[ Machiavelli... @ 05.07.2006. 10:56 ] @
Ako je neko imao slicnih problema neka ode na ovaj site i sve ce mu se samo kasti. Naime, juce podjoh na razgovor za posao i shvatim da ne znam da vezem kravatu :-)... Pozanimam se malo unaokolo i nadjem ovo. Sve je jesno ko dan a i jednostavno... Pa mozda Vam pomogne...

http://web.comhem.se/~u41108853/BosanskobrodskiWeb/kravata.html

Cheers,
Djordje
[ tdjokic @ 05.07.2006. 21:36 ] @
Zasto se koristi jednostruki cvor? On je (bar meni) dosta ruzniji, sto i nije nesto presudno, ali ne lezi lepo i uvek je nekako na jednu stranu. Nikako ne shvatam ljude koji nose kravatu sa jednostrukim cvorom, mnogo mi je prirodnije onda da je uopste nema. Ipak, mnoge javne licnosti je nose i sa jednostrukim cvorom.

Ne bih sada o onim ljudima iz naroda, koji nekad moraju da nose kravatu, a ne mogu da zakopcaju kragnu, to smatram nuznom iprovizacijom - nema se kud - razni vratari, policajci i slicne sluzbe, a boga mi i poneki politicar se nadje.

Ja znam da vezem kravatu u rukama, a na sebi - nikako, smesno. U vojsci sam cesto vezivao drustvu (1969 godine(!)) bas zahvaljujuci toj vestini da je vezujem u rukama i cesto sam bio okruzen drugarima, pogotovu sto su i neki stazisti vikali: "Dodjite da vidite sta je napravio od nje!"
[ Machiavelli... @ 05.07.2006. 22:25 ] @
Ja sam naucio sa ove slike.. Pravo da ti kazem nisam ni probao 2 cvora, jedva (ali lepo je ispalo) svezah i jedan :-)... Probacu i sa dva. A sto se tice nosenja, ebi ga neka zanimanja zahtevaju odelo, to mu dodje ko pekaru kecelja, sta da se radi.

Cheers,
Djordje
[ Black_eyed @ 07.07.2006. 08:20 ] @
Heh, i sa sam se svojevremeno bakcao sa kravatama, sada sam ispao iz stosa.

Postoje: obicni, vidzor i poluvindzor cvor. Probao sam sva tri i ovaj poluvidzor mi najlepse izgleda. Obicni mi je nekako suvise mali, kao pertlu da sam svezao oko vrata. Imao sam negde slike za sve ove cvorove ali ajd' sad nadji to....