[ Milan M. Radovic @ 10.01.2007. 17:46 ] @
Mnogi govore da on RECITUJE... mene to nervira...
Bolje i to nego da zavija ko grandovci i tekstovi da mu budu : Majko...otisla je i tome slicno.

E sad...prica se da je kao covek g**** ali stvarno tekstovi .. nikad bolje na ovim prostorima nisam cuo.

Sta vi mislite?
[ Floyd @ 10.01.2007. 17:51 ] @
Mislim da lik previse glumi romanticara. Ne volim kakve face slaze dok "peva". Ima dobar bend doduse.
[ dalibord5 @ 10.01.2007. 17:57 ] @
Kao i svi vanserijski ljudi...uvek je predmet oprecnih misljenja.
jedino moje pitanje:Ima li ko bolji od Djoleta?
[ The Impaler @ 10.01.2007. 18:20 ] @
potpisujem
[ Fuzz @ 10.01.2007. 18:20 ] @
Ima odlicnih starih pesama. Ovo novo mi je jadno. Bas kao i on kao licnost.
[ Samurai Jack @ 10.01.2007. 18:50 ] @
Tekstovi starijih pesama su mu umetnička dela svaka za sebe...
Novije pesme su mu komercijala...odslušaš i zaboraviš....
A kao pevač, ne bih rekao da baš recituje ali mu glasovne mogućnosti nisu na nekom zavidnom nivou...
[ bobiska @ 10.01.2007. 18:57 ] @
Kada pomenu njega, prva asocijacija mi je :"U ime svih nas iz pedeset i neke, za zakletvu TITU ja spevao sam stih...", a zatim scena iz studia tv politika, kada je plakao zbog skidanja petokracine sa zastave tzv. SFRJ, uz reci "ja sam pod tom zvezdom odrastao...bla,bla, truc,truc, smrc,smrc...Bljak, dno, ljiga...
Za neke stare pesme ok, ali ovo mu se ne zaboravlja.
[ dalibord5 @ 10.01.2007. 19:41 ] @
Kakve to veze ima sa muzikom?
Ne zivi on u mojoj kuci.
Po tom principu ne treba da slusamo Hrvate,Bosance...a nesto su mi i Crnogorci stali nas zulj...
Pa onda zle Amere...tj. sve one koji su rekli nesto protivu nas.
A tekstovi...uvek sjajni,cak i noviji.
"na Bogojavljensku noc" prva novija pesma koja mi je pala na pamet,sa odlicnim tekstom.
On je jedini koji ume da dirne pravu emociju,da od koncerta napravi predstavu.
Ume da probudi nostalgiju,emociju,secanje...
Zato sam spreman da platim kartu za njegov koncert.
Kakvi su mu politicki stavovi,tuce li zenu ili se svalerise sa komsijim,to me ne zanima.
A ne znam ni zasto bi to bilo koga zanimalo,osim onih dezurnih pljuvaca,koji se ovde pojavljuju skoro uvek kada se pomene neko koje uspesan.
Tako je bilo za V.Divca,pa za Kusturicu,pa za Bregovica....
Svako od njih ima nesto sto im se moze upisati kao mana,ali i oni su ljudi.
Zato me zanimaju samo do one tacke u kojoj mogu da ocenim njihov proizvod.
[ bakara @ 10.01.2007. 19:55 ] @
Tacno tako, kakve veze ima kakav je covek?

Sto se mene tice jedino bih za njegov koncert uvek dao pare za kartu!
[ jnk @ 10.01.2007. 19:55 ] @
zasto je g**** od coveka. zato sto je uvek u ovim zlim vremenima zalagao za nesto sto nije bilo main stream (u politickom smisli, ne muzickom). ili zbog toga sto je gotivio sfrj i tita. u svakom slucaju nije jedini koji je gotivio. meni se njegove pesme ( odnosno textovi) veoma dopadaju, a sad da li on po recima nekih "kriticara" samo recituje ili tu ima nesto vise meni je svejedno. naravno kao i kod vecina pevaca koji dugo traju mnogo mi se vise svidjaju njegove stare pesme nego ove novije mada i novih ima dobrih.
[ Java Beograd @ 10.01.2007. 19:57 ] @
Činjenica je da "jedva" peva. Nešto između recitovanja i pevanja, otprilike kao i Bajaga.

Ali, ne zaboravi, to je sve šou biznis. Neko se u njemu nađe samo zbog muzike (na primer, Vlatko Stefanovski), neko zbog tekstova (Đole), neko zbog pevanja neko zbog igranja, eto kao Xenija, koja je izjavila da ne zna da peva a i da je to ne interesuje.

Dakle - recituje, pa šta ? Neko ga voli zbog toga i zbog tekstova, kupuje njegove CD-ove, dolazi na koncerte.
[ time @ 10.01.2007. 20:10 ] @
@dalibord5

sad si sve rekao:( sta ja sad da kazem osim da je balasevic EXTRA!
[ acaradio @ 10.01.2007. 20:19 ] @
Ume da pise tekstove, da isprica pricu kroz stihove, da lepo slozi reci...ali muzicki je uglavnom uvek bio tanak. Dok mu je Bocek radio aranzmane bilo je interesantnih momenata, kad je Dujin preuzeo komandu nekako je sve to postalo suvise sansonjerski i monotono, pa stoji opaska koju su mnogi dali - da vec godinama peva jednu te istu pesmu, a samo su stihovi razliciti.
Volim ponekad da cujem njegove starije stvari.
Na koncerima su zanimljive pauze izmedju pesama gde nekad lepo ubode sa svojim vojvodjanskim humorom....ali....

Ono sto me najvise nervira je njegovo politicko kameleonisanje - od poslusnog Titovog pionira (Tri puta sam video Tita, Racunajte na nas) do ostrih nacionalistickih prozivki (Braco Janezi, jeb'o nas ko nas sastavi - live 1991) pa do satro borca za demokratiju (Devedesete, Ziveti slobodno)...na kraju je postao cak i neki ambasador UNICEF-a, ako se dobro secam...stalno se prilagodjavao trenutku...bljak !

Mnogi su naucili da sviraju gitaru uz njegove pesme...eto i neke koristi
[ jogica @ 10.01.2007. 20:54 ] @
Misljenje onih koji nisu zapamtili doba osamsedesetih i sada pluju na sve sto je bolo pod petokrakom i kako se zivelo moslim da je izlisan komentar/
PS..Nikad nisam bio komunjara ali sam ucestvovao na radnim akcijama i dosta toga mije titov sistem oduzeo ali Djorde peva o starim dobrim vremenima kada se stvarno ZIVELO pozdrav
[ Triki @ 10.01.2007. 21:46 ] @
nikad mi nije bilo jasno kod Balasevica odakle mu tolika potreba da se petlja u politiku i to kao poltron. Dobro doduse on je pevao protiv SM ali i to je poceo tek kad je ovaj bio dobrano nacet dotle je kibicovao.

Sad udara u zicu dodjosa i nadjosa sto je u NS uvek sveza tema. Jebiga takav je.
[ maric1 @ 10.01.2007. 22:28 ] @
eeheh ljudi ako ne volite da slusate nema potrebe za tim covek nije nametljiv tako da nece vam smetati sigurno za razliku od pojedinih, nazalost a covek ima sta da kaze .........

kamo srece da imamo vise takvih balasevica ma da mozemo i da ga kloniramo ;
) "pozdrav od nepoznatog prijatelja "
[ fanfon @ 10.01.2007. 23:18 ] @
Kad je vec rec o pevanju doticnog(tj.govoru), pa i sa Bajagom je isti slucaj. Covek nikad nije znao da peva. Samo prica kroz muziku, ali opet je bolji od mnogih koji pevaju...
[ milanche @ 10.01.2007. 23:27 ] @
Da je pisao na engleskom, bio bi veci i od najvecih (Dylan, Simon & Garfunkel, Beatles, James Taylor,...).

Ovako kako je, uzevsi u obzir nadprosecan talenat da napravi fenomenalnu pesmu ali i nadprosecnu
ljigavost, za njega najbolje vazi zavrsna recenica o leutaru Masudiju iz "Hazarskog Recnika":

"Njegove pesme su otisle u raj, a on sam u pakao".
[ Dusan Marjanovic @ 11.01.2007. 01:32 ] @
Za pljuvače preporučujem - "postoji jedno stručno mišljenje, po kom sam uvek dosadan i isti" http://galeb.etf.bg.ac.yu/~drs/muzika/dj/djole/TheLastMarch.html
[ goranvuc @ 11.01.2007. 02:24 ] @
Citat:
Triki: nikad mi nije bilo jasno kod Balasevica odakle mu tolika potreba da se petlja u politiku i to kao poltron. Dobro doduse on je pevao protiv SM ali i to je poceo tek kad je ovaj bio dobrano nacet dotle je kibicovao.

Verovatno si 1991 bio jako mali, pa se ne secas. Cim su pocele prva sranja i mobilizacije, Djole je odmah pokazao sta misli o SM i njegovima, imao je stalnu kolumnu u TV reviji gde je maksimalno kritikovao tekuce idiote i toliko ih nervirao da su mu ukinuli i tu kolumnu, a i njega izbacili "nezvanicno" sa svih rezimskih radio i TV kanala sve do 2000 godine. Sve je to vrlo lako proveriti ako mi ne verujes ili se ne secas, ja ipak nisam zaboravio retke glasove razuma iz tog "naci perioda" Srbije, a on je bio jedan od prvih i to je "debelo" platio. Jedino sto nisu mogli da mu zabrane su bili koncerti.

Dakle, sto se tice Djoleta, ima ovde dosta neargumentovanog pljuvanja, ali to ionako nije nista novo za nekog ko nikad nije imao "dlake na jeziku", pa se naslo mnogo ljudi koji su povremeno bili pogodjeni.

Citat:
acaradio: Ume da pise tekstove, da isprica pricu kroz stihove, da lepo slozi reci...ali muzicki je uglavnom uvek bio tanak. Dok mu je Bocek radio aranzmane bilo je interesantnih momenata, kad je Dujin preuzeo komandu nekako je sve to postalo suvise sansonjerski i monotono, pa stoji opaska koju su mnogi dali - da vec godinama peva jednu te istu pesmu, a samo su stihovi razliciti.

