[ Aleksandar Marković @ 10.10.2006. 09:27 ] @
Video-snimku iz restorana možete pogledati ovdje -> http://www.youtube.com/watch?v=SMXTfpNjvXY

http://www.gastro.hr/index.php...tronomija/u_kini_jedu_p_eni_se
[ Fuzz @ 10.10.2006. 09:35 ] @
Gledao sam pre na Exploreru nesto slicno...sta reci...je.eni bolidi...
Ali zasto se ono pomerilo na kraju snimka :)
[ tdjokic @ 10.10.2006. 09:39 ] @
A jel vi mislite da se u nasim fabrikama mesnih dorucaka to baca? Ne verujem, nego ga sitno samelju, da se ne primeti
[ Fuzz @ 10.10.2006. 09:58 ] @
Pa dobro, ali se zato izbegava virsla, pasteta i slicna sr...ostvarenja...
A ovde covek dodje i izvadi 5 soma na sto da bi calabrcnuo tigrovu kitu....
[ kv66 @ 10.10.2006. 10:04 ] @
Jxxx ga,stvar tradicije,ajd naruci govedji gulas u Indiji ;-))
[ Fuzz @ 10.10.2006. 10:11 ] @
Ma tradicija....kakva tradicija kad dovlace zivotinje sa drugog kraja zemaljske kugle...
Ali razumem sta hoces da kazes...kao pomisao da se jede pas je uzasna...a tele, jagnje...
[ Ivan Dimkovic @ 10.10.2006. 11:44 ] @
Cudna mi cuda - a domaci specijalitet kod nas zvani "Beli Bubrezi" iliti prosto receno muda od bika?

http://www.sina.org.yu/test/magazin-foto.php?id=2910

Citat:

Posle mnogo polemika u javnosti - šta je to što Srbija ima da ponudi svetu, koji je naš brend i tome slično - u Savincu kod Gornjeg Milanovca pre tri godine setili su se onoga u čemu je ovo podneblje neprikosnoveno. Reč je o spremanju jela od belih bubrega. Na brod restoranu “Povetarac” u Beogradu održana je degustacija specijaliteta od belih bubrega kao najava 3. “Mud®ijade", koja će se 1. i 2. septembra sada već tradicionalno održati u selu Savinac. Učešće je najavilo oko 30 ekipa, od toga 29 iz Srbije i jedna iz Australije. Po interesovanju je za očekivati je da manifestacija ubrzo zaista poprimi međunarodni karakter.

;-)

Dobro, nije toliko ekstremno ko kod Kineza... mislim, nije bikonja tigar - al opet :)
[ kv66 @ 10.10.2006. 12:11 ] @
..Pa kad nemamo tigrova:-)
btw lokalni specijalitet su i testisi od nerasta(pohovani,sa rostilja,paprikas..)zatim svinjska creva sa rostilja,obicna ili dimljena,pa ko voli nek izvoli.
Sta mislite od cega se prave vasi omiljeni specijaliteti(pastete,m.naresci,virsle,kobaje-pogotovu rostiljske,parizer,salama?BUKVALNO nista se ne baca,zato mesari i ne mogu da propadnu;-))
Postoji masina koja se zove mikrokuter koja bukvalno melje sve:kozurice,hrskavice,kosti(!!),pa cak i meso:-)) a zatim se dodaju zacini,soja,krompir i eto poslastice u vidu gore pomenutih proizvioda...
[ Ivan Dimkovic @ 10.10.2006. 12:15 ] @
Kad smo vec kod Kineza, idem relativno cesto tamo (a Tosa sigurno zna mnogo bolje ;-) - mnogo bre za*ebano ako odes u neki lokalni restoran, dakle ne restoran koji je adaptiran za nas zapadnjake - vec lokalna rupa...

