[ copyworld @ 12.10.2006. 17:27 ] @
| Cinjenicni opis prekrsaja
Dana 18.06.2005. godine u 03.30 casova u Kovacici na raskrsnici ul.M.tita i I.L.R od strane patrole saobracajne policije zaustavljeno je putnicko vozilo marke zastava 101 reg.ozn. pa-773.53.Kojim je upravaljao Radisic Ljubisa.
Kontrolom na licu mesta aparatom marke ..dreger 7410.. sa uverenjem o ispavnosti br.3/1-01-5285 i rokom vazenja do31.12.2005 godine utvrdjeno je da ima 0.90 promila alkohola u organizmu.
Prijavljeni je licno ocitao rezultat na aparatu i svojerucno potpisao zapisnik ne zahtevajuci laboratorijsku analizu krvi i urina na alkohol.
Bio sam po devojku koja se vracala sa proslave 10god od O.S a popio sam kod kuce 2 piva u jedno 11 nocu.ona je trebala da dodje kuci sa drugaricom medjutim drugarica je htela jos malo da igra na stolu hehe.A da sam znao da mogu da zahtevam laboratorijsku analizu krvi i urina sigurno da bih otisao...
E sad
Da li treba da se odazovem pozivu posto je ovo staro vec godinu dana i 4 meseca?
ili ako treba da odem dajte neki savet :) hvala
|
[ bakara @ 12.10.2006. 17:46 ] @
Pa da ne treba ne bi te ni zvali 
Ja se na prvi poziv nikad ne odazovem...
[ dalibord5 @ 12.10.2006. 17:56 ] @
Citat: bakara: Pa da ne treba ne bi te ni zvali :)
Ja se na prvi poziv nikad ne odazovem...
Znaci savetujes da se mirno saceka drugi poziv?
Posto je proslo vec preko godinu dana,hoce li zastareti to prekrsajno delo?
[ bakara @ 12.10.2006. 18:06 ] @
E tome se ne nadaj, za sve ove moje godine, racunavsi od 18te naravno, imao sam gomilu obustava, ali nikad mi ni jedan slucaj nije zastareo!
A trudio sam se, nije da nisam...
[ Ivan Miladinović @ 12.10.2006. 18:59 ] @
Bolje ne cekaj nego idi odmah... Bolje da odes odmah nego da se usvoji zakon (ako nije vec usvojen) o povecanju cena kazni...
Jer ces platiti oko 25000 dinara i uzece ti dozvolu na 6 meseci...
Ali mozes to da odugovlacis zalbama na nekoliko godina ako si takav lik... Meni lakse da to "otkacim" jebiga - pre ili kasnije cu da platim. Ne platis na mostu platis na cupriji...
Nisam neki strucnjak oko zakona ali sam se raspitivao posto sam ja imao za prekoracenje brzine sad skoro...
Moj savet - idi pre nego sto "poskupe kazne" jer ne mozes da izbegnes sudjenje.
Jer nema veze kada si napravio prekrsaj - ako su kazne danas vece neka si ti prekrsaj nacinio i pre 10 godina oni ce ti po danasnjem "obracunati" kaznu.
Pozzz
[ Carlito Brigante @ 12.10.2006. 19:28 ] @
Otkaci to sto pre, jer kad-tad ces morati da se pojavis kod sudije za prekrsaje, a prilikom odmeravanja kazne, u obzir se uzima drzanje okrivljenog posle ucinjenog prekrsaja. Dakle, eskiviranje poziva moze biti samo otezavajuca okolnost. Takodje, oduzimanje dozvole ti ne gine. U principu hoce da ti izadju u susret, tako da mogu malo da ti prolongiraju upisivanje zabrane, pod uslovom da si se redovno odazivao pozivima.
Nove kazne te nece zakaciti, jer se novcana kazna izrice u odnosu na datum kad je izvrsen prekrsaj.
[ divlji68 @ 12.10.2006. 19:41 ] @
da ti nesta kazem, sudije za prekrsaje uglavnom gledaju koliko imas i koju si kolicinu imao alkohola u krvi. Ako ti je prvi put takav prekrsaj onda sudija moze da te kazni i uslovno, odnosno da ti uzme dozvolu na tri meseca uslovno za godinu dana, a novcana kazna je oko 4000 dinara koje mozes da platis u vise rata. Prekrsaj zastareva za godinu dana, a ako se ne odazoves policija ce da te privede
[ operacija @ 12.10.2006. 20:31 ] @
Prekrsajni postupak se ne moze preduzeti ako protekne godinu dana od ucinjenog prekrsaja. Apsolutna zastarelost nastupa nakon dve godine.
