[ Extradan @ 18.08.2006. 12:53 ] @
Da li neko ima iskustva sa centralnim usisavanjem. |
[ Extradan @ 18.08.2006. 12:53 ] @
[ damirh @ 22.08.2006. 02:50 ] @
Sta ti je to?
Kao grejanje, samo usisavanje za celu zgradu/grad/ ? [ buljubasa @ 22.08.2006. 17:27 ] @
Potrazi na netu.Sigurno ces naci bar pet raznih proizvodjaca,ima i fotografija nacin ugradnje itd.U beogradu postoji firma koja prodaje sisteme za centralno usisavanje mislim da se zovu BENO.inace mislim da je sistem super jer nema buke a sto je jos vaznije nema izduvavanja prljavog vazduha i prasine.
[ Extradan @ 25.08.2006. 17:56 ] @
To je sistem koji moze da se postavi u svakom objektu. Sastoji se od centralne jedinice usisivaca, uticnica koje su rasporedjene po objektu i pvc cevi joje sve to povezuju. Tacno je da niti ima buke, niti prasine i da je usisavanje mnogo lakse, samo se crevo za usisavanje šeta od uticnice do utičnice pri čemu se usisivač, koji je fiksiran u nekoj od pomoćnih prostorija automatski ukljucuje. Sistem deluje fenomenalno ali nisam imao prilike da ga isprobam. Što se firmi tiče čuo sam da je italijanska firma Disan najača po tom pitanju.
[ Alex_Z @ 25.08.2006. 19:24 ] @
Nisam postavljao odgovor jer ne znam nikoga ko to ima. Medjutim, u nekom
razgovoru koji se vrteo oko alergija na kucnu prasinu, ljubimce, grinje itd receno je jasno i glasno (tip je lekar - pedijatar, GB) da su dve najefektnije stvari: uredjaji sa vodenim filterom (kojih ima i kod nas; raznih modela i proizvodjaca, pa ko kol'ko ima para) i sistemi centralnog usisavanja. Ne verujem da u zemlji nema nikoga ko to ugradjuje. Medjutim, kako je to jos uvek exkluziva (ne zbog cene nego zbog neznanja) trebalo bi se obratiti nekom od izvodjaca unutrasnjih radova ali onih koji barataju sa ciframa :) Imao sam prilike da probam vodene sisteme, i to je bajka! Mogu da zamislim ove centralne. [Ovu poruku je menjao bakara dana 22.01.2007. u 14:33 GMT+1] [ ctrl alt del @ 28.08.2006. 07:10 ] @
U Sava centru postoji već dosta dugo ovaj sistem. Svrati do njih i informiši se kod nadležne tetkice :)
Inače to je nešto što bi zaluđeniji "samovac" mogao napraviti. Najveći problem je verovatno rešenje "utičnica", odnosno ventila za crevo u zidu. [ cicovic @ 28.08.2006. 10:30 ] @
Sistem je zaista dobar. Imao sam priliku da vidim demonstraciju u jednoj kuci. Problem koji mislim da se postavlja je ugradnja sistema u postojecu (vec sazidanu kucu) jer creva nisu bas tanka. Ova kuca u kojoj sam video sistem je pravljena i paralelno sa gradnjom montiran centralni vacuum system. Najveca ironija je sto je to kuca nekih gastarbajtera u nekoj zabiti od kuce , gde niko nikad ne zivi.
[ deki40 @ 28.08.2006. 14:47 ] @
[ Extradan @ 02.09.2006. 13:05 ] @
www.disan.com
[Ovu poruku je menjao bakara dana 22.01.2007. u 14:34 GMT+1] [ natalina @ 12.01.2007. 09:36 ] @
Moja iskustva sa centralizovanim sistemom usisavanja DUO VAC, koji instalira i prodaje novosadska firma J***, su izvanredna.Kao deciji lekar bila sam u situaciji da preporucim roditeljima u slucajevima razlicitih alergijskih reakcija na prasinu u svakom obliku, do one najfinije,da uvedu ovakav nacin usisavanja i rezultati su bili vidljivi veoma brzo.