#1 - nista naravno ne razumes osim ako ne citas njihova slova
#2 - i ako ima slike, ne valja - a zasto ne valja? Pa ne znas tacno sta dobijes

Tako sam N puta dobio nesto sto je manje-vise OK, ali ga dodatno "ulepsaju" tako sto natrpaju svinjska creva na pirinac i sl... Inace ko skokne do Pekinga, nek svrati do food-streeta (ne znam kako se zove na kineskom, san-li-tun distrikt) - i moze da vidi sta sve Kinez moze da przi u ulju... dakle - SVE... Hit je bio morski konjic nataknut na stapicu.

Ne, nisam probao :)
[ kv66 @ 10.10.2006. 12:58 ] @
Velika nacija,mnogoljudna..Gledao sam skoro neku emisiju o privrednom bumu Kine,razlike su nezamislivo velike,jedni trule u izobilju,drugi skoro umiru od gladi.Grupa dobrostojecih kineskih umetnika je pokusala da objasni kako je do skoro najveci problem Kine bio sta pojesti!Zato mi logicno zvuci da se kod njih bukvalno sve sto leti,pliva,hoda,gmize ili stoji :-) JEDE!Muka ih naterala..
[ Fuzz @ 10.10.2006. 13:00 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic:Hit je bio morski konjic nataknut na stapicu.

Pa dobro, konjsko meso je zdravo :)
[ mrkidivx @ 10.10.2006. 13:14 ] @
Citat:
Cudna mi cuda - a domaci specijalitet kod nas zvani "Beli Bubrezi" iliti prosto receno muda od bika?

Eto i mi bar nešto da ponudimo svetu pa makar to bila i (brendirana) muda...
[ Mobtel @ 10.10.2006. 16:18 ] @
Jos kad bi se neko setio pa da izvozi ta muda
[ Fuzz @ 10.10.2006. 23:01 ] @
Eto, mozemo Mikija da stavimo na pakovanje...
[ apex @ 10.10.2006. 23:14 ] @
Citat:
Eto, mozemo Mikija da stavimo na pakovanje...

Zar coveka na pakovanje za muda? Jadan miki
[ tosa @ 11.10.2006. 03:09 ] @
Been there, done that :)
Baš neposredno po stizanju u Kinu sam nabasao na neobičan restoran, pa rešio da probam.
Kad sam pregledao meni, imao sam i šta da vidim - 80% jela je uključivalo penis u imenu :(
Nisam se pokolebao, pošto je bilo i drugih stvari u ponudi. Završio sam jedući jagnjeću nogu
i neko jelo puno xian cai-a i belog luka. Jagnjeća noga je bila CELA, tj. nepojediva količina mesa
na šta niko ne upozorava naravno, i veoma ukusna - klasično pečenje, mada je bio tu još
neki začin. Sve je to ok, ali bez 'leba nema ništa...

Ovo što Ivan kaže je baš tako, ako sedne čovek u neki restoran koji nije expat-friendly, može
svašta da dobije. Jednom tako naručih sa slike neko jelo, delovalo lepo, a onda mi je stiglo
jedno 20 glavica belog luka, 100 chilli papričica, maaaalo kikirikija i neko neobično meso puno
kostiju sa crnom kožom. Dugo sam bio ubeđen da sam jeo nekog psa, ali sam skapirao kasnije
da je to "crno pile" :)
[ Danilo Cvjeticanin @ 11.10.2006. 11:56 ] @
ufff, ko zna... Mozda sve ove salame i slicne suhomesnate proizvode prave od psa lutalica :)
[ kv66 @ 20.10.2006. 18:33 ] @
Evo ga suseni ,presovani keric....
[ Danilo Cvjeticanin @ 21.10.2006. 01:01 ] @
Uff taman sam hteo da jedem, ali posle ove slike tesko :( .. Stvarno ih jedu?
[ Ivan Miladinović @ 21.10.2006. 03:44 ] @
@kv66
aaaaaaaaaaaaaaa zasto si to morao da uradis? siledzijo!!!

