[ Grolsch @ 17.10.2006. 13:42 ] @
| Evo na zahtev mnogobrojne rulje...ovaj..hmm....publike (), otvorih novu temu za najbolji online menadzer ikada vidjen -> www.dugout-online.com
Dugout online je simulacija vodjenja kluba, gde, kada se registrujete, imenujete klub i stadion svojim omiljenim imenima, to sve traje samo par minuta. Stvaranjem tog kluba vi pocinjete igru skroz od pocetka, kao skroman klub, kao i svi ostali novi korisnici sirom sveta. Medjutim, vas cilj je da iz sezone u sezonu napredujete, i stignete do vrha!
Korisnicki interfejs je maksimalno dobro odradjen, ushminkan do besprekornosti, i sve je potpuno user-friendly.
Postoji mali milion stvarcica na koje trebate da obratite paznju, od finansija vodjenja kluba, dobijanja sto boljih ponuda za sponzore, preko zaposhljavanja trenera i fizioterapeuta, treniranja i kupoprodaje igraca, pa sve do izgradnje klupskih zgrada (hotela, club shopa, fitness i media centra, bolnice, research facility-a, pa youth akademije itd.)
U ligi postoji 12 ekipa, i u zavisnosti koje mesto osvojite dolazite do novacanih nagrada, a najbolji prolaze u visi rang takmicenja. Tu je josh i najmasovnije takmicenje - nacionalni kup, gde je najlakse poboljsati svoj rejting i steci slavu.
Naravno, postoje josh i omladinci koji se takmice u omladinskoj ligi...
Ako kojim slucajem osvojite nacionalni kup ili zavrsite kao vicesampion drzave, ici cete u Kup UEFA, a sampioni idu u najprestiznije takmicenje - Ligu Sampiona.
Tu su, naravno i drzavne reprezentacije, tacnije njih 4: seniorska, U21, U19 i U17 selekcija.
I svaka od njih ima svoj svetski sampionat.
Eto to je ukratko. Inace, menadzer je relativno nov, postoji tek nesto vise od 10 meseci, i ima strasan potencijal da postane vodeci u svetu. |
[ Danilo Cvjeticanin @ 17.10.2006. 14:24 ] @
Ja sam se jutros registrovao i odusevljen sam kako to izgleda. Nisam imao puno vremena da sve pregledam ali u toku dana sigurno hocu.
[ Grolsch @ 17.10.2006. 16:34 ] @
Tako je i meni bilo kad sam se registrovao.
Inace nisam bio bas neki zaljubljenik u te online igre, dok nisam nabasao na ovu, i rekoh, ajde da probam, ako mi se ne svidi, mogu vrlo lako da batalim. I nisam batalio.
Jednostavno, igra je extra dobra!
[ Danilo Cvjeticanin @ 17.10.2006. 17:01 ] @
Evo ga, sve sam pregledao i vec sam zapeo :( ... Kako da vidim u kojoj ligi igram? Kako da vidim sa kim cu da igram? Kako da pitam nekoga za prijateljsku?
[ Grolsch @ 17.10.2006. 19:14 ] @
Pa, ako si se tek jutros registrovao, nisi josh dobio ligu.
Dobices je uskoro, cim bude struje...
Ne, stvarno treba bi dosta brzo da dobijesh ligu, samo se malo strpi.
A ako hoces nekoga da pitas za prijateljsku, samo odes na Home/Competitions i onda odaberesh Srbiju u drop down meniju, kliknes na klub koji hoces, i ima ispod slike stadiona "challenge for friendly" dugme.
Prilicno jednostavno.
[ Danilo Cvjeticanin @ 17.10.2006. 19:41 ] @
Aha, uspeo sam,i odmah izazvao krs timova :D ... Ligu jos nisam dobio, verovatno cu je do sutra dobiti?! .. Uglavnom ovo je bolje od hattricka 100%.
[ Grolsch @ 17.10.2006. 21:49 ] @
Pa verovatno veceras posle ponoci, ili sutra u toku dana, ali nemoj da se iznenadish ako je ne dobijes sledeca 2-3 dana, jer je mnogo mase grunulo posle ove reklame( ), pa je sad mali zastoj... Samo strpljivo.
[ Danilo Cvjeticanin @ 18.10.2006. 08:40 ] @
Evo ga 09:32 a ja jos nisam dobio tim ;( ....
