[ DzoA @ 12.12.2006. 14:16 ] @
|
Moji hoce da ubace "cvetje" kameliju u kancelariju, a ja dobijam napad nervoze pri samoj pomisli o tom stvorenju a da ne pricam sta se desava kad vidim taj korov. Evo i sad se nerviram!
Znaci trebam da "ubijem" taj zbun a da me ne provale. Da li imate neki recept da sipam nesto u zemljicu crnicu u saksiju ili bilo kakvo efikasno resenje a pri tome da me ne provale...
Da ne mislite da sam bolestan (bar ne toliko) pa da ne volim cvece ja sam za to da se ubaci neka palma koju imamo (inace 15xlepsa). Pozdrav! |
[ _djevojka_ @ 12.12.2006. 14:24 ] @
Upravo si odgovorio na sopstveno pitanje. Kupi palmu, daj kameliju nekoj bakici da se zanima - napravi trampu (sklonis jedno/ubacis drugo), i svi sretni. Bilo bi zgodno kad bi i te palme vidjele malo suncane svjetlosti.
[ Shadowed @ 12.12.2006. 14:44 ] @
Mislim da je varijanta sa razmenom nepovoljna jer nece svi biti zadovoljni (nece njegovi roditelji).
Bolje uzmi i porazgovaraj sa njima i reci im da ti smeta. Valjda im je vise stalo do tebe nego do tog cveca...
A ako se na kraju odlucis na ekstremne metode probaj sa... hmm... benzin je dobar ali ima prejak miris. Probaj sa tecnoscu za sudove. Ili uzmi benzin i koristi spric i iglu da ubrizgas direktno u stablo (to radi sporo da bi moglo da apsorbuje, najbolje par centimetara ispod nivoa zemlje da se ne primeti ubod i sa tankom iglom, onom za zubarske inekcije ili insulinske).
[ DzoA @ 12.12.2006. 14:59 ] @
Odoh da potrazim spric
[ _djevojka_ @ 12.12.2006. 15:03 ] @
Pa ako je njihova kancelarija, onda se njihova vazi. :) DzoA, korisno je popricati sa njima prije nego sto ubace bilo sta ako ces ti boraviti tu, ali ako je dotle doslo i odlucis za drasticnu promjenu kamelija vs palma - znace da njihova kamelija nije bacena u kantu za smece. Prijedlog sa iglama moze isto tako da ti se obije o glavu, pogotovo sto nije toliko tesko primjetiti da je biljka trovana (mada onima koji se ne razumiju sve to dodje isto), mozes i sebe da ubodes u procesu, a ako ih nadju, bas ces ih obradovati (pogotovo ako se 'moji' odnosi na roditelje).
Nego, ako roditelji nece biti zadovoljni promjenom, da li ce biti happy dok trujes kameliju? Svaki dan ces dobijati komentare - 'vidi, nece da se primi', pa onda presadjivanje, pa opet 'nema dovoljno svjetlosti', pa je pomjere malo blize tebi, pa malo sa strane, pa je previse toplo - agonija moze da ti se oduzi na dvije/tri sedmice. Preracunaj to vrijeme koje ces slusati komentare + koliko ces se zanimati trovanjem, pa vidi da li ti se isplati.
[ DzoA @ 12.12.2006. 15:34 ] @
Kancelarija jos nije otvorena (treba da se adaptira) a sto se tice kamelije ona se nalazila do skoro u garsonjeri kod dede ((deda je u garsonjeri u zajednickom dvoristu)a kamelija je kod njega bila iz poznatih razloga, a ne u kuci). Sada se nalazi u podrumu posto se valjda osecala zemlja ili je lisce opalo (nisam se trudio da saznam pravi razlog). I tu nastupam ja! Podrum je odlicna lokacija za sabotazu. A dok oni provale bice kasno ;) Zao mi je da gledam kako moji misle kako da rese status za tu kameliju a i da meni udovolje. Tako da je mozda najbolje resenje ultimatum. Sto se tice kancelarije ona ce biti u mojoj kuci gde se nalazi lokal koji ce se adaptirati u kancelariju tako da cu i ja verovatno tamo boraviti po potrebi.
