[ dejankr @ 25.12.2006. 09:13 ] @
| ATLANTA -
James Brown, the dynamic, pompadoured "Godfather of Soul," whose rasping vocals and revolutionary rhythms made him a founder of rap, funk and disco as well, died early Monday, his agent said. He was 73.
Brown was hospitalized with pneumonia at Emory Crawford Long Hospital on Sunday and died around 1:45 a.m. Monday, said his agent, Frank Copsidas of Intrigue Music. Longtime friend Charles Bobbit was by his side, he said.
Copsidas said the cause of death was uncertain. "We really don't know at this point what he died of," he said.
Cela vest: http://news.yahoo.com/s/ap/20061225/ap_on_en_mu/obit_brown
|
[ Fuzz @ 25.12.2006. 09:19 ] @
Jbg, koliko je bio lud, dobro je i dogurao. U svakom slucaju jedna od licnosti koje su definitivno obelezile muzicku scenu proslog veka.
[ ton_majstor @ 25.12.2006. 09:31 ] @
Ode car!
Nek mu Bog da više pameti i sreće tamo, ovde je mnogo brljavio... zauzvrat, ostavio nam je KOMADINU duše da uživamo nadalje!
Pozdrav!
[ bakara @ 25.12.2006. 10:30 ] @
Bas steta...Veliki covek je bio 
[ Fuzz @ 25.12.2006. 10:47 ] @
Odmah sam se setio one pesme od LA Style-a ili tako nekog... "James Brown is dead"...
[ dalibord5 @ 25.12.2006. 10:55 ] @
Nesto se mislim...odlaze velikani,omatoreli i umorni...
A ko nam ostaje?
Ovog trenutka ne mogu da se setim nikog vrednog,sto se muzike tice,a da je po necemu bitan.
[ Tyler Durden @ 25.12.2006. 11:19 ] @
To nije tačno.
Odakle izvlačiš tako površne i paušalne ocjene?
Naravno, treba zagrebati malo ispod tvrde kore mainstream-a i vidjećete da sjajne muzike ima toliko da je ne možete preslušati za 10 života....
[ Nemanja Avramović @ 25.12.2006. 13:44 ] @
U pravu si.
Inače baš bedak za Džejmsa Brauna :'(
[ vindic8or @ 25.12.2006. 14:40 ] @
:(
R.I.P. get on up
[ dalibord5 @ 25.12.2006. 15:08 ] @
Citat: Tyler Durden: To nije tačno.
Odakle izvlačiš tako površne i paušalne ocjene?
Naravno, treba zagrebati malo ispod tvrde kore mainstream-a i vidjećete da sjajne muzike ima toliko da je ne možete preslušati za 10 života....
verovatno gresim....
Prosvetli me...navedi bar dva autora koji ostvaruju delic uticaja nekadasnjih muzicara.
I da,potrebno je da su poznati malo sirem auditorijumu.
[ Floyd @ 25.12.2006. 15:20 ] @
Umro je, al je kontam sa 73 godine doziveo vise nego sto bi 99% ljudi prozivelo za 200 godina.
Legenda.
[ Tyler Durden @ 25.12.2006. 15:51 ] @
Citat: dalibord5: verovatno gresim....
Prosvetli me...navedi bar dva autora koji ostvaruju delic uticaja nekadasnjih muzicara.
I da,potrebno je da su poznati malo sirem auditorijumu.
Nemoj odmah da se ponašaš kao seoska mlada.
To koliko je neko poznat širem auditorijumu nikako nije direktno proporcionalno njegovoj uticajnosti. Čak potpuno suprotno u većini slučajeva danas.
Vremena se mjenjaju, nisu ovo šezdesete, sedamdesete (ili još ranije) pa da smo praktično na početku razvoja moderne i popularne muzike i onda imaš nekoliko grupa/izvođača koji su praktično započeli glavne pravce i vodiće se kao uticajni (što i jesu) dok je svijeta.
