|
[ Marko Medojević @ 12.12.2006. 18:24 ] @
| Ej ljudi, čudi me da niko ne komentariše ovo! Panduri su u nedelju ujutro počeli iz čistog mira da tuku ljude u klubu planet bigz. Najstrašnija scena je kad su trojica pandura gazili jednu devojku, a ni ostali nisu prošli bolje. Retko ko se izvukao a da nije dobio bar jedan udarac pendrekom. Kao, opravdanje je bilo to što je neki navijač rada pokušao da uđe sa nožem. Kakva glupost, gde mi živimo! |
[ -sfx- @ 12.12.2006. 18:36 ] @
Ja mislim da ce sada Deda_Mraz da se javi i da kaze da je u pitanju skandal jer je nemoguce da navijac nosi sa sobom noz.
[ Marko Medojević @ 12.12.2006. 18:45 ] @
Pa i da je nosio pola kilograma antraksa što ostali ljudi da dobiju batine?! Kakve oni veze imaju sa njim?! Na kraju krajeva on nije ni uhapšen. I nikakva tuča nije bila to veče u bigzu sve dok glupi panduri nisu uleteli i počeli sve da biju.
[ Nemanja Avramović @ 12.12.2006. 18:50 ] @
Užas. Policiju treba ubiti. I navijače rada takođe
[ braker @ 15.12.2006. 22:44 ] @
Da.I ja sam se tome chudio,ali postavljati temu tamo gde se javljaju panduri i objashnjavaju kako je sve shto se desi samo jedan exces,dok vecina svakako primenjuje zakonske propise,i nema nekog smisla.
Najavljena je opsezhna istraga-po ko zna koji put do sada.We'll see.
Da li mozhete da zamislite kakav odnos uniformisani imaju prema gradjanstvu ako ne prezaju od upadanja u diskoteku i premlacivanja par desetina (ili koliko vec) ljudi.
Ma ko jebe socijalno angazhovane teme,povecajmo im primanja,pa ce se napr[]dak osetiti.
Krucijalno pitanje je:SHta bi se desilo osobi kod koje je bioloshki adaptivna agresivnost posebno izrazhena?
Zamishljam sebe u situaciji gde **pandur** pod punom ratnom opremom,nasrce na mene i nanosi mi teshke telesne povrede i to samo zato shto sam se nashao na pogreshnom mestu u pogreshno vreme.To je mogao biti bilo ko!
Zashto mi pada na pamet vreme ogranichenih gradjanskih prava gde su se identifikovali i sa bogom i sa batinom?
Krivichne prijave za odgovorne,zatvorske kazne,pa da razgovaramo o povecanju zarada.
edit:misspel
[Ovu poruku je menjao braker dana 16.12.2006. u 00:13 GMT+1]
[ l4m3r @ 15.12.2006. 23:58 ] @
Sa jedne strane ste totalno u pravu, al sa druge strane, isti ti koji su dobili pendrek ili vise, su pod teskim dejstvom alkohola i droga, pljuvali, vredjali i podjebavali policiju, koja je dosla na poziv obezbedjenja kluba.
Da policija nije trebala da bije prve vene beograda, nije ! Ali takodje, i ta mlada i perspektivna masa iz bigza, nije trebala tako da se ponasa prema policiji, koji su tu dosli trazeci iste te navijace.. a svi znamo, pogotovo u policiji kakvi znaju da budu navijaci.. a plus kad se doda bigz + tehno + hladno oruzije + alokohol/droga...
Ne kazem da su svi pljuvali po policiji, ali dosta njih jeste i njima je prosto pukao film. Mozda malo i previse..
Nebi da ispadne da sam na necijoj strani.. Ali sama pomisao na leglo narkomana u bigzu i sve sto ide uz to.. zgadi mi se zivot..
[ braker @ 16.12.2006. 00:15 ] @
A shta da sam se ja (ili bilo ko drugi),kome nije poznata reputacija dotichnnog kluba,igrom sluchaja posle celovechernjeg dernechenja u BG-u nashao u toj jazbini?
Izvini,ali postoje propisi koji regulishu postupanje u takvim situacijama.
Ili se mozhda ne odnose na pendreklije?
[ zaraza @ 16.12.2006. 00:16 ] @
jel neko bio prisutan tamo ili je ovo klasicna "pljuni po policiji" tema?
policija kaze da je bilo opravdano, ovi kazu da nije...
ja ne znam sta se desilo, i uzdrzacu se bilo kakvih komentara, jedino sto znam je da se policija pljuje i kad treba i kad ne treba...
[ Lalemajstormoler @ 16.12.2006. 00:17 ] @
To sto su prebili narkomane, to je naj manje sto su uradili , ja ih podrzavam potpuno.Trebali su ih pohapsiti i pravac na sud, svakom po PET godina robije bez prava na amnestiju.
[ flylord @ 16.12.2006. 00:23 ] @
Citat: zaraza: jedino sto znam je da se policija pljuje i kad treba i kad ne treba...
To su interventne jedinice. Da licno nisam slusao price o njihovoj britalnosti i ponizavanju ljudi koje zaustave na ulici, i ja bih bio blago rezervisan prema ovome. Tako da sam jako sklon da u potpunosti poverujem u tu pricu.
bobicbranislav2000: VECINA ljudi koji idu na te zurke nisu narkomani. I narkomani su ljudi koji su bolesni. Njih treba leciti i pomoci im, a treba na robiju oterati dilere i ovakve pandure
[ zaraza @ 16.12.2006. 00:27 ] @
@flylord
pa interventa ekipa obicno ne zaustavlja bilo koga, vec je na 'intervenciji' i zaustavice svakog ko izgleda sumnjiv...nije njihovo da se raspituju kod naroda jel vidjen covek u zutoj kapi....
i mene su isto zaustavljali (i interventa i obicna), i nije mi uopste bilo prijatno, ali posto sam 'cist' nemam sta da brinem....
[ ventura @ 16.12.2006. 00:32 ] @
Citat: flylord: To su interventne jedinice. Da licno nisam slusao price o njihovoj britalnosti i ponizavanju ljudi koje zaustave na ulici, i ja bih bio blago rezervisan prema ovome. Tako da sam jako sklon da u potpunosti poverujem u tu pricu.
Iako mi nije nimalo prijatno kad me interventna zaustavi, drago mi je da postoje.
Pa gde će neki tamo poštar (običan policajac) da zaustavi nekog tamo nabeđenog kretena, i kao da se ovaj usere, i još ako ima neke veze u policiji, pa da se pandur i usere od njega... A interventna najviše voli takve likove, i ako počneš da se šmekerišeš oni prvo biju pa onda pitaju... I niko im ništa ne može, i mislim da treba tako i da ostane.
Igrom slučaja sam upoznao pre par godina jednog tipa iz interventne ovako privatno, pa mi je pričao kako to kod njih funkcioniše... Oni u principu imaju dozvolu da rade šta hoće u gradu... Ako kojim slučajem dohvate nekog 'bitnog' pa se taj bitni preko veza i vezica žali, to dođe to njihovog komandira koji obeća da će bahati panduri biti kažnjeni zbog toga, i na tome se i završi... Što je dobra stvar... Jer ko bi kretenima stao u kraj da nema bar interventne...
[ flylord @ 16.12.2006. 00:33 ] @
poenta je sto nemaju prava da zlostavlaju bilo koga ko nije nista uradio. Znaci, nek pretresu coveka, ali ne da se istrisu nad njim, da vicu, prete, udaraju... To nemaju prava. Odlicno znaju ko sve diluje i ko je ko, a njih retko zaustavljaju.
[ flylord @ 16.12.2006. 00:36 ] @
Nisu bre oni agenti 007 sa pravom da ubiju, pa da imaju prava da rade sta hoce po gradu
[ kelja @ 16.12.2006. 00:40 ] @
Citat: Igrom slučaja sam upoznao pre par godina jednog tipa iz interventne ovako privatno, pa mi je pričao kako to kod njih funkcioniše... Oni u principu imaju dozvolu da rade šta hoće u gradu... Ako kojim slučajem dohvate nekog 'bitnog' pa se taj bitni preko veza i vezica žali, to dođe to njihovog komandira koji obeća da će bahati panduri biti kažnjeni zbog toga, i na tome se i završi... Što je dobra stvar... Jer ko bi kretenima stao u kraj da nema bar interventne...
Jao..ne sumnjam da je zaista tako..zato i jesmo tu gde smo...na zasluzenom dnu.
A
[ l4m3r @ 16.12.2006. 00:47 ] @
Citat: flylord: To su interventne jedinice. Da licno nisam slusao price o njihovoj britalnosti i ponizavanju ljudi koje zaustave na ulici, i ja bih bio blago rezervisan prema ovome. Tako da sam jako sklon da u potpunosti poverujem u tu pricu...
Jel tebe nikad nisu legitimisali na ulici ? Mislim na interventnu..
Mene su do sad legitimisali barem 50 puta, i mozda sam par puta imao drugacije iskustvo osim onog standardnog "provera lica.."
To je bilo da sam morao da stavljam ruke na krov kola, da sirim noge, da bi me policija pretresla. Nalazio sam se u losijem kraju, u sitne sate..
Cak sta vise, sa interventnim jedinicama sam oduvek imao ok iskustva.. Jer tu oduvek stoji ono nepisano pravilo:
Postuj coveka u uniformi dok radi svoj posao. Znaci nema dobacivanja, podjebavanja, postavljanja glupih pitanja i slicno..
Drugim recima, radi sta ti se kaze.
Tacno znam kako se ponasaju ljudi kojima psihodelija, alkohol i droga ispiraju mozak par sati tokom veceri, sa policijom..
Al sa druge strane, ne kazem da su svi u bigzu to vece bili pod uticajem droge i alkohola, pa samim tim nisu ni svi zasluzili da dobiju to sto su dobili. Ali to sto je 20-ak "mangupa" dozvolilo sebi da dobacuju i podjebavaju policiju, ispastali su svi..
[ braker @ 16.12.2006. 00:49 ] @
Citat: ventura: Oni u principu imaju dozvolu da rade šta hoće u gradu...
Pa u principu imaju i Pravilnik O Uslovima I Nacinu Upotrebe Sredstava Prinude.
Bilo bi lepo sa njihove strane da negde u naznakama nagoveste da primenjuju i neformalna pravila.Taman bi i odgovaralo nashem pravnom sistemu:-)
Citat: Ali to sto je 20-ak "mangupa" dozvolilo sebi da dobacuju i podjebavaju policiju, ispastali su svi..
Upravo to i jeste problem.
[ l4m3r @ 16.12.2006. 00:54 ] @
Takodje stoji, da interventne jedinice imaju grublji pristup prema nekom licu, ali verujem da i za to postoji razlog.
Bas kao sto je ventura rekao.. moraju da unesu neku vrstu straha na samu rec 'interventna', bas zbog tih kretena / mangupa koji znaju nekog coskara pandura iz kraja..
Jer da nema toga, bilo bi jos vise tuca, kradji, bodenja nozem ili cak pucanja nekih 'mangupa' iz kraja..
Zato i treba da postoje..
A sto se tice jacih kriminalaca, interventna je tu zaduzena samo za privodjenje i slicno, dok tu glavnu ulogu igraju.. inspektori i sl.. Ali to je vec druga tema ..
[ kelja @ 16.12.2006. 00:57 ] @
Citat: Bilo bi lepo sa njihove strane da negde u naznakama nagoveste da primenjuju i neformalna pravila.Taman bi i odgovaralo nashem pravnom sistemu:-)
Pa da...ne moramo se bas drzati tog zakona kao pijan plota...(je li to Titova misao?)... ;-)
[ flylord @ 16.12.2006. 00:59 ] @
izvini, ali ja sam bio u parizu, i nigde ne videh interventne jedinice. U nemackoj nas je zaustavila policija i bili su uzasnoo kulturni. U svajcarkoj nisam ni video pandure. A ovde se neko istrese na meni. Ma daj. Jednostavno, nemaju prava na takvo ponasanje. Ali jbg, drzava je drzava
[ commissar @ 16.12.2006. 01:05 ] @
@flajko: a jesi li u tim zemljama isao po mestima gde se okupljaju narkomani, kurve, makroi, dileri droge i ostali olos?
[ flylord @ 16.12.2006. 01:12 ] @
Ja ni u bg ni u nisu ne idem po takvim mestima. I opet naletim na doticne. Pogotovo dok sam bio mladji su imali obicaj da se izivljavaju (zbog odece, kose i sl. A sto je najgore ja sam straighter i onda uvate mene da me teraju da im kazem gde kupujem vutru i tako to)
[ braker @ 16.12.2006. 01:18 ] @
Citat: commissar: @flajko: a jesi li u tim zemljama isao po mestima gde se okupljaju narkomani, kurve, makroi, dileri droge i ostali olos?
Vodeci se tom logikom Red Light Street bi trebao da se dovede ''u red'' napalmom.
[ commissar @ 16.12.2006. 01:29 ] @
Imao sam dosta susreta sa policijom, nekoliko puta sam bio i legitimisan i pretresan, od toga jednom u prvim danima posle ubistva Djindjica. Apsolutno nikad nisam nista lose doziveo, iako sam u par navrata bio obrijane glave. Sto neko rece - postuj uniformu, radi sta ti se kaze i nemoj se kuresati, i sve ce biti kako treba.
Sto se tice zapada, policija tamo ima jos jaca ovlascenja, seti se samo onog nesrecnog Brazilca sto je pre par meseci upucan u londonskom metrou, samo zato sto je tamnoput i sto je licio na Arapina i bio sumnjiv policajcu....
Citat: : izvini, ali ja sam bio u parizu, i nigde ne videh interventne jedinice.
To ipak ne znaci da Francuska nema tako nesto, zar ne?
[ zaraza @ 16.12.2006. 01:34 ] @
mislim da je ova tema otisla na skroz pogresnu stranu :)
ja sam na samom pocetku pitao da li neko zna sta se TACNO tamo desilo, tj da li je neko bio tamo, i zna o cemu govori....
[ commissar @ 16.12.2006. 01:34 ] @
Citat: braker: Vodeci se tom logikom Red Light Street bi trebao da se dovede ''u red'' napalmom.
Sta hoces da kazes? Kakva logika? Kakvo dovodjenje u redi? I (last but not the least) kakav napalm?!?!?!
[ braker @ 16.12.2006. 02:39 ] @
@commissar
Mea Culpa,sorry:)
Nadovezao sam se na prichu o opravdanosti tabananja ''prvih vena'' Beograda,pa sam se okrostio tvojim (ni krivim ni duzhnim) postom,a da to nisam prethodno pojasnio.
Pa evo,ako Bigz ima takvu reputaciju,i samim tim se opravdava delanje interventne,onda bi za Red Light Street koji obiluje onim shto si naveo,adekvatno reagovanje bilo-bacanja napalma.
