[ boccio @ 06.01.2007. 14:30 ] @
pitanje je u naslovu... jel ima neko ideju gde da kupim wasabi u beogradu?
[ yooyo @ 06.01.2007. 18:14 ] @
Uh... to i mene zanima!
[ bakara @ 06.01.2007. 21:36 ] @
Jel vi to mislite na film, ili na nesto drugo?
[ boccio @ 06.01.2007. 21:52 ] @
ono drugo, besno ljuto :) ponestaju mi zalihe, pa ne znam gde da kupim ovde...
[ bakara @ 06.01.2007. 22:06 ] @
Skontao sam da mislite da mislite na neku biljku...
To je neki zacin, moze li malo vise informacija, bas bih voleo da probam...
[ ton_majstor @ 06.01.2007. 22:17 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/Wasabi

http://www.uni-graz.at/~katzer/engl/Wasa_jap.html

Nažalost, u Srbiji je to samo holivudski FILM....

Elem, kakvog je to ukusa, Boćo? Uz šta može da se poredi?

Pozdrav!

[ boccio @ 06.01.2007. 22:46 ] @
Najslicnije je domacem hrenu, znaci cisti sinuse garantovano najvise se koristi za sushi...
jako zanimljivo za sve koji vole bas bas ljuto.
[ SlobaBgd @ 07.01.2007. 00:45 ] @
Citat:
boccio: ono drugo, besno ljuto :) ponestaju mi zalihe, pa ne znam gde da kupim ovde...

Jbt, nisam znao da i to moze da stvori zavisnost, da se krizira zbog wasabija...
Raspitaj se u Sushi baru, oni imaju tu travku, mozda ti ustupe malo dok ne nadjes vecu kolicinu. Ozbiljno.
[ dintel011 @ 07.01.2007. 03:25 ] @
Citat:
boccio: jako zanimljivo za sve koji vole bas bas ljuto.

Ko nije probao Harisu, taj se nije stvarno oljutio!
[ sasa022 @ 07.01.2007. 06:16 ] @
Kinezi - da li ga i oni uzgajaju ?
Proverite u TC u bloku 70 NBGD.
[ yooyo @ 07.01.2007. 21:04 ] @
Wasabi je zacin koji se sluzi uz sushi. Veoma je jak (ljut?) na momenat pa kad pusti ko da ga nisi ni probao. Ako ga uzmes malo vise u zalogaju, imas utisak promaje u glavi (kao da ti je neko pucao shotgun-om u usta) 30-ak sekundi i posle naglo popusti.
<offtopic>
Ako neko voli ljuto nek proba Vindaloo u obliznjem Indijskom restoranu. Nazalost, ovaj u Beogradu sucks...
</offtopic>
[ milanche @ 08.01.2007. 09:59 ] @
Jednom smo iz zezanja jednog clana sire porodice u japanskom all-you-can-eat
restoranu nalozili da je super kad se namaze na hlepcic (iako se mrstio na zelenu boju).

Ostatak price se ne moze prepricati - trebalo je videti.
[ zi:: @ 08.01.2007. 10:45 ] @
Ja wasabi kupujem u Budimpesti, u azijskoj prodavnici. Dobro si me podsetio, i meni ce ponestati zaliha.

Inace, vredi probati u tzv. prodavnicama zdrave hrane, npr. u Subotici imaju nori alge, sushi rizu, a imaju i sastojke za miso (miso, wakame alge, itd) pa ce uskoro mozda imati i wasabi.

Inace ukus je ... treba probati.

[ ventura @ 08.01.2007. 14:33 ] @
Nema nigde u Beogradu koliko je meni poznato, ali ja sve za sushi kupujem na netu..

Sajt http://www.japanesekitchen.co.uk ima sve živo, i vlasnik je dodao Srbiju u zemlju u koju šalje...