[ Grolsch @ 18.10.2006. 20:32 ] @
Iskoristi sad ovo vreme dok ne dobijesh ligu, da procitas help i pravila, sredi malo sponzore i finansije, odi na forum, registruj se, pa i tamo mozes da pitas sta ti nije jasno, jer pre subote neces dobiti ligu. Pricao sam s adminima, pa mi rekoshe tako.
Kako ti se zove klub, btw?
[ GMC @ 18.10.2006. 21:36 ] @
Ej jel moze neko da mi kaze kako da ja zaposlim ovog trenera, jel kad mu ponudim cijenu cekam poruku dali je prihvatio ili ne ili ako se ne pokaze tamo u listi trenera onda nije ni prihvatio?
Tj. posto sam dobio ligu danas (igram u BiH ligi) i sad nastavljam igru od nekog kluba koji sam zamjenio , dali ako mi se glupi trener ne javi do 21. kad ima utakmicu znaci da gubim 100% jer nisu ljudi trenirali ili nemora znacit?#
Hvala
[ Danilo Cvjeticanin @ 18.10.2006. 22:52 ] @
Evo ga dobio sam ligu, u Serbia sam 3h liga ;( ... Ime tima je Apatin ...
[ Danilo Cvjeticanin @ 19.10.2006. 08:26 ] @
Jel mozda neko za jednu prijateljsku utakmicu? A gde su ostali? Nije valjda da se niko nije registrovao sa ES foruma?
[ puska @ 19.10.2006. 19:12 ] @
Evo ja jesam tek pre par sati, poslao sam nekim trenerima ponude sad cekam update, procitao sam malo one help-ove. Sad cekam da mi dodele ligu samo mi nije jasno kad je npr tim Apatin vec stigao da odigra tolike meceve, koliko se sve to brzo odvija? Zar se ne igra jedno kolo dnevno?
[ Malcolm @ 19.10.2006. 20:06 ] @
[ Danilo Cvjeticanin @ 19.10.2006. 21:37 ] @
Citat: puska: Evo ja jesam tek pre par sati, poslao sam nekim trenerima ponude sad cekam update, procitao sam malo one help-ove. Sad cekam da mi dodele ligu samo mi nije jasno kad je npr tim Apatin vec stigao da odigra tolike meceve, koliko se sve to brzo odvija? Zar se ne igra jedno kolo dnevno?
Koliko sam skontao, sve lige su popunjene sa botovima, i kada se neko registruje svaki tim zameni bot-a. Ja sam upao tek na pola lige, i zato si primetio broj odigranih utakmica...
Hattrick je smesan!
[ Grolsch @ 19.10.2006. 22:05 ] @
@Danilo: Dobro si skontao. Sve lige su bile popunjene botovima, i svaki klub koji se registruje biva stavljen umesto random bota.
@puska:
A mechevi se igraju subotom i utorkom, josh imas i mecheve mladih, itd...
E, sad, posto su sve lige popunjene, onda ce svi novi klubovi morati da sacekaju prosirenje lige, a to ce biti posle subote uveche(nedelja ili ponedeljak)...
[ puska @ 20.10.2006. 12:22 ] @
Grolsh i ostali pitanje, poslao ponude uzeo 3 trenera i 1 fizioterapeuta i sad njihove plate su mi nesto preko 33 000 a igraca ispod 9 000 samo sam travu upgradeovao 2 put i potpisao sam sa nekim sponzorom 170 000 po sezoni na 3 sezone. Ostalo nista jos nisam dirao samo ih namestio da treniraju. Sta dalje taktika, prijateljska? Moze malo upucivanja za neupucene :) Citao sam i na forumu njihovom malo oko izbora igraca i pozicije poprilicno je koristan onaj guide
[ Grolsch @ 20.10.2006. 13:15 ] @
Dobro si sve to odradio. Sad samo jos moras da potpises ugovore sa ostalih 8 sponzora, i da dobijes ligu, pa mozes da se takmicis. Moj savet ti je da dobro pregledas svoj tim, i da stvorsih ekipu sa dva ok igraca na svakoj poziciji.
Posle toga mozes da gradis training ground, sto je jako dobra stvar...
[ puska @ 20.10.2006. 13:47 ] @
a koliko otprilike da mu bude atribut 1-50 sta je po tebi ok za pocetnu ligu?
[ Danilo Cvjeticanin @ 20.10.2006. 16:16 ] @
ja sam se zeznuo, nisam jos trenere uzeo a potrosio sam 400k , sreca pa su mi sponzori taman toliko vratili...
