[ jonny70 @ 06.01.2007. 00:24 ] @
Gde se mogu naci tekstovi - vezbe o nacinima da
se ostane pribran, hladnokrvan,uprkos provokacijama
ili stvarnim neprijatnim pitanjima, o tome kako
prevariti detektor lazi,i sl. Postoji li neka
knjiga o tome ili nasto na netu o tim "vestinama".

[ flylord @ 06.01.2007. 00:29 ] @
samo pocni da se druzis sa ljudima koji te mnogo nerviraju. Sve je to stvar vezbe i da non stop ostanes svestan i da ne dopustis da ti podsvest kontrolise ponasanje
[ fearless @ 06.01.2007. 00:43 ] @
Citat:
vezbe o nacinima da se ostane pribran, hladnokrvan,uprkos provokacijama

Ako ces da trpis uvrede i slicno a da te one ipak pogadjaju (a ostajes pribran) to je lose
jer ces morati da se praznis negde drugo, kad tad. Ali ako hoces da ti je svejedno sta ti
ljudi pricaju, da ignorises provokacije, da gledas isto na dobitak i gubitak i sl. preporucujem
taoizam :) (kao filozofiju, ne kao religiju).
[ RAMBRAKER @ 06.01.2007. 12:01 ] @
zaposli se u CIA ili FBI . . .

@ Fearless , a gde ima ta knjiga da se qpi ?
[ bugsu @ 06.01.2007. 12:06 ] @
mene samo zanima koga hocesh da 'ladnokrvno ubijesh :D
shalim se ;)
[ Triki @ 06.01.2007. 15:53 ] @
moras se roditi kao takav, nema tu vezbe.
[ Nemanja Avramović @ 06.01.2007. 16:07 ] @
...počni da se drogiraš
[ Darko Prelic @ 06.01.2007. 16:21 ] @
Citat:
Nemanja Avramović: ...počni da se drogiraš :)

Slušaj čoveka, govori iz iskustva ;)
[ fearless @ 06.01.2007. 18:56 ] @
Citat:
@ Fearless , a gde ima ta knjiga da se qpi ?

Imas Lao-tzu-ov Tao Te Ching, i njegova tumacenja za zivotne situacije u raznim clancima po webu. Googlaj.
[ dalibord5 @ 06.01.2007. 19:03 ] @
Bilo gde kod ulicnih prodavaca knjiga u Beogradu imas knjigu "MOC VOLJE' koju je napisao Pol Zago.
Postoji i jedno poglavlje na temu samopouzdanja i ponasanja u stresnim situacijama...
Knjiga nije tipa "kako uspeti u zivotu za 30 dana",izuzetno je zanimljiva i poucna.
[ djordje @ 06.01.2007. 19:21 ] @
Odes kod psihologa. nije sramota. Svako ponekad treba da ide kod psihologa
[ Nemanja Avramović @ 06.01.2007. 19:27 ] @
Citat:
Darko Prelic: Slušaj čoveka, govori iz iskustva

U svakoj šali ima pola istine
[ Shadowed @ 06.01.2007. 20:34 ] @
A preostala polovina je sala od koje je pola istina, a od one sale sto pri tome ostaje...
Rekurzijom dolazimo do toga da je to susta istina :)
[ i-design @ 06.01.2007. 20:55 ] @
Sta znam, mozda da pitas za savet Ivana Ljubu? :)
[ Nemanja Avramović @ 06.01.2007. 21:48 ] @
Citat:
Rekurzijom dolazimo do toga da je to susta istina

A ne! Uvek, ali UVEK ima mali deo koji je šala pola i od najmanjeg dela je šala.
Ali u principu si u pravu
[ tinejdzerka @ 07.01.2007. 07:40 ] @
Citat:
Triki: moras se roditi kao takav, nema tu vezbe

Ja isto mislim da se rađa HLADNOKRVAN . Teško da mogu tu mnogo knjige da pomognu!
MIR BOŽJI - HRISTOS SE RODI!
Srećan Božić!
[ tox master @ 07.01.2007. 09:19 ] @
Citat:
tinejdzerka: Ja isto mislim da se rađa HLADNOKRVAN . Teško da mogu tu mnogo knjige da pomognu! :)
MIR BOŽJI - HRISTOS SE RODI!
Srećan Božić!
slazem se da covek treba da se rodi hladnokrvan ali isto tako SVE moze da se nauci samo je pitanje koliko ko ima volje i zelje da to uradi i koliko truda da ulozi u to.
a sto se tice knjiga,ne znam nijednju konkretno posto inace ne bih da budem hladnokrvan :D ali znam da sam na dosta mesta vidjao knjige na slicnu temu i to bas dosta razlicitih (naprimer kod onih ulicnih prodavaca).
ja u sustini nisam hladnokrvan i lako "planem" ali u nekim situacijama mogu savrseno dobro da se kontrolisem kada to hocu,po meni su te knjige samo zavaravanje,dovoljno je da covek ima jaku volju da se sebi nesto "naredi" i to je to a ako to nemozes mislim da knjiga tu ne moze pomoci.

pozdrav

ps:Vaistinu se rodi!
[ neca @ 07.01.2007. 11:21 ] @
Citat:
...o tome kako prevariti detektor lazi,i sl.

