[ NENAD_85 @ 23.09.2006. 23:45 ] @
Moja devojka obozava vatromet, a uskoro nam je godisnjica pa sam mislio da je iznenadim.
Interesuje me gde mogu kupiti vatromet u BG, kolika je cena, i koliko bi trebao minuta da traje vatromet?
[ daywalkerzr @ 24.09.2006. 01:23 ] @
mogao bi da se prijavis za emisiju sve za ljubav(pink).i njima kazes da hoces devojku da iznenadis vatrometom.mozda ga dobije i besplatno.
[ fade @ 24.09.2006. 02:00 ] @
jaooo , pre bi kopao kukuruz , nego pustio da se na tv emituje sve o tome itd itd... Mislim sve za ljubav , cela Srbija gleda , daj bre , pre bih puljao septicku jamu . .... al opet nisam ja u pitanju , uglavnom bila je slicn tema , ima prodavnica vatrometa u bg koja radi cele godine , i cene su ok.
[ WawaHOO! @ 24.09.2006. 12:42 ] @
Imas prodavnicu u Cumicevom sokacetu, mislim da se zove Royal, na drugom spratu je... ima extra "igracki".
[ Stefano @ 24.09.2006. 12:45 ] @
Moj burazer je prosle godine pravio na gajbi zurku pa je pustao vatromet u jednom trenutku sa balkona, ali su ga komsije prijavile muriji, tako da vidi mozda to treba da se prijavi negde, otkud znam, cisto da vam neko ne pokvari zadovoljstvo.
[ Vole Domu @ 24.09.2006. 13:01 ] @
ta u cumicevom sokacetu je bila sjajna... bas dobar izbor i ne tako jake cene... ali koliko se secam to je zatvoreno vec par meseci...
[ nikola87 @ 24.09.2006. 13:40 ] @
ima u TC "Konjarnik" radnja sa pirotehnikom...
[ WawaHOO! @ 24.09.2006. 14:01 ] @
Citat:
Vole Domu: ta u cumicevom sokacetu je bila sjajna... bas dobar izbor i ne tako jake cene... ali koliko se secam to je zatvoreno vec par meseci...

Ja sam za Novu godinu kupovao i radila je, sada ne znam dal radi ali bila je mnogo dobra...
[ Fuzz @ 25.09.2006. 09:19 ] @
Ovi u Novom Sadu otkako su krenuli da prze za svaku svadbu, krstenje ili malo jacu pijanku, zgadio mi se vatromet.
[ tandrcak @ 25.09.2006. 09:43 ] @
E sad ce i meni skoro godisnjica i ovo je sjajna ideja, samo se bojim, da kad bude pustao to negde me panduri ne sacekaju.. ne verujem bas da treba posebna dozvola :(
[ ventura @ 25.09.2006. 10:00 ] @
Imaš profesionalce koji se bave time. Nama je recimo vatromet pravio "Pirotehnika Vuković", oni su mislim iz Podgorice, i organizuju vatromet u Kotoru. Telefon 067295000.

Inače vatromet u Kotoru košta oko 7000-10,000 evra (što i nije neka cifra uzevši u obzir kako izgleda), pa možeš kontaktirati čoveka i shodno tvom budžetu da te posavetuje, i sigurno i od njega možeš da nabaviš profi stvari a ne ove rakete i zajebancije...

[ bakara @ 25.09.2006. 21:44 ] @
Citat:
tandrcak: E sad ce i meni skoro godisnjica i ovo je sjajna ideja, samo se bojim, da kad bude pustao to negde me panduri ne sacekaju.. ne verujem bas da treba posebna dozvola

Skoro sam bio na jednoj svadbi sa vatrometom, i panduri su expresno dosli i cak hteli da privedu mladozenju zbog neprijavljenog vatrometa...ali smo ih podmitili sa pecenjem i picem

Cisto da znate, vatromet se mora prijaviti!
[ ivanv100 @ 25.09.2006. 23:37 ] @
Ma zaboravi na pirotehniku,baci jednu petardu....
A ONDA JE IZNENADI VATROMETOM U KREVETU!!!!!!!
BICE SRECNIJA!
[ Sasa Kostic @ 25.09.2006. 23:49 ] @
Dajem svoj glas za gornju opciju :-D
[ mrkidivx @ 26.09.2006. 01:12 ] @
Citat:
Inače vatromet u Kotoru košta oko 7000-10,000 evra

Ma cena je za džabe...
[ Ivan Golubović @ 26.09.2006. 07:17 ] @
Cene ti ni malo nisu naivne, barem ne za tako neshto...
Ako se ne varam cena jedne rakete ti je oko 50+EUR (ja sam gledao neke rakete za 100), tako da ti za minut vatrometa treba oko 2k jura(slobodna procena)...

Bolje joj kupi neshto shto ce da traje...
[ WawaHOO! @ 26.09.2006. 20:57 ] @
Citat:
ventura:
Inače vatromet u Kotoru košta oko 7000-10,000 evra (što i nije neka cifra uzevši u obzir kako izgleda)

Neka joj kupi auto za te pare...
[ ventura @ 26.09.2006. 21:47 ] @
Citat:
WawaHOO!: Neka joj kupi auto za te pare...

Pa sigurno nije lud da daje tolike pare na vatromet. Cenu sam naveo kao ilustraciju. Ako hoće 25% vatrometa kao što je onaj u Kotoru to će ga koštati 2500 evra, ako hoće 1% od tog vatrometa to će ga koštati 100 evra... Jednostavno.
[ NENAD_85 @ 26.09.2006. 23:13 ] @
Danas sam dosao do genijalne ideje, ortak hoce da iznenadi svoju devojku na isti nacin.
A ideja je da zajedno kupimo vatromet, on ce sa svojom devojkom biti na jednoj strani jezera, a ja sa mojom na drugoj.
One nece imati pojma da smo vatromet organizovali zajedno. Tako da delimo cenu vatrometa na dva dela.
Jos samo da kupim vatromet...
[ ventura @ 26.09.2006. 23:23 ] @
BTW, profi vatromet ne dolazi kao raketa, već je to malo drugačij sistem.

Montiraju se prvo cevi iz kojih će da se ispaljuje vatromet, potom se u cev stavlja kesica za izbacivanje, a onda odozgo kugla sa punjenjem, i dva fitilja izlaze iz cevi. Vatromet se ispaljuje tako što se pale fitilji, prvi fitilj stiže do punjenja za izbacivanje koje eksplodira, i lansira kuglu sa punjenjem u vazduh, izračunato je da fitilj u punjenju stigne taman na vreme, i tako se kreira eksplozija.

Vatromet kojem sam ja prisustvovao je imao više veličina tih kugli, od veličine grejfuta pa do veličine lopte za odbojku recimo.