[ Calimero_NS @ 02.12.2006. 23:45 ] @
Nedavno sam kupio Renault Lagunu 1997., motor je 2.0 8v (oznaka F3R). E sad, posto nemam nikakvo uputstvo od auta, da li neko moze da mi kaze koja je fabricka preporuka za ulje - znam jedino da je do sada (poslednje 2-3 godine) u auto sipano Opelovo mineralno ulje 15w-40 posto je prethodni vlasnik radio servise kod prijatelja koji ima Opel servis. Da li treba ostati pri mineralnom a eventualno promeniti proizvodjaca (npr. ELF posto to svi preporucuju za Renoa a imam dobra iskustva sa Elf Sporti TXI 15w-40 koje sam sipao par puta u prethodni auto) ili bi trebalo preci na polusintetiku ili sintetiku mada tu ostaje problem koji sam procitao ne ovom forumu a to je da kad se kod auta koji ima puno km predje sa mineralnog na sintetiku mogu da popuste semerinzi i dihtunzi... Takodje, da li ima neka preporuka za antifriz - da li su ok od domacih proizvodjaca (neko je ovde napisao da je npr Korsantin los) ili bi trebalo ipak uzeti nesto "bolje" - npr. Total GlacElfClassic ili tako nesto posto? Trenutno je u autu obicna voda, pa moram ovih dana da to resim. E sad, ovo nema veze sa temom ali da li neko mozda ima "korisnicko uputstvo" za ovaj auto (pdf, pozajmica na fotokopiranje...)? Unapred hvala na odgovorima. |