Sada je svakako teže biti revolucionar kada je mnogo toga već otkriveno i isprobano i zato Radioheadu/Pearl Jamu (neću ulaziti u nabrajanja jer zaista ima mnogo dobre muzike danas, u svim pravcima) skidam kapu više nego Led Zeppelinu/Jimi Hendrixu.
[ dalibord5 @ 25.12.2006. 16:25 ] @
Ima u tome istine...samo mi je nekako prazno bez muzicara,na koje i zaboravim,a onda se trgnem kad shvatim da je jos jedan otisao...
Nisam se pronasao u novijoj muzici,odatle i moja apatija po ovom pitanju.
[ Tyler Durden @ 25.12.2006. 20:42 ] @
To mogu da shvatim ;)
Ali mnogi drugi jesu i zato ne treba olako otpisivati danasnje heroje mladih. Posebno indie scenu (sto je meni najbitnije :) ) koja je mozda i na najvisem niovu od kada je definisan taj pravac/pravci.
[ Ciprijani @ 25.12.2006. 20:49 ] @
Bio je veliki muzicar...
[ DjoleReject @ 25.12.2006. 21:00 ] @
Muzika se svirala i pre Browna i pre Elvisa i pre Beatlesa vec soma godina, p ih to nije sprecavalo da ostave trag koji je neizbrisiv zauvek. Kanda nisu imali problem sto je svaki akord vec odsviran...
Nema naivnije stvari od tvrdjenja kako je nekada bilo manje stvari, pa je lakse bilo biti inovator. Dzimi vecini ljudi slovi kao najvazniji majstor gitare posle koga nista nije bilo isto. Pa ipak, kad se zadubis, on svira pentatoniku, koju su drljali i kantri bendovi sto godina ranije. Caka je u tome sto je on tih pet tonova vrteo na nacin na koji niko pre njega nije.
Danasnja kriza genijalnosti je toliko evidentna da samo fanu Pearl Jama to nije jasno :) (Salim se, momci, nemo` odma` da se vredjate).
Da bi poredili takve velicine kao sto su gorepomenuti, sa danasnjim perjanicama, morali bi naci megapopularne likove koji menjaju muziku na nacin koji ne dozvoljava da bude ignorisan. Takvih danas nema...
[ Tyler Durden @ 25.12.2006. 21:19 ] @
:)
Ne mogu da se slozim ni sa jednom stvari, a zasto, vec sam napisao.
Gle, situacija danas i situacija prije 30-40 godina jednostavno nije ni priblizno ista pa se samim tim tesko mogu i praviti neka poredjenja. Kao babe i zabe.
To moras da priznas.
I takodje, prema takvim velicinama poput hendrixa tesko je biti objektivan i ljudi vole da ispredaju price i prave mit od mnogih stvari. Ne nezasluzeno, ali ipak ima tu stvari koje su proizvod nostalgije i ceznje za "dobrim starim vremenima" ili mladoscu koja se vise ne moze vratiti a koja je bila slatka i burna pa se sve iz tog doba glorifikuje i idealizira....
[ Fuzz @ 25.12.2006. 21:40 ] @
Pa ok, evo, koji ti je band sad bas kao brutalan?
[ sezam @ 25.12.2006. 23:16 ] @
Transglobal Underground, Asian Dub Fondation, UNKLE, Underworld, Stereo MC's, Faithless, Depeche Mode, Massive Attack, Moby (one man band), Thievery Corporation, od manje poznatih Dublex Inc., Jazzanova, The Strike Boys, Sofa Surfers i mnogi mnogi drugi.
Mr. Brown nije samo bio "godfather of soul", mnogo toga je promenio u muzici uopste. God rest his soul.
[ Slobodan Miskovic @ 26.12.2006. 00:18 ] @
R.I.P.
btw samo da se osvrnem na ovu diskusiju o kvalitetu i velicini Brown-a, nijedna trenutno licnost na svetskog muzickoj sceni se ne moze meriti sa James-om. Upravo se zavrsava dokumentarac o njegovom zivotu i karijeri...ko nije gledao neka gleda reprizu ako bude...