[ puska @ 20.10.2006. 17:39 ] @
na sta potrosi tolike pare? na igrace? ma ja sam vise od pola sata trazio trenere sve neki sa extra platom, tako da nisam ni gledao igrace dok ne vidim kakvi su ovi moji i koliko otprilike da izdvojim po igracu? jos da pitam da li ima veze ako cesto kupujete i prodajete igrace tj. menjate tim ili je bolje imati ekipu sa par promena u sezoni kako bi bili uigraniji? i jel nekom upala sekira u med sa turnirom mladih?
[ Danilo Cvjeticanin @ 21.10.2006. 01:02 ] @
ma potrosio pare na gradnju, a sto je najgore jos nisam kupio trenere, preko 100 sam narucio i svaki me odbije, imam dosta igraca koji svaki dan extra napreduju bez trenera!! Sta bi tek bilo da imam trenerE? Zasto me odbijaju? Ima li neko od vas nekog trenera na prodaju?
[ puska @ 21.10.2006. 10:14 ] @
Pa kako te odbijaju toliko? Ja sam iz prve uspeo da ih angazujem doduse malo duze sam ih trazio al svejedno pristali su, a ponudio sam im za nijansu vise nego sto su trazili
[ Danilo Cvjeticanin @ 21.10.2006. 11:56 ] @
Ma kakvi, sve sam pokusao o nista. Sigurno sam preko 60 pitao i svi su me odbili. Mozda ja nesto pogresno radim??
[ UGY @ 21.10.2006. 15:01 ] @
@Grolsch
Zna li se hoce li se i kada otvarati liga za Crnu Goru?
[ Danilo Cvjeticanin @ 21.10.2006. 19:34 ] @
Koliko sam nacuo Crna Gora za sada nista jer nema dovoljno interesanata. Evo u toku su utakmice, kakvo je stanje kod vas? Ja za sada vodim 0:1, igram u gostima protiv "dve leve noge" koji su ispred mene na tabeli.. ;)
[ puska @ 21.10.2006. 19:44 ] @
ja nemam ligu tako da kod mene sve mirno :)
a sto se tice onih trenera pa odaberes koji ti odgovara kliknes ponudis mu platu i bonus za potpisivanje kao i broj sezona ja sam moje angazovao na po 2 godine i kao sto rekoh plate malo vece dakle ako je trazio 10 900 ja ponudim 11 000, ako trazi bonus 35, ja ponudim 40 npr i to je to. Samo ne znam koje igrace da kupujem i koliko da ih placam da ne bih otisao na kraju u minus, a javio mi se novi sponzor koji je ponudio vise od prvog znaci prvog nisam trebao da prihvatim ebiga...
[ Grolsch @ 21.10.2006. 21:29 ] @
@Danilo: Treneri se ne prodaju, nego su svi nezaposleni, i ti sad njih zaposljavas. Sigurno nesto pogresno radis kad ne mozes da ih zaposlis. Puska je to pametno odradio. I sta si to gradio za 400k, bre?? Tek si poceo, a vec gradis za ogromne pare... Sreca pa ce jos malo kraj sezone. Da je tek pocetak bankrotirao bi sigurno kako si krenuo... Jesi procitao help??
@puska: U vezi trenera si stvarno dobro to odradio. Uzmes tamo na filteru da im je glavni skill(da li odbrana, sredina, napad, itd. zavisi sta hoces) negde oko 20-25, a ostali sto nizhi...
@UGY: Za Crnu Goru nema dovoljno zainteresovanih ljudi. Jedino ako hoces da izreklamiras, pa ako vas bude preko 20, onda ce na kraju ove sezone admini stvoriti crnogorsku ligu...
[ puska @ 21.10.2006. 23:20 ] @
hvala Grolsch citao sam malo help-ove pa sam pazio inace uzeo sam trenera za mlade ima 35, generalnog koji je dobar za odbranu, sredinu i napad sve je preko 20 ne znam tacno rade sad update, i treci trener moze da trenira golmane, motivaciju i fizicku spremnost i to mu je sve preko ili oko 20. Jedino mi fizioterapeut je 12 ili 13 s tim sto ima specijal da se brze oporavljaju posle utakmice
[ Danilo Cvjeticanin @ 22.10.2006. 02:51 ] @
Ja sam ovo kolo extra prosao sa 3 boda u gostima.. A sto se tice trenera stvarno ne znam gde gresim?
[ Danilo Cvjeticanin @ 22.10.2006. 11:06 ] @
Jel ima neko raspolozen za prijateljsku? Sta se desava kada ostanem bez para? Jel mogu nekako da pozajmim?
