[ crnac_etf @ 10.12.2006. 00:04 ] @
Dobio sam temu za diplomski da obradim problematiku protivpozarne zastite, a na kursu elektricnih instalacija na faksu je nismo nikako stigli obraditi (vjerovatno sam zato i dobio tu temu)!

Da li neko zna gdje mogu naci kvalitetnu literaturu? Gugl pretraga mi daje samo komercijalne ponude...
[ HerQl @ 10.12.2006. 23:42 ] @
skokni do vatrogasne brigade oni sigurno imaju iskustvo sa time :)
[ dmauka @ 14.12.2006. 17:28 ] @
Za pocetak skini sa sajta vlade Srbije predlog zakona o spasavanju (zakon je jos u predlogu). Tu ces naci sve relevantne podatke koji se ticu zakonskih propisa koji moraju biti zadovoljeni prilikom projektovanja i izvodjenja instalacija PPzastite da bi objekat dobio upotrebnu dozvolu od Uprave za zastitu i spasavanje (PP policija).
Tehnicki deo je nesto drugo, tu bi najbolje informacije dobio od nekoga ko se bavi PP zastitom.

poz.
[ deki77 @ 14.12.2006. 19:10 ] @
mozda na nekom sajtu Arhitekture...
[ dmauka @ 15.12.2006. 16:25 ] @
dobro, evo linka...
http://www.parlament.sr.gov.yu...kta_detalji.asp?Id=452&t=P
pa nastavi daljse...

poz.
[ crnac_etf @ 15.12.2006. 20:40 ] @
Nasao sam Zakon o PP zastiti koji vazi u Republici Srpskoj (Sl. Glasnik RS), i vazeci Pravilnik (izvod iz Zakona o zastiti Republike Srbije, koji vazi i kod nas), ali je meni i veci problem bio tehnicke prirode! Nasao sam nesto u katalozima, ali sve je to slabo... Jedino firma CEPTING doo iz Beograda i MKS iz Sarajeva sto mi je poslala par kvalitetnih priloga...

Ne postoji izgleda ni jedna strucna knjiga u kojoj je dio posvecen PP zastiti! Nevjerovatno!
[ crnac_etf @ 15.12.2006. 20:41 ] @
Hvala puno u svakom slucaju!
[ dmauka @ 20.12.2006. 08:22 ] @
Probaj...EKOALARM iz Valjeva, trazi Gdina Sreju, mozda bi mogao da te uputi, veoma kvalitetno rade sa PP zastitom...