Samo se javio problem: Ne mogu da nadjem spric sa iglom... Imate li jos koju ideju?
[ Shadowed @ 12.12.2006. 16:30 ] @
Ustani ujutru oko 5h i obidji oko nekoliko zgrada, a pogledaj i po liftovima, verovatno ces naci neki spric sa iglom. :P
Sala.
Vidi u apoteci, nisam siguran ali mislim da se moze jednostavno kupiti, bez recepta.
[ Fuzz @ 12.12.2006. 17:52 ] @
Daj meni prokleti cvet. Mislim koji ti je k....
[ superbaka @ 12.12.2006. 18:55 ] @
samo ignorisi ove borce za sve i svasta i udri po biljci... ovo sto je rekao Shaki je dobro, ali ako ne mozes da nadjes spric i iglu, nadji obicnu iglu pa je pod zemljom izbockaj vise puta... polako ce da vene a svi ce misliti da joj ne odgovara sredina... na taj nacin ce da je izmeste na neko drugo mesto... proces je reverzibilan tako da mozes da je dokrajcis ako proces stalno ponavljas, tj. ako se ne opamete i sklone, odnosno da je ostavis na miru ako je izmeste i tako pustis da zivi...
[ RAMBRAKER @ 12.12.2006. 19:09 ] @
izbockas i sipas malo razredjivacha !!!!
Provereno !
[ Ave @ 12.12.2006. 19:25 ] @
Ubice!!
[ kUdtiHaEX @ 12.12.2006. 19:37 ] @
Na kraju mozes da uzmes makaze i da odseces tu biljku ako ti i dalje budu isli na nerve.
Slicnu stvar sam ja uradio svojim komsijama koji su, ni manje ni vise, posadili vrbu na terasi. Sve bi to bilo super i krasno da voda koju su sipali po njoj dok su je zalivali nije zavrsavala na mojoj terasi. Posto je komsinica bila poprilicno gluva na moje molbe i objasnjenja, pozajmio sam makaze za shishanje ograde, popeo se na terasu i odsekao vrbu :)
Jes' da se komsinica nesto drala i htela da se svadja ali posto je popila vrata u nos nije me mnogo zanimalo :)
[ Deda_Mraz @ 12.12.2006. 20:19 ] @
Ljudi moji od kada se to špricevi i igle izadju na recept?
Svašta čovek ovde može da čuje!
[ Vole Domu @ 12.12.2006. 20:51 ] @
cuti ti narkomane!! :0
[ mrkidivx @ 12.12.2006. 21:17 ] @
Citat: Ili uzmi benzin i koristi spric i iglu da ubrizgas direktno u stablo (to radi sporo da bi moglo da apsorbuje, najbolje par centimetara ispod nivoa zemlje da se ne primeti ubod i sa tankom iglom, onom za zubarske inekcije ili insulinske
Death of a plant by lethal injection
[ Fuzz @ 12.12.2006. 21:36 ] @
Da mi je neko pricao da ima ovoliko strucnih ljudi za ubijanje cveta...
U svakom slucaju mislim da je bolje da kazes roditeljima da biljku poklone nekom drugom nego da te navataju sa spricem u ruci.
Inace mozes je ubiti i preteranim zalivanjem, pogotovo sad zimi...znaci nije joj potrebno ubrizgavati benzin.
[ bugsu @ 12.12.2006. 21:46 ] @
o boze shta sve nam na ovom forumu
ne bi me cudilo da sutra neko napishe temu "kako da ubijem sestru" roditelje i sl .
cista glupost,ako neko ne zna kako da se otarasi te biljke...............neam reci
[ braker @ 12.12.2006. 21:48 ] @
Eve gi recept koji koshta 100 i neki dinar:
U oblizhnjoj prodavnici pazari 5-6 piva,prethodno zalivanje biljke preskochi.Odlazak u WC za vreme ispijanja je STROGO ZABRANJEN.Kada ispijesh 2,5-3 litre piva uriniraj u saksiju sa cvecem.