Ovaj sistem usisavanja je zapravo tehnicko cudo jer omogucuje ciscenje objekata, od kuca, stanova, hotela, obdanista, bolnica, bez buke, samo uz koriscenje gibljivog creva sa cetkom, a da se pri tom sva necistoca do najsitnijih cestica odvodi u centralinu koja je smestena u nekom tehnickom prostoru. Kao lekar sa dugogodisnjim stazom preporucujem ga! O detaljima kada posetite sajt ove firme www.********.com [Ovu poruku je menjao lancia88 dana 12.01.2007. u 11:18 GMT+1] [ Extradan @ 22.01.2007. 12:46 ] @
Uspeo sam da nadjem i prave profesionalne sisteme centralnog usisavanja. Mogu da se koriste i za stambene objekte, kao i za poslovne objekte bez ogranicenja po pitanju kvadrature. Firma je iz********, www.*******co.yu.
[Ovu poruku je menjao bakara dana 22.01.2007. u 14:32 GMT+1] [ tetreb995 @ 08.01.2009. 12:54 ] @
Da ne otvaram novu temu ,bolje da aktuelizujem postojecu.
Proslo je puno od zadnjeg posta ovde .Da li je neko u medjuvremenu instalirao i koristio DuoVac sistem centralnog usisavanja .Vidim da je sada u ekspanziji ovaj sistem,iako je verovtano na Zapadu odavno old news. Cesto srecem reklame DuoVac sistema iz Kanade koji sada imaju ovlascene zastupnike u Novom Sadu valjda . Da li biste se usudili da instalirate ovaj sistem ,ako bi imali mogucnosti ( novogradnja,adaptacija...) ? pozdrav [ IvoD @ 08.01.2009. 15:59 ] @
Ma super stvar. Da imam finansijske mogućnosti uopšte se ne bi dvoumio.
[ tetreb995 @ 08.01.2009. 16:41 ] @
Finansije manje vise ,nije valjda 100 dukata :-D
Nego da li neko ima vec instalirano ,da podeli utiske kako to radi u praksi ? Lepo je sve to sto pise ,reklame i ostalo .... desava se da u praksi nije bas sve tako bajno . pozdrav [ Extradan @ 09.01.2009. 11:58 ] @
Ja instalirao u medjuvrenu i radi sjajno. Da se razumemo, sistem nije namenjen da diže tepihe već da normalno usisava prašinu. Nema buke, nema recirkulacije sitne prašine, treba manje vremena za usisavanje, za sada nema održavanja, a i dosta je jeftiniji od raznih Kirbija itd.
E sad, gde su MODERATORI! U mom prethodnom postu, u želji da dam što bolju informaciju, promenjena su slova u zvezdice, valjda da ne bi bilo neke reklame, jel te. A prethodnim postovima natalina i tetreb995 imamo isti slučaj, ali bez intervencije moderatora, što i nije loše jer ljudi treba da imaju kompletnu informaciju, daleko je sve ovo od reklama. [Ovu poruku je menjao Extradan dana 09.01.2009. u 13:11 GMT+1] [ Extradan @ 09.01.2009. 12:03 ] @
Nisam spomenuo da sam instalirao DISAN sistem centralnog usisavanja prašine i da sam zaista zadovoljan. Možete ga nabaviti u Mladenovcu, a rade sve od projektovanja, isporuke, instalacije,...ključ u ruke.
[ tetreb995 @ 09.01.2009. 13:37 ] @
Ja sam zapeo za neki DuoVac kanadski....rade ga zastupnici iz Novog Sada . Cekam da stigne ponuda pa da se prevrnem sa stolice :-)
Ako nije tajna koliki je prostor kod tebe i koliko je kostalo ? [ Extradan @ 09.01.2009. 13:42 ] @
Naravno da nije.