[ puska @ 22.10.2006. 12:24 ] @
evo ja a kako to da izvedemo?
[ Danilo Cvjeticanin @ 22.10.2006. 13:07 ] @
Daj link ka tvom timu i ja cu da te izazovem.
[ puska @ 22.10.2006. 13:39 ] @
evo http://www.dugout-online.com/c...?pg=clubinfo&club_id=17743 mada ja sam kao probao tebe da izazovem al nije mi bas uspelo
[ Danilo Cvjeticanin @ 22.10.2006. 13:59 ] @
Nema slobodnih mesta za prijateljsku, izazvacu te na kraju meseca. I primetio sam da jos nisi dobio ligu, kada si se registrovao?
[ puska @ 22.10.2006. 14:20 ] @
napisao sam ovde, u cetvrtak popodne sam se registrovao i sad cekam ligu, valjda cu je dobiti veceras posle update-a
[ puska @ 22.10.2006. 20:04 ] @
Dobih konacno ligu cetvrta liga A2 konacno. Pitanje je ako budem medju prvima idem u 3. ligu? Inace trenutno sam 4. na tabeli :)
[ Grolsch @ 22.10.2006. 21:50 ] @
Apuska: Jedino ako budes prvi, onda ides u trecu ligu... jbg...
E, da, u vezi trenera, motivacija ti uopste nije toliko bitan skill, a ni ono physical(to ti je da im treniras brzinu i snagu, i to jedino ako bash tako namestis u trening rezimu).
@Danilo: Mozes da ides 250k funti u minus, i onda imas dve nedelje da sredis finansije, a ako prodju i te dve nedelje, onda ti klub prs'o. I nema pozajmica...
[ Danilo Cvjeticanin @ 22.10.2006. 22:22 ] @
Ufffff, valjda cu izdrzati do kraja sezone, i jos da imam dobre rezultate ne bih li dobio neki dinar ;) ... Za sada imam sanse da budem u prvih tri, a youth tim da bude prvi... Jel dobijam sta ako youth tim bude prvi? Trenutno sam 3 na tabeli a prvi mi bezi 2 boda samo, a ima jos dosta utakmica da se igra...
[ puska @ 22.10.2006. 22:39 ] @
Znaci trebacu dosta da radim da bih napredovao, cudno poslao mi je tim koji je 3. u mojoj ligi poziv za prijateljsku i prihvatio sam i pise da igramo 23.10. a sa tobom nisam mogao Danilo. Inace ono za trenera nije mi namesteno to da treniraju ali sam gledao da mogu sa ova 3 trenera za sada koliko ih imam da pokrijem sto vise moguce elemenata (tj 2. posto jedan je za mlade).
[ Danilo Cvjeticanin @ 23.10.2006. 07:28 ] @
A zasto ja imam tolike probleme sa trenerima? Koliko god da narucim uvek dobijem "offer rejected" :(( ... U cemu je problem?
[ puska @ 23.10.2006. 11:32 ] @
Meni stvarno nije jasno, zasto se to desava, ja bih post-ovao topic na forumu pa ce valjda videti administratori mozda je zeznuto nesto sa tvojim nalogom, ali meni nije jasno kako je moguce da ti igraci treniraju a nema treneram tj. napreduju kako si sam rekao. Kako je to moguce ne treniraju sami za sebe valjda?
[ Danilo Cvjeticanin @ 23.10.2006. 12:00 ] @
Pojma nemam, training report redovno dobijam, pise lepo da su igraci toliko napredovali, a trenera nema :( .. Moracu da prijavim to kao bug, ili nesto slicno.
[ --SOULMaTe-- @ 23.10.2006. 12:47 ] @
Pisi na onom topicu za pomoc na srpskom dugout forumu.
[ Danilo Cvjeticanin @ 23.10.2006. 12:50 ] @
Znam gde da postavim temu. Sacekacu do danasnjeg update-a, i ako opet bude problema onda cu da prijavim na njihovom forumu.
[ Grolsch @ 23.10.2006. 20:07 ] @
Ma nije to nikakav bug, bre. Igraci treniraju sami i napreduju. Ipak su oni profesionalni fudbaleri.
A josh vise bi napredovali da imaju nekoga da ih uputi - trenera.
P.S. Ubuduce ako budes imao kakvih pitanja, pitaj na Dugout forumu...