Sa ovim se apsolutno slazem!

Citat:
acaradio:Ono sto me najvise nervira je njegovo politicko kameleonisanje - od poslusnog Titovog pionira (Tri puta sam video Tita, Racunajte na nas) do ostrih nacionalistickih prozivki (Braco Janezi, jeb'o nas ko nas sastavi - live 1991) pa do satro borca za demokratiju (Devedesete, Ziveti slobodno)...na kraju je postao cak i neki ambasador UNICEF-a, ako se dobro secam...stalno se prilagodjavao trenutku...bljak !

Sa ovim se apsolutno ne slazem! Covek je samo pisao i pevao onako kako se osecao i svaki prosecan Srbin tog momenta i nije se toga stideo. Jeste "Tri puta sam video Tita", pa onda "Panta Rei" da bi kasnije bile neke antirezimske (medju njima i "Legenda o Gedi Gluperdi", "Putuj Evropo" ...), ali bilo je tu i "Ne lomite mi bagrenje" (pesma pocvecena slucaju Martinovic - ko se ne seca ili je bio mali - slucaj maltretiranja Srbina na Kosovu koju je pokrenuo lavinu dogadjaja na kraju i doveo SM na vlast), pevao je i "Samo da rata ne bude" kada su se svi smejali tome - kao "o cemu ovaj prica" jer je to bilo Markovicevo vreme srece i niko nije jos stvarno verovao da moze biti rata ...

Covek je pevao svih ovh godina o ljubavi, o nasem mentalitetu, o politici i u krajnjem slucaju o svemu sto ga je inspirisalo; kako kazu "ko peva zlo ne misli".
[ broker @ 11.01.2007. 07:30 ] @
Bilo bi dobro kada bi Djole poceo da pravi pesme kao nekad. Poslednja dva-ti CD-a ne kapiram, suvise je to sve isto i neinteresantno.
[ acaradio @ 11.01.2007. 08:08 ] @
Citat:
goranvuc: pevao je i "Samo da rata ne bude" kada su se svi smejali tome - kao "o cemu ovaj prica" jer je to bilo Markovicevo vreme srece i niko nije jos stvarno verovao da moze biti rata ...

"Samo da rata ne bude" objavljena je 1987, oko dve i po godine pre nego sto je Markovic postao premijer.
Citat:
goranvuc: Covek je samo pisao i pevao onako kako se osecao i svaki prosecan Srbin tog momenta i nije se toga stideo

U tome i jeste fora. Izigravao je prosecnog Srbina dok je to bilo popularno, a kada mu je stigao poziv za rezervni sastav, odjednom je postao veliki opozicionar i autonomas...ma daaaj. Pa sve do '91. je bio deo tadasnjeg populizma.

Na stranu to sto ima nekoliko dobrih pesama, ali njegovi politicki pogledi su u najmanju ruku cudni i prevrtljivi ! Od nacionalistickih proseravanja do demokrate/pacifiste. U takve ljude nemam poverenja.
[ bobiska @ 11.01.2007. 08:13 ] @
@dalibord5
Lepo si ti to srocio, slazem se sa izlozenim, ali to ti je za neku drugu temu/raspravu. Da si pazljivije procitao, video bi da je pokretac teme pitao o misljenju "o LIKU i delu" a ne samo o "delu". Zato sam ta dva misljenja i razdvojio. Ovo sve, ako si kritikovao moj komentar. Poz.

Citat:
jogica: Misljenje onih koji nisu zapamtili doba osamsedesetih i sada pluju na sve sto je bolo pod petokrakom i kako se zivelo moslim da je izlisan komentar/
PS..Nikad nisam bio komunjara ali sam ucestvovao na radnim akcijama i dosta toga mije titov sistem oduzeo ali Djorde peva o starim dobrim vremenima kada se stvarno ZIVELO pozdrav

Ne kapiram kako si to dobro ziveo, ako ti je Titov sistem dosta toga oduzeo. Zamisli kako bi tek ziveo da nije bilo tog sistema o kojem je Dj.B. pevao hvalospeve.

Citat:
acaradio: . U takve ljude nemam poverenja.

Zato i ne moze da se veruje njegovim pesmama, sto opet povezuje "lik i delo", odnosno vrednost tog "dela".
[ goranvuc @ 11.01.2007. 08:24 ] @
Citat:
acaradio:"Samo da rata ne bude" objavljena je 1987, oko dve i po godine pre nego sto je Markovic postao premijer.

Izvini na nepreciznosti, ali ako je tako onda jos jaci utisak da je covek ipak malo vise gledao unapred nego mi ostali.
Citat:
acaradio:a kada mu je stigao poziv za rezervni sastav, odjednom je postao veliki opozicionar i autonomas...ma daaaj.

Izvini, ali svi smo mi postali opozicija onog momenta kada nas je dobro zabolelo ili kad su nam se smucili "ovi" - neko pre, neko kasnije - zavisi od praga osetljivosti i udela mozga ovce u ukupnoj mozdanoj masi.

Niko nije savrseno politicko bice, svako gresi, ali se javnim licnostima to pamti, a tebi i meni ne. Verovatno si ti sve ove prevrtljive godine uvek imao jedinstveno i ispravno misljenje o svemu?
[ Black_eyed @ 11.01.2007. 08:30 ] @
Sto se tice lika mislim da je sebe precenio i kontao da u svakoj corbi treba da je mirodjija.

Sto se tice pesama, ima dosta lepih tekstova ali su mu sve pesme (ili bar 99% njih) melanholicne, iz tog razloga ja nikada ne slusam istog, osecao bih se kao da non-stop jadikujem nad zivotom.
[ dalibord5 @ 11.01.2007. 08:47 ] @
Dobro...
ako cemo da pricamo o liku Balasevica,i tu ima stosta da se kaze.
Ne dopada mi se.
I ja mislim daje ljigav.
Ali nista vise od mnogih drugih.
I ja bih cutao o vlasti,ma koliko mi mrska bila,sve dok me ne pozovu da nosim pusku u besmislenom ratu.
Ako je devedesetih pljuvao po SM,ko moze da mu zameri?
Pisao je o onome sto oseca,a to se poklopilo sa osecanjima mnogih.
Od 22 miliona ondasnje Juge,vecina je mislila da zivi u raju i da je drug Tito "zaduzio sve nase narode i narodnosti".
Bilo je tu "naprednijih " elemenata koji su shvatili da to i nije nikakav raj,ali ja bih sada odabrao da zivim u tom snu,radije nego u ovoj javi koju nam je novo vreme donelo.
I sta sad?Ljigavo je 10 miliona ljudi koji su voleli onu drzavu,druga Tita...pa im je neko objasnio da to nikako ne valja i da ne treba vise da ga vole?
Tako je i Djole pisao ode Vodji,dok je u to verovao,kada je prestao da veruje-odrekao se svoje pesme.
Sto je za osudu,ali mi nimalo ne kvari zadovoljstvo koje osecam kada slusam Balasevica,u trenucima kada mi to prija.
Na kraju,kakav je-takav je,nas je.
Mi boljeg nemamo.
Ako,u buducnosti,neko bude hteo da mu dodeli ulicu u NS,bice mesta o polemici o njegovom liku i delu.
Do tada...dajte vina,vino nek' se toci...
[ bobiska @ 11.01.2007. 09:42 ] @
Citat:
dalibord5: Dobro...
Ne dopada mi se.
I ja mislim daje ljigav.
I ja bih cutao o vlasti,ma koliko mi mrska bila,sve dok me ne pozovu da nosim pusku u besmislenom ratu.
Od 22 miliona ondasnje Juge,vecina je mislila da zivi u raju i da je drug Tito "zaduzio sve nase narode i narodnosti".
Bilo je tu "naprednijih " elemenata koji su shvatili da to i nije nikakav raj,ali ja bih sada odabrao da zivim u tom snu,radije nego u ovoj javi koju nam je novo vreme donelo.
I sta sad?Ljigavo je 10 miliona ljudi koji su voleli onu drzavu,druga Tita...pa im je neko objasnio da to nikako ne valja i da ne treba vise da ga vole?
Tako je i Djole pisao ode Vodji,dok je u to verovao,kada je prestao da veruje-odrekao se svoje pesme.
Sto je za osudu,ali mi nimalo ne kvari zadovoljstvo koje osecam kada slusam Balasevica,u trenucima kada mi to prija.
Mi boljeg nemamo.
Ako,u buducnosti,neko bude hteo da mu dodeli ulicu u NS,bice mesta o polemici o njegovom liku i delu.

Malo smo priblizili stavove o Dj.B., samo se ne slazem s tvojim poredjenjem njega sa 10 miliona obicnih ljudi. Pravi, vredni umetnici su uvek disidenti, u onakvom rezimu vise, u nekom drugom manje, a posto on ipak nije obican covek (u smislu - umetnicki nadaren), mora da se izdvoji iz gomile.
O "snu iz tog vremena", pa, ne znam sta je to bilo tako slatko u to doba, pogotovo kada se uzme u obzir tvoje godiste. Podlezes misljenjima starijih koji su ti, mozda netacno i subjektivno, preneli svoje utiske o tom "divnom" periodu. Ali, to je za neku drugu pricu, da nas ne kritikuju zbog odlaska u o.t.
[ kelja @ 11.01.2007. 10:14 ] @
Citat:

Pravi, vredni umetnici su uvek disidenti...

Pa, nisam bas siguran u to...upravo je cesto(mozda i cesce) suprotno...Treba li nabrajati imena nasih umetnika koji su bili lojalni rezimu/rezimima i imena 'disidenata'...

A naravno, tu su bili/jesu i 'disidenti' tipa Brane Crncevica... Db disidenti koji su davali/daju iluziju demokratije i slobode izrazavanja...

;-)
[ bobiska @ 11.01.2007. 10:34 ] @
Citat:
kelja: Pa, nisam bas siguran u to...upravo je cesto(mozda i cesce) suprotno...Treba li nabrajati imena nasih umetnika koji su bili lojalni rezimu/rezimima i imena 'disidenata'...

A naravno, tu su bili/jesu i 'disidenti' tipa Brane Crncevica... Db disidenti koji su davali/daju iluziju demokratije i slobode izrazavanja...