Citat: zaraza: mislim da je ova tema otisla na skroz pogresnu stranu :)
ja sam na samom pocetku pitao da li neko zna sta se TACNO tamo desilo, tj da li je neko bio tamo, i zna o cemu govori....
Gledao sam izjave nalupanih (sa sve rentgenskim snimcima) koji su rekli da se radilo o nasumichnom tabananju prisutnih.
Posle par sati oglasio se i MUP obaveshtenjem da ce biti sprovedena detaljna istraga o tom dogadjaju.
Za tih par sati su se verovatno informisali,i da su kojim sluchajem izjave lazhne kao i primedbe novinara tokom emitovanja priloga,verovatno bi saopshtenje drugachije glasilo.Ovako-ima tu neshto.
[ japan @ 16.12.2006. 03:02 ] @
Citat: Intervencija policije u klubu
11. decembar 2006. | 16:37 -> 21:02 | Izvor: B92
Beograd -- U nedelju oko 4.30 policija intervenisala u klubu "Planet BIGZ. Izjave policije i učesnika veoma različite.
U saopštenju MUP-a se kaže da je policija intervenisala jer je prijavljeno da se pedesetak mladića tuče između sebe, koristeći palice, flaše i noževe. Policija je tokom intervencije koristila sredstva prinude, ali niko od izgrednika nije povređen.
Navodi se i da su tokom intervencije izgrednici vređali policiju, gađajući je flašama, stolicama i drvenim palicama, ada su lakše povređena tri policajca. Privedeno je 19 izgrednika, dodaje se u saopštenju.
Suvlasnik kluba Nebojša Vujošević kaže da nikakvih nereda niti tuče nije bilo u klubu, a da je anonimna prijava o neredima poslata oko 2.00, kada je policija i došla i videla da je sve u redu.
Zatim je policiju oko 4.00 pozvalo obezbeđenje kluba, zbog problema s jednim mladićem na ulazu.
Vujošević kaže da je jedan mladić, koji je želeo da uđe u klub, počeo da pravi probleme na ulazu. "Obezbeđenje nije htelo da ga pusti i pozvali su policiju da ne bi došlo do nekih većih posledica pošto je on pretio da će da pozove ekipu. Policija je došla na uviđaj, u jednom trenutku su neki njegovi drugari došli i policiji su se obratili psovkama i vređali ih", kaže Vujošević.
Policija je pozvala interventnu brigadu, koja se pojavila oko 4.50, ušli su u klub i počeli da batinaju ljude bez ikakvog upozorenja i razloga", kaže on. Vujošević kaže da je policija upotrebila prekomernu silu, iako postioci kluba za to nisu dali nikavog povoda.
Mnogi svedoci potvrđuju da u klubu nije bilo tuče i da je policija krajnje brutalno tukla posetioce, izbacujući ih napolje:
"Nisam video nijednu tuču unutra, samo su uleteli. Da li je ispred nešto bilo, ne znam, ali unutra ništa nije bilo, nikakve tuče".
"Upali su i počeli da nas gaze kao crve, mlate, tuku. Nisi mogao ništo da kažeš, ja sam u jednom trenutku stala i pomislila da je možda neka tuča i htela sam da im objasnim da nemam veze s tim. Dobila sam pendrek po leđima. Gledala sam kad su devojku gazili, trojica njih su je šutirali. Mislila sam da neću živu glavu izvući odatle".
"Bili su opremljeni šlemovima, vizirima. Ttukli su sve živo, ja sam dobio tri udarca, ne znam zašto. U stampedu niz stepenice dosta ljudi je padalo, kotrljalo se niz stepenice, a oni su tukli sve redom".
http://www.b92.net/info/vesti/...=16&nav_id=223205&fs=1
Citat: 3. decembar 2006. | 16:02 | Izvor: B92
Beograd -- Unutrašnja kontrola MUP-a sprovodi istragu o primeni prekomerne sile prilikom intervencije policije u klubu Planet BIGZ.
Kako saznaje B92, istraga će biti završena vrlo brzo, najkasnije sledeće nedelje. Neki od mladih koji su pretrpeli fizičko nasilje kada su pripadnici Interventne brigade MUP-a upali u klub, doneli su u redakciju B92 nalaze lekara kao dokaz, kao i snimak mobilnim telefonom.
U Urgentnom centru je potvrđeno za B92 da su lekari toga jutra konstatovali dve povrede grudnog koša, povredu glave i prelom ruke, kao i posekotine i podlive kod mladića i devojaka.
Takođe, pretučeni su dostavili i snimak koji su zabeležili mobilnim telefonom, na kome se vidi da je ispred kluba mnogo policijskih marica, iz kojih izleću policajci.
Da podsetimo, B92 je objavila svedočenja mladih o brutalnom ponašanju policajaca koji su upali na žurku u klubu Planet BIGZ u nedelju oko 4.30 i pretukli više desetina mladih.
http://www.b92.net/info/vesti/...=16&nav_id=223473&fs=1
Citat: 4. decembar 2006. | 15:39 -> 19:47 | Izvor: B92
Beograd -- Željko Nikač iz unutrašnje kontrole MUP-a najavio istragu protiv policajaca koji su prebili ljude u klubu Planet BIGZ.
On je rekao da su te večeri policajce napali mladići koji su kasnije bili uhapšeni. Od njih 19 većina je imala dosije u policiji, rekao je Mikač i dodao da su oni policiju napali i vređali povicima "Nož, žica, Srebrenica" i "Idite na Kosovo".
"Kada je došlo do fizičkog obračuna, policija je u pomoć pozvala Interventnu jedinicu MUP-a, koji su potom pretukli sve goste kluba. Taj deo incidenta će biti predmet unutrašnje istrage", rekao je Nikač.
Načelnik sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije Vladimir Božović prethodno je potvrdio da Sektor unutrašnje kontrole sprovodi istragu o policijskom premlaćivanju mladih u klubu Planet BIGZ.
Božović je slučajno, umesto na konferenciju o borbi protiv korupcije, u istoj zgradi došao na konferenciju o događajima u klubu BIGZ-a.
Na insistiranja novinara potvrdio je da unutrašnja kontrola od ponedeljka sprovodi intenzivnu istragu o premlaćivanju mladih: "Naš je zadatak da utvrdimo sve činjenice i okolnosti vezane za taj navedeni događaj i normalno da ukoliko utvrdimo da je došlo do prekoračenja službenog ovlašćenja i prekomernme upotrebe sile, adekvatno i reagujemo", kaže on.
"Mi ćemo zaista učiniti sve da se ta stvar istera do kraja. Već saslušavamo određene svedoke iz tog incidenta, obratili smo se Televiziji B92 koja ima neke snimke", kaže Vladimir Božović.
Klub u kome se dogodio incident saopštio je da se izvinjava ljudima koji su tom prilikom pretučeni i nudi im i besplatnu pomoć advokata, kaže Nebojša Vujošević, vlasnik kluba. Osim izvinjenja mladima zbog pretrpljenog straha i fizičkih povreda, u saopštenju kluba Planet BIGZ opisano je šta se događalo u klubu, navodeći da nije bilo incidenata pre dolaska MUP-a.
"Napominjemo da do trenutka ulaska interventne brigade u klubu nije bilo nikakvog incidenta", piše u saopštenju. Pretučeni nisu prisustvovali konferenciji jer se boje da javno pričaju otako ih je policija fizički zlostavljala tog jutra.
Podsećamo da je B92 objavio svedočenja mladih o brutalnom ponašanju policajaca koji su upali na žurku u klubu Planet BIGZ u nedelju oko 4.30 i premlatili više stotina mladih.
http://www.b92.net/info/vesti/...=16&nav_id=223613&fs=1
Citat: Evo konkretno:
* oko 2am komsiluk bigza je prijavio masovnu ulicnu tucu, ekipa pandura koje je intervenisala je, izmedju ostalog,
procaskala sa i bigzovim obezbedjenjem, koje ih je uverilo da je u bigzu mirno i bezbedno, pa su se ovi 'udaljili'.
* tom prilikom je obezbedjenje dobilo informaciju da se radilo o tuci, najverovatnije radovaca i zvezdasa
* nozem niko nije pretio, vec liku nije dozvoljeno noz da unese
* lik kome unosenje noza i ulaz u klub nisu dozvoljeni, je pretio da ce pozvati svoju (rad) ekipu i da ce .... (zakljucite sami)
* obezbedjenje procenjuje da ce pojava prasinara stisati strasti, pa ih poziva
* nisu dosla 2 pandura vec 4
* muzika je ugasena kada se pojavila interventna - na njen zahtev
* interventna se pojavila jer je 'neko' rekao: 'navijaci' svega sat ili dva posto im je jedan od njih (navijaca,
ispostavilo se i ucesnika prethodno pomenute masovke, da ne kazem velja) poslao dvojicu kolega na intenzivnu
* kornjace su se pojavile jer je 'neko' uz pratnju navijackog skandiranja iz pozadine rekao: 'rad' i '30'
* ostalo je istorija...
Citat: Zvanično saopštenje za javnost kluba ’’Planet Bigz’’:
Prvenstveni cilj našeg današnjeg obraćanja javnosti, je da pokušamo da stavimo tačku na loše događaje koji su se odigrali za vikend u klubu ’’Planet Bigz’’. Pre svega, želimo da se izvinemo publici i prijateljima našeg kluba zbog pretrpljenog straha, fizičkih povreda i neugodnosti.
Naime 10.12.2006 u 2h ujutru stigla je patrola policije Savski Venac, sa kojom smo i do tada imali korektne odnose. Tražili su da neko iz kluba siđe ispred zgrade BIGZ-a ( Bul. Vojvode Mišića 17 ), da bi se raspitali da li je u klubu došlo do nekog incidenta (masovnih tuča, povrede stranog umetnika koji je gostovao to veče u klubu ’’Planet Bigz’’), kako im je dojavljeno anonimnim pozivom. Šef obezbeđenja kluba sišao je ispred zgrade BIGZ-a i objasnio policiji da gore nema nikakvih incidenata, kao sto ih nije ni bilo. U 4h pojavljuje se momak koji pokušava nasilno da uđe u klub, ne želi da plati kartu, vređa obezbeđene i pokazuje im da poseduje nož. Obezbeđenje odbija da ga pusti unutra, kako bi sprečili mogućnost da dođe do nekog ozbiljnijeg incidenta unutar samog kluba. Uz pretnje, obavlja telefonski poziv i nagoveštava da zove svoju ekipu da bi se obračunao sa obezbeđenjem. U želji da spreči veći incident, obezbeđenje poziva patrolu policije Savski Venac, da privede izgrednika. Policija se ubrzo pojavljuje ispred kluba i počinje da se konsultuje sa obezbeđenjem o najboljem rešenju nastalog problema. U međuvremenu, ispred kluba se okuplja nekolicina njegovih drugara koji počinju da vređaju policiju uz psovke i pretnje. Policija poziva pojačanje i zahteva da se u klubu ugasi muzika i prekine žurka. Klub postupa po zahtevima policije, prekida muziku u 05:00 h. U klubu se u tom trenutku nalazilo oko 500-600 ljudi. Nakon 15-ak minuta, interventna brigada u velikom broju ulazi u klub i naređuje da svi momentalno napuste klub. Napominjemo da od trenutka kada je klub otvoren, pa do trenutka ulaska interventne brigade, nije bilo niti jednog incidenta unutar samog kluba.
Zbog brojnosti ljudi koji su se u tom trenutku nalazili unutar kluba, uzimanje ličnih stvari sa garderobe je bilo usporeno i otežano kao što je bio i otežan izlazak posetilaca iz kluba. Nakon 10 min, iako je već uspostavila kontrolu nad klubom, policija iz nama nepoznatih razloga počinje da koristi prekomernu upotrebu sile i da batina goste kluba. To se ne zaustavlja na batinjanju unutar kluba, već prave špalir na stepeništu i nastavljaju da batinaju svakog ko je prošao pored njih.
Mi razumemo da je atmosfera tog vikenda u Beogradu bila uzavrela, da je to veče bilo intervencija u još dva kluba, ali moramo priznati da smo bili iznenađeni i zatečeni reakcijom policije.
Napominjemo da je klub ’’Planet Bigz’’ klub, u kome svakog vikenda nastupaju umetnici iz inostranstva, i da taj klub posećuju stranci koji posećuju ili žive u Beogradu.
Ukoliko želimo da Beograd bude nalik evropskim gradovima, moramo se potruditi da doprinesimo imidžu i reputaciji Beograda kao kulturne prestonice Srbije i Balkana.
Ovakvi događaji ne mogu se održavati u bezbednoj atmosferi bez saradnje sa policijom. Stoga apelujemo na državne organe i policiju da obezbede sigurnost na mestima gde se mladi okupljaju.
Povređenima, gostima kluba i našim prijateljima upućujemo još jedno izvinjenje zbog ovog nemilog događaja koji smo svim snagama pokušali da sprečimo.
Beograd, 14.12.2006. godine
Groove Music, klub ’’Planet Bigz’’
http://www.chillout.co.yu/disk...p;postorder=asc&highlight=
[ Noe @ 16.12.2006. 08:21 ] @
Citat: flylord: izvini, ali ja sam bio u parizu, i nigde ne videh interventne jedinice.
Za Pariz ne bih bio bas 100% siguran :)
[ su27killeryu @ 16.12.2006. 08:49 ] @
E sad zamislite jos da imamo crnce...
[ broker @ 16.12.2006. 09:17 ] @
Ma interventna bi trebalo da redovno, svakodnevno obilazi sve lokale u 2 ujutru i lema sve koje zatekne... samo propalice vise po "klubovima" u to doba.
[ ventura @ 16.12.2006. 09:18 ] @
Citat: kelja:
Jao..ne sumnjam da je zaista tako..zato i jesmo tu gde smo...na zasluzenom dnu.
Kad kažem da mogu da rade šta hoće, pod tim se podrazumeva da mogu da rade šta hoće, u smislu da su rasterećeni straha da ako startuju nekoga, da im taj može nešto nauditi kasnije...
Verovatno znate za onu priču iz devedesetih kada je interventna izvukla iz auta gosn. Marka Miloševića, ovaj se kurebecao, oni mu nalupali par šamara na licu mesta i smirili ga kao bubicu... Naravno da posle nisu snosili nikakve posledice za to, jer i ne treba... Upravo zbog toga mi je drago da postoji interventna...
Citat: braker:
Pa u principu imaju i Pravilnik O Uslovima I Nacinu Upotrebe Sredstava Prinude.
Bilo bi lepo sa njihove strane da negde u naznakama nagoveste da primenjuju i neformalna pravila.Taman bi i odgovaralo nashem pravnom sistemu:-)
Pa postoji veoma jasno neformalno pravilo:
- Kada te zastavi/legitimiše interventna, nemoj da se mangupišeš, poštuj ih i radi šta ti kažu i sve će biti ok. Ako prekršiš ta neformalna pravila, onda od njih dobiješ par neformalnih šamara, a ako si i dalje neformalan u odnosu sa njima, mogu da ti tresnu glavu od haubu, neformalno da te obore na zemlju kao kera i sasvim formalno privedu u stanicu...