[ puska @ 23.10.2006. 20:49 ] @
tvoje igrace Danilo trenira trener amater pa oni mnogo sporije napreduju nego da ih pravi trener trenira plus sto nemozes da biras koji igrac sta da trenira. Ja odigrah prvu prijateljsku sa timom koji je radnom 3. na tabeli i uspeo da ga pobedim 1:0 uz solidno vreme lopte u mom posedu. Ja bih da pitam kako da znam i gde da vidim dal sam pogodio pravu poziciju za igrace ? Nesto se spominje zuta, zelena, crvena?
[ Danilo Cvjeticanin @ 23.10.2006. 22:52 ] @
Evo ja sam se registrovao neki dan, i igrao sam u ligi utakmicu koju sam dobio u gostima, a danas u 18h sam pobedio grckog prvoligasa takodje u gostima ;) ... A za trening cu vec nesto da smislim.
[ puska @ 24.10.2006. 12:27 ] @
Momci zar niko nece da oda tajnu kako da znam da li mi igraci igraju na pozicijama koje im odgovaraju
[ Grolsch @ 26.10.2006. 14:57 ] @
Citat: puska: Momci zar niko nece da oda tajnu kako da znam da li mi igraci igraju na pozicijama koje im odgovaraju
Pa daj bre, kad stisnes na igraca, imas sa desne strane sliku terena, i onda tamo gde je zeleni kruzic, to mu je najbolja pozicija.
A kad namestas taktiku, stavis igraca tamo gde si mu ranije video zeleni kruzic. Nista jednostavnije...
[ Danilo Cvjeticanin @ 26.10.2006. 15:54 ] @
Jel jedva cekate subotu? Ajoj ja jedva cekam jer mi je pobeda mnogo bitna, dobro je sto igram na svom terenu. Nadam se da cu da pobedim i da cu da se popnem na vrh tabele, sa malo vise srece bih upao u 2 ligu!
[ puska @ 26.10.2006. 20:20 ] @
eh ja je jedva cekam :) Inace odigrao sam prijateljsku sa timom sa kojim igram u subotu pobedio ga 1:0 u gostima a sada takodje kao i ti danilo igram na svom terenu, ali je zakasnio sa updateom taktike pa mu nije igrao najjaci sastav tako da nemogu da racunam na 100% pobedu, ali barem ostaje da se nadam, inace imamo 6 kola do kraja, ja treba da pokusam da stignem tim koji ima 8 boda vise od mene, a igram sa liderom na tabeli prijateljsku i onda u narednom kolu i ligaski mec, tako da u slucaju pobede mogu da mu se priblizim ali o tom potom, da prvo pobedim u subotu. Sretno i ako se ne dokopas 2. lige, vidimo se u 3. :)
[ Danilo Cvjeticanin @ 26.10.2006. 22:08 ] @
Ajoj, meni prvi bezi 13 bodova, moram da pobedim svih 6 kola a on sve da izgubi :((( ... Nista od druge lige ove sezone :( ...
[ puska @ 26.10.2006. 22:37 ] @
Pa veoma male sanse imamo i ti i ja, ali dok postoji makar i na papiru sansa da budem 1. pokusavacu da uradim sve sto mogu da to i ostvarim. Zapamti sto bolje mesto na tabeli na kraju sezone vise novca od nagrada tako da nije svejedno dal ces biti 2. ili 6.
[ Danilo Cvjeticanin @ 27.10.2006. 09:30 ] @
Pa pazi, ja cetiri utakmice dobijam 100% jer su svi ti timovi mnogo losiji od mene, posle toga igram sa prvim, pa onda sa drugim na tabeli, kad bi drugog pobedio bilo bi lepo jer bi bio 100% 2.. Videcemo...
[ puska @ 27.10.2006. 09:52 ] @
na papiru mozda jesi bolji od ta 4 tima samo sto u realnosti mnogo vise faktora utice, tako da cu ja da gledam od protivnika do protivnika, nemam sigurne bodove, posto su i na tabeli mesta random, tako da ne mislim da su oni sa dna tabele nesto mnogo losiji od mene, ipak videcemo. Znaci ako igras i sa 1. i sa 2. sigurno mozes da smanjis ili im preotmes mesto na tabeli prema tome nemas kog da krivis za neuspeh. Ja igram sa 1., 3. i 5. ostali su neki sa dna. Pokusavam da se malo pojacam na pozicijama gde sam dosta slab, pa valjda mi to pomogne. Jel si nasao trenere? Ja angazovao svih 5. i nijedan me nije odbio.
[ Danilo Cvjeticanin @ 27.10.2006. 12:14 ] @
Nisam dobio trenere, za sada mi igraci dosta napreduju bez istih. Sledece sezone cu da angazujem trenere.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|