Za spratnu kuću od 120 kvm DISAN sistem centralnog usisavanja sa priključkom u garaži 940 eur, instalacija, utičnice i usisivač. [Ovu poruku je menjao Extradan dana 09.01.2009. u 17:34 GMT+1] [ tetreb995 @ 13.01.2009. 14:33 ] @
Evo ja sam dobio ponudu od firme iz Novog Sada za DuoVac sistem .
Sa centralnom jedinicom " Simplići 451 " za nekih 110 kvm kosta 1250 eura ukupno .To je ova makina : http://www.duovacbalkan.com/simplicit451.html 7 godina garancije. Moram samo da se raspitam kod njih da li se usisava iskljucivo prasina iili recimo mrvice hleba ( mislim otpad tog reda velicine) ili se moze usisavati i recimo sitno razbijeno staklo i takvi predmeti/delici . I jos nesto .Pise da je Max. snaga usisavanja: 414 W ; 0,875" Ø ? Verovatno je to dovoljno za kucno usisavanje ? Pitam jer na usisivacima pisu one cifre po 1800 W recimo.... [ Java Beograd @ 13.01.2009. 15:19 ] @
Ono na usisivaču je oznaka snage motora, tj. koliko wati troši motor. To tek da ima nekakve veze sa snagom usisavanja. Uzgred, primetio sam u poslednje vreme da se kao mera kvaliteta usisvača iskazuje potpritisak koji usisivač može da postigne, što zapravo verno odražava koliko jaku "vuče".
[ tetreb995 @ 13.01.2009. 15:28 ] @
To je ovo :
Max. depresija: 2352 mm H2O 230 mBar ? [ Extradan @ 13.01.2009. 17:23 ] @
Pre nego što sam doneo odluku o nabavci sistema centralnog usisavanja detaljno sam se raspitao i informisao.
Najbitniji parametar za za nabavku centralnog usisivača je tzv AIRWATT, predstavlja rezultat množenja snage usisivanja (mbar) o kojoj ste govorili i protoka vazduha (m3:h). Kada sam sabrao i oduzeo sve ponude, što u tehničkom, što u finansijskom pogledu odlučio sam se za DISAN sistem. Imam dosta materijala o tehničkim detaljima u e-formi pa koga zanima mogu da pošaljem na e-mail. Ne očekujte čuda od centralnog usisavanja, sistem je namenjen za jedno normalno usisavanje kućne prašine (i mrvica naravno), i kao što rekoh ne diže tepihe i sl. Šta više preveliki protok u sistemu može da smanji učinak usisavanja. U praksi, ja zadovoljan, koga izmisli svaka mu čast. [ tetreb995 @ 13.01.2009. 18:43 ] @
Ovaj DuoVac je jedno 30 % znaci skuplji od disan-a .Nadam se da kvalitet opravdava tu cenu. 1300 eura samo za usisavanje nije mala stavka :-)
A za usisavanje tepiha i slicno je ok. Kome treba da izvuce iz tepiha maximalno prasine on ce ga napolje,pa motkom :-) Inace za dnevne potrebe je sigurno ok..zato pominjem mrvice i sitnije sljam ,jer to cini sigurno preko 80 % materijala za usisavanje . Ili da se saceka sajam gradjevine sad u Aprilu pa da se vidi na licu mesta kako fercera sve to . [ Extradan @ 13.01.2009. 21:37 ] @
Jedan od parametara prilikom odlučivanja može da bude i proizvodni program firme. DISAN radi i profesionalne sisteme za objekte bez ograničenja spratnosti i kvadrature, sa mogućnošću korišćenja sistema do osam korisnika istovremeno, na njihovom sajtu su zaista impresivne reference.