[ Floyd @ 26.12.2006. 01:41 ] @
U svakom slucaju ni jedna mainstream grupa/izvodjac danas nema takvu pokretacku snagu kao james brown.
I got something that makes me wanna shout, I got something that tells me what it's all about. I got soul and I'm superbad :)
Cudi me da se ton_majstor jos nije izjasnio
[ Darko Prelic @ 26.12.2006. 03:52 ] @
Citat: Floyd: Cudi me da se ton_majstor jos nije izjasnio
baci pogled još jednom..
btw, stvarno mi je žao, baš se nije naživeo i stvorio dovoljno toga.. i da, plačem baš u ovom trenutku.
[ Tyler Durden @ 26.12.2006. 08:18 ] @
Uf, daj nemojte me zezati... sad će još ispasti da su svi na ovom forumu intenzivno slušali JB! A ja sam za cijelog života sreo ljudi da su se mogli na prste jedne ruke nabrojati. Ali zaista slušali i pratili, ne znali Get Up zato što se milion puta izvrtila na radiju.
Aj iskreno, da li ste stvarno slušali JB i ono bili fančina i sve to što već ide...? Ili ovdje hoćete samo malo da se isfolirate? ;)
Hm, aj da kažem da starije (>30 godina) mogu i da shvatim ali ove mlađe da slušaju JB.. to mi je u najmanju ruku neobično. Ne loše, ali ipak neobično i iznenađujuće.
[ Fuzz @ 26.12.2006. 08:33 ] @
Citat: sezam: Transglobal Underground, Asian Dub Fondation, UNKLE, Underworld, Stereo MC's, Faithless, Depeche Mode, Massive Attack, Moby (one man band), Thievery Corporation, od manje poznatih Dublex Inc., Jazzanova, The Strike Boys, Sofa Surfers i mnogi mnogi drugi.
Solidna je to ekipa, ali mislim Asian Dub/Underworld revolucija? Ma daaaaj...
[ noviKorisnik @ 26.12.2006. 09:01 ] @
Ovo mi se čini kao fina stanica - E Funk Radio
[ dejankr @ 26.12.2006. 09:20 ] @
Citat: Tyler Durden: Uf, daj nemojte me zezati... sad će još ispasti da su svi na ovom forumu intenzivno slušali JB! A ja sam za cijelog života sreo ljudi da su se mogli na prste jedne ruke nabrojati. Ali zaista slušali i pratili, ne znali Get Up zato što se milion puta izvrtila na radiju.
Pa od 100 i kusur hiljada članova ES, ovde se javilo 10-15 njih... Izračunaj sam koji je to deo promila svih ljudi na ovom forumu.
A s druge strane, ne mora neko ni da bude njegov obožavalac da bi bio svestan njegove veličine, ili prosto da bi ga cenio. Ja na primer nisam uopšte voleo Nirvanu kada se pojavila, ali ne mogu da ih ne cenim zbog toga što su za tako kratko vreme uradili.
[ Fuzz @ 26.12.2006. 09:25 ] @
A ja sam recimo bas obozavao Nirvanu, ali je jednom James Brownu nemoguce osporiti uticaj koji je izvrsio na svetsku muzicku scenu. Znaci ne moras nesto da obozavas da bi ga cenio i odao mu potrebno postovanje.
[ Tyler Durden @ 26.12.2006. 10:08 ] @
Zadnja dva odgovora su sasvim u redu i ja se slazem sa time. Ali mi se ucinilo da ce na kraju jos ispasti da je muzika umrla sa JB.
To moze da kaze samo neko ko muziku slusa onako usput ili je zatvoren u svoj mali krug i boji se da provjeri nesto novo.
[ mcrory @ 26.12.2006. 10:22 ] @
Covek ode u legendu...
[ sezam @ 26.12.2006. 10:23 ] @
Citat: Fuzz: Solidna je to ekipa, ali mislim Asian Dub/Underworld revolucija? Ma daaaaj...
Ko je pominjao revoluciju? Pitao si koji su bendovi brutalni. Ja ne verujem da ce neko vise praviti revoluciju u muzici, mada meni licno nije ni potrebna.
