[ zeljkoserb @ 20.03.2006. 00:13 ] @
NEOBICAN PROBLEM SA RADOM NA BENZIN! Imam LADU111 na kojoj je ugradjen plinski uredjaj tipa ZAVOLI. Posle godinu dana rada sa plinskim uredjajem poceli su da se javljaju problemi sa radom na benzin tako sto nije hteo da drzi ler gas prilikom paljenja. Cak nije hteo da prima gas dok se ne zagreje i seckao prilikom rada na benzin. Problem sam resavao tako sto sam ga odmah prebacivao na plin i vozio tako. Kad bi se zagrejao normalno bi radio na benzin. Medjutim kako je vreme prolazilo sve slabije je radio na benzin tako da sad uopste ne prima gas na benzin vec se gusi i ide ispod 20km/h. Na plinu sasvim normalno radi i nema nikakvih problema. Prvo sam mislio da problemi nastaju od plinskog emulatora koji preuzima rad sistema za ubrizgavanje ali se ispostavilo da i bez njega radi lose na benzinu. Onda sam se obratio ovlastenom servisu za LADE u Nisu. 1. Ispitali su pumpu za gorivo i pritisak u sistemu za gorivo i ispostavilo se da je u redu. Cak su stavili i drugu pumpu da provere i radio je isto! 2. Protokomer vazduha je bio sledeci sumnjiv ali su zamenom ustanovili da je ispravan! 3. Utvrdili su da nisu dizne prljave… ali su rekli i da su prljave morao bi da radi mnogo bolje?! 4. Digli su ruke od problema buduci da je kompjuterskom dijagnostikom utvrdjeno da nikakav problem ne javlja! 5. Napominjem da sam filter za gorivo menjao pre nego sto su poceli problemi, da je od ugradjivanja plina auto odlicno isao i na plin i na gorivo cak je na plin isao bolje! 6. Zvali me posle iz servisa i rekli da je mozda ipak filter za gorivo iako je nov…. Ali vise nisam bio siguran u njihove eksperimente i nista nisam poduzeo. ISKRENO MOLIM SVAKOG KO IMA BILO KAKVU IDEJU ZA RESENJE MOG PROBLEMA DA MI SE STO PRE JAVI. POMOC POTREBNA STO PRE JER SAM OCAJAN. ZELJKO ZIVKOVIC Moli se korisnik da ne ostavlja svoj e-mail a tek ne broj mobilnog telefona javno. [Ovu poruku je menjala cicika dana 20.03.2006. u 12:12 GMT+1] |