E sad, ovi naši kućni sistemi su igračke u odnosu na to, pa računam ako su dobri u sistemima za komercijalnu primenu biće dobri i u sistemima za kućnu primenu. Meni se čini da duovac radi samo male sisteme za kućnu primenu. To je jedan od razloga što sam izabrao DISAN. [ tetreb995 @ 13.01.2009. 21:43 ] @
Rade i oni velike sisteme..ako je verovati referencama i opremi koja je u ponudi . Postoje sistemi sa par hiljada kvm i desetinama uticnica koje mogu da rade istovremeno.
Ja cu sutra pitati da li oni imaju nekoga iz mog grada kome su vec radili i da li bi bili ljubazni da ih pozovu i pitaju mogu li da dodjem da vidim kako radi. A sajam gradjevine u Aprilu mi je daleko da cekam da bih video uzivo kako to radi u praksi. Bas ti zavidim sto si zadovoljan sto ti sistem radi kako si zamislio . :-) Obicno vecina ljudi nadje posle par dana neke zamerke . [ Extradan @ 14.01.2009. 09:12 ] @
Uzmi obavezno i kuhinjski vakum panel, to je sjajna stvar. Privučeš mrvice metlom do panela, uključiš ga nogom i on sve usisisa. Ugradjuje se u soklu od kuhinjskog elementa. Naravno, ako imaš kamin, traži i separator pepela, a ako ti treba usisavanje vode postoji i separator vode, bar kod Disana.
Neka ti obavezno izmere potpritisak na svakoj utičnici po završenoj instalaciji, trebalo bi da bude isti na svim utičnicama. Pre toga kada postavljaju dozne neka ih izvuku za debljinu maltera, jer sa ovom instalacijom, kada se jednom postavi, više nema pomeranja, eventualno štelovanje dubine sa nastavcima. [ tetreb995 @ 14.01.2009. 10:09 ] @
Ja sam se definitivno opredelio za DuoVac .
Napravili su mi ,da kazem , predprojekat i specifikaciju sta i kako . Iz razgovora sa menadzerom prodaje saznao sam sve detalje oko instalacija,odrzavanja ,garancije i servisa . Mislim da jedna firma koja skoro pola veka radi u ovoj oblasti zasluzuje poverenje. Ljudi su bili predusretljivi i posto sam iz "unutrasnjosti" dobio sam ponudu koja je ista kao za nekoga iz Novog Sada . :-) Dalje necu da ih hvalim da ne bude reklama . Javim utiske u Aprilu , nadam se, kada postave instalaciju i kada uradim kosuljicu . pozdrav i do pisanja [ fullmetaljacket @ 14.01.2009. 11:37 ] @
Mislim da je sistem za centralno usisavanje jedna jako dobra i korisna stvar i da je treba svakako imati u svojoj kući.. Ja planiram da ugradjujem jer mi je kuca u izradnji pa mislim da je sada najbolji momenat za postavljanje tog sistema? E sad zanimaju me neke stvari vezane za cenu. Tačnije me interesuje da li u cenu ulazi i montaža tog sistema,ili ja sam moram tražiti majsotre i da li se povećava cena ako sam iz Niša?? Prednost bi dao tamo gde je duža garancija i da li ima ovlašćeni servis kod nas u Srbiji????
Pozz i hvala u napred!!! [ tetreb995 @ 14.01.2009. 12:55 ] @
U cenu je uracunato sve..znaci kljuc u ruke . Ova firma iz NS je generalni zastupnik za Balkan i obezbedjuju 7 godina garancije full. Posle toga obezbedjuju delove i servis .
Njihovi majstori ugradjuju sve i cena je ista ma gde bio jer ,koliko sam shvatio,promovisu po Srbiji ovaj sistem pa im nebi islo u prilog da dodatno naplacuju sve ono sto inace mnoge firme posebno naplacuju. DuoVac je visedecenijska kanadska firma pa mislim da nece biti problema sa servisom i slicno i posle tih 7 godina. Na cevi i infrastrukturu garancija je neogranicena..dok ne srusis objekat :-) [ Extradan @ 14.01.2009. 19:09 ] @
U pravu si, kod svih ozbiljnijih distributera je cena ista u svim delovima Srbije. Naravno na sajtu Disanovog zastupnika se nalazi i kontakt predstavnika u Nišu, koji može da dodje kod tebe i na licu mesta da ti sve objasni i da najpovoljniju ponudu.
