[ gilebatocina @ 14.02.2006. 07:27 ] @
Posto vidim da ima dosta tema vezanih za grejanje da pitam i ja nesto posto smo usred sezone grejanja. Naime u kuci imam parno grejanje u kombinacioji kotla na cvrsto gorivo i elektricnog kotla.Elekticni kotao ukljucujem nocu kada je jeftina struja a ostatak dana lozim klasican kotao. Nekoliko prijateljam mi je pricalo da postoji mogucnost ugradnje limitatora i da se to isplati uraditi, pa da se grejem samo na struju. Kuca nema izolaciju (koju cu ako bog da uraditi na prolece) tako da mi mesecno trosim 1 tonu kvalitetnog uglja(resavica,banovici i sl) ili 3 tone niskokaloricnog uglja("dunavac",vreoci). Inace kuca ima 120m2. Kad bih koristio samo elekticni kotao on u proseku trosi od 5-10kw/h, zavisno od spoljne temperature.Sve ce se to naravno smanjiti kad se uradi izolacija. E sad ako neko zna kako funkcionise to sa limitatorima i ako ce to da kosta isto kao da koristim ugalj(100evrica mesecno) onda mi se isplati da ugradim, a da ne pricam da nemoram da se prljam dok lozim.Jedino sto ne znam ima li tu tarifa(zelena,plafa i crvena), koje su cene po kw i sl.Ako neko ima iskustva sa ovim neka odgovori |