Morate razumeti da su ti ljudi iz interventne videli sve i svašta u svom životu. Oni se susreću svakodnevno sa najvećim sranjima, i ne treba im u životu da ih neka slina ometa u obavljanju dužnosti...
Mene recimo kada zaustave, ja prvo izađem ui auta kad mi kažu, dam im dokumenta tek kad mi kažu, odgovorim na to šta me pitaju (šta ću ja ovde, čime se bavim i sl.), nekad mi pregledaju auto, odnesu dokumenta na proveru, provere sve u redu, vrate mi dokumenta i to je to... Iako nije prijatno iskustvo, nikad nisam imao problema sa njima, u fazonu da me neko maltretira, lupa šamare i sl... Samo korektna saradnja, i oni su isto korektni...
Citat: flylord:
izvini, ali ja sam bio u parizu, i nigde ne videh interventne jedinice. U nemackoj nas je zaustavila policija i bili su uzasnoo kulturni. U svajcarkoj nisam ni video pandure. A ovde se neko istrese na meni. Ma daj. Jednostavno, nemaju prava na takvo ponasanje. Ali jbg, drzava je drzava
Flajko, kad budemo mi uređena država kao što je Francuska, Nemačka i Švajcarska, ovakve interventne jedinice nam neće sigurno biti potrebne na ulicama, jer će postojati nekorumpirano sudstvo koje će kriminalce da strpa iza rešetaka... A sve dok imaš gomilu kriminalaca koji se šetaju gradom, i onih nabeđenih koji misle da to jesu, interventna nam itekak otreba...
BTW Jesi bio nekad u Moskvi? Oni takođe imaju jako kulturnu interventnu policiju, uz svako legitimisanje ti poklone buket sveže ubranih ljubičica :)
Citat: flylord:
Ja ni u bg ni u nisu ne idem po takvim mestima. I opet naletim na doticne. Pogotovo dok sam bio mladji su imali obicaj da se izivljavaju (zbog odece, kose i sl. A sto je najgore ja sam straighter i onda uvate mene da me teraju da im kazem gde kupujem vutru i tako to)
Čekaj malo, tebi nije drago zbog toga već se ustvari žališ na to?
Ja se sećam kad sam išao u srednju, uvek je bio jedan lik kod nas u razredu kog su panduri maltretirali svakodnevno, i igrom slučaja upravo on je imao i konzumirao kompletnu paletu droga, i kasnije kako čujem nastavio da se bavi tim nekim sitnim kriminalom i pre par godina sam i čuo da je u nekom crnogorskom zatvoru... Dok sa druge strane, nisam nešto čuo da je policija maltretirala neke od nas ostalih iz odeljenja, uključujući i mene, jer za to nije ni bilo razloga...
[ Marko Medojević @ 16.12.2006. 09:53 ] @
Citat: Ma interventna bi trebalo da redovno, svakodnevno obilazi sve lokale u 2 ujutru i lema sve koje zatekne... samo propalice vise po "klubovima" u to doba. Ovo nema veze sa životom!Na osnovu kog zakona da ih prebija? Jeli možda zabranjeno biti u klubu u 2 ujutru?
[ Marko Medojević @ 16.12.2006. 09:57 ] @
Citat: Kad kažem da mogu da rade šta hoće, pod tim se podrazumeva da mogu da rade šta hoće, u smislu da su rasterećeni straha da ako startuju nekoga, da im taj može nešto nauditi kasnije... Da Ventura, to bi bilo stvarno dobro da su ljudi u toj policiji pošteni i da tu svoju moć upotrebljavaju za dobrobit društva. Međutim, kada se bivšim kriminalcima da tolika moć dešava se ono što se desilo u klubu Bigz!
[ hecky @ 16.12.2006. 10:12 ] @
Absolutno sam protiv postojanja bilo kakve paravojne formacije koja je iznad zakona!
Pa zar do sada nismo naucili, kuda to vodi?!
Ako ti panduri nisu u stanju da razloze ko je u jednoj grupi kriminalac, a ko slucajni prolaznik, treba ih raspustiti (a za one siledzije u plavom za koje se moze dokazati da su prebili nekog nasumicno, treba pozvati da krivicno odgovaraju).
To je ko da smo izdresirali tigra da cuva ovce... pa kao nema veze ako ponekad pojede po neku... e pa ljudi nisu ovce!!!
[ Tyler Durden @ 16.12.2006. 10:18 ] @
Citat: broker: Ma interventna bi trebalo da redovno, svakodnevno obilazi sve lokale u 2 ujutru i lema sve koje zatekne... samo propalice vise po "klubovima" u to doba.
Shvatas li da si uvredio vecinu mladih u Srbiji? Na osnovu cega ti tvdris da su oni propalice? Ti si neki autoritet za propalitete? Imas iskustva?
Ili samo volis da trolujes?
[ ventura @ 16.12.2006. 12:27 ] @
Citat: hecky:
Ako ti panduri nisu u stanju da razloze ko je u jednoj grupi kriminalac, a ko slucajni prolaznik, treba ih raspustiti (a za one siledzije u plavom za koje se moze dokazati da su prebili nekog nasumicno, treba pozvati da krivicno odgovaraju).
Ja sam 100% siguran da ako je neko bio prebijen u tom klubu, da to nikako nije bilo slučajno i nasumično...
Čudi me da mene nikad tako slučajno i nasumično nikad nije prebio, a dosta često dolazim u kontakt sa njima... Kad bi bio pijana budala i počeo da im dobacujem i da ih prozivam, verovatno bi bio nasumično nalupan...
A inače, policija se za grešku nigde ne izvinjava. Oni samo rade svoj posao. Recimo ako policija greškom upadne u pogrešan stan, i razvali čoveku vrata i pri tom mu upropasti pola nameštaja, policija se neće izvinuti za to, već će eventualno kupiti čoveku nova vrata i nameštaj. Ali izvinjenje nigde neće dobiti.
Izvinjenje u ovom slučaju je isto što i kažnjavanje policajca koji je prebio nekoga 'greškom'.
[ _djevojka_ @ 16.12.2006. 12:46 ] @
Citat: ventura:Izvinjenje u ovom slučaju je isto što i kažnjavanje policajca koji je prebio nekoga 'greškom'.
Mislis prihvatanje odgovornosti?
Citat: Recimo ako policija greškom upadne u pogrešan stan, i razvali čoveku vrata i pri tom mu upropasti pola nameštaja, policija se neće izvinuti za to, već će eventualno kupiti čoveku nova vrata i nameštaj.
U dobroj vecini slucajeva nece. Jednostavno ne odgovaraju za kolateralnu stetu dok vrse pretres, ili bilo kakve druge stvari sve dok im je to u sklopu posla. Njihova dobra volja da li ce odluciti i nadoknaditi gubitak.
Apsolutno se slazem sa hecky-jem: ako su u takvoj formi da biju svakog ko prolazi, bez obzira da li je kriv ili ne, ili su bili u tom fazonu prije nego sto su dosli u poziciju da se zovu panduri, ili su tu dovoljno dugo da su postali inertni - u oba slucaja - let vani. Da kazes bilo je nekoliko stotina navijaca, pa rulja napala i moras rjesavati situaciju; kad ono - nasli su se u klubu, pedesetak ljudi i udri i mlati i budi u kontroli!? Cudi me da nema prica o kamerama koje bi tacno zabiljezile sta se desavalo (bilo u klubu ili oni da ponesu). Policija u AU npr. svaki put dovlaci svoje snimatelje ako idu u bilo kakvu vecu intervenciju, cisto da pokupe svjeze podatke o kretanju ljudi, pa kasnije analiziraju sta je uradjeno ili koga treba privoditi; a ovo gore zvuci kao da je na divljaka ili jednostavno - ne znaju bolje.
[ ton_majstor @ 16.12.2006. 13:02 ] @
1. Ova tema je sa razlogom bila u Arhivi. Boki, tebi na dušu...
2. Policija SVUDA tuče i maltretira (opravdano ili ne) građanstvo, osim po selima (tamo je to ipak malo ređa pojava). U raznim gradovima CELE Evrope ovoga trenutka policija "leši" gomilu ljudi. Pariz, Cirih, Lisabon... kakve veze ima? SVUDA je to pojava, kada se brani ustavni poredak i građanska "neposlušnost"!
3. Policija NIJE paravojna formacija. Ima sva ovlašćenja da radi BAŠ to što radi. Prekoračenja ovlašćenja ne smatram u redovno ponašanje.
4. Volim što policija postoji (ovde na ES je to, izgleda, redovan issue... nešto kao "Free B92!!!") i UVEK ću im dati prednost. Procenat "maltretiranih" i nezadovoljnih policijom je u svakoj zemlji u manjini u odnosu na one koji cene njen rad!
Citat: Pa da...ne moramo se bas drzati tog zakona kao pijan plota...(je li to Titova misao?)... ;-)
Ne, to je "misao" Velje Ilića, keljo. Kao klasičan "domino" lik, on bi prvi sada lešio građanstvo ili barem neistomišljenike , da nije "izlečeni opozicionar"! Na bager se odavno zaboravilo...
Pozdrav!
[ kelja @ 16.12.2006. 13:06 ] @
Citat: Kad kažem da mogu da rade šta hoće, pod tim se podrazumeva da mogu da rade šta hoće, u smislu da su rasterećeni straha da ako startuju nekoga, da im taj može nešto nauditi kasnije...
Verovatno znate za onu priču iz devedesetih kada je interventna izvukla iz auta gosn. Marka Miloševića, ovaj se kurebecao, oni mu nalupali par šamara na licu mesta i smirili ga kao bubicu... Naravno da posle nisu snosili nikakve posledice za to, jer i ne treba... Upravo zbog toga mi je drago da postoji interventna...
Dobro,nisam ni ja bukvalista...a sustina problema je u tome sto oni NE BI SMELI DA BIJU NIKOGA zbog,kako ti kazes 'kurebecanja'...To nije DOVOLJAN RAZLOG...pa makar se taj neko zvao i Marko Nosac Gajbica Milosevic...
I btw...ta mi prici lici na izmisljotinu... ali razumem je..shvatam tu zelju napacenog naroda da i omrazenom Marku neko j*** majku..evo i rimuje se :-)
[ kelja @ 16.12.2006. 13:10 ] @
Citat: ton_majstor: 1. Ova tema je sa razlogom bila u Arhivi. Boki, tebi na dušu... :(
2. Policija SVUDA tuče i maltretira (opravdano ili ne) građanstvo, osim po selima (tamo je to ipak malo ređa pojava). U raznim gradovima CELE Evrope ovoga trenutka policija "leši" gomilu ljudi. Pariz, Cirih, Lisabon... kakve veze ima? SVUDA je to pojava, kada se brani ustavni poredak i građanska "neposlušnost"!
3. Policija NIJE paravojna formacija. Ima sva ovlašćenja da radi BAŠ to što radi. Prekoračenja ovlašćenja ne smatram u redovno ponašanje.
4. Volim što policija postoji (ovde na ES je to, izgleda, redovan issue... nešto kao "Free B92!!!") i UVEK ću im dati prednost. Procenat "maltretiranih" i nezadovoljnih policijom je u svakoj zemlji u manjini u odnosu na one koji cene njen rad!
Ne, to je "misao" Velje Ilića, keljo. Kao klasičan "domino" lik, on bi prvi sada lešio građanstvo ili barem neistomišljenike , da nije "izlečeni opozicionar"! Na bager se odavno zaboravilo...
Pozdrav!
Cekaj,cekaj...
ja razumem tvoju potrebu da kazes nesto originalno ali sada si preterao..nego sto pomenu Velju???I bager?
Velja je imao problema samo sa 'udbaskim fasciklama'...;-)
[ ton_majstor @ 16.12.2006. 13:50 ] @
Nemam tu potrebu. Inače, ne mrzim policiju po defaultu. Tačka.
Velja Ilić je od nekadašnjeg opozicionara koji ispoljava građansku neposlušnost (2000.), postao ministar koji ispoljava vlastelinsku nadmenost (2006.). Nije jedini, ali mi je sjajan egzemplar. Bager je odavno zarđao...
Ontopic, svuda se praktikuje pravilo da policija PRVO bije, a POSLE pita ko je kriv i zašto! Ako mislite da smo izuzetak (ili biste to želeli) ovde u Srbiji, varate se. Takođe se varate ako mislite da će neki novi ministar policije da uvede praksu da policajci nose cvet u reveru u noćnoj smeni i da interventna ekipa prvo deli bombone, a onda razvozi po kućama.
Živimo u megapolisu, sveka noći su velika i mala sranja svuda unaokolo nas! Kod mene svaku drugu noć prašte bombe ili pištolji, pijani skotovi odvaljuju kola od gasa i proleću na crveno, pijani delikventi vrište po ulicama i biju se međusobno u 3 ujutro!
Jel' treba da se žalim na policiju zbog toga? Preventiva, ne kurativa... ako kapirate.
Pozdrav!
[ Floyd @ 16.12.2006. 14:18 ] @
Citat: ton_majstor:
Živimo u megapolisu, sveka noći su velika i mala sranja svuda unaokolo nas! Kod mene svaku drugu noć prašte bombe ili pištolji...
Zvuci ko Irak :)
Kontam gore nego u Harlemu sigurno :)
[ Tyler Durden @ 16.12.2006. 14:19 ] @
Citat: Ontopic, svuda se praktikuje pravilo da policija PRVO bije, a POSLE pita ko je kriv i zašto!
Važi.
Pitaću te kad se jednom ti nekim nesretnim slučajem zatekneš tamo gdje ne treba, dobiješ po leđima ni kriv ni dužan - da li je u redu što si popio batine. I da li si možda još trebao da dobiješ? Za svaki slučaj.
[ Floyd @ 16.12.2006. 14:30 ] @
Malo sam razmislio i kontam da je interventna prejako odreagovala i da to nema veze s bezbednoscu gradjana.
Mislim, ispadne da je shminka (tuche u klubovima itd) najvaznija. A pljacke, gudra i tako to, koga zabole..
Recimo primer...Covek se preselio iz jednog u drugi stan i odma drugi dan po useljenju mu upali pljackashi dok je bio kuci. Ovaj zove ZA VREME PLJACKE policiju i dobija odgovor "Druze nisi ti jedini s problemima"...
Sta reci? Dosli su za 2 sata...
I sta ti da radis onda? Da pucas, ides u zatvor, da ga bodes opet ides u zatvor (prekomerna upotreba samoodbrane-najdebilniji zakon na svetu)...
A da ni ne pricam da se ljudi izvlache sa po 100 eksera i dva dzaka vutre (bukvalno) bez ikakve kazne.