jeo sam plazmu a sada mi je muka... znao sam da ne treba da otvaram ovu temu.
[ Fuzz @ 21.10.2006. 07:43 ] @
Odvratno....
[ sasa022 @ 22.10.2006. 01:00 ] @
A u Indiji jedu pacove...
( Nemam pojma gde su mi sad te slike )
[ Danilo Cvjeticanin @ 22.10.2006. 02:48 ] @
Stvarno ili nas lozis?
[ Fuzz @ 22.10.2006. 10:52 ] @
Poznajem jednog studenta veterine koji jede bukvalno sve zivo...od gustera do dunavskog vodenog pacova.
[ Alter Ego @ 25.10.2006. 14:16 ] @
Mislim da sam posle ovoga konačno odlučio - postajem vegetarijanac!
[ Zoran Rodic @ 26.10.2006. 10:55 ] @
Dok ne probam lava, za mene je svinja car zivotinja
[ kv66 @ 27.10.2006. 15:49 ] @
Ako mislite da je sve pomenuto odvratno za pojesti ,obratite paznju na BALOT ili BALUT kako ga gde vec zovu.Jelo je tipicno za Filipine,jugoistocnu Aziju i (pogadjate) Kinu..Balot je ustvari jaje patke obareno na kratko u kipucoj vodi,ali kakvo jaje?Oplodjeno jaje ,sa sve zametkom paceta starosti 17-19 dana,na kome lepo raspoznajete glavu ,kljun,perje paceta,kao i deformisano zumance prosarano krvnim sudovima...Poseban specijalitet je tecnost iz takvog jajeta koju na Filipinima zovu -supa!Ulicama filipinskih gradova krstare ulicni prodavci ove"poslastice"koja je popularna kao recimo hot dog ili pljeska kod nas!
http://en.wikipedia.org/wiki/Balut
[ Danilo Cvjeticanin @ 27.10.2006. 16:26 ] @
Ajoooooj, kako to bre mogu da jedu? ;(((((((((((
[ sasa022 @ 30.10.2006. 19:50 ] @
E od ovoga mi je definitivno muka....

@Danilo Cvjeticanin
Pokusao sam da nadjem slike,ali bez uspeha.
Inace isto se radi o reportazi...
[ tosa @ 31.10.2006. 06:02 ] @
Trebalo bi da vidite kako izgleda kada čovek ode u samoposlugu a tamo sve šeta/hoda/mrda.
Od žaba, kornjača, preko raznih rakova, riba i tako dalje. Ako je životinja mrtva, slabo je intresovanje.
Da ilustrujem dalje kakvih odvratnosti ima ispričaću šta se dešava sa mesom. Na sred samoposluge
kutija na kojoj je gomila sirovog relativno svežeg mesa i tu se može videti kako kineske domaćice
biraju šnicle ručno, prevrtanjem svake pojedinačne šnicle. Moja kupovina mesa se obavlja u
prodavnicama "za strance", tj. skupljim mestima gde je meso zapakovano i gde se koriste rukavice :)

I pored toga, volim da odem u kineske bircuze na domaće specijalitete.
Stomak mi se ne provede uvek sjajno, ali je stvarno ukusno!
[ Fuzz @ 31.10.2006. 07:59 ] @
Citat:
tosa: kineske domaćice
biraju šnicle ručno, prevrtanjem svake pojedinačne šnicle.

A mi mislili da su pipachi hleba problem...
[ sasa022 @ 24.01.2007. 02:31 ] @
Evo posle dugo vremena

www.heaven666.org/galleries/rat_cooking.php
www.earthportals.com/Portal_Messenger/ratfordinner.html
[ izida @ 24.01.2007. 02:54 ] @

pa ovde ima i recept? jos samo da nadjem pacove... a jel ima kod nas ovih belih pacova,jel moze hrcak kao zamena ;-]
[ misteryh @ 24.01.2007. 02:59 ] @
Ju! Zar i siroti mali hrcKi ?
[ Ave @ 28.01.2007. 09:08 ] @
A koja je rasa u pitanju?