[ Fuzz @ 26.12.2006. 10:38 ] @
Pogresno sam se izrazio, a verovatno bi bilo bolje i da nisam postavio to pitanje. Jer 1000 ljudi, 1000 ukusa...jel`... Necu ulaziti u raspravu o kvalitetu navedenih sastava (Depeche, Stereo MC`s i Massive i sam volim), ali primetices da dobra deo njih pripada ustvari jednom drugom vremenu iako su vise ili manje aktivni i danas.
[ Zoran Rodic @ 26.12.2006. 15:39 ] @
Citat: btw samo da se osvrnem na ovu diskusiju o kvalitetu i velicini Brown-a, nijedna trenutno licnost na svetskog muzickoj sceni se ne moze meriti sa James-om.
Upravo tako.
Prvo je umro Miles Davis, a sada i James Brown.
James je u vek u mojim usima zvucao kao muzicki "nasilnik" zbog glasa, dikcije i ritma.
Nije postavljao standarde kao Miles, ali je svakako bio na celu jednog muzickog pravca.
Cudi me da je i ovoliko poziveo, nakon onakvog zivota.
Malu mrlju je ostavio onaj neslavni koncert na sajmu, gde je on uglavnom povremeno krestao dok su prateci vokali donekle vadili stvar sa odlicnom ritam sekcijom.
U svakom slucaju, drago mi je sto sam ga video uzivo, cuo njegov glas i osetio taj feeling makar na kratko.
Posetite http://www.funky-stuff.com/jamesbrown/disco.htm , pogledajte dekade koje je obelezio
Poslednji pozdrav Kralju Soul-a i Funka
[ Silenoz @ 26.12.2006. 18:12 ] @
Ja do sada nikad cuo za ovog. Koje su mu poznate pesme?
[ Fuzz @ 26.12.2006. 20:33 ] @
Sedela sam za masinom i Dve dunje, dva galeba i golub.
[ Aleksandar Đokić @ 26.12.2006. 20:39 ] @
e bas steta za Sex Machine
[ ton_majstor @ 26.12.2006. 20:43 ] @
I tata ima novu akt-tašnu.
Ah da, http://www.funky-stuff.com/jamesbrown/
Ovaj... Paf Didi, Dedi i ostali smarači, kriminalci i ubice su njegov najveći promašaj! Te svoje bastarde je trebao da podavi dok su još sisali... sada nam više nema spasa.
Buduće generacije (a i sadašnje, đavo da ih nosi), zamišljaće crnačku muziku kao da su to "sve neki zagoreli Eminemi"...
[ Floyd @ 26.12.2006. 20:52 ] @
Dobro majstore, nemoj tako na mladje generacije, ima tu i ljudi je*ote :)
[ ton_majstor @ 26.12.2006. 21:02 ] @
Ma, moram malo...
Momci, gdin. Džejms Braun (Bog da mu dušu prosti) je "izmislio" soul i r&b. Samo što r&b nije Bižonsi, Bajvans (Beyonce, wtf...), nego gđa. Areta Frenklin.
Đavo i mene da nosi... šta se podmećem ovde?
Pozdrav!
[ Zoran Rodic @ 26.12.2006. 21:17 ] @
A ko ce ako nece jedan SuperModerator ?
Samo ti drzi cas, a oni neka pucaju
@Fuzz
Stavi tu stvar na rapidshare, bice da je nemam u kolekciji
PS
Jel bio neko na tom koncertu?
Koja to bese godina, zaboravio sam ... osim da niko normalan nije dolazio ovamo.
U stvari, nije dolazio niko
[ dalibord5 @ 26.12.2006. 22:40 ] @
Citat: Silenoz: Ja do sada nikad cuo za ovog. Koje su mu poznate pesme?
Nadam se da se salis...
Ako se ne salis,vreme je da poradis na svom opstem obrazovanju,ako ne zelis da se edukujes,zaobidji ovu temu...
[ Silenoz @ 26.12.2006. 22:55 ] @
A sto bi se salio?