To isto vazi i za izvrsenje kazne.
S toga, ako se budes skrivao do 18.06.2007. ne mogu ti nista.
[ **pandur** @ 12.10.2006. 22:56 ] @
Mnogo je mala verovatnoća da će ti uspeti da izbegneš sve to, ako ne odeš kod sudije, on (ili ona) će kad zapreti zastarelost presuditi na osnovu prijave i proglasiti te krivim, a možda te i strožije kazni jer si izbegavao da se pojaviš na suđenju.
A vrlo je verovatno da će te i policija privesti kod sudije sledeći put kad te vidi!
[ SqlByte @ 12.10.2006. 23:16 ] @
offtopic:
Strashno je korisno imati nekog ovako informativnog na forumu... evo mozhda si choveka sada spasio vece kazne il' neshto
[ Carlito Brigante @ 12.10.2006. 23:29 ] @
Citat: divlji68: da ti nesta kazem, sudije za prekrsaje uglavnom gledaju koliko imas i koju si kolicinu imao alkohola u krvi. Ako ti je prvi put takav prekrsaj onda sudija moze da te kazni i uslovno, odnosno da ti uzme dozvolu na tri meseca uslovno za godinu dana, a novcana kazna je oko 4000 dinara koje mozes da platis u vise rata. Prekrsaj zastareva za godinu dana, a ako se ne odazoves policija ce da te privede
Za 0.9 mg/l alkohola u krvi, dozvola ide na 3 meseca.
Novcana kazna je prema cl. 226 tacka 28. ZOBS-a u rasponu od 5 000 do 25 000 din. Samo mi se cini da si ti prekrsaj pocinio pre povecanja kazni (krajem prosle godine), pa vrlo lako mozes dobiti novcanu kaznu od 1 800 do 2 000 din. Neka me neko ispravi ako nisam u pravu.
Za voznju pod dejstvom alkohola ne postoji zakonska mogucnost uslovnog oduzimanja dozvole:
Citat:
Član 236
Organ koji vodi prekršajni postupak može odložiti izvršenje zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom, osim za prekršaje iz tač. 27, 28, 36 i 37 člana 226 ovog zakona, pod uslovom da učinilac prekršaja u određenom roku, koji ne može biti kraći od jedne godine niti duži od dve godine, ne učini prekršaj za koji se može izreći ta zaštitna mera.
Izvršenje zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom može se odložiti ako organ koji vodi prekršajni postupak nađe da se, prema okolnostima prekršaja i prema ponašanju učinioca posle izvršenog prekršaja a s obzirom na njegovo ranije ponašanje u saobraćaju, može očekivati da on i bez izvršenja te mere neće ubuduće vršiti prekršaje u saobraćaju na putu.
[ Ivan Miladinović @ 13.10.2006. 00:11 ] @
Evo moj primer (pomenuo sam ga vec negde na forumu al' sam raspolozen pa cu opet):
Prekoracenje brzine - na 94 me uhvatio radar.
Izvestaj policajca sam potpisao.
Otisao sam odmah kod sudije za prekrsaje bez ikakvog izbegavanja.
Dva clana zakona sam prekrsio.
Presuda:
Nisam prethodno kaznjavan za TU vrstu prekrsaja s toga se zakljucuje da mi oduzimaju dozvolu USLOVNO i nesmen da prekrsim ove tacke zakona u narednih GODINU DANA. Imam novcanu kaznu (ne znam koliko ukupno - sledeci mesec stize drugi deo). Ali oko 14000-15000 dinara.
Tvoja odluka ali ponavaljam se - otkaci to sto pre. 
[ operacija @ 22.10.2006. 17:51 ] @
Mene je danas zaustavio policajac. Kaze: ogranicenje je 50 a ti si isao 71. Kosta 3000,00 dinara.
Ja kazem: nemam pare. On kaze: Onda ti pisem prijavu.
Ja kazem: Pisi.