Ako hoće neko da naručuje, ja bi da obnovim zalihe, pa možemo da spojimo porudžbine da manje košta poštarina...
[ zi:: @ 08.01.2007. 16:25 ] @
Ako narucujete, a volite caj, preporucujem zeleni caj - matcha, jako ga hvale, i to sa razlogom.

Pogledajte kako se priprema:
http://en.wikipedia.org/wiki/Matcha

Ukus odgovara pripremi.

[ boccio @ 08.01.2007. 17:23 ] @
Citat:
ventura
Ako hoće neko da naručuje, ja bi da obnovim zalihe, pa možemo da spojimo porudžbine da manje košta poštarina...

odlicno, slazem se... imam wasabija jos za mozda par nedelja :) a taman mi treba i sushi ginger i jos par sitnica... wasabi tube je £1.80, skroz pristojno :)
[ ventura @ 08.01.2007. 17:47 ] @
Ja kucam a ne razmišljam... Ja se 26. Januara vraćam iz Londona, i sigurno bi stigao pre nego paket :)

Sastavite listu pa mi pošaljite na PP ko hoće šta ... Samo nemoj da mi poručujete kazane za kuvanje pirinča :)

Ovo sam sve kupio kod njih:

@boccio: Bolje ti je da uzmeš wasabi u prahu (kao ovaj na slici levo), nego taj u tubi. Wasabi u tubi je nekako redak i vodensat, i ima kao neke grudvice... A ovaj u prahu možeš da 'zamesiš' po ukusu, a i po jačini :)
[ boccio @ 08.01.2007. 18:01 ] @
super, saljem ti... thx
[ srki @ 08.01.2007. 21:47 ] @
Zar vam nije lakse da nabavite neki jak ren. Ja sam u Srbiji jer ren koji je ljuci od wasabija a imaju slican ukus. Inace wasabi ovde jedem svaki dan jer ga ima na svakom koraku kao i sushi uz koji vam obavezno daju wasabi.
[ ventura @ 08.01.2007. 22:07 ] @
Pa inače ovaj wasabi što se prodaje po radnjama, i u ovim sushi restoranima za mase i jeste običan ren, koji je obojen i kome su dodati sintetički ukusi..

Pravi wasabi, onaj što se pravi od korena wasabi biljke je ekstremno skup, i veoma nezgodan za transport i upotrebu, jer mora da se konzumira u veoma svežem obliku...
[ Boki4u @ 09.01.2007. 00:36 ] @
Ima valjda i u prahu da se kupi, pa se pomesa sa vodom.
Mozda vam je to lakse za skladistenje istog :)
[ ventura @ 09.01.2007. 09:52 ] @
Pa taj u prahu je veštački wasabi :)

Pravi wasabi se pravi tako što se narenda direktno od sveže biljke...
[ _djevojka_ @ 10.01.2007. 09:57 ] @
@boccio
Citat:
odlicno, slazem se... imam wasabija jos za mozda par nedelja :) a taman mi treba i sushi ginger i jos par sitnica... wasabi tube je £1.80, skroz pristojno :)

Preskupo. Nego, koja kolicina za te pare? I koliko rena u stvari ima prikazano na pakovanju (procenat)?

@ventura
Citat:
Bolje ti je da uzmeš wasabi u prahu (kao ovaj na slici levo), nego taj u tubi. Wasabi u tubi je nekako redak i vodensat, i ima kao neke grudvice...

Pa zavisi od kog proizvodjaca kupis isti. Wasabi u prahu zna da bude nesto ‘sladji’, u poredjenju na ovaj iz tube. Osjeti se razlika u ukusu; mada prijatelji prave svjez za svoj restoran, bez buckurisa.
[ boccio @ 10.01.2007. 10:14 ] @
Citat:
_djevojka_:
Preskupo. Nego, koja kolicina za te pare?

Pa verovatno si u pravu, ali na ovoj geografskoj sirini ne moze da se nadje bas na svakom cosku, tako da... jbg. Sta je, tu je.