[ TransferujOda @ 15.01.2009. 09:28 ] @
Evo i ja razmišljam o tom centralnom usisavanju...
Moj komšija je ugradio prošle godine i kaže da je super. Vidim da se ovde pominju neka dva sistema, on je ugradio Polyco centralni sistem usisavanja. Mene sad zanima kako da znam koji je najoptimalniji sistem za moju kuću. Doduše, ako se rukovodim onim da je lična preporuka najbolja onda nema šta da razmišljam, jer komšiji se veruje, a i video sam kako radi. Ali vidim da ima još sistema pa rekoh možda nije loše da se raspitam još malo pre konačne odluke. Dakl, gde da se raspitam i šta je najbitnije da pitam. [ tetreb995 @ 15.01.2009. 12:31 ] @
Ako imas vremena sacekaj Sajam gradjevine ,krajem Aprila, u Beogradu i pogledaj sam na licu mesta .
DuoVac ce biti sigurno a nadam se i Disan. Za DouVac sam siguran jer na njihovom sajtu vidim slike i sa prethodnih sajmova,par godina unazad. [ TransferujOda @ 15.01.2009. 15:06 ] @
Na sajmu su obično gužve, razvlače ona creva, prave cirkus, usisavaju sve i svašta, pričaju bajke i uglavnom nemaju vremena da objasne najbitnije detalje.
Ja bih to polako i sistematično, koliko da nešto ne promakne. [ Horvat @ 26.01.2009. 12:58 ] @
da nastavim ovde pricu [nisam ni skontao temu]
da li neko IZ LICNOG ISKUSTVA [ima/prijatelj mu ima] ,koliko je to bucno ,u garazi ,ostavi...ili lokaciji u kojoj je motor montiran i koliko su snazni ti usisivaci? da li moze u vise prostorija od jednom da se usisava? [ pantic68 @ 26.01.2009. 13:31 ] @
Opasno glup izum, mislim za nekakvu lakirersku ili stolarsku radionicu ok ali za kucu brate stvarno ne vidim smisao. Pa zar je toliko tesko provuci usisivac kroz kucu? Ljudi izgleda misle da ta skalamerija sama usisava. Ne stedi to ni 5% truda.
[ Extradan @ 26.01.2009. 18:36 ] @
@horvat
Buka kod usisivača je oko 65 db, kao recimo kod klasičnog usisivača, možda i nešto tiše. S obzirom da je usisivač u nekoj od pomoćnih prostorija ti ga PRAKTIČNO I NE ČUJEŠ. Prilikom usisisavanja čuješ samo šum vazduha koji se usisisava što zavisi od nastavaka. Da pojednostavim, usisavaš i u isto vreme pričaš telefonom, ili gledaš tv, ili pričaš sa ukućanima. Može da se usisava istovremeno u više prostorija, ali je to priča koja prevzilazi kućne potrebe. usisivač za 2 operatera je oko 2.000. eur, a za osam operatera čak 17.000 eur, to su sistemi namenjeni poslovnim objektima, hotelima i sl. Drži se ti ovih kućnih varijanti usisivača za jednog operatera od 500-1.300 eur [ Horvat @ 26.01.2009. 19:14 ] @
hvala
ukapirao sam ja da je U SOBI tiho ali pitam buku u toj "pomocnoj prostoriji" koju stvara :) hmmm nije bas jeftino...linkove,tj video file-ove sto sam gledao,pominju cene 500-1000 usd [ako se dobro secam] u zavisnosti od velicine prostora... [ fullmetaljacket @ 02.02.2009. 13:49 ] @