Inache za izdrzhljivije i one sa dubljim dzepom preporuchujem Irski recept:10 Guinness-a---prazhnjenje beshike u saksiju.
Uspeh zagarantovan.
P.S. Ukoliko se usvinjish pivom,ova mala prljavshtina predstavlja iznimno zadovoljstvo i pracena je nekontrolisanim smehom.
Uzhivaj.
[ RAMBRAKER @ 12.12.2006. 21:55 ] @
i posebno se treba podesiti Cinculator za pumpanje u GeFufnu i Papufnu za frenzeklovanje koja radi na principu guterglajzne koja je blaminovana ......
[ Vole Domu @ 12.12.2006. 22:06 ] @
Citat: braker: i pracena je nekontrolisanim smehom.
Uzhivaj.
nije nego je pracena nekontrolisanim smradom... a biljci nishta. ja sam redovno zapishavao palmu kad me mrzelo da idem do WCa i onda keva izvalila da neshto zdiba gadno i pogledala onaj tanjiric dole a on pun pisacke.... koja svadja u kuci hihihih
ali sine zashto? jel sa tobom sve u redu? jel imas devojkU? jel volis devojke?
ih kad se samo setim
otad pisam samo sa terase..... jos sad kad je zima pa se osvezis i milina L)
[ ventura @ 12.12.2006. 22:42 ] @
A zar nije najlakse preterano nađubriti zemljište?
[ Shadowed @ 12.12.2006. 22:52 ] @
@ovi sto se bune i negoduju, ja sam lepo rekao da mu savetujem da razgovara sa roditeljima, a ostalo sam mu rekao za slucaj da je bas odlucio da uradi tako kako je krenuo.
@Deda_Mraz, ja nisam rekao da je potreban recept vec da ne verujem da jeste.
[ braker @ 12.12.2006. 23:02 ] @
@Levo Mudo
Izuzetno znimljiva i pouchna pricha.:)
Medjutim poznata je stvar da je jutarnji mamurluk delimichno uzrokovan i gubitkom soli u organizmu koji su posledica prekomernog uriniranja.To znachi da posle par piva vishe urin sadrzhi povecane kolichine soli i u sluchaju ''zalivanja'' cveca na ovaj nachin, povecava se PH vrednost zemljishta i u sluchaju kvalitetnog pijanstva mozhe da uzrokuje odumiranje biljke.
Moj predlog je imao za cilj da spoji dobro i korisno.venturin savet ima isti efekat,ali izostaje taj prepoznatljiv osecaj zapishavanja u pripitom stanju.
Pozdrav
[ Vole Domu @ 12.12.2006. 23:14 ] @
iskusno, iskusno...
levomudo odaje request
[ Fuzz @ 12.12.2006. 23:17 ] @
odaje request?
[ Nemanja Avramović @ 12.12.2006. 23:25 ] @
@vole domu: lol
@postavljač teme: " Kako da "osusim" kameliju? "
Isto kao gandž... khm, da ne pričam svašta - ubereš hedove (u nedostatku istih iščupati celu biljku), okačiš je da visi naopako, ispod po želji možeš da postaviš nešto, ako otpadne nešto korisno da ga "uhvatiš" i ostaviš je tako. Za par meseci će biti suva i spremna za puš... bacanje.
Mada je jednostavnije da je odmah baciš
[ plava_motorola @ 12.12.2006. 23:39 ] @
Da se ja pitam,kosto se NE pitam ja bi nju u gasnu komoru na jedno 1h-2h
[ braker @ 12.12.2006. 23:45 ] @
Hmm.
Palo mi je josh neshto na pamet.