Kada sam video ovu temu na ES-u pogledao sam na wikipediji. Po slikama znam da ga nikad nisam video (tj. mozda i jesam, al' ga nisam zapamtio), a pesme ne mogu da prepoznam po nazivima.
[ Floyd @ 27.12.2006. 00:02 ] @
Samo skini Sex Machine, setices se.
[ ton_majstor @ 27.12.2006. 07:35 ] @
Malo naprednijih referenci...
[img][att_url][/img]
..ali vredi i lično pročitati:
http://en.wikipedia.org/wiki/Funky_drummer
Pozdrav!
[ ton_majstor @ 27.12.2006. 07:59 ] @
Evo ga... isečen iz pesme, prepoznaćete 1.000 pesama sa ovim loop-om u pozadini!
Pozdrav!
[ Fuzz @ 27.12.2006. 08:03 ] @
@Silenoz
Kao sto rece Dalibor, to je stvar opste kulture. Znaci kao da nisi cuo za Elvisa ili Francusku. U ovo doba medija, interneta i ostalih izvora informacija, moguce je da ne znas glavni grad Severne Osetije, ali bi trebalo da ti je jasno da je London u UK. A ako nisi gluv, negde si morao cuti "I feel good" npr. Verovatno si nekad i otpevao koji stih te pesme...makar kao "aj fii gud, aj nu deda vu" ili slicno...
[ ton_majstor @ 27.12.2006. 08:16 ] @
Gerapa!
Gerondaun!
(pesma o svojoj "piši"). Kakav car!
Pozdrav!
[ Silenoz @ 27.12.2006. 14:34 ] @
@Fuzz
Prijatelju, mene ni jedna vrsta muzike osim metala ne zanima, i samoinicijativno ne trosim ni jednu sekundu svog vremena na drugu vrstu muzike. Ukljucio sam se u temu da pitam koje su mu najpoznatije pesme. Dobio sam odgovor, i da, znam pesmu i feel good. Ali da me je neko pitao prosle nedelje ko to peva, ja pojma ne bih imao jer me to i nije bas cackalo. Ne vidim sto je to toliko strasno.
[ Nemanja Avramović @ 27.12.2006. 15:04 ] @
Citat: Prijatelju, mene ni jedna vrsta muzike osim metala ne zanima, i samoinicijativno ne trosim ni jednu sekundu svog vremena na drugu vrstu muzike.
Vrlo ograničeno razmišljanje. U neku ruku te razumem, i ja "živim" za reggae, ali daleko od toga da ne znam ništa o drugim muzičkim pravcima 
[ kv66 @ 27.12.2006. 15:42 ] @
PS
Jel bio neko na tom koncertu?
Koja to bese godina, zaboravio sam ... osim da niko normalan nije dolazio ovamo.
U stvari, nije dolazio nik[/quote]
alkione bio sam ja !bese to ako se dobro secam 1995.,sajam, i meni je bilo super,pogotovo sto tada(kao sto ti rece)niko ziv nije dolazio,mozda pokoji ocvali punker(U.K.subs?)Pamticu koncert i po mom sukobu sa policijom(!!)jer smrdljivi drot nije hteo da me pusti na galeriju,nisu pomogle ni pocasne ulaznice,ni moljakanje,ni bezobrazluk...kao prepuno je gore,nema mesta a onda svako malo pusti po koju ribu...kad sam mu rekao to sto sam mu rekao, bacio me je 5 metara od sebe u masu...Psovao sam ga do polovine koncerta!!
J.B.budi blagosloven!!
[ Zoran Rodic @ 27.12.2006. 16:00 ] @
Citat: Silenoz: ...mene ni jedna vrsta muzike osim metala ne zanima, i samoinicijativno ne trosim ni jednu sekundu svog vremena na drugu vrstu muzike.
Mnogo si tolerantan za metalca 
Mora da slusas Cinderellu i Bon Jovi 
[ Mefisto_soad @ 27.12.2006. 20:10 ] @
Od kada Bon Jovi spada u metal muziku?
Poz.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|