Nedavno sam bio na sajtu Duovaca i Disana jer mi je potrebno da se informisem maximalno pre nego sto se upustim u instalaciju tih sistema. Mislim da cu se odluciti za Duovac jer mi odgovara garancija i sto kazete vi ta firma postoji vec nekoliko decenija pa deluje provereno, dok na Disanovom sajtu nigde ne pise kolika je garancija. Referenc liste obe firme su zavidne mada Disan dosta toga radi u inostranstvu a ne pise nista sta su radili na nasim prostorima sto mi je sumnjivo dok Duovac je skoro sve ugradio u Srbiji ili Crnoj Gori. Jeste da se radi o sistemu koji funkionise na istom principu ali nekako me vise privlaci sistem duovac. Planiram uskoro da ih pozovem i da popricam vaznim detaljima(ceni) pa cu onda ili posle posete sajma gradjavine u BG(ako budu bili tamo) definitivno odluciti. Malo sam surfao i po njihovom blogu http://duovacbalkan.com/blog/ i video da se dosta ljudi zanima za sistem..a najbolje se moze zakljuciti iz komentara ljudi koji vec koriste sisteme tako da cu i dalje da prikupljam vazne informacije sa bloga i foruma koji se bave ovim stvarima... Ajde pisite jos svoje utiske ako neko poseduje ovakav uredjaj jer verujem da postoji jos gomila ljudi koji cekaju jos neke informacije!!!
POzzz [ tetreb995 @ 03.02.2009. 13:15 ] @
Ja se nadam da cu u toku meseca Februara da odradim tj. ljudi iz DuoVac-a , osnovnu instalaciju pa cu slikati kako tece proces i kako izgleda grubi rad pre postavljanja uticnica i centraline . Uticnice i centralina idu posle malteracije .
[ Extradan @ 03.02.2009. 17:02 ] @
Moj skroman doprinos temi, jer slika govori više od ..... reči.
[ tetreb995 @ 03.02.2009. 17:39 ] @
Extradan , vidim na drugom forumu da projektujes ove sisteme .Jel' to samo za Disan ili generalno radis sve u vezi toga ?
[ tetreb995 @ 07.02.2009. 18:17 ] @
Danas sam skoknuo do Arandjelovca da vidim kako je DuoVac odradio coveku u celoj kuci,novogradnja . On zivi u Kanadi i tamo vec ima isti sitem.
Za preko 200 kvm ima 4 uticnice . Firma je ceo posao zavrsila za nekih 4 sata . Maske na uticnice jos nisu postavljene , zbog prljanja jer nisu zavrsni radovi gotovi. Evo par slika . Njemu je smesteno u podrumu . Inace sistem za celu kucu je kostao 1700 eura . [ Horvat @ 07.02.2009. 18:43 ] @
pa nema valjda samo 4 prostorije [kad ima samo 4 uticnice]
nego kakva je to rupetina ispod pumpe/motora [ bakara @ 07.02.2009. 19:32 ] @
Cini se da je to rupa u gipsanoj ploci
[ tetreb995 @ 07.02.2009. 20:02 ] @
Da , u pravu je Bakara. To ce da se obradi cas posla. Inace Horvat ,ima vise prostorija ali je crevo kojim se usisava 7m dugacko tako da pokriva veliku povrsinu i nema potrebe da utikaci budu gusce rasporedjeni .
[ Extradan @ 08.02.2009. 17:31 ] @
Koliko se ja razumem u ovu problematiku, ova instalacija je izvedena suprotno pravilima u delu gde je postavljena račva. Naime, za granu koja se spušta, račva se postavlja bočno u odnosu na horizonatalnu granu, a nikako direktno naniže. Neće ovo imati značajan uticaj na funkcionalst, ali...
Čudno je da nema zaštitini poklopac na priključnoj kutiji, slika niže. Niskonaponski beli kabl, koji ide uz cevi, bi trebalo da bude u zaštitnom bužir crevu. I brate, 1700 eur je mnogooooo.... [Ovu poruku je menjao Extradan dana 10.02.2009. u 10:07 GMT+1] [ tetreb995 @ 09.02.2009. 17:19 ] @
Potaknut pisanjem @Extradan , dosao sam do konkretnijih informacija u vezi sa mojim pisanjem u postu iznad.
