[ mladic77 @ 25.01.2007. 08:19 ] @
Da li neko zna ili ima iskustva, kako na medijapanu dobiti efekat ptičjeg javora. Koju tehnologiju primeniti pri farbanju.
Pozdrav.
[ Type_R @ 03.02.2007. 16:20 ] @
nemozes da ga ofarbas!!

ali moze da se oplemeni folijama namenjenim za to, ima ih vise vrsta i sve se nanose u presi na medijapan debljine od 4mm do 50mm, to je topao postupak i koriste se razlicite vrste folija (papirna, PVC, melaminska......) i odgovarajuci lepak za svaku....

evo pogledaj sa kojim recimo dezenima ja radim

http://www.domingva.com/materijalmedijapan.htm

ps.

otkuda ova tema u ovom delu foruma?
[ SASA M. @ 04.02.2007. 03:59 ] @
Citat:
Type_R: nemozes da ga ofarbas!!

Mozda si na nesto drugo mislio?
Medijapan moze da se ofarba. Pticiji javor je slozen dezen. Mozda u osnovnu boju dezena, pa onda drugom da ispricas efekat.
[ Type_R @ 04.02.2007. 07:45 ] @
naravno da medijapan moze da se ofarba!!!

ali ako ti farbanjem dobijes efekat pticijeg javora....neizvodljivo!!!

[ SASA M. @ 04.02.2007. 19:59 ] @
Citat:
 naravno da medijapan moze da se ofarba!!

Tako sam i mislio da si mislio.

Citat:
ali ako ti farbanjem dobijes efekat pticijeg javora....neizvodljivo!!!

Moze da se proba. Ima raznih pticijih javora. Verovatno coveku treba 1-2 kom. Mozda polica ili zvucnici.

[ mladic77 @ 05.02.2007. 09:17 ] @
Nije za policu.
Potrebno mi je za farbanje u jednoj fabrici, gde ce ici poprilična serija.
A uz to, ono sto mi je glavni problem, to sto je kontura za farbanje složena. Zbog toga je neizvodljivo lepiti folije u ( membranskoj ili vakum presi).
Zato sam i pokrenuo pitanje farbanja, kako da se dobije efekat.
Moj mail je [email protected], pa neka se javite na ovaj mail da vam posaljem konturu koja ce se farbati, da bidite da je lepljenje NEIZVODLJIVO.
Hvala na pomoći
[ SpasojeGredic @ 13.08.2008. 18:29 ] @
Imam oko 40 m^2 MDF/medijapan ploca, koje treba ofarbati u bijelu(ne transparentnu) boju. Ploce su odlicnog kvaliteta, i na dodir izuzetno glatke i pripremljene. Koristice se kao solbanci. Kako to da da farbam? Imam pumpu za farbanje, pistolje, farbaru,.. Da li smijem ici bojana za drvo(impregnacija, intermedio, lazura) ?
[ Nolle92 @ 16.08.2008. 15:18 ] @
Ja sad treba da pravim zvucnike i da ih farbam. Koristicu medijapan, pa sam malo ispitao ujaka kako se to radi.
Pre farbanja medijapan mora da se gituje, pa smirgla. Sa gitovanjem sa zapuse "pore" i kod nanosenja farbe ne dobijas
po ivicama tzv. dlacice. Kad bi se nanosila farba direktno na medijapan, on bi poceo da upija boju i samim tim bi dobili cupavu povrsinu.

[ dule6491 @ 17.08.2008. 09:31 ] @
Jel mislimo na isti materijal? Ja kutije pravim od bukove sperploce,tako da to ne znam,ali pre jedno godinu-dve sam farbao sa kumom (koji je inace farbar) sto za stoni tenis,koji je od medijapana. Farbali smo sundjerom,takozvanom tehnikom "tapkanje" (sundjerom rasporedis boju sto bolje po materijalu i onda tapkas dok se ne izgube mehurici) i ispalo je savrseno... Dan danas loptice lete po stolu... Necu da pominjem da farba mora da bude savrsena zbog potrebe igre!! A,ako bi to gitovao,morao bi toliko da smirglas,da bi ruke polomio! Prvo smirgla 800,pa vodena 800,pa 1200,pa 2000... Hehe,da umres...

@SpasojeGredic
Slobodno ti to rokaj pistoljem!
[ Nolle92 @ 17.08.2008. 11:37 ] @
Za smirglanje zato sluzi ona (ne znam kako se zove, pa cu opisati kako radi) stavi se smirgla na neki drzac koji se pomera u svim pravcima. Brzinu pomeranja regulises na prekidacu. I sa tim, posao je gotov za cas posla.
Koja slucajnost. I ja sad treba da farbam sto za stoni tenis. Ujak mi je vec napravio i sad cekam da donese kompresor. Onda cemo da gitujemo. pa da farbamo u plavo. Jel je tvoj sto pravljen po pravim dimenzijama???
[ Nolle92 @ 17.08.2008. 13:33 ] @
Setio sam se. Mislim da se zove hoblarica.
[ Masamunea @ 17.08.2008. 13:51 ] @
To sto si ti opisao je vibraciona brusilica, a hoblarica je nesto sasvim drugo.
[ dule6491 @ 17.08.2008. 15:00 ] @
Po pravim merama naravno. I dalje tvrdim da ne treba da se gituje! To mora da bude VEOMA glatko,inace mozes sve da bacis,a da bi bilo toliko glatko,MORAS da smirglas rukom sa VODENOM smirglom! Nikad neces uspeti da osmirglas savrseno sa tim sto planiras.. Glupo je sebi praviti dupli posao,kada je medijapan kao pravljen za to... Ali dobro,svako radi kako misli da treba...
[ Masamunea @ 17.08.2008. 15:04 ] @
Upravo tako, gituje se samo kad postoje nekakva udubljenja, ostecenja...
[ berekin @ 12.04.2012. 08:56 ] @
Može da se farba samo ti savetujem da taj ko ti farba najpre napravi uzorak.