;-)

Kljucne reci: pravi, vredni umetnici. O ovom B.C. se slazem.
[ dalibord5 @ 11.01.2007. 10:54 ] @
@bobiska-sigurno bi otisli u off.
Trebali bi otvoriti novu temu koja bi se ticala kvaliteta zivota u SFRJ.
Veliki deo stvaralastva Balasevica se odnosi na taj period.
Istina je da sam imao premalo godina da bih ista objektivno mogao reci o onom vremenu,ali je cinjenica da je umetnost i to ona populisticka(knjizevnost,muzika,film) imala najveci uspon bas u 70-tim i 80-tim.
Mozda je to bio odgovor umetnicki nadarenih ljudi na podsticaje koji su im stizali od strane svemocne drzave,mozda reakcija intelekta da je najagilniji onda kada ima najvise ograda i cenzure...
Cinjenica je da ovo "slobodno" vreme ne donosi nikakav,ili mali kvalitet.
Bas zato sto je profit jedino sto "cenzurise" umetnost.
Godinama vec,nisam video kvalietan domaci film,muzika je ,uglavnom,krs
a o knjizevnosti ne vredi trositi reci,jer nista dobro nije napisano jako dugo.

[ Lesli Eldridz @ 11.01.2007. 11:05 ] @
Citat:
bobiska: Ne kapiram kako si to dobro ziveo, ako ti je Titov sistem dosta toga oduzeo. Zamisli kako bi tek ziveo da nije bilo tog sistema o kojem je Dj.B. pevao hvalospeve.

Evo ja zamisljam. Ziveli bi svi u pravoj idili, prvo pod Staljinom, a onda i pod ostalim bacuskama sve do 1991.
[ bobiska @ 11.01.2007. 11:18 ] @
Citat:
Lesli Eldridz: Evo ja zamisljam. Ziveli bi svi u pravoj idili, prvo pod Staljinom, a onda i pod ostalim bacuskama sve do 1991.

Aaaa, drug Tito je rekao legendarno "ne"! A jesi razmislio kome je PRVO rekao to isto "ne"? Nisi bio na casu, sedi, jedan.
Znaci moglo je i ovako i onako da nam bude.
[ Majstor Duja @ 11.01.2007. 11:23 ] @
Citat:
dalibord5: Dobro...
Ne dopada mi se.
I ja mislim daje ljigav.
Mi boljeg nemamo
ovde se ne bi slozio
Citat:

I ja se slazem s tobom. Samo bih dodao da u srpskom slengu postoji rec za takvu vrstu umetnika koja glasi: serator.
Covek, kulturno/obrazovan/umetnik, treba da zna kad nema vise sta da kaze i da sidje sa pozornice a ne da otvori
tezgu i pocne da prodaje sebe kao brend...!
[ bobiska @ 11.01.2007. 11:34 ] @
Citat:
dalibord5: @bobiska-sigurno bi otisli u off.
Trebali bi otvoriti novu temu koja bi se ticala kvaliteta zivota u SFRJ.
Veliki deo stvaralastva Balasevica se odnosi na taj period.
Istina je da sam imao premalo godina da bih ista objektivno mogao reci o onom vremenu,ali je cinjenica da je umetnost i to ona populisticka(knjizevnost,muzika,film) imala najveci uspon bas u 70-tim i 80-tim.
Mozda je to bio odgovor umetnicki nadarenih ljudi na podsticaje koji su im stizali od strane svemocne drzave,mozda reakcija intelekta da je najagilniji onda kada ima najvise ograda i cenzure...
Cinjenica je da ovo "slobodno" vreme ne donosi nikakav,ili mali kvalitet.
Bas zato sto je profit jedino sto "cenzurise" umetnost.
Godinama vec,nisam video kvalietan domaci film,muzika je ,uglavnom,krs
a o knjizevnosti ne vredi trositi reci,jer nista dobro nije napisano jako dugo.

To je bilo vreme velike zemlje i velike konkurencije, otud brdo kvalitetnih stvari, pa je i Dj.B. morao dobro da se pomuci da isporuci kvalitet. Vidi njegov, Bajagin i Corbin uopste opus tada, a vidi sada kada nemaju konkurenciju. Blagi uzas. Kako su oni pali, tako su djipili ovi, no comment, grand ovo-ono...Nije ovo jos uvek slobodno vreme, nego vreme nebuloza.
[ sergio2matrox @ 11.01.2007. 11:40 ] @
Mislim da su nas svi ti frajeri malo skrenuli sa pravih nota pa smo tako i zalutali u grand vode
[ zarelik @ 11.01.2007. 11:51 ] @
Hm... On je meni totalno chudan lik.

Gitaru sam naucio da sviram kroz njegove pjesme i sve do rata sam ga volio...
Onda je njegova izjava o ratu i Srbima u Sarajevu ojadila njegovo lice i od tada ga vise ne volim.

Njegovo djelo je OK, pjesme su za smuvati ribu :)
Njima se on vise svidja a i vise ih pogadj njegova muzika.

Sve u svemu, 4vorka na skali 1-10.
[ kelja @ 11.01.2007. 12:19 ] @
Citat:
bobiska: Kljucne reci: pravi, vredni umetnici. O ovom B.C. se slazem.

U doba komunizma:

Ivo Andric - definitivno pravi umetnik,zar ne?
Vasko Popa- zacetnik moderne posleratne lirike(u slobodno vreme udbaski cinkaros)

U stvari,..
Kad malo bolje razmislim,mnogo je vise istinskih,pravih-o njima i ja govorim (nasih) umetnika(knjizevnika,u filmu smo imali neke buntovnike) bilo lojalno rezimu,ili barem nije pokazivalo otvoreni otpor...Lista disidenata bila bi mnogo kraca,zar ne?

Crnjanski,Rasto Petrovic...bili su antikomunisti,ali vrlo su se dobro uklapali u predkomunisticki sistem(kao i recimo Ducic i Rakic pre njih)

Nasi razbaruseni nadrealisti su postali fina gospoda posle rata, kada su konacno 'docekali nemoguce' i uvalili se u fotelje(Aleksandar Vuco,recimo)

Krleza je prezirao rani kapitalizam, ali cekao je i docekao oslobodjenje koje je nekako podnosio... ;-)

Siroti cika Zmaj napisao onoliko satiricnih pesama,pa sta mu je falilo...

Voli vlast umetnike(istinske,prave) kao i oni nju(cesto) ;-)

Odnos (lukave)vlasti koja pretenduje na dugotrajnost i umetnika koji se buni, sjajno ilustruje recenica jednog mog poznanika,njegov komentar na onaj nesrecni 'Crni bombarder' Darka Bajica(pogledati inicijale:-)):
"Jebes ti antirezimski film koji sponzorise Ministarstvo kulture" ...

Nije tu ovaj Balasevic ni najbolji ni najgori...nisu umetnici 'po defaultu' moralniji,a cesto ni dalekovidiji od obicnog sveta.

Joj sad sam video,ovo je sjajno:
Citat:

Njegovo djelo je OK, pjesme su za smuvati ribu :)
Ziveo!

[ sezam @ 11.01.2007. 13:12 ] @
Cuo sam da je rekao neke lose stvari o dodjosima, ne znam sta konkretno, a posto sam ja jedan od njih zavrsio je sto se mene tice. Steta dobrog umetnika da tako blati svoje ime u javnosti, da je cutao i radio sta zna mozda bi i dan danas pravio dobre pesme.
[ dalibord5 @ 11.01.2007. 14:15 ] @
Znaci i dalje...niko nema nista protiv njegove muzike,vec samo na njegovo ponasanje van scene?
Onda jako cenim Milta Kitica,jer nije me,do sada,nikada zacnuo svojim stavovima.
A mislim i da je dosledan.
Da ne pricamo da losu rec nije imao ni protiv Srba,ni muslimana,ni Hrvata.
Slobu nije dirao...
Ista je prica i za B.Corbu.
Iako su mu poslednja ostvarenja blagi uzas,iako je svasta lajao,koketirao sa narodnjacima,pojavljivao se na Pinku...ne mogu da mu osporim sjajnu muziku,kojom nas je sve zaduzio.
Ali stvarno.
Zato mislim i da nema mesta komentarisanju bilo cega sto nema veze sa muzikom.

Niko ne bi trebao da brani Djoleta zbog onoga sto je radio i govorio u mnogim trenucima svoje karijere,ali ako se drzimo muzike,sasvim je dobar umetnik.
Kao i Djordjevic,koga ne mogu ocima da vidim,niti zelim da cujem za njega,ali jako cesto uzivam u njegovoj muzici.
[ kelja @ 11.01.2007. 14:42 ] @
Ako se drzimo muzike, Djole se ne moze nazvati umetnikom.Te njegove pesmice,idealne doduse za vezbanje osnovnih akorada na gitari, nisu vredne pomena.Kao kompozitor-Djole je katastrofa.Neko je pomenuo da su dujinovi aranzmani dodatno usrali stvar...i tu bih se slozio.Kad na izlizanu i dosadnu kombinaciju akorada stavis pretenciozan aranzman,e to tek boli...
A tekstovi...pa tu bi se dalo raspravljati...
[ milanche @ 11.01.2007. 15:15 ] @
Keljo, rode, sa tim sto si rekao bas nikako ne mogu da se slozim.

Gotovo da nema zanra u kojem firma "Balasevic" (za koju su radili Bocek, Dujin, Bezuha i ostali akordski radnici) nije
izbacila fenomenalan proizvod, balade svih vrsta, diksilend, rock, country rock, blues, chardash, mariachi latin.

Uzevsi u obzir da su mu tekstovi jaca strana, zapanjujuce je muzicki kvalitetan. Ako pogledas ceo paket kroz period od
1979-te naovamo, sigurno je da ne postoji na Yu sceni nista kvalitetnije od njega (zapravo, ima: Leb i Sol i Vlatko Stefanovski,
ali se oni ne obracaju ni priblizno isto sirokoj masi publike kao Balasevic).

Reci nekih njegovih pesama ("Lipa", "Neko to od gore vidi sve") sam prevodio nekim svojim ortacima Amerima, i ljudi su
bili malo je reci zapanjeni (komentar: "Maaan, this is a whole f*ckin' movie in a song - unbelievable...").

