophodan. Geografska lokacija, prethodno mesto prebivališta i nacionalna pripadnost, naravno, ne bi uticali na odluku.
[ dalibord5 @ 03.02.2006. 08:24 ] @
Posto to nije suma koja bi egzistencionalno promenila neciji zivot,odabrao bih dva siromasna,ali pespektivna studenta i omogucio bih im da zavrse studije.
Uz obavezu da,kada se zaposle,isto to urade za nekog siromasnog ucenika kod koga prepoznaju potencijal.
Uradio bih tako jer sam ja morao da ostavim studije da bih radio.Zato sada moram ponovo da ucim,umesto da radim.
Ili bih pronasao nekog junaka koji ima vise od petoro dece,a svojski se trudi da ih vaspita,odhrani i odskoluje.
To zato sto ima i onih koji samo stancuju decu a za njih uopste ne brinu.
Oni bi verovatno propili svaki novac koji im dodje u kucu.
[ ton_majstor @ 03.02.2006. 09:19 ] @
Dao bih osnovnoj školi u koju ide moj sin. Iako je lepa, čista i sređena i u ovo sirotinjsko vreme, sa tih 10.000e bi kupili silan nastavni materijal, što bi koristilo jednog dana i mom sinu, iako je sada prvak.

Dalje, ko bi zabio keca sinu čoveka koji je dao tolike pare školi?

Pozdrav!
[ -V-O-Y-A-G-E-R- @ 03.02.2006. 16:18 ] @
Citat:
BytEfLUSh:Pošto mi se čini da 10.000€ neće baš puno koristiti nekoj organizaciji (npr. dečja bonica, dom za nezbrinutu decu, crveni krst i sl.), verovatno bih odabrao nekog pojedinca ili porodicu za koje smatram da im je taj novac neophodan.

Ali nekako..10.000 je jako puno novca (za jednu porodicu..ma kako siromašna ona bila). Stan ne mogu kupiti za te pare (ako im je krov nad glavom najveći problem)..a opet u Srbiji je ko zna koliko drugih podstanara. Subvencionisati jednu porodicu, koja je na rubu egzistencije jer roditelj(i) nemaju posao jer nisu obrazovani ili su tehnološki višak je nekako prilično sebično, kada se gleda društvena korist.

Mnogo mi se "ravnopravnijim" čini novac dati ustanovi koja će za te pare 6 meseci zaboraviti na troškove hrane ili grejanja. Ali je ovo verovatno stvar percepcije :)

U donacije novca crkvi ne verujem, a i ono za stanovnike Kosova mi je ko prazna priča. Sam sam preživeo rat bez pomoći sa strane i pre svega, odluka da ostanem tamo gde sam bio, a ne da odem negde drugde, je bila moja vlastita (ja=porodica), a odrastao čovek treba da stoji iza svojih odluka i da za njih odgovara. Na to što je neko odlučio da ostane na Kosovu, a opet neko drugi da dođe/izbegne u npr. Niš, gledam pre svega kao na ličnu odluku, poput one da li ostati na selu ili doći u grad. Smatram da pojedinac (donator) ne treba da finansira odluke te vrste. U pitanju su viši politički ciljevi, iza kojih (treba da) stoji sama država, kojoj su te stvari u interesu.

Citat:
dalibord5:Posto to nije suma koja bi egzistencionalno promenila neciji zivot,odabrao bih dva siromasna,ali pespektivna studenta i omogucio bih im da zavrse studije.
Uz obavezu da,kada se zaposle,isto to urade za nekog siromasnog ucenika kod koga prepoznaju potencijal.

Ovo je zanimljiva ideja..postoji čak i neki film koji se bazira na sličnom samarićanskom geslu, gde onaj ko primi uslugu, neki drugi put je daje nekom drugom (kako se zove taj film?:) ali koja je garancija da će ta dvojica biti u stanju/hteti da to urade jednog dana? :) Jer je nastavak tradicije u suštini početna premisa u tom činu :) A ja sam studiram (skoro pa vanredno) i radim već 3 godine puno radno vreme, tako da baš i nemam razumevanja prema onima koji to ne mogu (ALI, veliko ALI :) sam svestan da je gotovo nemoguće studirati neki fakultet prirodnih nauka ili tehnički i raditi full-time:) Da se ne nađe neko uvređen :)

Edit: donor -> donator

[Ovu poruku je menjao -V-O-Y-A-G-E-R- dana 03.02.2006. u 17:21 GMT+1]
[ Ilic Igor @ 04.02.2006. 00:22 ] @
Poklonio bi jednoj devojci sumljivog morala, koja je imala hrabrosti/potrebe, da po onom minusu čuči na ćošku blizu Nacionala.
Više iz sažaljenja!
[ thePOET @ 04.02.2006. 18:50 ] @
@Nabukodonosor: Ne znam zasto, ali cini mi se da mislis da su pobednici na takmicenjima deca bez grama mozga i sa vilama na dedinju. Naravno da je bolje dati ugrozenima; onima koji nemaju 'leba da jedu, a ne da sebi kupe lekove. Ipak, mislim da je suma od 10.000€ suvise mala za takve donacije. Mozda gresim, ali to je samo moje misljenje.