Al nema veze, zato murija reaguje na svaku rech pendrekom, shiba kako stigne, kaznjavaju i kad nisi kriv, opusteno..
[ ton_majstor @ 16.12.2006. 14:31 ] @
Ja ne vidim u mojim postovima da mi se to stanje sviđa, samo konstatujem činjenice.
Smeta mi ovde ovo idealističko zamišljanje "flower-power" pravednosti. Svi idu nedeljom u Crkvu, ne psuju i časte musave Cigančiće na semaforima.
U realnosti, toga nema. Obostrana brutalna surovost, i "građanstva" među sobom i policije sa druge strane.
Tyler, više se plašim pijanih i agresivnih klinaca (skinsa, navijača, lokalaca?) u pola 3 ujutro pred nekom trafikom, nego interventne ekipe. Imao sam oba slučaja na razmatranje...
Pozdrav!
[ milke @ 16.12.2006. 14:40 ] @
Citat: ton_majstor: Kod mene svaku drugu noć prašte bombe ili pištolji, pijani skotovi odvaljuju kola od gasa i proleću na crveno, pijani delikventi vrište po ulicama i biju se međusobno u 3 ujutro!
I šta onda, treba da upadaju u sve stanove u Žarkovu, pa i tvoj, i da te premlate, zajedno sa suprugom i decom? Jbga, možda si ti "pucao i praštao" po komšiluku, pa tek ušao u svoj stan, a možda su tvoja deca pijani maloletni delikventi, tek što se vratili kući sa vrištanja i tuče.
Dajte ljudi, uozbiljite se.
[ Mikky @ 16.12.2006. 14:46 ] @
Citat: ventura: Ja sam 100% siguran da ako je neko bio prebijen u tom klubu, da to nikako nije bilo slučajno i nasumično...
A u to si tako siguran na osnovu kojih cinjenica? Ili si tek tako "siguran" jer eto ti znas sve najbolje? Jesi spreman da se kladis u zivot da je to bilo tako kako ti kazes? Pazi ako si 100% siguran onda ne postoji mogucnost da izgubis opkladu tako da ne bi trebalo da ti je ova opkladica problem.
Citat: ventura:
Čudi me da mene nikad tako slučajno i nasumično nikad nije prebio, a dosta često dolazim u kontakt sa njima... Kad bi bio pijana budala i počeo da im dobacujem i da ih prozivam, verovatno bi bio nasumično nalupan...
Pa naravno, takve stvari se uvek desavaju drugima...
To ti je isto kao da neko kaze: Ja sam dobar i uzoran vozac, postujem sve saobracajne propise, iz cega sledi, da ja nikad nisam niti cu doziveti neku saobracajnu nesrecu. To ce se mozda desiti a mozda nece, ti si svojim ponasanjem sigurno umanjio sanse za tako nesto ali definitivno nisi iskljucio tako neku mogucnost. Bilo bi lepo da je to tako ali nije, postoje i neki spoljni faktori na koje ne mozes da utices ma koliko se trudio, recimo pijana budala koja je prosla na crveno i spucala se u tvoj auto.
Sve u svemu bilo bi lepo da se sprovede istraga, da se utvrdi sta se desilo, da se kazne odgovorni. Ne znam zasto ali imam neki osecaj da se nista od toga nece desiti...
[ Acika @ 16.12.2006. 15:03 ] @
Citat: broker:
Ma interventna bi trebalo da redovno, svakodnevno obilazi sve lokale u 2 ujutru i lema sve koje zatekne... samo propalice vise po "klubovima" u to doba.
E slusaj, nemoj ovde da se vredjamo sada, ja posecujem sve zurke (doduse u Nishu) sa techno/trance muzikom, a nisam ni narkoman, ni alkoholicar, studiram, radim i sl. i znam da vecina ljudi (citaj 90%) dolazi tamo da se zabavlja, i da djuska!
To sto kazes da treba da policija ide posle 2H i da lema sve redom nije u redu s tvoje strane.
Ja mislim da je sve ovo uradjeno namerno i sa nekim ciljem, jer se u BIGZ-u spremo ekstra docek nove godine (na kome sam i ja hteo da idem) ali nazalost posle ovog dogadjaja ne pada mi na pamet da odem tamo.
[ srki @ 16.12.2006. 15:03 ] @
Citat: ventura:Verovatno znate za onu priču iz devedesetih kada je interventna izvukla iz auta gosn. Marka Miloševića, ovaj se kurebecao, oni mu nalupali par šamara na licu mesta i smirili ga kao bubicu...
I onda je mrmot zavio cokoladu u foliju.
Citat: Ja sam 100% siguran da ako je neko bio prebijen u tom klubu, da to nikako nije bilo slučajno i nasumično...
Jednostavno si imao srece ili nisi imao dovoljno iskustva sa njima.
[ Marko Medojević @ 16.12.2006. 15:11 ] @
Citat: TON MAJSTOR:Tyler, više se plašim pijanih i agresivnih klinaca (skinsa, navijača, lokalaca?) u pola 3 ujutro pred nekom trafikom, nego interventne ekipe. Imao sam oba slučaja na razmatranje... I mi na techno žurkama preziremo takve! Jednostavno njima tu nije mesto. Gde ste videli da se na LoveParade neko bije ili da upada murija i da pendreči sve redom.
[ Backy @ 16.12.2006. 15:45 ] @
jest da malo kasnim, ali par komentara od nekih učesnika
Gad says:
ali sam ono od metar od mene gledao kako na ulazu u bigz
Gad says:
ono kod ulice
Gad says:
pa imaju one stepenice
Gad says:
tu si ispresavijali 3 ribe znaci strasno
Gad says:
prvo pendrecima u glavu
Gad says:
i ove pocele da se deru pedri dajte broj znacke
Gad says:
i onda su uzeli da ih sutiraju niz stepenice
nedge oko 5 staje muzika, nacujem (a i dalo se za pretpostaviti) da su panduri dosli. ok, navikli smo da nas utisavaju, kao i da nam prekidaju zez. masa izbedachena zvizdi
stoletu da nastavi, a posle jedno 10 min skapiramo da je definitivno kraj zhurke.
standardno razvlacenje mase kad se zavsri neka zhurka, gomila njih ispred garderobe.
ja cekao ortaka negde kod ulaza u salu. josh uvek se nista ne desava. onda jedan pripit decko (cenim da nema vishe od 18-19god) krenuo da se dere "p**** pandurske!"
u tom momentu, upada gomila pandura. unezvereno, sa pendrecima krecu da nas biju sve redom, al bukvalno. uopste nisu gledali koga i gde udaraju, bilo je samo udri! dok su nas tukli pendrecima, drali su se "napolje, napolje!" ja sam zaradio vishe pendreka po glavi, a od jednog udarca zacrnelo mi se pred ocima. kada su nas izbatinali porpilicno, krenuli su i da nas teraju ka izlazu iz sale (uz dalje batinanje). nekoliko njih, stajalo je na samom izlazu sale i svako ko je izasao dobio je pendreke; a ja o5 po glavi. silazimo niz stepenice, prolazimo pored jos pandura koji dobatinavaju. kod lifta pokusao sam da izbegnem jednog koji je fazon naplacivao izlaz/silaz niz stepenice, pendrekom. e taj me najgore opalio po faci, posledica: moram na usivanje usne koja se pocepala iznutra.
sliazimo tako peshke i u onom holu na prizemlju stoje ljudi, chekaju se. cekam i ja. dok sam tako cekao, skapiram devojku koja je metar i zilet visoka, a mrsava...imala je majicu na bretele (il kako se vec zove ta majica sa otkrivenim ledjima). sve vreme pricha "ne mogu da verujem da se ovo desava" a onda se u jednom trenutku okrece i tu se bacim u shok najgori. ledja su joj bila u raznim bojama, reljefne masnice u raznim pravcima, X-OX fazon. zatim prolazi neki lik krvav u faci, a zub tjao. prosao je i hallucinoman, ispruzio krvavu shaku...cekam i dalje, masa koja silazi u jednom momentu krece da bezi i tu nastaje stampedo koji je pokusao da izadje na ona vrata zgrade bigza...
niko ne zeli da dobije batine, svi zelimo da pobegnemo...izadjemo ti mi iz zgrade bigza; kad ono medjutim josh veca gomila pandura stacionirana. e oni su nas pratili/terali sve do bas stanice kod sajma. nisu nam dali da se zadrzimo, a kad smo dosli do stanice...ja kupujem pljuge, neki lik guaranu. jedan pandur meni vice "nema zadrzavanja, na stanicu!" ovom liku zalupili frizider, izvukljali ga i docimali ga do stanice.
to bi bilo to..
Dushan
STS Music
PostPosted: December 10 2006, 07:44 Post subject: OUP Savski Venac @ Bigz__
I ako nisam bio, do detalja sam informisan sta se desilo ... Meni bliski ljudi su trenutno u 'apsu zato sto su stali protiv pandurskog izivljavanja. Svi se trudimo da ih sto pre izvuchemo iz mardelja, a vise o ovome u toku dana. I negde sam procitao da je neko pitao "ZASHTO?" ... U narednim danima sve ce se iskristalisati, i ako je vec sad poprilichno moguce dati odgovor na to pitanje. A odgovor nema veze ni sa zurkom, ni sa ljudima, ni sa stanjem u klubu, jel je sve bilo u najboljem redu ...
GoATrAnCe
PostPosted: December 10 2006, 10:43
da je sve bilo u najboljem redu to znamo i sami. apsolutno se nista nije desilo, sto bi ove nateralo na onakav krvolocni chin (izmedju ostalog, dete od 16 god. sa polomljenom lobanjom, ej!). znaci, u pitanju je nesto "iza"...a iskreno ne verujem da ce se to "iza" iskristalisati. josh uvek sam konfuzan da bih razmisljao o tome...
Manifest
Posted: Danas 7:56
shok, al bukvlano. ne znam sta da kazhem, osim da pitam: zashto? znachi ne mogu da se saberem, ne mogu da verujem sta nam se desilo. jedno je sigurno, ovo me nece sprechiti da idem i dalje na zhurke u bigz; ako ih uopste bude bilo.
voleo bih da je neko slikao ljude koji su bili bash povredjeni; recimo devojka koju sam video (stina, vetar da je oduva) imala je, bez preterivanja, izubijana ledja. voleo bih da ovo izadje u javnost. i josh jednom da pitam: zasto?
[ ton_majstor @ 16.12.2006. 17:32 ] @
Vama se ne može ugoditi, onaj prvi me pljuje što "odobravam policijsku brutalnost", ovaj me pljuje što "ne odobravam"... a to nigde ne piše!
Citat: onda jedan pripit decko (cenim da nema vishe od 18-19god) krenuo da se dere "p**** pandurske!"
Eto...
Uozbiljio sam se... neću da vas više "ložim", jer tako to prepoznajete!
Zbogom.
[ Java Beograd @ 16.12.2006. 18:38 ] @
Ja sam oduvek govorio da je njihov posao najteži. Kad ja odem na posao, sve šta mi se može desiti je "da padnem sa stolice". A njemu je svaki dan glava u torbi, svaki odlazak na posao znači da će biti u kontaktu sa krimosima i da može i da pogine. ALI TO IM NE DAJE PRAVO DA PENDREČI KOGA STIGNE, BEZ RAZLOGA
Specijalci, koji imaju napismeno veća ovlašćenja od "poštara" (a nepisano još veća) treba da prođu i psihičke testove. Ako nije u stanju da razlikuje opasnog izgrednika od slabašne devojke, onda ni nije za taj posao. Jer, dok je pendrečio sitnu devojku mogao je da bude ranjen nožem od nekog opasnog.
Sasvim je normalno da u grupi od 500 ljudi bude desetak onih koji će da viknu "pi*ke pandurske". Ali nije normalno da zvog toga specijalci ispendreče ni jednu nevinu osobu. ONI MORAJU DA BUDU ISTRENIRANI DA RAZLIKUJU, NAUČENI KAKO DA NE DOZVOLE DA BUDU ISPROVOCIRANI. A ako je "faca" "baja", neka se dokaže time da nađe baš onog jednog koji je viknuo. Dakle, (žestoko) kazni izgrednika, ali nemoj ni da takneš nevinog.
Ovo pendrečenje je u praksi srpske policije decenijama. I nemogućnost razlikovanja krivog od nevinog, bitnog od nebitnog. Da su na Kosovu, još '80-tih sredili desetak opasnih (za par meseci), ne bi morali godinama da pendreče hiljade zavedenih demonstranata.
Citat: onda se u jednom trenutku okrece i tu se bacim u shok najgori. ledja su joj bila u raznim bojama, reljefne masnice u raznim pravcima, X-OX fazon.
Ja se i danas sećam jednog dokumentarca o studentskim demonstracijama '68, i o akciji "narodne milicije". Scena: studenti se razbežali, jedna trudna mlada žena pokušava da se skloni, sustiže je pandur, s leđa udara, ona pada, instiktivno se okreće da padne na leđa, da bi zaštitila stomak, pandur prilazi i penrekom je tuče po stomaku ! Te su mi slike i danas u glavi.
[ Marko Medojević @ 16.12.2006. 19:00 ] @
Citat: svaki odlazak na posao znači da će biti u kontaktu sa krimosima i da može i da pogine. Najveći krimosi su im svakako kolege!!
Nego pada mi nešto na pamet! Da mi kao država izvršimo jedan eksperiment, i ovako smo jadni tako da nema šta da izgubimo. Ideja je da se interventim jedinicama oduzme povlastivca da ne odgovaraju za svoje postupke, već da im se sudi za bilo šta što urade kao i svakom normalnom građaninu. Dalje, da se postave kamere u svim policijskim stanicama (u prostorijama gde se vrši ispitivanje privedenih) i da ljudi imaju uvid u to! Takođe kamere treba postaviti i u zatvorima.
Definitivno treba raditi na institucijama koje kontrolišu i sankcionišu policiju, jer mislim da za sada nemaju veliki uticaj. Mi građani treba da se borimo za to!
[ ZaMpA @ 16.12.2006. 19:23 ] @
E, ljudi meni stvarno nista nije jasno, ispada da je bilo ovako:
Svi su se lepo provodili, onda je u 2.00 doshao neki navijac i hteo da udje s nozem. Klub zvao policiju, oni ga oterali. Zurka se nastavila i svi su se lepo provodili do 4.00 kad je policija doshla i tek tako sve prisutne pretukla pendrecima?
Stvarno ne ljubim bash neshto murjake, al' jel ste vi sigurni da je tamo bio u pitanju samo taj navijac?
Vidim da je dosta ljudi imalo pozitivna iskustva sa interventnom, pa moram reci da me je par puta zatekla racija u nekim klubovima i da su bili potpuno fer i ljubazni! Lepo su ugasili muziku, jedan murkan je rekao da da je "ovo racija krenite da izlazite polako, kolege ce vas legitimisati na izlazu". Posle racije, otisli su, upalila se muzika i sve kul.
