[ tox master @ 03.04.2006. 23:31 ] @
pozdrav svima evo sad sam bas dosao kuci pa da pitam nesto. :) posto sam isao sa kolima tamo gde sam bio na povratku mi nesto "dodje" da malo procepim motor posto nisam odavno. :) ali tad se desilo nesto zanimljivo,navlacio sam do maksimuma obrtomer (preko 6000 obrtaja) i slucajno pogledam u retrovizor kad vidim da mi neko blica.ali ubrzo shvatim da nema ko da blica posto sam isao otprilike 150-160 km/h a znam da nije bilo nikog iza mene.ali to ipak nije bilo blicanje nego neke varnice koje su ostajale iza kola i rasipale se po asfaltu.najslicnije pojavi kad u voznji izbacite pikavac kroz prozor a varnice se razliju po putu. e sad mene interesuje sta je razlog ove pojave posto sam to i pre primecivao (dok sam bio mlad i lud) :) ja mislim da to sagoreva cadj koja se nakupila u izduvnoj cevi pa pri velikom broju obrtaja bude "sastrugana" sa zidova auspuha i izbacena napolje. ovo je moja pretpostavka pa ako neko zna sta je stvarno u pitanju neka postuje,bas me zanima. (a pregledacu sutra da li joj imam karike na autu,mozda su to one bile :) ) ps:auto je askona 1.8i ,ajnspric 85 kw ako nesto znaci. pozdrav |