Naime decko iz Arandjelovca ima 210 kvm i 6 uticnica na 3 etaze . To sve kosta 1350 eura . Medjutim on u Kanadi ima vec centralnu jedinicu Silentum 451 koja je za 300 kvm i dosta je tisa od one koja mu je savetovana i zato je cena veca i iznosi tih 1700 eura . Mesta za Prikljucne kutije su samo zasticene krep trakom da ne moze nista da upadne u sistem i nisu postavljene kutije da ih majstori koji rade zavrsne radove nebi ostetili ili uprljali. A sto se tice rupe na zidu takav je dogovor napravljen da saniranje lezi na njemu a ne firmi koja je radove izvodila. I da,sto se tice racve ...postavljena je funkcionalno i ispravno u smislu da je taj polozaj odgovarao daljem nastavku instalacije. Eto to bi bile detaljne informacije,cisto da ne ostane nesto nedoreceno ili da ne bude da sam iznosio pogresne i neproverene cinjenice. Pisem ovo jer ko se odluci za ovaj sistem u kuci ipak ima pravo da zna za sve dostupne podatke kako bi lakse odmerio da li je to za njega ili ne. Za nase uslove ipak se radi o znacajnoj sumi novca . pozdrav [ Extradan @ 09.02.2009. 19:09 ] @
Evo slike koja pokazuje kako se postavlja račva za granu koja ide naniže, pa sad uporedite sa gornjom fotografijom, da li je ispravno , ili ne.
[ tetreb995 @ 10.02.2009. 07:17 ] @
Pa i ovo gornje koleno na masini je polukruzno a ne pod kosinom kao ovo koje oznacava nepravilmo postavljanje .
Slika koju si postavio kao " NO" ne odgovara tipu racve koja je ugradjena na slici koju sam postovao. Vidi se i laicki da je na masini ugradnjena racva kao sa slike "yes" samo drugacije pozicionirana . Racva pod " NO" je sa kosinom i sasvim razlicita od ove na slici koju sam postovao. [ Extradan @ 10.02.2009. 07:38 ] @
Priznajem da je slika malo teža za razumevanje.
Na slici YES račva se teže uočava jer je postavljena bočno u odnosu na vertikalu. Ono što ti kažeš da je polukružno je jedno koleno od 45, koje je potrebno postaviti. Dakle, na slici YES ima račva i dva kolena, a na slici NO račva i jedno koleno. Inače, ovde nije suština u obliku račve, već u postavljanju iste u odnosu na granu koja ide naniže. [ tetreb995 @ 19.02.2009. 14:15 ] @
Danas je poceo sajam gradjevine u Kragujevcu ,pa sam skoknuo da pogledam DuoVac sistem centralnog usisavanja ,jer sam video da je firma iz Novog Sada koja ugradjuje , jedan od izlagaca.