Opshte je poznato da biljke reaguju ukoliko se sa njima razgovara.Postoji niz experimenata koji pokazuju da poklanjanje pazhnje na ovaj nachin uz odgovarajuce emocije potpomazhe razvoj biljaka.
U tvom sluchaju dovoljno je da skinesh zadnjih 10 postova korisnika _djevojka_,prochitaj ih na glas,i ako je tvoja kamelija prosechan primerak vrste,osushice se bez razmishljanja.
Pozdrav
[ Marko Medojević @ 12.12.2006. 23:59 ] @
Mislim da to sa pišanjem neće pomoći, tj. znam iz ličnog iskustva. Uveče kad me mrzi da idem u WC (a i da ne budim ukućane puštanjem vode) ja se lepo ispišam u saksiju sa mojom palmicom i ništa joj ne hvali!
[ plava_motorola @ 13.12.2006. 00:01 ] @
Citat: braker: Hmm.
Palo mi je josh neshto na pamet.
Opshte je poznato da biljke reaguju ukoliko se sa njima razgovara.Postoji niz experimenata koji pokazuju da poklanjanje pazhnje na ovaj nachin uz odgovarajuce emocije potpomazhe razvoj biljaka.
U tvom sluchaju dovoljno je da skinesh zadnjih 10 postova korisnika _djevojka_,prochitaj ih na glas,i ako je tvoja kamelija prosechan primerak vrste, osushice se bez razmishljanja.
Pozdrav
Brate nemoj da si tolko surov prema biljci
[ Marko Medojević @ 13.12.2006. 00:08 ] @
Ako ga ćale i keva vide kako priča sa žbunom ne gine mu ludnica.
[ pajaja @ 13.12.2006. 00:19 ] @
Citat: 10 postova korisnika _djevojka_
ako iste uspe da nadje uopste :D
[ _djevojcica_ @ 13.12.2006. 00:26 ] @
pajaja nemoj da si tako okrutan
[ _djevojka_ @ 13.12.2006. 00:56 ] @
@DzoA,
Mokracom mozes da pospjesis rast biljke (mada nekad zna i da ubije) - sve zavisi od mokrace, i vrste biljke (jer sta god konzumiras, dobar dio izadje u mokraci). Sad da se kljukas raznoraznim otrovima, da bi izaslo u mokraci - to ne bih preporucila, jer ces onda traziti 'kako da ozdravim'. U vezi 'Opshte je poznato da biljke reaguju ukoliko se sa njima razgovara.Postoji niz experimenata koji pokazuju da poklanjanje pazhnje na ovaj nachin uz odgovarajuce emocije potpomazhe razvoj biljaka.', citanjem bilo cega naglas (ma kakav bio ton), pricanjem - potpomazes da ti biljcica duze traje. Doci ces poslije mjesec i reci kako ti je mama odusevljena napretkom. :) Tako da su ti dali jalov savjet. A da sjedis i da se zestis na biljku po citav dan i da cekas da ta energija 'predje', mozes samo ti da se razbolis; iako je primjeceno da se u sobama bolesnika biljcice brzo suse, vjerovao ili ne. Razgovor sa roditeljima (pa cak i prijedlog gdje drugdje da smjestis biljcicu) moze biti korisnije od ganjanja tih parafernalija. Mozes da lupis da ti jedino palme odgovaraju pri radu, i da se sve drugo dekoncentrise, ili sam da kupis palmu i da je jednostavno smjestis gdje ti odgovara (preduhitris ih - prije nego sto imaju prilike da stave bilo sta, ti stavis sta tebi odgovara), a ako ti mama ne voli prenatrpan prostor, onda nema sta da brines.
[ Vole Domu @ 13.12.2006. 10:04 ] @
brate kako ne znas za to.... tako ciga kaze respect....
to ti je nesto kao rshtekpa....