Posle 5 minuta on donosi zapisnik i trazi da ga potpisem.
Ja mu kazem da on nije uhvatio mene radarom nego nekog drugog i da ne moze da dokaze da sam to bio ja. To je bio auto ispred mene. On to upise u zapisnik kao moju primedbu i ponovo trazi da ga potpisem. Ja kazem necu. On kaze: moras jer sam uneo tvoju primedbu.
Ha,Ha.
Rekoh necu jer ne verujem u objektivnost istog.
On kaze: ne mogu da verujem, i vraca mi dokumenta i kopiju zapisnika.
Eto, tema je i dalje otvorena pa ima vremena da vas obavestim o ishodu.
[ vzdrale @ 23.10.2006. 19:36 ] @
Naravoucenije:
Nikad ne potpisuj nista sto ti pandur daje...
[ AlexanderTheGreatest @ 24.10.2006. 09:51 ] @
ZAKON O PREKRSAJIMA
ZASTARELOST
Zastarelost pokretanja i vođenja prekršajnog postupka
Član 69
Prekršajni postupak ne može se preduzeti ako protekne jedna godina od dana kada je prekršaj učinjen.
Izuzetno od odredbe stava 1 ovog člana, za prekršaje iz oblasti javnih prihoda, carinskog, spoljnotrgovinskog i deviznog poslovanja može se posebnim zakonom propisati duži rok zastarelosti gonjenja.
Rok iz stava 2 ovog člana ne može biti duži od pet godina.
Zastarevanje prekršajnog gonjenja ne teče za vreme za koje se gonjenje ne može preduzeti po zakonu.
Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi gonjenja učinioca prekršaja.
Sa svakim prekidom zastarevanje počinje ponovo da teče.
Zastarelost prekršajnog gonjenja nastaje u svakom slučaju kad protekne dva puta onoliko vremena koliko se po zakonu traži za zastarelost gonjenja.
Zastarelost izvršenja kazne i zaštitne mere
Član 70
Izrečena kazna i zaštitna mera ne mogu se izvršiti ako je od dana pravosnažnosti rešenja o prekršaju protekla jedna godina.
Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere počinje od dana pravosnažnosti rešenja o prekršaju kojim je izrečena kazna odnosno zaštitna mera.
Zastarevanje izvršenja kazne i zaštitne mere ne teče za vreme za koje se izvršenje ne može preduzeti po zakonu.
Zastarevanje se prekida svakom procesnom radnjom nadležnog organa koja se preduzima radi izvršenja kazne, odnosno zaštitne mere.
Sa svakim prekidom zastarevanje počinje ponovo da teče.
Zastarelost izvršenja kazne odnosno zaštitne mere nastaje u svakom slučaju kad protekne dvaput onoliko vremena koliko se po zakonu traži za izvršenje kazne, odnosno zaštitne mere.
[ F.E.A.R @ 28.10.2006. 10:48 ] @
Mene su zaustavili zbog pojasa.
I pazi sad,pandur napise kaznu 1000 din ja potpisem a on meni otvoreno"ne placaj kaznu,tri puta ce ti stizati prijava i posle godinu dana zastareva ne moras nista placati.I ovo ti nismo mi rekli".
Tako cu i uraditi
[ tox master @ 28.10.2006. 11:44 ] @
Citat: I pazi sad,pandur napise kaznu 1000 din ja potpisem a on meni otvoreno"ne placaj kaznu,tri puta ce ti stizati prijava i posle godinu dana zastareva ne moras nista placati.I ovo ti nismo mi rekli". koja dijabola od pandura!
mislim u pozitivnom smislu! 
samo ne shvatam zasto ti je pisao kaznu kada je tako "fin"?!skuplja poene ili sta...?
a i covek ti fino rekao "nisam ti ja rekao" a ti fino ovde na forumu svima objavio!!!
[ hecky @ 28.10.2006. 12:04 ] @
Pa da, ...
Stici ce ti prijava, ... pa 2-3 policajca da ti je licno uruce, ... pa 2-3 policajca da te odvedu da popricas sa sudijom, ... onda ce doci opet 2-3 policajca da te odvedu u Zabelu da odsluzis tih 1000 din + sudske troskove.
E sad, ako sve to uspes da izbegnes, plus smatras da je vredno 1000 din, onda samo napred :).
