[ Conica @ 10.02.2003. 11:14 ] @
Postovanje svima. Nekoliko meseci sam(smo) svedok(ci) pojavljivanja raznih clanaka u novinama (dnevnim, mesecnim...) koje pisu ..nije dovoljno reci nekompetentni....vec novinari koje ne znam kojom reci da okarakterisem a da ne zvuci jako vulgarno i bezobrazno. Clanak koji mi je ostao u glavi kao najupecatljiviji pojavio se u dnevnim novinama DANAS, a tema je bila "Lenox", koji je mnogo bolji od "Vindoza" (steta ne mogu da kucam na cirilici), jer je jednostavniji za koriscenje. I sta prosecan covek da misli...novinar je napisao, novine su objavile, znaci covek je kompetentan da pise o toj temi, a situacija je takva kakvom je oni prikazu. Na drugom topicu ovog foruma (svi znate za njega..tema o rvan-u) takodje se povela jedna tema koju ovde ne zelim celu da komentarisem, vec samo jedan aspekat koji se kroz nju provlaci, a to je povezanost i prikaz situacije od strane novinara. U nekim clancima koji se spominju u pomenutoj temi, pojedinci su proklamovani kao "najbolji", "najperspektivniji", "jedini" ... sto nije istina. Bila bi kada bi postojalo neko pravno telo koje bi okupljalo web dizajnere i developere i koje bi dalo akreditacije i svoj "amin" za takve komentare, ali ovako... Takodje u svim tim clancima se kao NAJVAZNIJA informacija provlaci clanstvo u udruzenju IAWMD, a prosecan citalac nema pojma da moze da ode na njihov sajt i vidi da svako ko plati $80 moze da se uclani. Najgore u svemu je sto jako veliki broj ljudi cita takve clanke i komenatre, i situaciju prihvataju zdravo za gotovo, i na taj nacin se cela jedna populacija dovodi u veliku zabludu. Zar ne bi trebalo da postoji kontrola nad takvim stvarima? I kakav je to novinar koji dozvoljava sebi da napise (bar da je cutao i pokrio se usima) takav clanak, a pogotovo KAKVE SU TO NOVINE koje dozvoljavaju sebi totalnu anarhiju u objavljivanju takvih clanaka. Eto toliko od mene...samo da izrazim svoj revolt!!!!!!! Pozdrav Conica :( |