Ne treba ici dalje od poredjenja sa sa Bob Dylan-om koji je muzicki dosadan ko smrt, bogatu mid-west country muzicku tradiciju iz
koje je iznikao predstavlja na najbenastiji moguci nacin, peva kao baba, ali ima prilicno dobre reci pesama, i da nije jednom
(ali doooobro, 1963-ce) pogodio naciju u nerv sa "Blowin' in the Wind", bio bi odavno zaboravljen.

Najveca je tragedija sto se Dj.B. bavi necim sto od njega zapravo niko i ne trazi - nekom vrstom koketiranja sa dnevnom politikom,
i to radi bas, ali bas ljigavo, neumesno, bedno do koske.
[ goranvuc @ 11.01.2007. 15:24 ] @
Bre ljudi, al ste navalili na coveka! Nemam nikakvog licnog razloga da ga branim, nisam cak ni njegov obozavalac, ali sam iznenadjen koliko ljudi ima lose misljenje o njemu kao autoru i coveku.

Kad ste vec navalili, evo jos jedan primer kako je sam sebi "skakao u usta" koji me je iritirao kada se desio:

U pesmi "Slow motion" kaze:
Citat:

Necu da o tom pisem roman
k'o svaki prosecan grandoman,
bicu srecan ako zavrsim svoj stih.

da bi nedugo nakon toga napisao roman "Tri ratna druga".
[ kelja @ 11.01.2007. 15:26 ] @
@milanche,

'Ajde dobro,Balasevic uvek ima dobru ekipu muzicara oko sebe,to ne sporim,ali dzaba mu...jebes ga, meni se te kompozicije(uglavnom) ne svidjaju(pa ma koliko se u njima koketiralo sa svim mogucim zanrovima).I Stevie Vai je vrhunski muzicar,ali su mu pesme/kompozicije s***** ;-)

a textovi,pa hajde...
"Lipa" je recimo i jedan od mojih favorita,a ova druga koju si naveo mi je malo prepateticna i pretenciozna...ali zato recimo volem "Divlji badem"(e to je stvarno lep song) ;-)

A o tome da li ne postoji ili postoji nesto kvallitetnije od njega na nasoj sceni,bolje da ne pricamo. :)

Pozdrav!
[ sezam @ 11.01.2007. 16:07 ] @
Citat:
dalibord5: Zato mislim i da nema mesta komentarisanju bilo cega sto nema veze sa muzikom.

Ma da, svakako, sad ces mi ti reci sta ja treba da pisem. Da se Djole samo bavio muzikom niko ne bi ni komentarisao nista drugo, ali covek je ispao seljacina 100 puta gora od onih na koje je lajao, i time obezvredio sav svoj dosadasnji rad. Toliko o muzici.
[ Dragi Tata @ 11.01.2007. 16:25 ] @
Citat:
milanche
Uzevsi u obzir da su mu tekstovi jaca strana, zapanjujuce je muzicki kvalitetan. Ako pogledas ceo paket kroz period od
1979-te naovamo, sigurno je da ne postoji na Yu sceni nista kvalitetnije od njega (zapravo, ima: Leb i Sol i Vlatko Stefanovski,
ali se oni ne obracaju ni priblizno isto sirokoj masi publike kao Balasevic).

Auuu, milanche, ovde ga baš pretera. Đokica je, čisto muzički gledano, prilično nezanimljiv i porediti ga sa genijem kakav je Vlatko je stvarno nategnuto.

Što se poezije tiče to je druga stvar, mada priznajem da ga danas više uopšte ne slušam; ne zbog njegovih izjava van scene (nemam pojma kakve je izjave davao, niti se nešto interesujem) - jednostavno mi je dosadio.
[ Lesli Eldridz @ 11.01.2007. 16:28 ] @
Citat:
bobiska: Aaaa, drug Tito je rekao legendarno "ne"! A jesi razmislio kome je PRVO rekao to isto "ne"? Nisi bio na casu, sedi, jedan.
Znaci moglo je i ovako i onako da nam bude.

Nije moglo da vam bude nista bez druga Tite, jer se vrlo dobro zna sta su se u Teheranu i Jalti dogovarali cika Brka i ostali i gde bi bile granice da je bilo po njima. Znaci, vi bi bez druga Tite 1945 pripali cika Brki i pod njim i njegovima bili do 1991, i zato da idete u kucu cveca pa da drugu Titi celivate bistu i ruku da mu ljubite, a ne da ga pljujete, kao sto je sad moderno da se za sve optuzuju zli komunisti.

Isto vazi i za Balasevica, kad ga posmatrate kao pesnika.
[ dalibord5 @ 11.01.2007. 16:33 ] @
Citat:
sezam: Ma da, svakako, sad ces mi ti reci sta ja treba da pisem. Da se Djole samo bavio muzikom niko ne bi ni komentarisao nista drugo, ali covek je ispao seljacina 100 puta gora od onih na koje je lajao, i time obezvredio sav svoj dosadasnji rad. Toliko o muzici.

uf uf...
samo ti pisi sta hoces,niko ti ne brani(mada ne znam gde si se bas ti prepoznao)
Ja samo kazem da covekova muzika i njegove moralne kvalifikacije ne moraju da se slazu.
Niti je potrebno kvalitet necijih tekstova vezivati za izjave u novinama o dnevnoj politici.
Ja vezu ne vidim.
I ne mislim da iko moze da obezvredi svoj rad.
Sebe kao licnost da.
Pesmu je napisao pa napisao.
Odo da slusam "Vasu Ladackog",koga Djole nervira,neka trosi svoje zivce sto svetom hoda takav zlocinac i moralna ljiga.
Mene to ne dotice.
Pfff...neki se ponasaju ko da im je Djoka duzan pare pa ga pljuju,pljuju....
[ vujo032 @ 11.01.2007. 16:46 ] @
On i Bora Đorđević su popljuvali sve ono dobro što su nekad uradili.
[ milke @ 11.01.2007. 17:36 ] @
Samo kratko: muziku/tekstove neću da komentarišem jer mi se ne sviđaju, politički "angažman" - svako može da malo zaluta u mutnim vremenima... Ono što je mene uvek nerviralo je nepotizam. Oni koji se sećaju 80-ih i početka 90-ih znaju da je svoju ženu uguravao gde god je stigao (imala čak i uloge u nekim serijama, o njegovim spotovima i da ne govorim), a sada pokušava isto sa ćerkama.
[ Lesli Eldridz @ 11.01.2007. 18:49 ] @
Pa kad moze umetnicki gigant Sinisa Pavic da svuda gura zenu i da je u svakoj seriji potpisuje kao "saradnika na scenariju" , pa onda komsije, kumove, prijatelje, rodjake, zemljake i ine, sto ne bi i Djole gurao zenu i cerke. Milim, ne opravdavam ja nepotizam kao pojavu, ali manje njemu to zameram nego ono drugima. Ovaj drugi je valjda zasluzniji za razbijanje ludila i primitivizma devedesetih nego ovaj prvi koji se u tom ludilu i primitivizmu sasvim lepo snasao i cak pomogao sirenje tog primitivizma svojim debilnim serijama. Djole stagod da je pisao i pricao, ipak se nije udruzio sa primitivcima i primitivizmom i nije pisao tekstove za nase estradne umetnike - ce i uvek je nervirao ove Srbe po profesiji. Ja jedino sto mu zameram je to sto se pravda kad ga patuljci napadaju zbog toga sto je pisao one dve pesme. Pisao je pa sta, tad je to iz tih pesama mislilo 90% Srba uopste sa obe strane Drine i 100% ovih Srba po profesiji. Bolje i to nego da je kasnije pevao "E moj druze Zagrebacki" kao pojedinci ili da je pisao tekstove za umetnike sa ibarske magistrale ili serije tipa Porodicno blago.
[ ton_majstor @ 11.01.2007. 22:13 ] @
Citat:
Ako pogledas ceo paket kroz period od 1979-te naovamo, sigurno je da ne postoji na Yu sceni nista kvalitetnije od njega (zapravo, ima: Leb i Sol i Vlatko Stefanovski, ali se oni ne obracaju ni priblizno isto sirokoj masi publike kao Balasevic).

Ahm, Bora Đorđević je u tom periodu bio ISTOVETAN, ako ne i napredniji rock-dinosaurus! A iz istog benda su... gownari.

Citat:

Nisu popljuvali, nego se istovarili-izdefecirali zacelo... mada, to ide sa godinama i poboljšanjem materijalne situacije u kući.

Od tog SJAJNOG "Suncokreta", samo Bilja Krstić dan-danas SEVA kao munja i volim kako karijeriše i trudi se i dalje...

Debela Gorica (Popović) i mršava Sneža (Jandrlić) stoje na dva različita tasa kulinarske veštine... Gorica na poziciji krkanja masnog safta, a Sneža na poziciji zobanja salate i zrnevlja... užasne su.

Bora i Đole su opet, braća po materini... od trnja do zvezda, od slavuja do prokrčalih i raspalih panjeva koji tezgare (kako ko i gde) za lepe pare...

Sic transit gloria mundi.

Pozdrav!

P.S:

Citat:
Balaševi su navek bili čestita familija...
Nit` su robijali nit` ratovali
U Novome Sadu su dokle god dopiru crkvene knjige...
U Gladnom sokaku imali su kuću sa sunčane strane,
od osamsto devedeset šeste...
Ondak su preko puta udarili temelj novoj sa šest pendžera...
Pokojni majstor Uroš je baš pek`o dudovaču,
pa mu je severni zid malo pobeg`o...
Nikad skroz, hvala bogu...
U toj kući sad sretno živi vec peta generacija...
To je nekad bila Kamberova 18...
A od rata je Jovana Cvijića 33...

Uje... skoro da se rasplačem! Patetika, ali 'ebi ga.
[ Djomloun @ 11.01.2007. 22:15 ] @
Citat:

Ehhh da su samo oni...ako Rambo nastupi u sub. sa Cecom na poziv/kasx zna se vec chiji slobodno ga zapljuni sa njima na tu istu listu...
[ Triki @ 11.01.2007. 22:24 ] @
Balasevic je u osnovi cinik.

Primetite kad on daje neki intervju. On sve prica kroz neki cinican osmeh, kez. Ruga vam se i smeje u lice, a drobi neku pricu u kojoj je on zrtva.