[ Penelopa @ 30.10.2006. 23:41 ] @
VREMENSKO VAŽENJE PROPISA
Član 3
Na učinioca prekršaja primenjuje se zakon, odnosno propis koji je važio u vreme izvršenja prekršaja.
Ako je posle učinjenog prekršaja izmenjen propis, primeniće se propis koji je blaži za učinioca.
tako da price da ce se retroaktivno primenjivati novi, strožiji zakon ne stoje...
za zastarelost je vec receno...zastara je moguća-na zastarelost može da se ide putem izbegavanja poziva, odugovlačenja, pisanja podnesaka u kojima se navode opravdani razlozi zbog kojih si sprečen da pristupiš i dostavljanjem dokaza o tome... s tim što sudije naravno znaju za jadac i vode računa o tome. ako nema dokaza da si primio poziv ne mogu da zavrse sa slucajem. ali da znaš da ukoliko odbijes da primis poziv i to bude konstatovano dna dostavnici smatrace da je dostava uredno izvrsena. a mogu i da te privedu... :) sada si uredno primio poziv... i ako ne opravdaš izostanak ne verujem da će predmet biti zaključen na prvom pretresu ali nije nemoguće... a šta ćeš sa njim vidi sam...i vidi da li bi da pokušavaš da odugovlačiš (izbegavaš pozive i miliciju), ili da se braniš (čitaj-lažeš, tražiš suočenje i sl...mada potpisao si!) ili da pošteno završiš priču... nijedna varijanta ti nije sigurna sem ove poslednje! :)
[ operacija @ 01.11.2006. 16:18 ] @
Ali, i da se posle svega pojavis kod sudije za prekrsaje, moras da primis resenje. E, tu ponovo mozes da izbegavas prijem dok ne nastupi zastara, posto je resenje pravosnazno tek od dana prijema.
[ wintesla @ 15.11.2006. 14:34 ] @
A da li zna neko gde se moze skinuti zakon o saobacaju.
da znam sta moze sta ne.
Da vidim da li sme pandur da te snima radarom u odlasku (mislim na one stare bez aparata) i jos kojekavih stvari.
U prici sa nekim tipom iz policije , sam dobio info da ne smeju da postavljaju radar gde nema table Radarska Kontrola?
Istina ili ne.
I jos mnogo sto sta
[ wintesla @ 15.11.2006. 14:35 ] @
Eventualno ako ima neki pandur ovde da potvrdi sta jeste a sta nije :))
[ xchillah @ 15.11.2006. 15:40 ] @
Nacrt zakona o bezbednosti saobraćaja ,koji spada pod nadležnost Ministarstva za kapitalne investicije.
[ operacija @ 15.11.2006. 15:43 ] @
Citat: ne smeju da postavljaju radar gde nema table Radarska Kontrola
Koliko mi je poznato, policija nije duzna da upozorava na to da li se vrsi kontrola brzine.
Radar se postavlja obicno tamo gde se nalazi znak za ogranicenje brzine, a na magistralnom putu, obicno prilikom ulaska u naseljeno mesto.
[ wintesla @ 15.11.2006. 15:50 ] @
Citat: operacija: Koliko mi je poznato, policija nije duzna da upozorava na to da li se vrsi kontrola brzine.
Radar se postavlja obicno tamo gde se nalazi znak za ogranicenje brzine, a na magistralnom putu, obicno prilikom ulaska u naseljeno mesto.
Ako je tako zasto onda postoje table sa natpisom Radarska kontrola.
Znam da ima neke vezi sa naseljenim i nenaseljenim mestom ali ne znam kakve
[ dalibord5 @ 15.11.2006. 16:07 ] @
Sistem bi trebao da funkcionise tako da sama tabla,sa oznakom RADARSKA KONTROLA,informise i opomene vozace da pripaze na svoju voznju.
U suprotnom,postavljanje radara kadgod se prohte policiji,moze dovesti do toga da je naglasak na mlacenju love od kazni,a ne na povecavanju bezbednosti saobracaja.
Znam da je na ulazu u Batajnicu,na autoputu stajao radar dosta cesto.
Tu se,na par stotina metara,smenilo dve table sa ogranicenjem brzine.
Panduri se ubise od para,kaznjavajuci strance.
