[ joca80 @ 29.10.2006. 14:34 ] @
| ima li neko iskustva sa agregatima za stuju? treba mi agregat za vikendicu 3-4 kW, e sad dal je bolje uzeti dizel agregat koji je malo skuplji al zato manje trosi ili jeftiniji benzinski agregat? nasao sam veliku ponudu na www.***.co.yu mada bi voleo da vidim ponudu jos neke firme tako da ako znate za neke linkove dajte!
[Ovu poruku je menjao momsab dana 05.07.2007. u 14:57 GMT+1] |
[ palomas @ 30.10.2006. 10:55 ] @
Za takav slučaj najbolje je rješenje imati DVA agregata! Jedan manji benzinski, snage oko 1 kW s kojim se rješava rasvjeta objekta, radio i tv uređaji, hladnjak i sl. manji potrošači. Cijena takvog agregata je oko 100 eura i praktičan je za prenošenje i svakodnevno rukovanje.
Za veča trošila, pripremu hrane, zagrijavanje vode, pranje rublja i sl. bolji je dizel agregat od par kW, ali opet treba paziti da se ne pretjera sa snagom koja će se rijetko koristiti, jer će mu specifična potrošnja inače biti prevelika.
[ joca80 @ 30.10.2006. 16:05 ] @
e jbg to mi je najskuplja varijanta.. voleo bi ja i da imam i dzip za zimu i kabriolet za leto ;)
[ palomas @ 31.10.2006. 08:03 ] @
Ako ćeš koristit samo veći agregat, dileme uopće nemaš! Uzmi dizel, koji troši daleko manje - i riješen problem! Ja sam nekad imao Lombardini dizel mašinu, to je bilo čudo tehnike :) Pali i na jako niskim temperaturama, malo troši i radi na sve vrste nafte (čitaj lož-ulje).. Ne znam kakva je situacija s novim motorima, možda traže finije vrste naftnih derivata...
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.