Ispada da su celu brigadu pokrenuli da pociste tog jednog navijaca. Jeste, murkani oce da se *urce ponekad, kad ih ima dvoje troje ili jedna kola, ali da pokrenu onoliku silu (koliko ste opisali) mora da se ide kroz zvanicne kanale, mora da se ima debeo razlog! Stvarno zvuci bizarno da su izvlacili slamke gde ce da isprebijaju stotinjak ljudi veceras, i izvukli bigz. Tako to zvuci iz vase price.
[ Marko Medojević @ 16.12.2006. 19:31 ] @
Moguće je! Takve stvari su se dešavale X puta do sada i dešavaće se sve dok mi budemo tako hteli. Kad budemo jednom shvatili da nismo mi stvoreni da služimo sistemu i policiji već da su oni tu da služe nama možemo da očekujemo bolja vremena, a dotle ćuti i trpi!
[ DjoleReject @ 16.12.2006. 19:54 ] @
Voli Srbin silu... pa nek je i po njegovim ledjima.
Koliko mi se gade neki od ljudi ovde, da nemam reci to da opisem. Ta bolesna teza da imamo dve opcije - prva, da nas murija gazi kako i kad hoce i druga da nas maltretiraju narkomani i klosari je produkt jednog jadnog uma kakav je moguce razviti samo u Tito-Sloba-Kvazi demokrate drustvu. Ako ja kazem panduru da pusi k**** dok je na zadatku on ima tacno propisane korake koje MORA preduzeti! Znaci to je privodjenje i podnosenje prijave za vredjenje sluzbenog lica na zadatku, pri cemu je privodjenje izuzetno detaljno definisano i ne ukljucuje nikakav pad sa stepenica.
Ako se gradjani slazu da policajac moze ignorisati ovaj zakon, hajde onda da se dogovorimo koje jos zakone ne mora da postuje. Na primer ako pozeli da vam siluje sestru, neka to i uradi, a kad se budete zalili neka se nadje neko pametno djubre koje ce reci - "ko joj `ebe mater ionako je imala kratak minic, a i policajci imaju tezak posao, pa je i red da se malo opuste..."
Svima koji ste stali u odbranu SILE na ustrb KLINACA zelim da iz prvog lica naidjete na dobrotu interventnog policajca koji je bas te veceri saznao da ga zena vara. Pa neka on tumaci zakone kako mu se digne, a vi shenite kao psi, jer samo takav zivot i zasluzujete. Samo mi se place kad se setim da su za ovo stanje krivi moji sugradjani i moja okolina
P.S. i ako vam primer u kome opsujete policajca, a on postupi shodno pravilima sluzbe deluje previse radikalno, dodatno mozete uzeti u obzir da je nemoguce da je cela sala horski psovala. Bez razlike su dobili batine, jer je taj dan vazio taj zakon. A znamo da su najbolji tumaci zakona srednjoskolski obrazovani grmalji sa pistoljima.
[ ZaMpA @ 16.12.2006. 19:58 ] @
<offtopic>
A da vas pitam, jel u Bg-u postoji ogranicenje rada klubova? ili rade celu noc? Jedno vreme se vrtela ona prica da je maloletnicima dozvoljeno samo do ponoci da budu napolju bez pratnje, i da ce se ograniciti radno vreme lokala? jel to na snazi? ovde u mojoj okolini fajront je u 2.00, nema izuzetaka (do sad ih nije bilo).
</offtopic>
Citat: izmedju ostalog, dete od 16 god. sa polomljenom lobanjom, ej!)
otkud neko od 16god u kafani u 4.00 ujutro?
ne opravdavam ja njih, nemojte me pogresno shvatiti, samo me jako interesuje sta se desilo, pa moram da budem 'advocatus diaboli'
[ Trikki @ 16.12.2006. 20:17 ] @
Jedva cekam da ovi iz interventne nalete na neke manijake koji ce ih nalemati.
[ a1200 @ 16.12.2006. 20:47 ] @
Sve je odavno receno... "Tri karte za Holivud", kada glumac Branislav Lečić izgovara rečenicu:
"Udri policijo, nama niko ne treba, mi smo dovoljni sami sebi"
...
Koliko sam ja shvatio (nisam ocevidac)... pre dojave da su u klubu (navodno) navijaci Rada koji se biju i prete policiji, neka patrola policije je popila batine od istih tih navijaca na nekom drugom mestu... zato su onako "naostreni", bez provere situacije isprebijali totalno nevine likove koji su bili u klubu (misleci da su ti likovi u BIGZ-u ustvari navijaci Rada - barem jednim delom)... a za ovo ostalo, valjda im je udarila "krv u glavu" kad su tukli i devojke... bednici.
Nema izgovora i opravdanja za politiku "prvo pendrechi, pa posle pricaj"... mogli su da ih lepo izvedu ispred, legitimisu, vide da li ima sumnjivih... pricaju sa obezbedjenjem... ali lakse je nositi znacku i udarati po lobanji koga stignes jer za tebe ZAKON ne vazi...
[Ovu poruku je menjao a1200 dana 16.12.2006. u 22:25 GMT+1]
[ Trikki @ 16.12.2006. 21:12 ] @
cool, to mu dodje 2:0 za navijace Rada. Nemanja sta kazes sade ?
[ ventura @ 16.12.2006. 21:20 ] @
Citat: Tyler Durden:
Pitaću te kad se jednom ti nekim nesretnim slučajem zatekneš tamo gdje ne treba, dobiješ po leđima ni kriv ni dužan - da li je u redu što si popio batine. I da li si možda još trebao da dobiješ? Za svaki slučaj.
Jel znaš nekoga ko je bilo kad "ni kriv ni dužan" dobio batine od policije? Ja ne.
Citat: Floyd:
Recimo primer...Covek se preselio iz jednog u drugi stan i odma drugi dan po useljenju mu upali pljackashi dok je bio kuci. Ovaj zove ZA VREME PLJACKE policiju i dobija odgovor "Druze nisi ti jedini s problemima"...
Sta reci? Dosli su za 2 sata...
Pa dobro, šta ti očekuješ od nekoga ko ima platu 300 evra? Da ide i da rizikuje svoj i možda i nečij tuđi život u sveopštoj pucnjavi zbog jednog polovnog televizora i video recordera? To što nisu odmah intervenisali je najpametnija stvar što su u tom trenutku mogli da urade... Intervenisao bi možda neki zelenko koji se tek ispileo sa akademije, pa da se kao pokaže... A ionako murija uhvati lopove kad tad... Kad ga uhvate za krađu kasetofona iz auta, nakon obrade taj prizna ceo svoj istorijat iz prethodnih 10 godina...
To ti je kao one prile, kad se desi da nekome obiju kuću/stan, pa onda taj neko kaže "e što nisam bio ja tamo (ili što nisam naišao) sa pištoljem, pokazao bi ja njima" ... A ustvari kad se presabereš malo, shvatiš da je to najgora stvar koja je mogla da se desi, da naiđeš dok su ti pljačkaši u stanu...
Citat: Mikky:
A u to si tako siguran na osnovu kojih cinjenica? Ili si tek tako "siguran" jer eto ti znas sve najbolje? Jesi spreman da se kladis u zivot da je to bilo tako kako ti kazes? Pazi ako si 100% siguran onda ne postoji mogucnost da izgubis opkladu tako da ne bi trebalo da ti je ova opkladica problem.
Siguran sam na osnovu zdravog razuma, i ličnog iskustva.
Citat: srki:
Jednostavno si imao srece ili nisi imao dovoljno iskustva sa njima.
Do pre jedno 2-3 godine, kad sam bio u toj nekoj fazi sam bukvalno svakog vikenda visio u gradu, i to po baš "pucačkim" mestima, znači splavovi, fancy diskoteke, kafići, znači one najrizičnije kategorije (u fazonu, nije da sam izlazio po jazz klubovima) ... Takođe igrom slučaja prelazim dosta km u automobilu, i interventna me je ranije dok sam vozio upadljivij auto bar jednom nedeljno zaustavljala, ako ne i češće... I nikad mi se nije desilo, ni u klubu nekom, ni kad sam sam, bilo kakvo fizičko maltretiranje od strane interventne policije. Pošto se radi o velikom broju slučajeva, tu se faktor 'sreće' sigurno može zanemariti. Dakle posredi je jedna sasvim druga stvar.
Al onaj komentator događaja je najjači:
"...upada gomila pandura. unezvereno, sa pendrecima krecu da nas biju sve redom, al bukvalno... uopste nisu gledali koga i gde udaraju, bilo je samo udri! dok su nas tukli pendrecima, drali su se "napolje, napolje!"...a od jednog udarca zacrnelo mi se pred ocima...prolazimo pored jos pandura koji dobatinavaju...e taj me najgore opalio po faci, posledica: moram na usivanje usne koja se pocepala iznutra...ledja su joj bila u raznim bojama, reljefne masnice u raznim pravcima, X-OX fazon..."
I onda nakon tog holokausta:
"ja kupujem pljuge, neki lik guaranu. jedan pandur meni vice "nema zadrzavanja, na stanicu!" ovom liku zalupili frizider, izvukljali ga i docimali ga do stanice"
Mislim da je ipak najveće maltretiranje te večeri bilo što mu je pandur zalupio frižider... Mislim, koji je moron napisao ovo? Neko posle takvih zverskih batina da razmišlja o pljugi i guarani, i još je prilikom policijske torture stigao da ode do trafike po cigare i piće... Ma da, a mi ovde smo veverice...
Citat: Java Beograd:
Sasvim je normalno da u grupi od 500 ljudi bude desetak onih koji će da viknu "pi*ke pandurske". Ali nije normalno da zvog toga specijalci ispendreče ni jednu nevinu osobu. ONI MORAJU DA BUDU ISTRENIRANI DA RAZLIKUJU, NAUČENI KAKO DA NE DOZVOLE DA BUDU ISPROVOCIRANI. A ako je "faca" "baja", neka se dokaže time da nađe baš onog jednog koji je viknuo. Dakle, (žestoko) kazni izgrednika, ali nemoj ni da takneš nevinog.
Već mogu da zamislim sledeći scenario:
Masa provocira pandure, panduri uleću u masu, pandur prilazi liku:
"Izvinite momče što vas ometam u vašem blejanju, da li bi ste bili ljubazni pa mi rekli da li ste to vi uzvikivali X Y uvrede ka nama?; Niste?; Jao izvinite molim vas na uznemiravanju.", pa onda dođe do sledećeg i pita ga isto.
Citat: mare_bj:
Nego pada mi nešto na pamet! Da mi kao država izvršimo jedan eksperiment, i ovako smo jadni tako da nema šta da izgubimo. Ideja je da se interventim jedinicama oduzme povlastivca da ne odgovaraju za svoje postupke, već da im se sudi za bilo šta što urade kao i svakom normalnom građaninu. Dalje, da se postave kamere u svim policijskim stanicama (u prostorijama gde se vrši ispitivanje privedenih) i da ljudi imaju uvid u to! Takođe kamere treba postaviti i u zatvorima.
Ja imam još bolju ideju. Kriminalce u zatvorima naterati da pevaju pesmicu "Na svetu postoji jedno carstvo" i da sade ljubičice, a policiju rasformirati i umesto pendreka im dati ljubičice da dele izgrednicima.
[ SmilieBG @ 16.12.2006. 23:13 ] @
Jebiga, nije mi nikada drago kada neko dobije batine, jer iste smatram izuzetnim primitivizmom.
Elem, na zapadu toga takodje ima, ali to su onda izuzetno veliki incidenti, najcesce pre i posle velikih fudbalskih meceva. Onda panduri ne gledaju ko je ko.
Inace, interventnih ima i ovde, pogotovo u Amsterdamu, ali uvek ostaju uljudni. Sili primenjuju, samo kad nema druge. A narkomana, ako ih negde ima - onda ih ovde ima. Koji su totalno bez kontrole, ali i panduri su ovde ljudi, pa znaju da to sto taj prica, prica pod dejstvom raznih hemikalija i da se sutra toga nece secati.
Inace, incident kao kod Bigza, bi ovde bio sredjen tako sto bi obezbedjenje patosiralo nasilnog momka (patosiralo --> oborilo na patos i drzalo na patosu), dok ne dodje murija. Tako on nikoga ne bi zvao, bio bi smesten na udobno sediste 307-e i isporucen u stanicu. 99% ljudi unutra ne bi ni znalo ni culo za taj incident.
Izbacivaci naime imaju to pravo, da zadrze 'nasilne' osobe dok murija ne dodje.
Poz,
Sale
[ Trikki @ 16.12.2006. 23:20 ] @
da da, Zapad nam je svakako uzor bezbednosti i policijske korektnosti. Od njih mozemo nauciti npr. kako izresetati 3 momka na momackoj veceri.
Uputstvo: sto god da radite ne slusajte venturu !
[ ivanv100 @ 17.12.2006. 00:04 ] @
U jedno sam siguran: prilikom zaustavljanja interventne policije,bez obzira da li smo u vozilu ili peske,ne treba biti bezobrazan i kurcevit.zasto? pa jednostavno,sve ce slomiti po vasim ledjima! jednostavno ih ne treba provocirati i dobacivati,vec uraditi onako kako su vam rekli da uradite.jbg,nekad je bolje gutati ponos nego krv!
Ne odobravam besomucno batinanje ljudi koji ni za sta nisu krivi!
Mislim,da u policiji ima ljudi koji nisu bas tolerantni i strpljivi.....
Nego,ima nesto sto mi je oduvek padalo na pamet....a to je,kako se bre ophode takvi policajci koji vole da batinaju ljude bez potrebe,PREMA SVOJOJ PORODICI i najblizima?
Da li isto tako rade........?
[ srki @ 17.12.2006. 06:21 ] @
Citat: ventura:Jel znaš nekoga ko je bilo kad "ni kriv ni dužan" dobio batine od policije? Ja ne.
Znam ja barem desetak njih ukljucujuci i sebe.
Citat: Do pre jedno 2-3 godine, kad sam bio u toj nekoj fazi sam bukvalno svakog vikenda visio u gradu, i to po baš "pucačkim" mestima, znači splavovi, fancy diskoteke, kafići, znači one najrizičnije kategorije
Pa na tim mestima oni i ne prave toliko problema zato sto nece da rizikuju zivot za 300 evra kako si sam rekao:
Citat: Pa dobro, šta ti očekuješ od nekoga ko ima platu 300 evra? Da ide i da rizikuje svoj i možda i nečij tuđi život u sveopštoj pucnjavi zbog jednog polovnog televizora i video recordera?