Hej, tip je u osnovi ratni profiter. Dugo je on kibicovao Milosevica. Nije verovao da ce izgubiti, a onda mu se 1997 ucinilo da Misko ipak gubi. I onda je napravio pesmu "Ja nisam luzer". Toboze namlati on 6 maraka mesecno i onda na kraju godine odrzi koncert u SC i uzme par desetina hiljada.

Secam se, pitali su ga koliko je zaradio (u opstoj besparici) a on ce: ma necemo o parama jer neke stvari nemaju cenu ! heh, da...

On je covek koji u rodnom NS nije odrzao nijedan koncert u prvih dvadeset godina karijere ! Kad su ga pitali on je rekao (lupio i ostao ziv) da je NS veoma strog, da vas NS nece nikad priznati itd...

Zapravo mrzelo ga je da svira za sicu jer je SPENS puno manji od SC.

Ima li ovde iko od NS da ga je ikada video u nekom kaficu, restoranu ?

...

[ goranvuc @ 11.01.2007. 22:44 ] @
Citat:
Triki:Ima li ovde iko od NS da ga je ikada video u nekom kaficu, restoranu?

Pa mozda su razlog njegovog nepojavljivanja bas ljudi slicni vecini komentatora na ovom topiku.
Citat:
Triki:Zapravo mrzelo ga je da svira za sicu jer je SPENS puno manji od SC.

Pa vidis, ni to nisi u pravu, do rata nema mesta u bivsoj SFRJ gde nije svirao, a kada je pocela cela pizdarija nije nikom ni bilo do Djoke, a i da je bilo nije mogao ni da se reklamira, ni da izdaje ploce (piraterija do bola), imao je zabranu na svim medijim, pa mu je ostao samo taj SC da ga puni koliko moze, jer je Beograd ipak dovoljno velik za tako nesto. Pa zar je trebao da svira za 30 ljudi u Begecu ili Curugu?

Kao sto sam rekao, nisam njegov obozavalac, ali onog momenta kad je RTS prenosila njegov koncert za otporase, ja sam plakao kao malo dete, jer sam tek tada shvatio da je gotovo sa onim idiotom koji mi je unistio najbolje godine.

A svirao je tada Djoka i pred svojim novosadjanima, i veruj mi da je bilo lepo.

Citat:
Triki:I onda je napravio pesmu "Ja nisam luzer". Toboze namlati on 6 maraka mesecno i onda na kraju godine odrzi koncert u SC i uzme par desetina hiljada.

Pa zar ti stvarno mislis da se sve pesme napisane u prvom licu pisu iz licnog iskustva? Covek tu uopste i nije mislio na sebe, vec se identifikovao sa nekim od nas smrtnika, koji su tada stvarno imali toliku platu - valjda je time zeleo nesto da poruci.

[Ovu poruku je menjao goranvuc dana 11.01.2007. u 23:55 GMT+1]
[ Triki @ 11.01.2007. 22:51 ] @
goranvuc, proveri ti kad je on odrzao prvi koncert u NS. I kakve veze sad ima Milosevic i Balasevicevo ne pojavljivanje pred NS publikom. Kao nije nikom bilo da pesme, daj bre...

Inace ja sam ga slusao u NS na Mileticevom Trgu i to kad je odrzao koncert posle izbora, a pre 5. okt i evo sta je rekao, pored folklornog sranja o SM tj. Gedi:

"Nisam ja napisao pesmu o Srbima i Albancima vec o dobru i zlu !"

Genije. Dzizs Krajst cega se on samo setio u tom magnovenju mase. Da ispadne politicki korektan i potpuno se opere. Zar je to zaista interesovalo NS ?
[ goranvuc @ 11.01.2007. 22:58 ] @
Citat:
Triki: goranvuc, proveri ti kad je on odrzao prvi koncert u NS.

Proveri ti.
Citat:
Triki:Kao nije nikom bilo da pesme, daj bre...

Pa bilo je mnogim ljudima do pesme, ali sa nekim drugim ritmovima i melodijom

"Narodnjaci, sve vam je u saci..."
[ kelja @ 11.01.2007. 23:10 ] @
Citat:

Genije. Dzizs Krajst cega se on samo setio u tom magnovenju mase

Triki,
sta je "magnovenje mase"?!?
[ goranvuc @ 12.01.2007. 00:16 ] @
Samo za neupucene, primer jednog clanka iz TV revije koji je pisao Djole 1991-1992:
Citat:

KOMSIJE OPET KOLJU ZA PRAZNIK

"Dok smo rasli najveća uvreda za nas je bila kad bi mracne emigrantske sile nasu domovinu nazvale neprirodnom, vestackom tvorevinom. Kad smo odrasli najveca uvreda za nas bila je kad smo shvatili da je to istina." ("Tri posleratna druga", str. 106)

Eh..

Secate li se 29. novembra?

Ako to nije bio praznik onda ja stvarno ne znam sta je to praznik.

Na svakom novom kalendaru prvo se okretala ta strana. Da vidimo kad "pada" Dan Republike.

- Dva'estdeveti je sreda? Super, samo odradimo ponedeljak i utorak….

Da, ekipe strucnjaka radile su na odredjivanju okolnih dana koje treba "odraditi" da bi se sto vise ucarilo. Turisticke agencije bazirale su tromesecne bilanse na aranzmanima koji bi planuli krajem 11. meseca. Trgovci u Trstu i Stambolu pljuckali su u mastiljave olovcice i zaokruzivali taj dan u svojim tefterima.

Jedino su svinje imale averziju prema slavnom datumu.

- Koljemo za "Dva'esdeveti"…

Sa predumisljajem? Grozno, priznajem ali to je bio kljucni termin za masovne fizicke likvidacije gica po selima i prigradskim naseljima.

Nesretnici rodjeni u gradu kupovali su "na crno" sveze cvarke i jos ponesto sa famoznom etiketom domace. A vrhovnici dzet-seta nekako su pronalazili prostor izmedju masaze i partije bridza da skoknu kod "svojih" u zavicajnu Donju Jebacu na ritualni domorodacki svinjocid.

Davno bilo, sad se pripoveda…

Jesen je, eto, devedeset i prva u ovom veku. Zemlja o cijem sam rodjendanu upravo naklapao, uveliko propada.

Pravo da vam kazem, nije ni šteta. i treba da propadne. Treba, cim moze da je srusi neko kao onaj zli dedak sa kockastim cvikerima i likom provincijskog berbera.

Ili neko od njegovih pandana.

Prema svecu i tropar, kazu paori.

Smislice nas napaceni narod nove praznike. Nove datume. Ni manje drzave, ni vise datuma na tablama sa nazivima ulica…

Koja li je gomila cigala i suta u Vukovaru nosila ime "29. novembra"? Ili je to bio trg? Arheolozi tvrde da je nekad bilo i trgova na toj lokaciji.

Vukovar…

Oslobodjen je, kazu jedni. Pao je, kazu drugi…

Hm, neko tu laze. Istina se mora utvrditi. Mozda ne bi bilo lose da jos par hiljada staraca bude pobijeno po dvoristima u to ime. Jos par hiljada klinaca potrpano na traktorske prikolice i pokriveno najlonom. Zima, zima, e pa sta je…

Pa da brojimo mrtve po jendecima. i ko ima vise poginulih biraca - pobedio je.

Vukovar…

Simbol pobede, kazu jedni. Simbol otpora, kazu drugi.

Bas sam glup. Meni se ucinilo da je simbol tragedije. Ocaja. Sramote.

Meni, salabajzeru jednom obicnom, to se ucinilo kao oziljak na dobrocudnom licu ravnice. Kao silovanje civilizacije. Ponizenje dobrog dela stvari u koje sam verovao.

Gde li je moj dragi Dimitrije Panfilo, maskota tog grada, ni Srbin ni Hrvat, mozda Rus, samo na momente, ali covek, sasvim neosporno?

Gde je sasavi hirurg, boem, velicanstveni ludak jedan koji je toliko zeleo da proturi svoju varos na TV?

Eto ti ga, Dimice moj. Culo se za Vukovar i tamo gde nikad nisu pomenuli Zagreb. Ni Beograd. O Jajcu da i ne govorimo…

Poslednji put smo se sreli jos u junu, kada je prosao blokade i doneo bocu traminca sa "Pajzoza".

- Gadno je kad se zagadi covekova okolina. Ali kad se zagadi i covek…

Da, moj prijatelju, videli smo nesto od toga ovih dana. Jezivo je. i izdaleka…

Sta bi na ovo rekao onaj sarlatan Carls Darvin? Koji bre majmuni, moj amateru? Ljudi su izgleda postali od nekih drugih zveri…

Videli ste onu "zenu - monstruma"? Zenku, bolje reci. "Zena" je ipak karakteristicnija za homo-sapiens.

"To" je zaklalo nepoznato dete na spavanju. Nagovorili je decki, kaze…

- Lole jedne…

- E, komsije, a vi opet koljete za "Dva'estdeveti"…

Cime smo zasluzili da zivimo sa takvim idiotima?

Pa, to bi se desilo i u Njujorku. I u Londonu, kazu eksperti. Svugde gde bi ludaci mogli da rade sta hoce.

Aha! Ali tamo su bolesni ipak na svom mestu. Tamo su pod nadzorom. A ovde oni nadziru.

OK, malo samoupravljanje, pa nesvrstanost, muski smo podneli, ali sad je stvarno dosta eksperimentisanja nad nama.

U protivnom mozemo staviti belog misa na grb i zastavu, kad strovalimo zvezdu, za koji dan.

Zagorcio sam, vidim, a to mi je bila zadnja namera. Osim toga, nama dvorskim ludama je nesto sasvim drugo u opisu radnog mesta.

Znam, ali ne mogu da pevam. Preosetljiv sam, eto. Meni jedan najobicniji rat pokvari raspolozenje.

Odvrnem radio, muzika siba, na televiziji posle masakra engleska humoristicka serija, valjda to tako treba.

