Citat:
rdragan79:
prodavac je preporucio da spoljnu jedinicu stavim u kotlarnicu koja se nalazi u kuci a ima poseban ulaz iz dvorista, ako unutra ne mrzne kaze da nema nikakvih problema da radi.
Klima krene da te greje, a hladi kotlarnicu. Koliko ce je ohladiti, to je tesko predvideti, ali ce joj oduzimati toplotu sigurno.
Citat:
Ajde preko leta bih mogao i drzim vrata otvorena pa mogu da shvatim cirkulaciju vazduha.
Preko leta je u kotlarnici hladovina, onda ce spoljna jedinica bolje da ti hladi stan, jer ce tada grejati kotlarnicu, hladniju od spoljne okoline. Ako otvoris vrata, ulazice topliji vazduh.
Citat:
Kakva je situacija kada je zima, kad vrata moraju biti zatvorena, (mogao bih jednom / dvaput dnevno da otvorim da se izvetri)
i zbog samog kotla na gas da voda u cevima ne smrzne, ono sto me zanima
kakav ce vazduh uduvavati klima u stan, ako je spoljna jedinica u takvom zatvorenom prostoru?
Klime koje su meni poznate imaju spoljnu i unutrasnju jedinicu povezane tankim cevima, koje nisu predvidjene za vazduh. Unutrasnja jedinica prevashodno obradjuje unutrasnji vazduh - kroz jedan otvor ga uvlaci, hladi i vraca u prostoriju, ona ne provetrava prostoriju. Imao sam prozorsku klimu, koja je imala ugradjen jedan mali poklopac koji se mogao pomocu rucice postavljati u polozaj za provetravanje - uvlacio je nesto malo spoljnog vazduha. Mozda se ne razumemo, ali mislim da po tom pitanju nije bitno gde je spoljna jedinica.