Ja sam mnogo cesce izlazio po normalnijim mestima sa mnogo manje ljudi na kojima nema toliko kriminalaca pa posto policija zna da ta mesta nisu pucacka onda se osile pa vole da maltretiraju koga stignu. Jednom sam se vracao od drugara kuci pesaka i dvojica njih me legitimisu i nisam pravio nikakvih problema, odgovarao sam uljudno na pitanja ali opet nisam mogao da prodjem bez nekoliko samara tek onako iz zezanja...znas ono kao lupi ti samar i pita te gde ides. I pre nego sto sam mu rekao da idem kuci jednostavno je verovatno morao da mi lupi samar da istrese neku svoju frustraciju. Na kraju mi vrati LK i kaze ajde brisi kao da nista nije bilo...
Citat: Takođe igrom slučaja prelazim dosta km u automobilu, i interventna me je ranije dok sam vozio upadljivij auto bar jednom nedeljno zaustavljala, ako ne i češće...
Iz iskustva znam da mnogo vise maltretiraju ljude u manje upadljivim automobilima. Mozda su tebe cesce zaustavljali ali ipak je manja sansa da te maltretiraju...
Citat: I nikad mi se nije desilo, ni u klubu nekom, ni kad sam sam, bilo kakvo fizičko maltretiranje od strane interventne policije.
Imao si srece. Kao kada neko dobije sedmicu na lotou. Sansa je mala ali ipak neko dobije.
Citat: Pošto se radi o velikom broju slučajeva, tu se faktor 'sreće' sigurno može zanemariti. Dakle posredi je jedna sasvim druga stvar.
Gresis. Samo si izlazio uglavnom na "pucacka" mesta gde policija nece da rizikuje da se neki manijak iznervira pa da im prosvira glavu. Oni najvise vole da maltretiraju na bezopasnim mestima, srednjoskolskim zurkama itd...
Mislim kada si navodio one izmisljotine za M. Milosevica i kako oni moraju tako da rade da bi se borili protiv kriminalaca tu si ga odvalio samo tako, to mozes i sam da vidis po tome sto su kriminalci tada imali protekciju i bilo ih je koliko hoces a ako neko pljacka stan onda nece da dodju ali ako neko pusta glasnije muziku onda jedva cekaju da mogu da maltretiraju, narocito ako su to neke srednjoskolske zurke.
Citat:
Već mogu da zamislim sledeći scenario:
Masa provocira pandure, panduri uleću u masu, pandur prilazi liku:
"Izvinite momče što vas ometam u vašem blejanju, da li bi ste bili ljubazni pa mi rekli da li ste to vi uzvikivali X Y uvrede ka nama?; Niste?; Jao izvinite molim vas na uznemiravanju.", pa onda dođe do sledećeg i pita ga isto.
A sta su do sada postigli time sto su uvek u takvim slucajevima isli i isprebijali sve redom. Vidim uspeli su u tome da se to vise ne desava? Brate slatki!
Citat: Nego pada mi nešto na pamet! Da mi kao država izvršimo jedan eksperiment, i ovako smo jadni tako da nema šta da izgubimo. Ideja je da se interventim jedinicama oduzme povlastivca da ne odgovaraju za svoje postupke, već da im se sudi za bilo šta što urade kao i svakom normalnom građaninu. Dalje, da se postave kamere u svim policijskim stanicama (u prostorijama gde se vrši ispitivanje privedenih) i da ljudi imaju uvid u to! Takođe kamere treba postaviti i u zatvorima.
To bi bilo odlicno jer medju policijom ima dosta kriminalaca ali oni imaju protekciju. Ovde na N. Z. policija ne maltretira gradjane i sasvim se drugacije ponasaju (iako ima dosta kineskih i maorskih bandi) i uvek se digne prasina kada neki policajac prekoraci ovlascenja (pa i za samar) i mogu da ti kazem da se mnogo sigurnije osecam. U Beogradu prilikom izlazaka se nikada nisam osecao nesigurno zbog kriminalaca vec najvise zbog pandura koji od dosade ne znaju sta da rade pa onda vole da se izivljavaju nad tobom.
[ tosa @ 17.12.2006. 08:37 ] @
Kad je Ventura počeo da radi u miliciji?
Ja sam, recimo, imao "konflikt" sa pandurom, samo je on prošao lošije :)
[ dalibord5 @ 17.12.2006. 10:33 ] @
Ovakva prica je vec mnogo puta ispricana...
Nikada necu moci da odobravam policijsku brutalnost,ali u mafijaskoj hijerarhiji najvise volim kada policija ima najvisa ovlascenja,a ne neka "udruzena grupa radi kriminalnog delovanja"
Svi znamo strah od pandura devedesetih godina,kada smoi se osecali krivim i onda kada nas pandur samo pogleda.
Ali tada sam strepeo i od napucanih bidala,klinaca sa jakim "ledjima",reketasa po kaficima...
Sada se osecam neuporedivo sigurnije i mislim da je policija,ukljucujuci interventnu,mnogo napredovala u kulturi i ponasanju.
Ovo sto se dogodilo je strasno.
Medjutim,jako je bitno da li postoji mehanizam koji moze da donese nezavistan sud o svemu,sprovede pravu istragu i iznese cinjenice na svetlo dana.
Postojanjem nekakve unutrasnje kontrole policija ce postati prava.
Batinasi ce uvek da biju.Da sam pripadnik policije bio bih pod jakim stresom u situaciji kada moram da intervenisem u klubu za koji je javljeno da je pun Radovaca koji bodu nozevima.
Zato treba da postoji mehanizam kontrole koji ce da pazi da niko ne predje granice svojih ovlascenja...
I onda ce sve da bude u redu.
A klincima kojima se to desilo,uz iskreno saosecanje zbog onog sto su doziveli,mogu da porucim samo jedno:
Budite srecni sto zivite u vreme kada mozete da odete na jednu veliki televiziju,ispricate sta vam se dogodilo i da,na kraju,cak angazujete i advokata
da brani vasa pogazena prava...ja to nikada nisam imao i mogao sam samo da sanjam takvo vreme.
I prihvatite deo krivice koji snose,mozda bas vasi drugari,koji su se ponasali onako kakao ne bi trebali,ako ne zele pendrek na ledjima.
Govorim o onima koji su isprovocirali dolazak interventne.
Jer sumnjam da je policija upala u Bigz slucajnim uzorkom.
[ kelja @ 17.12.2006. 11:11 ] @
Elem,ono sto je @srki napisao je sustina stvari...
@srki ,blago tebi,ti si se izvukao :-(
Najveci problem policije je u tome sto se za taj tezak,odgovoran,i u sustini castan posao (cesto?)opredeljuju oni ciji je mentalni sklop toliko slican mentalnom sklopu onih od kojih bi trebalo da nas stite...
Eto toliko!
[ broker @ 17.12.2006. 16:24 ] @
Da su interventne jedinice redovno obilazile lokale posle 2h ujutri i lemale sve koji se tamo zateknu, sada ne bi bilo ovakvih incidenata, jer bi svi pametni bili tamo gde i treba da budu - kod svojih kuca, na spavanju, a oni ostali se svakako ne bi mnogo bunili kad ih domca policija.
U danasnjoj Srbiji, kada ne smes nocu da odes do coska po cigare zbog siledija, narkomana isecikesa, sasvim je razumljivo da policija raguje na svaki sumnjivi oblik ponasanja, pa i brutalno ako treba. Samo tako normalni gradjani mogu da se osecaju normalno i sigurno i bez zaziranja od propalica koji nemaju sta drugo da rade u zivotu nego vise po jazbinama do rane zore. A sta drugo moze biti neko ko zabavu nalazi u 2 ujutru u leglu alkohola, narkomanije i kriminala?
[ Nenad Vranjanac @ 17.12.2006. 16:29 ] @
sjajno resenje, nema sta....
[ Ivan Dimkovic @ 17.12.2006. 16:39 ] @
Citat: Broker
Da su interventne jedinice redovno obilazile lokale posle 2h ujutri i lemale sve koji se tamo zateknu, sada ne bi bilo ovakvih incidenata, jer bi svi pametni bili tamo gde i treba da budu - kod svojih kuca, na spavanju, a oni ostali se svakako ne bi mnogo bunili kad ih domca policija.
"Posten radni svet" koji leze u 9 PM (posle Dnevnika 2) i budi se u 6 AM (posao u 7) je sasvim lepo izveo nekoliko gradjanskih ratova posle silnog spavanja u 9 PM ;-)))
Elem, ideje iz ruralnih sredina se jednostavno ne mogu primeniti u metropolama - zato se i skupstina El Paso-a ne pita kako urediti zivot u New Yorku - valjda isto treba da vazi i za Srbiju ;-)
[ milke @ 17.12.2006. 16:43 ] @
Citat: broker: Da su interventne jedinice redovno obilazile lokale posle 2h ujutri i lemale sve koji se tamo zateknu, sada ne bi bilo ovakvih incidenata, jer bi svi pametni bili tamo gde i treba da budu - kod svojih kuca, na spavanju, a oni ostali se svakako ne bi mnogo bunili kad ih domca policija.
U danasnjoj Srbiji, kada ne smes nocu da odes do coska po cigare zbog siledija, narkomana isecikesa, sasvim je razumljivo da policija raguje na svaki sumnjivi oblik ponasanja, pa i brutalno ako treba. Samo tako normalni gradjani mogu da se osecaju normalno i sigurno i bez zaziranja od propalica koji nemaju sta drugo da rade u zivotu nego vise po jazbinama do rane zore. A sta drugo moze biti neko ko zabavu nalazi u 2 ujutru u leglu alkohola, narkomanije i kriminala?
Jebo te, ne mogu da se suzdržim...
Čoveče, jesi li ti svestan koliko lupetaš?!
[ N N @ 17.12.2006. 18:13 ] @
Citat: "Posten radni svet" koji leze u 9 PM (posle Dnevnika 2) i budi se u 6 AM (posao u 7) je sasvim lepo izveo nekoliko gradjanskih ratova posle silnog spavanja u 9 PM ;-))) Ti gomnari su nam sve uništili...
[ Marko Medojević @ 17.12.2006. 18:20 ] @
Citat: Da su interventne jedinice redovno obilazile lokale posle 2h ujutri i lemale sve koji se tamo zateknu, sada ne bi bilo ovakvih incidenata, jer bi svi pametni bili tamo gde i treba da budu - kod svojih kuca, na spavanju, a oni ostali se svakako ne bi mnogo bunili kad ih domca policija.
Odakle ti to da su ljudi koji izlaze po klubovima propalice, narkomani i alkoholičari? Odakle ti, takođe, ideja da su svi narkomani i alkoholičari kriminalci?
Većina mladih, a i onih starijih, koji "vise po jazbinama" imaju stalan posao ili idu u školu/fakultet i nemaju krivični dosije. Mogu da se kladim da 90% članova ovog foruma bar povremeno izađe u neki klub i jel treba neko da ih bije da bi ti bio zadovoljan?!
[ Tyler Durden @ 17.12.2006. 18:25 ] @
Ma pustite brokera.... vidite da se napusio neke trave pa lupeta i troluje ovuda. :)
[ Marko Medojević @ 17.12.2006. 18:28 ] @
Možda je previše vozio bicikl uzbrdo pa mu je pozlilo.
[ DjoleReject @ 17.12.2006. 19:54 ] @
OK Brokera sam provalio - samo covek ima jako cudan smisao za humor :), ali citanje venture se granici sa ludoscu. Cim mu ugledam avatar, znam da ce nekoliko redova nize biti pomenuta dobra kola i sasvim uzgredna opaska o njegovom kretanju na in mestima. Ko se seca cuvenog podbare ne moze a da ne gaji neke sumnje...
[ ventura @ 17.12.2006. 20:12 ] @
Citat: DjoleReject: OK Brokera sam provalio - samo covek ima jako cudan smisao za humor :), ali citanje venture se granici sa ludoscu. Cim mu ugledam avatar, znam da ce nekoliko redova nize biti pomenuta dobra kola i sasvim uzgredna opaska o njegovom kretanju na in mestima. Ko se seca cuvenog podbare ne moze a da ne gaji neke sumnje...
Komplex maximus.
[ Floyd @ 17.12.2006. 21:03 ] @
Citat: Pa dobro, šta ti očekuješ od nekoga ko ima platu 300 evra? Da ide i da rizikuje svoj i možda i nečij tuđi život u sveopštoj pucnjavi zbog jednog polovnog televizora i video recordera? To što nisu odmah intervenisali je najpametnija stvar što su u tom trenutku mogli da urade... Intervenisao bi možda neki zelenko koji se tek ispileo sa akademije, pa da se kao pokaže... A ionako murija uhvati lopove kad tad... Kad ga uhvate za krađu kasetofona iz auta, nakon obrade taj prizna ceo svoj istorijat iz prethodnih 10 godina...
To ti je kao one prile, kad se desi da nekome obiju kuću/stan, pa onda taj neko kaže "e što nisam bio ja tamo (ili što nisam naišao) sa pištoljem, pokazao bi ja njima" ... A ustvari kad se presabereš malo, shvatiš da je to najgora stvar koja je mogla da se desi, da naiđeš dok su ti pljačkaši u stanu...
Coveku su odneli par hiljada evra za kojih je bio u plusu od selidbe. A znali su da ima tih par hiljada evra zato sto se neko od njegovih bivsih komsija izlajao. Znaci policija nam je tolko jaka brate da ne mozes vise ni da kazes nikome gde se selis. Bar je tako tu kod mene.
Bilo je i par slucajeva da su stariji ljudi zvali dok su pljackasi bili unutra, murija nije dosla (NARAVNO) i pljackasi su uzeli sve sto su mogli (ustedjevinu) i jos usput ubili starce od batina (bukvalno...znaci ubili su ih).
Ta prica da kad tad uhvate svakog lopova je ono....dosta naivna. Znam mali milion neresenih slucajeva jer muriju jednostavno zabole da se cima. Po principu sta je bilo, bilo je.
[ Mitrović Srđan @ 17.12.2006. 21:16 ] @
Hah vi ozbiljno shvatate brokera? Pa sta mislite sto je njemu nick na ircu bio kaludjer?
on je devojke video tek na krstarici ;-)
A ventura je vec prica za sebe...kladim se da na jahti ne drzi ogledala ;-)
[ Marko Medojević @ 17.12.2006. 21:17 ] @
Ma ko danas veruje u policiju on je lud! Nerešenih slučajeva je 99%. I sve te bande (radovci, cigani, grobari) vode panduri jer od njih imaju koristi.
[ Floyd @ 17.12.2006. 21:18 ] @
Kakvu korist?!
[ boki @ 17.12.2006. 21:19 ] @
ok. Dosta o venturi i brokeru :)
[ broker @ 17.12.2006. 22:14 ] @
Citat: Ivan Dimkovic
Elem, ideje iz ruralnih sredina se jednostavno ne mogu primeniti u metropolama - zato se i skupstina El Paso-a ne pita kako urediti zivot u New Yorku - valjda isto treba da vazi i za Srbiju ;-)
O da, tebi je i Beograd izgleda veliko selo pa si pobegao u kulturan beli svet da otud seruckas ovde svima :) Kao sto rekoh, ti da nesto valjas, bio bi ovde :)
Citat: mare_bj
Odakle ti to da su ljudi koji izlaze po klubovima propalice, narkomani i alkoholičari? Odakle ti, takođe, ideja da su svi narkomani i alkoholičari kriminalci?