Ili smo ispucali "dane zalosti"? E, vala, jesmo ih i trosili na makar koga…

Sigurno je u meni feler. Nakupilo mi se "dana zalosti" za tri zivota. Ma, proci ce, sve prodje. Nemoguce je da vise nikad necu u "Sava centar" pred novaka, na koncert mog omiljenog pevaca v.d. Nobelovca Dj. Balasevica…

Dotle cemo imati novi Dan Republike. I dan suverene drzave. I Dan krajine. I dan oblasti. I jos neke dane…

Jedva cekam. U kom pravcu cemo ovog puta udarnicki graditi put "Bratstvo - jedinstvo", da mi je znati?

Svejedno…

I opet, umesto post-skriptuma, za marsovca koji nadje ovaj broj lista na zgaristu planete Zemlje:

Ovo je bila jedna od "onih" nedelja na kraju novembra '91. Monika Seles je osvojila masters. Holifild odbranio titulu apsolutnog prvaka sveta, a Fred Merkjuri, lucidni i talentovani lider grupe "Queen", umro je od side.

Sto se nas tice, jos nam se nije posrecilo primirje kao ono prvo, sasvim solidno, koje je potrajalo od 1945. do 1991….

[ goranvuc @ 12.01.2007. 01:33 ] @
Citat:
Java Beograd:Činjenica je da "jedva" peva. Nešto između recitovanja i pevanja, otprilike kao i Bajaga.

Ovim si me podsetio na nesto: Uvek mi se cinilo da je Bajagina "Moji su drugovi..." samo ubrzana "Vasa Ladacki" posto su i akordi potpuno isti. Da bi se na kraju pevala na svadbama kao tradicional
[ Aleksandar Đokić @ 12.01.2007. 02:02 ] @
jaoo ljudi kako mozete...Balasevic vam ne valja, a dobri su vam ovi sto pevaju svakakve gacice, daj ne glupirajte se
[ dalibord5 @ 12.01.2007. 09:31 ] @
Uvek je u Srbiji bilo onih koji sa takvim zarom i velikim ubedjenjem nalaze mane kod onih koji nesto vrede.
Cesto,tako se ponasajuci,imaju utisak da sebi povecavaju vaznost i znacaj.
Heh,imao sam profesorku srpskog jezika koja je,sva vazna,govorila kako je ona Ivu Andrica kritikovala kad niko nije smeo,da mu je proza plitka i tanka i da je on obican istoricar,a ne knjizevnik!
Eh,draga Ruzo,sad si sigurno u penziji i zivis svoj mali zivot i i dalje se hvalis " jedina sam smela da kritikujem..."
Moram se sloziti sa vecinom stvari koje ovde pominju oni koji Balasevica ne vole.
U pravu ste...
Ali ne znam sta biste vi.
Da peva za dzabe jer svi rade za ses' maraka,da ne kaze ono sto misli,jer je poznat,da ga jednako vole svi koji razumeju srpski...
Mozemo svasta reci i za Djoleta i za Boru Djordjevica... jer su bili i nesto vredeli.
Ne bih voleo da mi je jean period zivota bio bez njih,osudjen na Cecu,Jami i ostalu ekipu.
Ja sam,cak,bio jako mali kada su dobre pesme nestale sa scene.
Slusao sam muziku staru 10 i vise ghodina,jer moje vreme nije imalo nista osim Arkana i Cece.
Zato nemojte reci nista lose...oni su ipak najbolje sto imamo.
I mnogo bolje od onog sto nam se nudilo devedesetih.
[ Djomloun @ 12.01.2007. 10:07 ] @
Citat:

Mozemo svasta reci i za Djoleta i za Boru Djordjevica... jer su bili i nesto vredeli.
Ne bih voleo da mi je jean period zivota bio bez njih,osudjen na Cecu,Jami i ostalu ekipu.

Dakle ili Bora, Djoka ili Ceca, Jami? Nema nista izmedju???
[ kelja @ 12.01.2007. 10:19 ] @
Citat:
dalibord5:

Za ovog drugog nisam siguran da je 'bio i vredeo'.Prvi kako-tako...

Citat:
Zato nemojte reci nista lose...oni su ipak najbolje sto imamo.
I mnogo bolje od onog sto nam se nudilo devedesetih.

Bojim se da se Bora Djordjevic sa svojim nacionalistickim proseravanjima savrseno uklapao u devedesete.On je parodija samog sebe,razbaruseni rok-pesnik(pijana budala),glasnik generacije...uh kakav uzas...

Ako je to najbolje sto imamo,bolje da nas i nema.

No dobro,Bora je samo jedan propali alkoholicar,s tim sto se u normalnim sredinama alkoholizam tretira kao bolest(i leci),a ovde je to socijalno prihvatljivo i pozeljno ponasanje.
[ dalibord5 @ 12.01.2007. 11:12 ] @
@Djomloun-bilo je i nesto izmedju...Funky G i Dzogani.
I naravno Ivan200nasat.
To ti kazem,skoro nista vredno pomena za sve vreme kad sam bio tinejdzer i u vreme kada sam se interesovao za muziku.
Zato sam i slusao muziku 80-ih,i sad mi je zao klinaca(kao moj brat) koje pesma "dva dinara druze" i slicne jako smaraju.
Slusao sam i Kazaliste iako smo bili,jel,u ratu sa tom gospodom.
Nisam se pravio pametan pa slusao ekstremniju muziku,samo da bi duvao sa ortacima iz kraja i osecao se pametnije od ostalih.
Danas se slusa vikend muzika,koja taman toliko i traje.
To je jedini razlog zasto branim pomenutu gospodu.
Delim misljenje onih koji ih smatraju propalim i ko zna kakvim jos.
Ali,eto...ja za bolje nisam znao.
Uostalom,ne osecam se matorim,ali sve teze se pronalazim u bili kojoj muzici.
Ni inostranoj.
poslednje dobro sto sam cuo i bio je jos the Cranberries i pesma Zombie...
Izgleda da imamo veliku krizu autora.
[ Fuzz @ 12.01.2007. 11:21 ] @
Preterujes Dalibore. Imali smo i 90ih skroz ok bendova.
[ dalibord5 @ 12.01.2007. 12:16 ] @
jesam malo preterao.
Mada je nesto malo bendova opstalo.
[ AleksandarNS @ 12.01.2007. 12:30 ] @
Hehe, ova zemlja je skroz ogrezla u neukusu...
[ Nemanja Avramović @ 12.01.2007. 12:46 ] @
@Dalibor: Možda nije tvoj ukus, ali i danas imamo jako dobrih bendova (koji se ne exponiraju nešto previše), tipa Darkwood dub, KandaKodžaiNebojša, Eyesburn, SILA, SMF, Manisent i Mentalnost, Mašta Bašta (jako dobar reggae bend, iako još neafirmisan), ... a to što 80% nacije sluša "vikend muziku" ... sami su krivi

...a da ne budem skroz offtop: Đole... pre sam ga gotivio... sad ne više... nemam pojma zašto, jednostavno mi ne odgovara...
[ dalibord5 @ 12.01.2007. 12:53 ] @
Imam ja sluha za sve(mada nije to ovde tema)
Cuo sam za neke bendove koje pomonjes,ali oni su daleko od onog uticaja koji dobra muzika treba da ima.
Bez obzira o kom zanru pricamo.
Sunshine je radio dobre stvari,Darkwood Dub...sada mi se dopada Ice Nigrutin,zbog tekstova,uglavnom.
Ali i to je vikend muzika.
Od EKV-a i Van Goga(u ranoj fazi)malo sta je vredno pomena.
[ Abstract @ 12.01.2007. 21:03 ] @
Eh ta Buba Erdeljan, za sve je ona kriva...
[ Vole Domu @ 12.01.2007. 21:13 ] @
namignu mangupski svi malo saramo
namignuh i ja, kao... naravno

taj stih je uvek u stanju da me zasmeje...
[ Nemanja Avramović @ 12.01.2007. 22:46 ] @
Citat:
Cuo sam za neke bendove koje pomonjes,ali oni su daleko od onog uticaja koji dobra muzika treba da ima.

Možda, ali priznaješ da su daleko od uticaja koji ima današnja muzika (90% današnje muzike), i to u pozitivnom smislu
[ johann @ 13.01.2007. 20:50 ] @

Ja sam licno davnih dana dosta puta video Djoleta na teniskim terenima kod Spensa, tako da nije tacno da je taj covek cami kod kuce. A sto se tice dodjosa Djole misli na njihovu nekulturu i njihov primitivizam koji pokusavaju da nametnu u sredinu iz koje su dosli sto nije moguce, normalno je da kad se negde preselis da se prilagodis tamosnjoj kulturi i obicajima, a ne da pisas uz vetar ! zar ne?

Pozdrav.
[ SlobaBgd @ 13.01.2007. 22:27 ] @
Citat:
johann: normalno je da kad se negde preselis da se prilagodis tamosnjoj kulturi i obicajima, a ne da pisas uz vetar ! zar ne?
Pozdrav.

Da, tako su Evropljani naselili Ameriku i asimilovali se, zar ne?

Da ne bude skroz offtopic, isao sam na sve Djoletove koncerte jos dok ih je drzao u Domu Sindikata, pa sve do devedeset i neke... To je bio slag za kraj godine... E, onda je poceo na koncertima da deli publiku na ove i one, Slobine, Vukove, koje sve ne, da ismeva matorce... Djole, CEO Sava centar je platio karte (nimalo jeftine), a ti tako... Od tada me Djole nece videti na svom koncertu. A albume slusam, kad se objavi, muzika vise nije autorova.
[ Bananaman @ 14.01.2007. 01:53 ] @
Dosli besni, isterali pitome...

"Jeb'o te voz koji te dono'
Da se i ja s tobom cela veka patim"

... iz pesme Sugar Rap

Zbog ovog stiha su ga dodjosi-kolonisti opako zamrzeli, a oni koji su kasnije stigli traktorima su posebno zapamtili stihove iz "Namcora"

"Nevolem,
teget cirklu na teget mantilu,
sestu licku, sedmu silu,
opa-cupa preko Okucana"

Inace se secam njegovog intervjua sa pocetka devedesetih, kad je krenulo ludilo, kako ponosno prica da mu je deda dodao "ic" na prezime, kako bi se znalo "ko su i sta su". Covek je bio ubedjeni Jugosloven, pa ubedjen Srbin, pa ubedjen Nadjos... Sada je isluzeni podjebant (podjebavanje u cisto vojvodjanskom maniru - uvijeno i cinicno). Covek kome su svojim "drustvenim" zivotom dupe pomerale i zena i kcerka mu, a on se pravio tosha... Koji je uvek bio eto, protiv, al' nikad bas previse protiv... Nekom se taj manir svidja, nekom ne. Neko to zove ljigom, neko rafiniranoscu...