Mi,koji smo znali gde stoje,smo se navikli.Tu smo usporavali,a dalje nastavljali brzinom koja je primerena autoputu.
Pre nekoliko meseci sam cuo vest da je policija uklonjena sa tog mesta jer je bilo mnogo prituzbi stranih vozaca,na tu otimacinu para.
Znaci,treba da stoji velika tabla,zbog koje ce svi da uspore.
Kome je u cilju da smanji brzinu na odredjenoj deonici,to je pravi nacin.
Ko zeli da lovi nesavesne vozace i puni budzet i svoje dzepove,sakrivace se po zbunju i na drvecu i kaznjavati redom.
[ wintesla @ 16.11.2006. 23:32 ] @
A zna li neko gde se moze skinuti Sluzbeni Glasnik odnosno delovi sluzbenog glasnika u kome se nalazi zakon o upotrebi radara i ostalim stvarima vezanim za saobracaj.
[ shelle @ 17.11.2006. 00:01 ] @
Pre dve nedelje krenem iz Leskovca prema Vlasotincu i dodjem do pumpe da natocim benzin ali pumpa ne radi jer istakaju gorivo.Nisam bio vezan sigurnosnim pojasom jer od pijace do pumpe ima oko 100 metara.Odatle do sledece pumpe ima oko 200-300 metara i krenem ka njoj.U autu je i suvozac koji nije vezan pojasom.Na oko 50 metara od pumpe me zaustavlja policajac,uzima isprave i kaze da nismo vezani.Rekao sam da sam bio na pumpi i da ne rade zbog istakanja goriva i da sam krenuo ka sledecoj pumpi i da zbog blizine pumpe nisam se vezao.Pitao je da li imam para da platim kaznu a ja sam mu rekao da nemam i da imam samo za malo benzina.Usledilo je njegovo pitanje gde radim.Kada sam mu rekao gde radim usledila je njegova ocena da ja imam dobru platu i da mogu da platim kaznu ali da ce on biti fer i napisace mi jedan pojas umesto dva.Otisao je do sluzbenog auta, gde je njegov kolega sedeo i nesto sredjivao papire, da napise prijavu.
U medjuvremenu iz suprotnog pravca dolazi vozilo auto skole i staje samo kod sluzbenog auta.Instruktor nije bio vezan, ali su se oni znali i malo ispricali.
Kada je napisao prijavu dolazi kod mene i daje prijavu i kaze da potpisem.Ja sam normalno odbio sto je on i uneo u zapisnik, ali me nije pitao da li imam primedbi a on je vec bio upisao da nemam.
Mislio sam u pocetku da platim do 8 dana ali posto se sve to u medjuvremenu tako odigralo resio sam da ne placam nego da cekam poziv kod sudije za prekrsaje.
Pitanje je moze li se kazna izbeci zbog tih propusta koje je policajac ucinio?
[ operacija @ 23.12.2006. 22:51 ] @
Sto se tice radara, do pocetka decembra je bilo na snazi pravilo da radarom moze da se meri brzina vozila samo u odlasku. Znaci ako vas policajac "snima" dok idete prema njemu, takva radnja nije u skladu sa zakonom. Sada su to ispravili i radar moze da se koristi i u dolasku, i u odlasku.
Ko je prekoracio brzinu pre decembra, neka se seti da li je to bilo dok je dolazio ka policiji, pa neka kod sudije za prekrsaje istakne tu radnju policajca kao protivnu zakonu.
[ Bojan Basic @ 23.12.2006. 23:16 ] @
Citat: operacija:
Sada su to ispravili i radar moze da se koristi i u dolasku, i u odlasku.
Može li neka referenca za ovo?
[ operacija @ 24.12.2006. 00:22 ] @
Prema Pravilniku o metrološkim uslovima, objavljenom u Službenom listu SFRJ broj 3/85, u članu 3 stoji da se Doplerovim radarima meri brzina vozila u odlasku, a po članu 13 da ovi radari, koji imaju i foto-uređaj za beleženje brzine vozila kao dodatni ili integralni deo, moraju da registruju na fotografiji: 1) datum, sat i minut merenja; 2) izmerenu brzinu; 3) zadnji deo vozila sa registarskom tablicom.