Ja to nisam rekao. Rekao sam da su ljudi koji vise u leglima alkohola, narkomanije i kriminala propalice.
Citat:
Većina mladih, a i onih starijih, koji "vise po jazbinama" imaju stalan posao ili idu u školu/fakultet i nemaju krivični dosije. Mogu da se kladim da 90% članova ovog foruma bar povremeno izađe u neki klub i jel treba neko da ih bije da bi ti bio zadovoljan?!
Neko ko ima stalan posao, ide su skolu/fakultet, nema sansi da moze da sebi priusti (ne finansijski) da bleji u 2 ujutru u nekoj jazbini sa gomilom alkoholicara, narkomana i kriminalaca. Takvog interventna treba prvog da izbebta da se oduci losih navika i da se ponasa normalno kako bi mogao na poslu da radi, a u skoli da uci.
Citat: DjoleReject: OK Brokera sam provalio - samo covek ima jako cudan smisao za humor :)
Pokvari mi posao :) Sad ce dvaput da razmisle pre nego sto odgovore na moej provokacije :)
Citat: blood: Hah vi ozbiljno shvatate brokera? Pa sta mislite sto je njemu nick na ircu bio kaludjer?
Heh, vidi se da si dobro prosao ES skolu za flame - kad ne mozes da nadgovoris oponenta onda ga vredjaj :)
I posle se cudis sto te pajkani namlate, kad iz navike i nikma tako nesto odgovoris :) I treba, kad te nisu kod kuce vaspitali, nego te vaspita ulica i ES :)
[Ovu poruku je menjao boki dana 17.12.2006. u 23:35 GMT+1]
[ boki @ 17.12.2006. 22:42 ] @
Citat: Ja to nisam rekao. Rekao sam da su ljudi koji vise u leglima alkohola, narkomanije i kriminala propalice.
A sad mi objasni kakvi su to kriminalci u bigz-u ???
I alkoholicari......
Za narkomaniju jos mozemo da diskutujemo...
Nemoj da pricas o stvarima koje ne znas i mestima gde nisi bio
Citat: Neko ko ima stalan posao, ide su skolu/fakultet, nema sansi da moze da sebi priusti (ne finansijski) da bleji u 2 ujutru u nekoj jazbini sa gomilom alkoholicara, narkomana i kriminalaca. Takvog interventna treba prvog da izbebta da se oduci losih navika i da se ponasa normalno kako bi mogao na poslu da radi, a u skoli da uci.
get a life. stvarno. Jesi cuo nekad za vikend ? Pa ne idem ja tamo svaki dan.... idem svaki sedmi :)
I sledeci put bi bilo najbolje da za svaku recenicu izdvojis posebnu poruku....
i btw. ja sam mislio da ti vec 2 sata spavas... trebalo bi ti sad poslati jedna kola interventne...
[Ovu poruku je menjao boki dana 18.12.2006. u 08:47 GMT+1]
[ Ivan Dimkovic @ 17.12.2006. 23:08 ] @
Citat: Broker
O da, tebi je i Beograd izgleda veliko selo pa si pobegao u kulturan beli svet da otud seruckas ovde svima :) Kao sto rekoh, ti da nesto valjas, bio bi ovde :)
Hehe - toliko nekanalisanog besa - samo bi da nekog 'apsi, mlati i sl... - ako ne moze on, moze narodna milicija ;-)
Jel to neka dziberska stranka pocela kampanju, a ti im glavni kandidat? Da bude sve ko na selu, a? :)
[ DaliborP @ 17.12.2006. 23:18 ] @
Citat: Ivan Dimkovic: Hehe - toliko nekanalisanog besa - samo bi da nekog 'apsi, mlati i sl... - ako ne moze on, moze narodna milicija ;-)
Jel to neka dziberska stranka pocela kampanju, a ti im glavni kandidat? Da bude sve ko na selu, a? :)
E da je cetrespeta pa sve uza zid ko ostane posle ponoci...
[ vindic8or @ 17.12.2006. 23:44 ] @
Citat: blood: Hah vi ozbiljno shvatate brokera? Pa sta mislite sto je njemu nick na ircu bio kaludjer?
Citat: boki:
A sad mi objasni kakvi su to kriminalci u bigz-u ???
I alkoholicari......
Za narkomaniju jos mozemo da diskutujemo...
Nemoj da pricas o stvarima koje ne znas i mestima gde nisi bio
get a life. stvarno. Jesi cuo nekad za vikend ? Pa ne idem ja tamo svaki dan.... idem svaki sedmi :)
izgleda da nije problem ni u alkoholu, ni u gudri, ni u kriminalu, vec to tamo po tim klubovima tipovi muvaju ribe uzivo, a neki ovde to samo sanjaju :)
"kad ja ne znam da smuvam ribu, nece moci niko - udri milicijo" :-)
[ flylord @ 18.12.2006. 00:48 ] @
Citat: boki: ok. Dosta o venturi i brokeru :)
A sad bih vas ja zamolio, ako je ikako moguce da se ne svadjate. Znaci nije problem ako odete u off topic. I on moze da bude zanimljiv i dobar za citanje. Ali, nemojte medjusobno da se napadate. Znace da to vodi svadji. A ova tema je vec bila uklonjena i ne bih zeleo da nekom to opet padne na pamet. Plss
[ tosa @ 18.12.2006. 07:35 ] @
Ontopic a ipak na temu brokerovih komentara...
Ja radim od 9 ujutru pa do 6-7 popodne minimum, pa ipak izlazim i radnim danima i volim da zaglavim
i do jutarnjih časova. Po tvojoj, najblaže rečeno čudnoj, logici panduri bi trebalo da me lemaju :)
Ja se samo čudim da 500-600 ljudi nije krenulo da se brani od tih ološa... ja bih!
[ boki @ 18.12.2006. 07:46 ] @
Pa da je neko pokusao da se suprostavi ne znam ziv dal bi izasao. Gde bre da ides na kornjacu... i to njih 100 :)
[ broker @ 18.12.2006. 08:50 ] @
Citat: flylord: A sad bih vas ja zamolio, ako je ikako moguce da se ne svadjate. Znaci nije problem ako odete u off topic. I on moze da bude zanimljiv i dobar za citanje. Ali, nemojte medjusobno da se napadate. Znace da to vodi svadji. A ova tema je vec bila uklonjena i ne bih zeleo da nekom to opet padne na pamet. Plss
Flylorde, ti si jedan od retkih razumnih admina ovde, mozes li da regulises ovo vredjanje na moj racun od strane Dimkovica i kompanije? Nemaju argumente da diskutuju pa se bacaju na najnize moguce grane. Sramota je da Dimkovicu to moze da prodje samo zato sto je administrator. Ja mogu sa nekim da se nadmudrujem, ali samo ako on to radi kulturno i na nivou. Da se spustam na nivo vredjanja, necu.
A ne bi bilo lose i da regulises ovu decurliju kojoj je izgled Marko iz VB uzor, posto im je najbitnije ko moze da smuva kakvu ribu. Zaista je besmisleno da uopste komentarisu moj seksualni zivot kada niti imaju uvida u njega niti imaju dovoljno seksualnog iskustva da procene kakav je, a na kraju, moj seksualni zivot sa celom ovom pricom nema nikakve veze, osim utoliko sto izmisljanjem takvih gluposti pokusavaju da nadomeste nemogucnost da rvnomerno diskutuju sa mnom. Ja sam ozbiljan covek i ne mogu da dopustim da deca, sa njihovom naivnom klinackom logikom koja se vrti oko seksa na ovaj nacin diskutuju sa mnom.
I posle tvrde kako nisu propalice a ne vide da svaka rec koju napisu samo pokazuju kakav im je mentalni sklop i koliko tu trulezi ima.
[ boki @ 18.12.2006. 09:05 ] @
Citat: Da se spustam na nivo vredjanja, necu.
pa meni si indirektno rekao da sam propalica jer visim u leglu narkomanije, alkoholizma i kriminala...
[ Hans_D @ 18.12.2006. 09:41 ] @
Covek je dosta stariji od tebe i mene prema tome nemas prava da ga napusavas tipa:
Citat:
I sledeci put bi bilo najbolje da za svaku recenicu izdvojis posebnu poruku....
i btw. ja sam mislio da ti vec 2 sata spavas... trebalo bi ti sad poslati jedna kola interventne...
Nego lepim recima kazi sta ima da kazes.
[ Marko Medojević @ 18.12.2006. 09:55 ] @
Citat: A sad bih vas ja zamolio, ako je ikako moguce da se ne svadjate. I ja vas takođe molim da ne vređate jedni druge! Sav svoj bes kanališite na policiju i na navijače!
Citat: Pa da je neko pokusao da se suprostavi ne znam ziv dal bi izasao. Gde bre da ides na kornjacu... i to njih 100 :) Da sam ja bio blizu onih što su tukli devojku mislim da bi se suprostavio, ali verovatno bi sada pisao poruke iz urgentnog centra.
Citat: Flylorde, ti si jedan od retkih razumnih admina ovde, mozes li da regulises ovo vredjanje na moj racun od strane Dimkovica i kompanije? E pa ti si prvi uvredio sve nas ove i sad snosi posledice! Nemoj da kukaš kod Flylorda!
Citat: Nemaju argumente da diskutuju pa se bacaju na najnize moguce grane. A kakve ti argumente imaš?! Ono što pričaš je u najmanju ruku suludo!
Citat: Ja sam ozbiljan covek i ne mogu da dopustim da deca, sa njihovom naivnom klinackom logikom koja se vrti oko seksa na ovaj nacin diskutuju sa mnom.
I posle tvrde kako nisu propalice a ne vide da svaka rec koju napisu samo pokazuju kakav im je mentalni sklop i koliko tu trulezi ima. Brokeru reci mi molim te da se šališ! Do sada sam imao lepo mišljenje o tebi i jako se plašim da nisi malo skrenuo. Ovo nije uvreda!!
[ broker @ 18.12.2006. 09:58 ] @
Citat: boki: pa meni si indirektno rekao da sam propalica jer visim u leglu narkomanije, alkoholizma i kriminala...
Ako si se ti tu nasao prozvan sta ti ja mogu? Ja nisam tebe vredjao nego si se ti nasao uvredjen. Sta trazis u dva ujutru u leglu narkomanije, alkoholizma i kriminala ako nisi propalica?
Drustvo nam je i doslo ovde gde je zato sto umesto da ljudi rade nesto korisno, bleje po raznim jazbinama. Mene naravno boli briga i za tebe i za ostale koji tako zive, ali mi je veoma vazno da drzava takvo neprilagodjeno ponasanje regulise, makar i batinama, da bih mogao svoje dete da pustim napolje, a ne da ja izigravam policajca, jer kud god se okrene, samo na propalitete moze da se ugleda - toliko su preplavili svakodnevicu, da je tesko videti nesto normalno.
Ako je cena dobrog vaspitanja ovolike dece koja tek stasava to da policija propalicama izbija zube, razbija usne ili odbija bubrege, pa ponekad i onima koji medju njih zalutaju, to je sasvim prihvatljiva cena. Jedan od efikasnijih nacina da se propalice drze podalje od javnosti je upravo taj da ih policija istrese iz gaca svaki put kada na njih naidje na javnim mestima. Oni ionako drugaciji jezik ne razumeju.
[ tosa @ 18.12.2006. 10:01 ] @
@Hans_D
A godine su opravdanje za napušavanje mladjih? Pretpostavljam da je i uniforma opravdanje za batinanje? :)
Trebalo bi da bude jasno da jednosmerno vređanje ne prolazi tako često.
@broker
Teško da može da se nadmudruje neko ko misli da milicija može da radi šta hoće.
[ DaliborP @ 18.12.2006. 10:02 ] @
Ako je cena dobrog vaspitanja ovolike dece koja tek stasava to da policija propalicama izbija zube, razbija usne ili odbija bubrege, pa ponekad i onima koji medju njih zalutaju, to je sasvim prihvatljiva cena. Jedan od efikasnijih nacina da se propalice drze podalje od javnosti je upravo taj da ih policija istrese iz gaca svaki put kada na njih naidje na javnim mestima. Oni ionako drugaciji jezik ne razumeju.
Naravno, ali u Severnoj Koreji.
[ Marko Medojević @ 18.12.2006. 10:12 ] @
@broker:
Baš bi voleo da jednom odemo zajedno u barutanu. Mislim da bi automatski promenio mišljenje o ljudima koji tamo izlaze. Ko zna kakvim su te pričama zaplašili tamo u Užicu, pa te sa jedne strane i razumem. To je kao kada su za vreme bombardovanja, na američkoj televiziji, pričali da Srbi kolju ljude na trgu u sred bela dana.
Ljudi razumite Brokera! Nije kriv on već oni koji su mu napunili glavu tim praznim pričama!
[ japan @ 18.12.2006. 10:16 ] @
Citat: broker: Sta trazis u dva ujutru u leglu narkomanije, alkoholizma i kriminala ako nisi propalica?
a odakle ti znas da je to leglo narkomanije? ne kazem da nije, ali, obzirom da si ti "uzoran gradjanin" koji marljivo radi, radi, i samo radi, i ne zalazi po narkomanskim jazbinama, argumentacija ti je ista kao i ovima sto komentarisu tvoj seksualni zivot.
inace, taj tvoj rad, rad, rad, koristan rad, meni nekako deluje kao indikator ozbiljnih problema i nedostataka koje istim pokusavas da nadomestis. bez uvrede, ali neko ko nema balans izmedju rada, relaksacije, socijalizacije i ostalih stvari koje cine jednu socijalno inteligentnu i zdravu osobu, jednostavno ne moze biti socijalno (pa samim tim ni generalno) inteligentna i zdrava osoba.
[ broker @ 18.12.2006. 10:20 ] @
Citat: mare_bj: Sav svoj bes kanališite na policiju i na navijače!
A sto ne i na propalice koje svojim ponasanjem, decu navode na pogresan i nezdrav nacin zivota, uvlace ih u krug alkohola, droge i kriminala?
Citat: mare_bjE pa ti si prvi uvredio sve nas ove i sad snosi posledice!
Hajde navedi jednu uvredu koju sam uputio nekome licno? Ja govorim uopsteno, a sta ja mogu kada se neko nadje u tom uopstavanju? To je njegov problem a ne moj.
Citat:
A kakve ti argumente imaš?! Ono što pričaš je u najmanju ruku suludo!
Pa problem jeupravo u tome sto vi uopste i ne pokusavate da razumete sta ko kaze, nego citate ono sto zelite da cujete i onda odgovarate na to sto ste sami zamislili i obavezno to propratite nekom uvredom, kao sto je recimo ova citirana.