Odrastao sam uz njegove pesme, ali negde od "Luzera" opako se reciklira. A slazem se da ne treba mesati licnost autora i njegov opus. Licno, mislim da je u autorskom smislu on istorija. U licnom me ne zanima previse.
[ tosa @ 14.01.2007. 05:18 ] @
Citat:
dalibord5: Imam ja sluha za sve(mada nije to ovde tema)...
...Od EKV-a i Van Goga(u ranoj fazi)malo sta je vredno pomena.

Nespojive rečenice :)
[ ton_majstor @ 14.01.2007. 12:29 ] @
Ma, svirao sam ga i odvajao ribice na njegove pesme, išao na NG-koncerte, sve dok nije OTVORENO (a kapiram zbog ćerkine nesreće, zapalio 1x u Deželu.)

Od tada kreće njegov moralan i autorski PAD, koji nisam više hteo da pratim ni na koji način.

On je za mene medijski UMRO daleko pre LUZERA i "frtalj kile čvaraka"...

Danas sam zamolio jednog đaka da ugasi "Boža zvani Pub" itd... plejlistu... barem dok radimo. Na njegovo pitanje zašto, dobio je ovaj odgovor.

Pozdrav.
[ kelja @ 14.01.2007. 13:32 ] @
Citat:
ton_majstor:
Od tada kreće njegov moralan i autorski PAD, koji nisam više hteo da pratim ni na koji način.

mozes li malo da expliciras ovo,ton_majstore...U cemu se ogleda taj moralni pad koji spominjes?
A i za drastican autorski pad nisam bas siguran...

Hvala! :)
[ ton_majstor @ 14.01.2007. 21:39 ] @
Ne mogu, keljo... mrzi me.

Recimo da sve to ima veze sa njegovim tadašnjim primicanjem (uvlačenjem) zapadnim EX-YU prostorima, paralelnim državljanstvima, pretvaranjem NS i Vojvodine u sopstvenu prćiju, okupacijom medija i protažiranjem one njegove netalentovane ćerke. Vidi se da ga je MOĆ (+novac) podigla povisoko...

Hmmm, neka njega tamo visoko, samo nek' ne silazi međ' nas više sa pričama da je i dalje baja iz ulice... to odavno više nije.

Ma, dosta o njemu...

Pozdrav!
[ AleksandarNS @ 14.01.2007. 23:50 ] @
Davno ti je vrag zaseo na prag, zemljo Srbijo... :)

[ Fuzz @ 15.01.2007. 07:37 ] @
Citat:
johann: Ja sam licno davnih dana dosta puta video Djoleta na teniskim terenima kod Spensa, tako da nije tacno da je taj covek cami kod kuce. A sto se tice dodjosa Djole misli na njihovu nekulturu i njihov primitivizam koji pokusavaju da nametnu u sredinu iz koje su dosli sto nije moguce, normalno je da kad se negde preselis da se prilagodis tamosnjoj kulturi i obicajima, a ne da pisas uz vetar ! zar ne?
Pozdrav.

Davnih dana si ga vidjao na teniskim terenima? Iza zice? Pa to znaci da je stalno sa ljudima...

A ta paranoja od nekulturnih dodjosa me uvek fascinirala. Kao i predstava Novosadjana koju imaju o sebi i nekoj retko vidjenoj kulturi...koje u principu ima samo u tragovima. Ja sam kao neko ko je u NS dosao iz Zagreba bio sokiran npr. (ne)kulturom stanovanja u Novom Sadu ili cinjenicom da se smece ne iznosi u kesi vec se baca direkt iz smrdljive kante. Takodje, bilo mi je interesantno da se smece baca sa prozora...ne dodjosi, vec nevidjeno kulturni starosedeoci...ako ih u Novom Sadu uopste i ima vise od trojice. Jer koliko ima porodica u Novom Sadu koje tu zive duze od 50 godina? I nije to samo poredjenje sa Zagrebom...
Jednako tako mogu porediti zivot u selima Republike Srpske i vojvodjanskim selima. Ono u RS-u je bre Svedska, za ovo sto mozes videti u Vojvodini. Ja naravno ne kazem da u NS nisu stigli i primitivni bolidi. Ali suditi po njima sve ljude...e to je vec debilno...
Takodje mi je zanimljiva ta prica kao necemo dodjose, ali cemo im od `91. uzimati po 300+ maraka mesecno za stan. Bre pola Novog Sada je zivelo od izbeglica, jednako kao sto je i pola Novog Sada izgradjeno izbeglickim parama. I sada srati po tim ljudima - e to je primitivno...
[ DjoleReject @ 15.01.2007. 11:06 ] @
Onako globalno gledano, mislim da Novosadjani imaju najgori oblik lokalpatriotizma i samoobozavanja od stanovnika bilo kog grada u Srbiji. Deluje kao bedna imitacija zagrebackog "purgerstva" i potcenjivanja bilo koga samo zato jer tvoj deda ne zna njegovog dedu iz osnovne skole.
A i inace su mi najsimpaticnije kulturne i gradjansko-liberalne DEMOKRATE ciji stavovi se tako cesto poklope sa Auslander raus filozofijom i napusavanjem fiktivnih "dodjosa" pre kojih je sve bilo ...ah, tako lepo i cisto...

Pravilo je da takva filozofija uspeva samo u mestima koja su u osnovi selo, ali dovoljno veliko selo da poveruje da je velegrad. U isto vreme previse malo da bi to zaista i bilo.

Da ne budem totalno OT - Bljuvasevicu se tesko moze naci pandan u ljigavosti na ovim prostorima. Da stavimo na stranu politicki angazman, bilo koji covek koji bi onoliko propatio od raskida sa stotinak hiljada zena, vec bi postao peder ili bi se ubio, a moj imenjak se i dalje u svakoj pesmi bori za romantiku... FUJ!
[ mLAN @ 15.01.2007. 11:56 ] @
Citat:
Fuzz: Bre pola Novog Sada je zivelo od izbeglica, jednako kao sto je i pola Novog Sada izgradjeno izbeglickim parama. I sada srati po tim ljudima - e to je primitivno...

Citat:
DjoleReject: Onako globalno gledano, mislim da Novosadjani imaju najgori oblik lokalpatriotizma i samoobozavanja od stanovnika bilo kog grada u Srbiji.

I to nam reče Beograđanin. ;)

U vezi teme:
Đole je odličan tekstopisac i izvođač, a za njega kao ličnost neću komentarisati jer ga lično ne poznajem. Te fore rekla-kazala, čuo-video na tv-u ne prolaze...

[Ovu poruku je menjao mLAN dana 15.01.2007. u 13:07 GMT+1]
[ Zoran Rodic @ 15.01.2007. 16:39 ] @
Moje misljenje?

Pre cu slusati Olivera Dragojevica koga i onako ne volim da slusam ali ga bar vise cenim jer je bolji muzicar, skolovan je a i zivi na PRAVOM MORU.

Mada ruku na srce, nije barem postao slucaj kao bora djordjevic koji je na granici da se sjedini sa Milicem Vukasinovicem
[ milanche @ 15.01.2007. 17:20 ] @
E, sad mi nista nije jasno - ja sam bolji muzicar od obojice, zivim NA PRAVOM OKEANU (,bre!!!), a mene neces
uopste da slusas (na temu Windows vs. Linux) ?

Cudne su cudi sirokog auditorijuma...
[ Nibble @ 15.01.2007. 17:38 ] @
Citat:
ton_majstor:...i protažiranjem one njegove netalentovane ćerke....

Sve je uredu sto si rekao tonac i slazem se sa tim.Mozda je on licemjer i sve to što si nabrojao, ali zar ti ne bi svoju kcerku "protažirao" kad bi imao love kao on.Samo se stavi na njegovo mjesto i razmisli.Razumno je da ce pomoci svom djetetu kao sto bi ti svom djetetu pomogao...
[ Fuzz @ 15.01.2007. 18:21 ] @
Jedno je pomoci detetu, a drugo odgajati bolida...
[ AleksandarNS @ 15.01.2007. 18:27 ] @
Trebalo je da je udavi dok je bila dete, zar ne?
[ Triki @ 15.01.2007. 18:27 ] @
Obozavam likove koji su izbegli iz urbanih mesta Hrvatske i ne uklopivsi se ni u novoj sredini sada velicaju prethodnu. Stvarno pitam se imaju li imalo ponosa ?

Uzgred, sto ste dosli u NS ? Ne mislim, bez uvrede, pitam onako...

grad je provincija, NS su opaki i tako dalje...
[ sergio2matrox @ 15.01.2007. 18:33 ] @
a o cemu se sad ovde radi?
[ Fuzz @ 15.01.2007. 19:09 ] @
Citat:
AleksandarNS: Trebalo je da je udavi dok je bila dete, zar ne?

A to se odnosi na sta?

Citat:
Triki: Obozavam likove koji su izbegli iz urbanih mesta Hrvatske i ne uklopivsi se ni u novoj sredini sada velicaju prethodnu. Stvarno pitam se imaju li imalo ponosa ?

Uzgred, sto ste dosli u NS ? Ne mislim, bez uvrede, pitam onako...

grad je provincija, NS su opaki i tako dalje...

Dosao sam u NS zato sto su mi u Zagrebu dolazili likovi na vrata da me izbace iz stana i ubiju mi oca. Skontao sam da Zagreb mozda i nije vise najbolje mesto za mene u tom trenutku. Novi Sad sam izabrao na osnovu opsteg misljenja da se radi o tolerantnoj sredini i svojevrsnom kulturnom centru. U medjuvremenu sam shvatio da to nije slucaj. Sto se tog neuklapanja u sredinu tice, mozda se i nisam uklopio u NS pricu da prezirem ljude zato sto su Bosanci, Crnogorci ili Sumadinci, ne razumem zivot u austrougarskoj kuci na kojoj nista nije napravljeno 60 godina niti mi je mera kvaliteta slanine njena debljina. S druge strane imam dosta prijatelja, radim svoj posao prilicno uspesno i uspevam i da pomognem porodici tako da sam se sa te strane uklopio. Pogotovo sa ljudima koji iako su starosedeoci ne zive u primitivnom tripu kako su svi drugi primitivni. A ti se zabavljaj i dalje i procenjuj kolicinu mog ponosa iz Italije.
[ ton_majstor @ 15.01.2007. 19:59 ] @
Baš je u tome frka, on (Đole) IMA love da od nje napravi šta god poželi, tj. šta god ona poželi... a kao što vidimo, postala je multimedijalni smor i estradna "zvezdica".