Izmenjeni pravilnik objavljen je u Službenom glasniku Srbije od 24. novembra, a promene su stupile na snagu 3. decembra.
[ Bojan Basic @ 24.12.2006. 00:54 ] @
To iz ’85. sam znao, zanimalo me je ovo drugo. Hvala.
[ klompica @ 24.12.2006. 14:13 ] @
OK moram i ja nesto da dopisem. Prvo I osnovno pravilo NIKADA NE POTPISUJTE PRIJAVU, posle kada vam padne na pamet divna i srceparajuca prica koja ce "kupiti" sudiju za prekrsaje sve pada u vodu posto si potpisao prijavu (potvrdjeno u praksi). Sto se tice brze voznje uvek sam objasnjavao sudiji da to nisam bio ja vec da nas je saobracajac zaustavio (vise nas kolonu) i svima pokazivao isto prekoracenje na radaru, kada sam odbijao da platim on mi je navodno trazio da platim za prljave tablice ili da ih castim. Sta se dalje desava, posto sam procitao razna objasnjenja o tome njegova rec protiv moje moram i to da objasnim, sudija samostalno ili na moje insistiranje zakazuje novo rociste na koje se poziva i saobracajac radi suocenja. E tu postaje zanimljivo oni se obicno nepojavljuju i vi automatski dobijate a i ako se pojave oni nisu unapred obavesteni o slucaju vec na pitanje sudije dali prepoznajete gospodina okrivljenog koga ste tog i tog dana zaustavili on mora da odgovori gledajuci u svoju svesku, da secam se gospodina on je tog i tog dana uradio to i to. Tada ste gotovi i osudjeni. Znaci u susretu sa policajcem samo mirno i neprimetno da vas nezapamti, probajte da budete neupadljivi mislim bez dranja, rasprava, moljakanja i sl.
E a sada nesto o pesacima i pesackom prelazu. Zaustavi mene saobracajac posle pesackog prelaza u Zemunu i kaze nisi propustio pesake ok kaze ja i ne potpisem zapisnik. Kod sudije objasnim da sam stao pesacima (jedan mladic i njegova stara baka koji su stajali na pesackom prelazu) ali mi je on mahnuo rukom da prodjem posto su se predomislili i vracaju se, ja sam posle zaustavljanja parkirao auto i otrcao ulicom za tim mladicem i od njega uzeo podatke i on mi moze biti svedok. Valjda je svima jasno da je mladic moj ortak ili komsija ili bilo ko ko ima vremena da se odazove pozivu suda i da izjavu. Naravno oslobodjen sam.
Nadam se da ce ovo malo pomoci drugima koji se nadju u slicnim situacijama. POZDRAV
[ bakara @ 24.12.2006. 19:36 ] @
Citat: klompica: E tu postaje zanimljivo oni se obicno nepojavljuju i vi automatski dobijate a i ako se pojave oni nisu unapred obavesteni o slucaju vec na pitanje sudije dali prepoznajete gospodina okrivljenog koga ste tog i tog dana zaustavili on mora da odgovori gledajuci u svoju svesku, da secam se gospodina on je tog i tog dana uradio to i to. Tada ste gotovi i osudjeni. Znaci u susretu sa policajcem samo mirno i neprimetno da vas nezapamti, probajte da budete neupadljivi mislim bez dranja, rasprava, moljakanja i sl.
Vec nekoliko puta objasnjeno na drugim temama:
Policajac se (sada) mora pojaviti na sudjenju jer mu se odbija od plate (obavestava mu se nadredjeni-neki od policajaca je ovde objasnio), a ja sam vec vise puta napomenuo da okrivljeni i policajac nikada nece biti pozvani zajedno na suocenje (nije to pravo suocenje) vec ce sudija posebno saslusati policajca i na osnovu njegove izjave doneti zakljucak, okrivljenog nece ponovo zvati...
Naravno na to mozete da se zalite, ali gotovo je ne moguce da ce zalba biti prihvacena...
[ worthy @ 20.09.2007. 21:54 ] @
Ovde ima mnogo dezinformacija. Ja sam imao par obustava zbog zastarelosti.