Citat:
Brokeru reci mi molim te da se šališ!
Zato bih se salio? Kada se diskusija svodi na glupusti tipa: ma on nije karao... i slicno? Ja godinama imam nik Kaludjer na IRC-u i on,naravno, nema nikakve veze sa tumacenjem koje vi ovde izvlacite, ali iam veze sa tim sto me i n aIRCu svako malo nekos startuje sa "pusi k**** pederu!" i slicnim bljuvotinama, sto samo pokazuje koliko trulezi i bolesnika ima u ovom drustvu. Zasto klince taj nik asocira na razne gadosti, ne znam, ali to svakako pokazuje sta ima u njihovim glavama, a ne u mojoj.
Ili mozda mislis da je normalno da neko misli da ja podrzavam to sto policija bije propalice u dva ujutru time sto ja, navodno, nisam karao pa sam, valjda, zavidan? :)
Citat: tosa:
@broker
Teško da može da se nadmudruje neko ko misli da milicija može da radi šta hoće.
Hajde procitaj celu temu od pocetka i nadji gde sam ja uopste natuknuo da mislim tako nesto? To su rekli neki drugi ljudi, pa sa njima razresi razmimoilazenje u misljenjima. Ja, naprotiv, mislim da policija ne sme da radi sta hoce.
[ broker @ 18.12.2006. 10:32 ] @
Citat: mare_bj: @broker:
Baš bi voleo da jednom odemo zajedno u barutanu. Mislim da bi automatski promenio mišljenje o ljudima koji tamo izlaze.
Mare, problem je u tome sto ja ne mogu da nadjem negu blazu rec od propalice a vi je shvatate u njenom najjacem znacenju. Bas sam razmisljao ali ne mogu da nadjem nesto blaze, tako da su sve ideje u tom smeru dobrodosle.
Radi se o tome da neko ko radi posteno ili uci posteno, i vodi neki normalan zivot, taj prosto ne moze da bude u situaciji da u dva ujutru visi u nekoj jazbini (a svaki ugostiteljski objekat koji radi u to doba je jazbina). Ko je u to doba u jazbini, taj sutradan ne moze da funkionise normalno, a to znaci da ne moze da vodi normalan zivot (uci, radi ili sta vec).
Imam ja i dosta prijatelja koje u istom smislu smatram propalicama, jer ih gledam kako redovno docekuju zoru po raznim lokalima, iako znaju da ujutru treba da budu na poslu, u skoli, ili imaju neke druge obaveze. I ne smeta mi sto to rade sebi, ali mi smeta sto daju los primer deci iz svog okruzenja, koja ih kopiraju i rade to isto, a cesto jos i gore, jer za bolje ne znaju.
[ boccio @ 18.12.2006. 10:32 ] @
Citat: broker: Drustvo nam je i doslo ovde gde je zato sto umesto da ljudi rade nesto korisno, bleje po raznim jazbinama.
Ako je cena dobrog vaspitanja ovolike dece koja tek stasava to da policija propalicama izbija zube, razbija usne ili odbija bubrege, pa ponekad i onima koji medju njih zalutaju, to je sasvim prihvatljiva cena.
Citat:
Neko ko ima stalan posao, ide su skolu/fakultet, nema sansi da moze da sebi priusti (ne finansijski) da bleji u 2 ujutru u nekoj jazbini sa gomilom alkoholicara, narkomana i kriminalaca. Takvog interventna treba prvog da izbebta da se oduci losih navika i da se ponasa normalno kako bi mogao na poslu da radi, a u skoli da uci.
Citat:
Brokeru, sve si pogodio, samo ti fale jos 2-3 termina:
- strani placenici
- neprijatelji naroda i socijalistickog poretka
- ubaceni elementi
Ostalo je odlicno! Prepravi samo malo, dodaj ovo sto sam ti rekao i to je to :D
[ DaliborP @ 18.12.2006. 10:37 ] @
Radi se o tome da neko ko radi posteno ili uci posteno, i vodi neki normalan zivot, taj prosto ne moze da bude u situaciji da u dva ujutru visi u nekoj jazbini (a svaki ugostiteljski objekat koji radi u to doba je jazbina). Ko je u to doba u jazbini, taj sutradan ne moze da funkionise normalno, a to znaci da ne moze da vodi normalan zivot (uci, radi ili sta vec).
Tu je sigurno Necastivi umesao prste...djavolja jazbina, tamo postenih nema, pravo zboris(bogougodno).
Kad je termin kad se neki ugostiteljski objekat pretvara u djavolju jazbinu? Ponoc? 23:30?
Da znamo ubuduce kad da napustimo objekat.
[ Nenad Vranjanac @ 18.12.2006. 10:40 ] @
broker, nemas pravo nikome da se zalis. a ne bi ni trebalo. nisi od juce ovde pa valjda znas da ako pises tako provokativne stvari, moras da popijes flame sa takodje provokativnim prozivkama. to tako funkcionise. ako vec imas tako cvrsto definisane, ortodoxne i stavove, dosledno ih brani i ostani iznad sitnih komentara (t.j. na nivou tog prvog problematicnog posta), nemoj da padas na sitnim stvarima. a ako ne mozes to, onda bolje zadrzi misljenje za sebe.
[cela ova prica me podsetila- pre x godina vracam se ja u pola 12 kroz selo kuci, pesice. napadne me dzukela na ulici, jer nije vezana, a kapija otvorena.
sutradan ja se pozalim komsiji, a on mrtav ladan: "pa koj ****** trazis ti u 12 sati napolju. u to vreme posten svet spava"]
neko ce se tako setiti da treba mlatiti ne posle 2, nego posle 21h.
"an apple a day keeps doctor away"
[ broker @ 18.12.2006. 10:46 ] @
Citat: japan: a odakle ti znas da je to leglo narkomanije?
O da, sad cemo da se nadmudrujemo :)
Citat:
inace, taj tvoj rad, rad, rad, koristan rad, meni nekako deluje kao indikator ozbiljnih problema i nedostataka koje istim pokusavas da nadomestis. bez uvrede, ali neko ko nema balans izmedju rada, relaksacije, socijalizacije i ostalih stvari koje cine jednu socijalno inteligentnu i zdravu osobu, jednostavno ne moze biti socijalno (pa samim tim ni generalno) inteligentna i zdrava osoba.
Pa ako je asocijalno, neinteligentno i nezdravo ponasanje to da sto neko ne visi po kafanama do rane zore onda je tvoje tumacenje sasvim na mestu i onda sam ja stvarno bolesnik i izrod u ovom drustvu. I stvarno nije u redu da policija prebije toliki broj normalnih ljudi koji se eto fino zabavljaju uz alkohol, drogu i bodenje nozevima.
Evo, ja cu da predlozim da pokrenemo peticiju da se zakonom regulise da celo ovo izopaceno drustvo u kome se zivi preko dana, okrenemo tako da se zivi nocu a da nas koji radimo i relaksiramo se na tako dosadan nacin preko dana treba sve pohapsiti da ne dajemo los primer deci. Trebalo bi obavezno uvesti u skole predmete koji ce deci da objasnjavaju kako se pravino fiksa, kako piti da mozes sto vise da popijes, a ne bi bilo na odmet i neki kurs koriscenja hladnog oruzja, da se bar bodu kako valja a i da bi mogli lakse da otimaju ono sto im se svidi. Interventna bi trebalo da dezura na ulicama preko dana i svakoga koga zatekne a nije pijan, nadrogiran i nema kod sebe bar mali bodez ubije od batina na licu mesta, apovremeno bi trebalo i da zadje po firmama i istrese iz gaca svakoga koga zatekne na poslu, jer treba da bude kod kuce i da se leci od pijancenja od prethodne noci.
[ Mikky @ 18.12.2006. 10:48 ] @
Ja sam mislio da je broker ozbiljan i zreo covek i nikad mi nije bilo jasno zasto ga stalno napadaju ovde pa i u mods forumu, cak sam imao vise simpatija prema njemu kad se svi obruse na njegali ali sad mi polako postaje jasnije zasto je to tako.
[ DaliborP @ 18.12.2006. 10:49 ] @
Evo, ja cu da predlozim da pokrenemo peticiju da se zakonom regulise da celo ovo izopaceno drustvo u kome se zivi preko dana, okrenemo tako da se zivi nocu a da nas koji radimo i relaksiramo se na tako dosadan nacin preko dana treba sve pohapsiti da ne dajemo los primer deci. Trebalo bi obavezno uvesti u skole predmete koji ce deci da objasnjavaju kako se pravino fiksa, kako piti da mozes sto vise da popijes, a ne bi bilo na odmet i neki kurs koriscenja hladnog oruzja, da se bar bodu kako valja a i da bi mogli lakse da otimaju ono sto im se svidi. Interventna bi trebalo da dezura na ulicama preko dana i svakoga koga zatekne a nije pijan, nadrogiran i nema kod sebe bar mali bodez ubije od batina na licu mesta, apovremeno bi trebalo i da zadje po firmama i istrese iz gaca svakoga koga zatekne na poslu, jer treba da bude kod kuce i da se leci od pijancenja od prethodne noci.
Jel to ona droga sto je "CIA ubacila pa sad prodaju nasoj deci"?
[ Nenad Vranjanac @ 18.12.2006. 10:53 ] @
Citat: brokerEvo, ja cu da predlozim da pokrenemo peticiju da se zakonom regulise da celo ovo izopaceno drustvo u kome se zivi preko dana, okrenemo tako da se zivi nocu a da nas koji radimo i relaksiramo se na tako dosadan nacin preko dana treba sve pohapsiti da ne dajemo los primer deci. Trebalo bi obavezno uvesti u skole predmete koji ce deci da objasnjavaju kako se pravino fiksa, kako piti da mozes sto vise da popijes, a ne bi bilo na odmet i neki kurs koriscenja hladnog oruzja, da se bar bodu kako valja a i da bi mogli lakse da otimaju ono sto im se svidi. Interventna bi trebalo da dezura na ulicama preko dana i svakoga koga zatekne a nije pijan, nadrogiran i nema kod sebe bar mali bodez ubije od batina na licu mesta, apovremeno bi trebalo i da zadje po firmama i istrese iz gaca svakoga koga zatekne na poslu, jer treba da bude kod kuce i da se leci od pijancenja od prethodne noci.
ovaj, x postova iznad govorio si nesto o tome kako kad ostanu bez argumenata ljudi pokusavaju da te diskredituju? evo ti ovo pa se pozabavi malo. ;)
[ japan @ 18.12.2006. 11:04 ] @
o bože :)))))
[ boki @ 18.12.2006. 11:09 ] @
Sad je pocelo da smara. Mogli bi da se malo vratimo na topic. Sa brokerom ne vredi diskutovati i zamolio bih ga da izbegava ovu temu jer ako se ovako nastavi ide pod lock.
[ Hans_D @ 18.12.2006. 11:13 ] @
Sto se vi osecate prozvanim kad se pomenu alkoholicari , narkomani itd?
[ Marko Medojević @ 18.12.2006. 11:18 ] @
Citat: Sto se vi osecate prozvanim kad se pomenu alkoholicari , narkomani itd? Pogledaj šta smo sve pisali u temi za legalizaciju marihuane i sve će ti biti jasno! Za alkoholičare ne znam!
[ srki @ 18.12.2006. 11:18 ] @
Citat: broker: Hajde navedi jednu uvredu koju sam uputio nekome licno? Ja govorim uopsteno, a sta ja mogu kada se neko nadje u tom uopstavanju? To je njegov problem a ne moj.
Pedja, mnogo filozofiras. Znaci ako ja kazem da oni koji misle da policija treba da ide po tim kako ih nazivas jazbinama u 2 ujutru i da bije koga zatekne su impotentni i iskompleksirani umnobolesnici onda tako nisam nisam tebe uvredio jer sam rekao uopsteno a ti ako se prepoznas u tome onda je to tvoj problem?
Citat: Radi se o tome da neko ko radi posteno ili uci posteno, i vodi neki normalan zivot, taj prosto ne moze da bude u situaciji da u dva ujutru visi u nekoj jazbini (a svaki ugostiteljski objekat koji radi u to doba je jazbina).
Evo ja imam full-time posao, i ja i poslodavac smo zadovoljni kako radim pa opet svakog vikenda petko ili subotom (ili ponekad oba dana) dolazim kuci tek u 4-5 ujutru. Jednostavno subotom i nedeljom nema posla pa mi ne predstavlja problem da spavam do podneva. Ne znam zasto mislis da me to cini propalicom? Ponekad i radnim danima ostanem duze negde ali opet ustanem kada trebai ne dzabalebarim. To sto me ti indirektno vredjas tu uvredju meni ne umanjuje.
Ako mislis da to ne predstavlja uvredu pa onda neko moze tebe da izvredja i kaze kako mu to samo predstavlja drugarski pozdrav. Ne mozes ti da odredjujes da li nekome neke tvoje reci predstavljaju uvredu ili ne. Jebiga ako nisi znao onda mozda ni drugi nisu znali kada je u pitanju vredjanje tebe.
[ broker @ 18.12.2006. 11:18 ] @
MALO ste licemerni. Uvek ste spremni da pljujete po Pinku i slicnim izvorima nemorala, a kada neko dokaci vas nacin zivota koji nije nista manje los primer za decu, onda okrecete curak :)
A degutantan je nacin na koji diskutujete, umesto da pricate o temi vi trosite vreme na vredjanje i dezavuisanje sagovornika (do sada se uspeli da izmislite i moj seksualni zivot, i moj drustveni zivot, moje psihicko zdravlje, evo sad i politicko opredeljenje), samo da izbegnete da se suocite sa tim da je vas nacin zivota los primer za decu).
Sustina celog problema je sto deca sve vide, sve cuju i upijaju kao sundjeri. I nazalost, mnogo im je prijemcljivije da se loze na pijancenje do zore nego na neke konstruktivne aktivnosti isto koliko je to i vama prijemcljivije.
To se nece promeniti i sve dok ne ukapirate da sve sto radite deca gledaju i kopiraju, bice tako kako je i bice sve gore, jer losi primeri sve vise postaju redovna pojava, i sve je manje pravih vrednosti koje deci treba da budu primer.
Jednog dana, imacete decu, pa cete onda poceti da razmisljate drugacije.
[ broker @ 18.12.2006. 11:22 ] @
Citat: boki: Sad je pocelo da smara. Mogli bi da se malo vratimo na topic. Sa brokerom ne vredi diskutovati i zamolio bih ga da izbegava ovu temu jer ako se ovako nastavi ide pod lock.
Milsis, posto nemozes da argumentovano diskutujes o temi, onda ces da iskorsitis svoje moderatorske privilegije kao argument u diskusiji? Pa lepo sam zamoliio da ne korsitite taj lazni moral koji propagira ES.
[ boki @ 18.12.2006. 11:26 ] @
da.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|