Pricao mi je jedan poznanik, kome je za verovati (bar iz dosadasnjeg iskustva), skoro je hapsen jer su ga dovodili u vezu sa nekim sranjima koja su se izdesavala ovde po smederevu valjda ili tako nesto...nije ni bitno..u svakom slucaju, nesto ozbiljno i dolazila je neka ekipa iz bg-a za kriminalistiku. stavljali su ga na detektor lazi. da bi mu demonstrirali kako sve to radi, terali su ga pre toga da izvuce jednu kartu iz gomile, da je pogleda vrati u gomilu, da ce mu sad covek pokazivati karte i da za svaku kartu kaze da nije ta karta..ovaj je pokazivao karte...i on je pricao nije, nije nije, kad je naisao na kartu koja jeste, on je rekao da nije i tu ga je provalio detektor ;) tako da ako je ova prica istinita, a verujem da jeste, onda je vec postalo jebeno tesko da njega prevaris...:)
[ MOSLER @ 08.01.2007. 18:32 ] @

Ima na internetu sajtova i knjiga koje se bave temom "kako prevariti detektor lazi"
Ima cak i ljudi koji se bave obukom za prolazak poligraf testa.
[ nick2 @ 08.01.2007. 21:43 ] @
cuo sam da kad te prikace na detektor samo u glavi treba da radis neku komplikovanu matematicku jednacinu i to ce koliko toliko da ga zavara.
[ Nibble @ 08.01.2007. 22:33 ] @
Citat:
neca: Pricao mi je jedan poznanik, kome je za verovati (bar iz dosadasnjeg iskustva), skoro je hapsen jer su ga dovodili u vezu sa nekim sranjima koja su se izdesavala ovde po smederevu valjda ili tako nesto...

Drago mi je da si napokon priznao da se druzis sa mafijasima... :)))))))))))
[ Floyd @ 09.01.2007. 00:54 ] @
Prestani da pijes puno kafe i bices hladnokrvniji :)
[ djole001 @ 09.01.2007. 00:59 ] @
Hriscanstvo daje sve odgovore na tvoja pitanja.... ipak neophodna je vera... ako ne verujes u Boga ucini da poverujes...
ipak, morao bi da razgovaras sa svestenikom i mislim da bi to bio najbolji moguci savet... i jos nesto L J U B A V ! prema svima... pa i prema neprijateljima (to uci hriscanstvo) jer je covek stvoren po Bozijem liku...
[ braker @ 09.01.2007. 01:26 ] @
Ne bih rekao da je predlog reshenja prihvatljiv.
Postoje i oni,kod kojih egzegetske naprdjivke izazivaju reakciju koja je daleko od hladnokrvnosti.

Mozhda da se rokne technim azotom?
[ vladd @ 09.01.2007. 02:04 ] @
Nema potrebe da budes "hladnokrvan". Mozes da se uvezbas da kontrolises neke situacije, do neke mere, ali postoje i elementarni, "iskonski strahovi", koji podizu adrenalin, koji i nije tako los, moze i da pomogne.

A da dostignes takvu "nirvanu", da bi prevario detektor lazi, to je ekstra nepotrebno, posto svaki nalaz moze da se "pobije", strucno, lekarski, i nije cak ni nesto validan, vise sluzi kao blef, istrazna radnja, humanije od samaranja .

Cesce ces se sretati sa drugim stresnim situacijama u zivotu, pa vidi...

Poz.
[ Floyd @ 09.01.2007. 10:31 ] @
Kontam da sam hladnokrvniji ako imam vise para u dzepu :)
[ Ilic Igor @ 09.01.2007. 11:24 ] @
Citat:
Floyd: Kontam da sam hladnokrvniji ako imam vise para u dzepu :)

Ne bi ti dugo trajale te pare :).

Ako si kuler i rođen takav, možeš da budeš hladnokrvan.
Može hladnokrvnost i da se glumi ali krvni pritisak će brzo da te otkrije.

Ostani hladnokrvan kad vidiš da hoće neko namerno da te izbaci iz takta.
Ne treba ostati hladnokrvan kada ti neko tupi da je belo-crno i obrnuto.
[ vladd @ 09.01.2007. 15:03 ] @
To i nije neka prilika kada treba "prokuvati", ako neko "tupi", sklonis se i trudis se da ne gubis svoje vreme sa tupadzijom, budalu ni batinama ne mozes da opametis..

Postoje mnogo stresnije, bitnije, da ne kazem opasnije situacije, kada treba biti hladne glave, ili "kontrolisano" zategnut.
Na bla, bla, treba biti ekstremno dokon i "besan" da bi se reagovalo..

Poz.
[ Vole Domu @ 09.01.2007. 21:35 ] @
meni jedan rodjak radi u muriji i prolazim to na keca. Kad god hocu mogu da ga zbunim a mislim da bih i u vecini slucajeva mogao i da prodjem. kad kazem zbunim mislim na to da se uzbudjujes oko gluposti pa da rez nije valiidan
bavim se jogom, meditiram........
[ Nemanja Avramović @ 09.01.2007. 22:44 ] @
semi-offtop:
A je l' ste čuli za one nove detektore laži kojima snimaju aktivnost mozga. I kad vam pomenu npr. neko mesto (zločina ) na kom ste bili ili neki događaj u kom ste učestvovali, ma koliko iskulirali vaš mozak će da odreaguje.