Upoznao sam vlasnika firme i zastupnika za sever Italije koji je bio u gostima u Kg. Prezentovali su svoj sistem i svako ko je hteo mogao je da proba kako to radi ,da dobije sve informacije iz prve ruke. Da ostavimo po strani sto sam vec "sklopio" posao sa njima ali sada sam imao priliku da realno , fiticki vidim i isprobam sistem . Moze da prica ko sta hoce ali to vuce kao zmaj ! :-) Livenu kuglu od nekih 5-6 cm precnika i tesku ohohooo cev usisivaca "uhvati" i podigne bez problema . Probao sam i da prislonim dlan na usta cevi ,kao kad probate kako vam vuce kucni usisivac i umalo da ostanem bez parceta koze :-D Salim se nije toliko extremno jako ali se snaga oseca bar jedno 5 x najjaci usisivac koji sam do sada imao kuci. Znaci nije da samo za prezentaciju usisavaju delove tkanina i krpe i slicno vec mozete doneti i sami sta god hocete i prosuti po podu i usisati da vitie kako radi. Cevi su providne za prezentaciju da se moze videti kako ono sto usisate putuje do centralne jedinice. Sa dodatkom na cevi usisava pesak,sitno staklo,mrvice....svasta . Za sajam su postavili neku jaku centralnu jedinicu za valjda 800 kvm ... to je ova na slici . U nju je ugradjen prigusivac buke pa je malo veca od ove http://www.duovacbalkan.com/simplicit451.html ali kako su mi objasnili , i na ovu manju ide prigusivac odozgo. Sto se buke tice odusevljen sam.Pored usisne snage to je ono sto me je interesovalo . Masina je ,iako na par metara od mene tiha ..minimalno se cuje .U podrumu ili tehnickoj prostoriji nema sansi da se cuje ni ispred vrata . Sve u svemu mojoj potrazi za informacijama oko ovoga je kraj ,dogovorio sam ugradnju pa postujem slike kad bude gotovo . pozdrav PS. gvozdene kugle su ispod ove centraline..slabo se vidi slikao sam mobilnim. [ anon157690 @ 07.03.2009. 22:33 ] @
Postolji li neka razlika kada se ovaj sistem ugrađuje u montažnu i zidanu kuću?
Koliko sam primetio zasad svi forumaši koji su ugradili sistem ugrađivali su u zidanu kuću naknadno a mene konkretno interesuje ugradnja instalacije u montažnu kuću u toku postavljanja kuće... poz. [ tetreb995 @ 08.03.2009. 09:17 ] @
Pa mozes im poslati mail ,verovatno ce ti sve potanko objasniti. Verovatno je jos lakse postaviti sve u montaznom objektu.
Btw, kod mene sutra krece faza 1 ,tj polaganje cevi . [ anon157690 @ 08.03.2009. 10:08 ] @
Citat: tetreb995:Btw, kod mene sutra krece faza 1 ,tj polaganje cevi . U, super, javi rezultate za koji dan. [ tetreb995 @ 14.03.2009. 11:57 ] @
Evo da javim,kako sam obecao ...doduse sa malim zakasnjenjem :-D
Ljudi su dosli iz NS-a oko 10h i do rucka gotovo sve . Posto se kod mene radi o rekonstrukciji postojece kuce,trazio se najbolji nacin tj. najbolje resenje za instalaciju. Kako bi probijanjem 2 ploce i stemovanje zidova na spratu na kojem se trenutno boravi,napravilo haos , majstori su predlozili da se uradi sa spoljasnje strane tj da se "usece" u postojecu izolaciju ....preko postojece ide jos 3 cm stiropora pa nije bio problem. Kutije za uticnice su samo postavljene grubo ,izolovane od prljavstine i zalivene pur penom .Fina obrada ide za i posle malteracije..nadam se za apr nedelja. Za sada lici ovako : [ anon157690 @ 14.03.2009. 18:06 ] @
Pa dobro, za sad ne ličin ninašta :) ali kad sve dođe na svoje mesto ništa se neće videti osim utičnica :)
Nego, šta su ti sve one narandžaste cevi, to si dodatno struju stavljao ili šta, kako ti to na podu leži, stavljaćeš podno grejanje pa će pod biti podignut ili ... [ tetreb995 @ 14.03.2009. 21:19 ] @
Grljkan creva sa strujom i raznim kablovima tipa utp,za zvucnike .... ide sad 5 cm stiropor za udarnu buku i jedno 5cm min. kosuljice...
[ knez06 @ 26.03.2014. 13:22 ] @
Dakle?
Kao nekoga koga interesuje dosta stvari, interesuje me kako danas sistem radi, nakon 4-5 godina. Koliko ste zadovoljni usisnom snagom nakon dužeg korišćenja, da li se dešavalo začepljavanje cjevovoda, da li postoji nešto što ne smije da se usisava i zašto je to tako..? Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|