[ dalibord5 @ 13.12.2006. 10:40 ] @
A da vam ja dam zolju da dokusurite biljku na kraju...;-)
Jadna biljcica i ne sluti kakva se ekipa namerila na nju.
[ plava_motorola @ 13.12.2006. 11:55 ] @
E samo kada bi imao malo C4 eksploziva,cudo bi od nje napravio
[ Marko Medojević @ 13.12.2006. 15:06 ] @
A da nabaviš biljnu vaš ili krompirovi zlaticu?
[ SqlByte @ 13.12.2006. 17:21 ] @
Ja sam mislio da ja imam problema u zhivotu...
ali vama ljudi je stvarno teshko :P
Ubrizgaj samo neshto u jebenu biljku, ili porazgovaraj sa njom, vidi shta ona misli o tome.
[ vujo032 @ 13.12.2006. 22:30 ] @
Uzmeš jednu viagru,i tri bensedina,to istucaš i rastopiš u destilovanoj vodi,
i ubrizgaš joj odozdo.Ja slučajno imam kući špriceve i igle i slučajno sam iz Čačka.
Javi mi se na p.p. da se nađemo negde sutra,u gradu.
Nosiću saksiju kamelije u ruci,kao znak raspoznavanja.
[ Vole Domu @ 13.12.2006. 22:56 ] @
Dzoa, nemoj da nasednes, ovaj je biljkoljubac... pogledaj u potpisu mu stoji ime biljke....
oce da se nadje s tobom da ubrizga tu mesavinu koju pominje tebi umesto biljci,,,
[ atinna @ 18.12.2006. 00:32 ] @
osusices je tako sto ces je zaliti benzinom...
ne znam da li je dovoljno jedno zalivanje ili iz vise puta
[ _djevojka_ @ 18.12.2006. 01:30 ] @
A mislis da se miris ostati neprimjetan? :) Pa samo mu fali sibica sa ovakvom idejom.
[ vujo032 @ 18.12.2006. 18:16 ] @
Moja keva kaže - vrlo jednostavno - toplom ili slanom vodom,i to je to.
[ atinna @ 19.12.2006. 19:45 ] @
Citat: _djevojka_: A mislis da se miris ostati neprimjetan? :) Pa samo mu fali sibica sa ovakvom idejom.
jedna baba je tako komsinici sasusila biljku...otuda znam da se moze benzinom to uraditi
[ Deda_Mraz @ 19.12.2006. 20:09 ] @
3 strane sa odgovorima kako da likvidira biljku
Koliko ES-ovaca je potrebno da osuši kameliju!?
[ scrip @ 19.12.2006. 21:54 ] @
Brate ni ja ne volim kamelije!!!
Cenim da je najbolje da je ostavis preko noci na prozoru da se smrzne i ono, sta je bilo, nemamo pojma!
[ _djevojka_ @ 20.12.2006. 00:41 ] @
@atinna,
Nisi ukapirao recenicu. Vec kad zaliva - samo mu fali sibica. :)
Ne zna se ko se vise namucio ovdje - DzoA sa mozganjem o tome kako da ubije biljku ili biljka nakon svog silnog eksperimentisanja i isprobavanja.
[ NR Sound @ 20.12.2006. 01:19 ] @
Da skratim muke i tebi i ostalima koji, moram priznati, imaju inspiraciju...
Pravac poljoprivredna apoteka i lepo kupis preparat koji se zove "STOMP" ili nesto slicno. Recept ti sigurno nije potreban a mozes da dobijes i uputstvo kako da to uradis. Mada, tamo ce ti reci kako da rastvoris i sl. a ti lepo bez rastvaranja prospi malo manje od pola boce u saksiju i problem resen. Nemoj da se upustas u razgovor sa prodavcem i agronomom nego samo kupi "STOPM" ili neku zamenu i svi tvoji problemi bice reseni.
Inace, to je human nacin da ubijes biljku jer nece nista osetiti, tako da ovi iz drustva za zastitu biljaka mogu da .............
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|