Ne primam pozive, tako da se vodi kao da nisam tu, pa sudija ne moze da zahteva
privodjenje. Savet kamera ispred vrata i ne otvarajte postaru ili sudskom pozivaru
2 god i obustavice se postupak. :) Drzava kao drzava hoce samo pare da uzmu i da
pune budzet, a ja se uvek trudim da im nedam ni dinar i za sad mi uspeva i naravno
ubuduce ce uspevati. NEDAM DOZVOLU NI PARE BRE !!
klompice iskusno :)
[ svaba1 @ 18.10.2007. 19:38 ] @
Alo lavovi, ne zanosite se da ce nesto da zastari. Saobracajci pisu,sudije kaznjavaju. a mi smo za vas organizovali "Murija trans" sa sloganom: vase je samo da napravite prekrsaj, sve ostalo je nase. Uspesno nalazimo one koji nece da se odazovu i privodimo ih i naravno to se naplacuje. Iz Crne gore do ovde oko 80 000 din, pa lepo razmislite da li se to isplati. Slazem se da ima gluposti, borite se. Vrlo je lako ponekad dokazati da saobracajci nisu u pravu. Posetite forum "Vreme je da freakujemo policiju" ima dosta korisnih stvari za vas i bas je ogroman.
[ Nuklearni Vojvoda @ 20.02.2010. 19:42 ] @
Posto je vezano za ovu temu, jeste da je proslo par godina ali mozda su se neke stvari od tad promenile.
30.11.09 Sam naduvo 0,8 promila i nisam nista potpisao. Poziv mi jos nije stigao pa sam hteo da vas pitam sta je mudro uraditi. Napravio sam prekrsaj i to je jasno, ne bih to ni da osporavam a nije toliki problem placanje ali mi je veliki problem da mi uzmu dozvolu zbog raznih stvari. Da li postoji neki nacin da izbegnem oduzimanje dozvole? Da li mi savetujete da idem na neko zastarevanje ili da se redovno odazovem pa da pisem zalbe itd? Svakako cu da pisem zalbu za placanje na rate, ali da li tu uopste ima svrhe zaliti se na odluku oduzimanja dozvole kad u (starom) zakonu ne postoji druga varijanta za voznju u alkoholisanom stanju? Da li ima uopste neki pravni osnov da se ne uzima dozvola?
Hvala unapred.
[ vlaovicgoran @ 26.02.2010. 21:51 ] @
Danas me uhvatio pandur jer nisam upalio svetla danju.Zapisnik nisam potpisao.
Hocu da pitam kako oni mogu nekog da privedu kod sudije ako ja radim ceo dan (nisam ni u firmi radim terenski posao)?
[ skymobile @ 26.02.2010. 23:36 ] @
@Nuklearni Vojvoda
Uopste ne moras da ostanes bez vozacke dozvole. Jednostavno sudiju zamoli da ti ne izrice zabranu upravljanja jer ti je posao vezan za auto i to ako imas cime dokazi. Dobices, recimo 3 meseca zabrane na godinu dana uslovno, pa se cuvaj nakon toga. Nije aksiom, ali u vecini slucajeva ce ti izaci u susret.
@vlaovicgoran
Pa ako nisi tamo gde jesi i jesi tamo gde ustvari nisi, onda ni ne mogu. Ali to nije prepreka da ti sude bez tvog prisustva. Masu puta se nisam odazvao i dobio sam resenje na kraju. U tvom slucaju nemas ti sta da ides kod sudije, vec pravna sluzba stanice policije, cija patrola te zaustavila, ce fino da ti posalje na adresu resenje sa sve uplatnicama, kazna(3000)+vodjenje postupka(500).
[ Nuklearni Vojvoda @ 27.02.2010. 08:18 ] @
Citat: skymobile: @Nuklearni Vojvoda
Uopste ne moras da ostanes bez vozacke dozvole. Jednostavno sudiju zamoli da ti ne izrice zabranu upravljanja jer ti je posao vezan za auto i to ako imas cime dokazi. Dobices, recimo 3 meseca zabrane na godinu dana uslovno, pa se cuvaj nakon toga. Nije aksiom, ali u vecini slucajeva ce ti izaci u susret.
Da li si siguran da postoji mogucnost da se dobije uslovno? Posto mislim da u starom zakonu nema takav pravni osnov. Odnosno da li si cuo za neki skoriji slucaj da se tako zavrsio?