Setite se njenih davnih slika sa utokama i "security" tripom, kako umišlja da će da bude "žestoka riba"! Tada bilo moderno biti krimos.

Zar nije ona sjajan primer kako SVE o čemu je pevao nije više odavno vredno spomena, jer mu se u rođenoj kući sve pretvorilo u estradu, tj. nije zasnovano na onim vrednostima o kojima je pevao. Pa i gospođa Olivera, jakako... ono drugo dete se ne eksponira, srećom.

Naravno, da imam para, barem bih PROBAO da mi ćerka (zgodnija i lepša od njegove, a podjednako netalentovana) ne bude iz estradnog "miljea". Šta fali da drži prodavnicu elektro-opreme, fabriku kuhinjskih ploča, mini-diskont, kasapnicu, pečenjaru... you name it!!!

Ne, sve te opajdare MORAJU da se pokažu, da zadignu suknjicu i cere se preko TV-a... (nek' se priča o meni, pa makar i loše!)

Ovo je već grdan offtopic.

Pozdrav!
[ Zoran Rodic @ 15.01.2007. 20:03 ] @
Citat:
milanche: E, sad mi nista nije jasno - ja sam bolji muzicar od obojice, zivim NA PRAVOM OKEANU (,bre!!!), a mene neces
uopste da slusas (na temu Windows vs. Linux)

:)
Sad meni nije jasno gde da te slusam.
U muzickom smislu ili na advocacy?

Ako se ne varam negde si rekao da slusas jazz pa muzicki nam je ukus isti.
Drugo Djordje Balasevic je pesnik a ne muzicar.
To sto ima dobre muzicare, ne znaci nista, jer ih pusti s lanca samo na Novogodisnjim koncertima uz pregrst glupavih viceva.
A i tada nema potrebe da njih slusam zato sto cak i Beograd ima mnogo dobre zive svirke
Mislim, svirati bubnjeve sa Vlatkom i sa Djoletom nije isto, pa ni meni to nije zanimljivo.
Jednostavno, ne postoji ni jedan razlog zasto bih slusao Balasevica, osim kad moja zena pusti cd dok pere prozore.
Rang, muzike za branje banana.

A sto se tice Olivera, njegovi zivi koncerti su ipak domaci zadatak za Djoleta.
Da ne bude zabune, ni jedan ni drugi nisu moj izbor, ali su svakako predstavnici jedne vrste u dve zemlje i mogu se porediti.
[ Triki @ 15.01.2007. 20:14 ] @
Fuzz, kada dodjes da zivis u neki grad onda je osnovni red da prihvatis obicaje lokalne ili jednostavno da produzis dalje !

Ma koliko ti izgledali cudni pa cak i nastrani obicaji NS, to su obicaji NS i novosadjani imaju pravo da ih sprovode u svom gradu i isto tako da skartiraju svakog ko im remeti ritam.

[ Ivan Dimkovic @ 15.01.2007. 20:20 ] @
Citat:
Fuzz, kada dodjes da zivis u neki grad onda je osnovni red da prihvatis obicaje lokalne ili jednostavno da produzis dalje !

Ma koliko ti izgledali cudni pa cak i nastrani obicaji NS, to su obicaji NS i novosadjani imaju pravo da ih sprovode u svom gradu i isto tako da skartiraju svakog ko im remeti ritam.

Zakon je isti za sve gradjane Srbije u svim gradovima i selima - ne postoji nikakav "novosadski", "beogradski" ili "niski" zakon koji propisuje drugacije norme ponasanja - u svakom mestu je neophodno biti civilizovan, ne bacati djubre kroz prozor i sl... samo varira procenat ljudi koji se drze toga.

A o idealizaciji Novosadjana kao nekakvih ekstra kulturnih likova ne bih - tacno je da je Novi Sad kud i kamo civilizovaniji od Malog Mokrog Luga, ali to svakako ne znaci da je bilo sta specijalno a jos manje da je to neki bastion kulture kakvim ga predstavljaju zaludni likovi - bas kao i "auto put" koji je "95% izgradjen" (wtf) jos pre 20 godina i to empirijski provereno od iskljucivo vojvodjanskih para... samo to niko ne moze da vidi i ceo put lici na seosku ulicu na steroidima :)

Come on... ove lokal-patriotske price su najobicnija bljuvotina a kolicina kompleksa koja izbija iz svake balkanske opstine je neverovatna - od Vardara pa do Triglava :(
[ mLAN @ 15.01.2007. 20:27 ] @
Citat:
Triki: Fuzz, kada dodjes da zivis u neki grad onda je osnovni red da prihvatis obicaje lokalne ili jednostavno da produzis dalje !

Ti baš ne kapiraš. Ovde se govori o ekstremima, a većina normalnih ljudi živi svoj život i baš ih zabole ko je odakle došao i kakve običaje ima.
[ Fuzz @ 15.01.2007. 20:32 ] @
Citat:

A ja mlatim Novosadjane, se.em po haubama ili u cemu je problem?
I o kojim obicajima pricas? Daj da cujem jedan.
A to ko ce da me "skartira jer mu remetim ritam" me tako zabole k.... Mislim skartiraj me brate!
Vremena se menjaju, svi gradovi se menjaju - menja se i Novi Sad.
[ mLAN @ 15.01.2007. 20:37 ] @
Citat:
Ivan Dimkovic: ceo put lici na seosku ulicu na steroidima :)

Ti ga kanda malo pretera :)
[ nebojsa986 @ 15.01.2007. 20:43 ] @
Ala je vama dobro auuuu.....
[ Zoran Rodic @ 15.01.2007. 21:14 ] @
@ fuzz

Pa sto odmah nisi dosao u Beograd.
Nesumnjivo je veci i kulturno i u svakom drugom pogledu.
Za 300 ojra ili koliko rece, mogao si i ovde iznajmiti stan.
A mislim da u regionu ne postoji tolerantniji grad.

A primetio sam da je dosta "Zagrepcana" otislo za Novi Sad i Vojvodinu uopste
Zasto je to tako?

zbog Djoke balasevica? ;)

(ovo je da ne bude off topic)
[ Fuzz @ 15.01.2007. 21:27 ] @
Citat:
alkion
Zasto je to tako?

Tezili su da budu blize kuci.
[ Zoran Rodic @ 15.01.2007. 22:05 ] @
@fuzz
Covece, auto-put Beograd-Zagreb

Kapiram tvoju pricu, mog ujaka su ubili prosle godine bas u Zagrebu.
Sutirali ga do smrti
covek je imao 75 godina
Jurili ga od Gospica jer je bio jedan od vidjenijih srba tamo koji je usput i mnogo znao

A kod Djoleta mi se ne svidja stolica na kojoj sedi na koncertu
A tebi?
[ Fuzz @ 15.01.2007. 22:17 ] @
Citat:
alkion: @fuzz
Covece, auto-put Beograd-Zagreb

Nema to veze sa putnom mrezom...nego sa psihom...

Citat:
A kod Djoleta mi se ne svidja stolica na kojoj sedi na koncertu
A tebi?

Ne opterecujem se mnogo covekom.
[ ZaMpA @ 15.01.2007. 22:40 ] @
Citat:
alkion:
Zasto je to tako?

Zati shto je centar Petrovaradina isti kao centar Zagreba (po rasporedu ulica valjda ??), a to su mi rekli ljudi koji chesto idu za Zagreb.

ontoppic:

mislim da Djordju Balashevicu ne treba zamerati to shto je nekad voleo Tita a sad ga vishe ne voli, jer ljudi se menjaju i to je u sushtini dobra stvar, mislim on sad bash ne ljubi nas dodjoshe, ali eto mozda ce jednog dana ustati iz kreveta i shvatiti da nije bio u pravu.

Umetnost mu je ranije bila mnogo dobra, igrao je na kartu emocija, u stihovima je davao slike koje su svima nama poznate (sad mislim na onu pesmu "Dunjo moja" kad na pocetku on dolazi iz vojske, pa krene kuci, putem koji zna otkad je bio dete, stim moze MNOGO ljudi da se poveze)

Pevanje i muzika mu i nisu bash neshto, ali ko mari? vazno je da pogadja u pravu "zicu". Nemojte mi zameriti uvek sam stavljao sadrzinu ispred forme, mada citam tu neke sonete koji ce mi mozda promeniti misljenje

Shto se tice ovog shto sada radi, mislim da bi trebalo da se posveti porodici i dobrotvornom radu a da se s'politiku ne bakce.... (inace zeshce me je iznervirao sa onim pismom povodom nezavisnosti Crne Gore)...

od misc. stvari... pa svidja mi se naziv njegovog sadashnjeg benda ("The Unfuckables", ako se ne varam?)

a da inace od te takve muzike, mislim da je Massimo Savic trenutno bash dobar.

cheers!
[ Bananaman @ 16.01.2007. 10:16 ] @
Fuzz I:

Citat:
Novi Sad sam izabrao na osnovu opsteg misljenja da se radi o tolerantnoj sredini i svojevrsnom kulturnom centru.

Fuzz II:

Citat:
A to ko ce da me "skartira jer mu remetim ritam" me tako zabole k.... Mislim skartiraj me brate!
Vremena se menjaju, svi gradovi se menjaju - menja se i Novi Sad.

Eto sta cini netolerantni Novi Sad od finih Zagreptjana
[ dalibord5 @ 16.01.2007. 10:51 ] @
Promenio se NS...
[ Fuzz @ 16.01.2007. 14:09 ] @
Citat:
Bananaman: Eto sta cini netolerantni Novi Sad od finih Zagreptjana :D

Vidim tvoju recenicu, vidim dva citata, ali vezu ne vidim.