Ja sam cuo za prolazak na crveno recimo, ili prekoracenje brzine da se dobije uslovno i to nije problem ako ti je prvi put. Naravno sve po starom zakonu.
[ skymobile @ 27.02.2010. 08:50 ] @
Pre 3-4 meseca moj zet je "naduvao" 0.7+ promila i dobio 6 meseci zabrane na godinu uslovno+ 6-7 hiljada. Znam da mi je pricao da je razgovarao sa sudijom i objasnio situaciju(posao od kog je zivi vezan za auto, mala deca on jedini radi...) i posto mu je bilo prvi put zavrsilo se tako. U sustini nemoj da kukas kod sudije, vec pokusaj da objasnis na kulturan nacin koliko ti znaci auto i ona standardna prica da se kajes, neces nikad vise i tako to.
[ Nuklearni Vojvoda @ 27.02.2010. 09:10 ] @
Hvala puno na odgovoru bas si me obradovao posto je i meni posao vezan za auto.
Jel mozes samo da mi kazes sta znaci '6 meseci zabrane na godinu uslovno' ? Jel to znaci godinu dana uslovno pa ako bilo sta zabrljas ode dozvola na 6 meseci?
[ skymobile @ 27.02.2010. 11:02 ] @
Jeste, ako za godinu dana napravis isti prekrsaj onda se sprovodi sankcija iz prvog i naravno za drugi nakon toga.
[ Nuklearni Vojvoda @ 27.02.2010. 11:13 ] @
Taman posla vise ne jedem ni grozdje kad sedam u kola. Iako alkohol razlicito deluje na ljude, ja sam prvi za postovanje pravila i disciplinu naravno bez izuzetaka.
[ vlaovicgoran @ 27.02.2010. 11:13 ] @
Citat: skymobile:
@vlaovicgoran
Pa ako nisi tamo gde jesi i jesi tamo gde ustvari nisi, onda ni ne mogu. Ali to nije prepreka da ti sude bez tvog prisustva. Masu puta se nisam odazvao i dobio sam resenje na kraju. U tvom slucaju nemas ti sta da ides kod sudije, vec pravna sluzba stanice policije, cija patrola te zaustavila, ce fino da ti posalje na adresu resenje sa sve uplatnicama, kazna(3000)+vodjenje postupka(500).
A sta ako me ipak pozove sudija za prekrsaje. Da li mogu negirati izjavu i traziti suocenje sa pandurom da dokaze da sam bez svetla vozio?
Da odugovlacim i osporavam proces?
Da kazem pokvarile mi se sijalice, a nemam rezervne a moram na put, sluzbeni auto (zasto bi ja vodio brigu o ispravnosti sijalica) itd itd
[ Nuklearni Vojvoda @ 17.06.2010. 22:30 ] @
Evo da se javim da sam bio na sudu i da iako sam ispricao da mi je dozvola potrebna za posao, i jos neke olaksavajuce cinjenice, sudija mi je rekla da nema sanse da se izbegne zabrana upravljanja min 3 meseca. Rekla je da je to moguce kod nekih slucajeva, prekoracenje brzine npr, ali za alkohol ne.
Doduse ja nisam hteo da lazem i da se pozivam na neispravnost aparata za alko test itd, mozda bi tako moglo ali nisam hteo da idem na tu kartu jer sam ipak bio kriv.
Mogu da pisem zalbu ali verovatno nece imati uticaj na zabranu upravljanja, eventualno za iznos kazne moze da se umanji ali to je u odnosu na 3 meseca nevozenja nista.
[ epicurus001 @ 28.09.2010. 17:50 ] @
Na prvostepenu presudu prekrsajnog suda sam ulozio zalbu zbog nekoliko proceduralnih gresaka pre svega. Od dana prekrsaja proslo je oko godinu i po dana. Danas sam saznao u posti da sam dobio plavi koverat pa pretpostavljam da je to drugostepeno resenje. Da li neko zna sta se desava ako ja to resenje ne preuzmem, kao ni svako drugo eventualno poslato, jer mi je posao takav da sam kod kuce tek posle 17h i da li je resenje pravosnazno tek nakon prijema? Da li za pola godine, kad se navrsi 2 godine od "prekrsaja", on zastareva ako uspem kojim slucajem da se izvucem i ne preuzmem resenje?
Hvala.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|