[ pajapatakb @ 06.02.2007. 13:04 ] @
Sta je smisao zivota? |
[ pajapatakb @ 06.02.2007. 13:04 ] @
[ damirh @ 06.02.2007. 13:05 ] @
u uzivanju
[ Fuzz @ 06.02.2007. 13:21 ] @
A u k....
[ time @ 06.02.2007. 13:42 ] @
smisao je bas u trazenju smisla ;)
[ Floyd @ 06.02.2007. 13:42 ] @
Nista. Ubi se odma.
[ neca @ 06.02.2007. 14:28 ] @
Pun mesec ovih dana?:)
[ Vole Domu @ 06.02.2007. 14:29 ] @
ali njemu je ovo prva poruka....
koji to tip coveka se registruje na IT forum i prvo pitanje koje postavije Koji je smisao zivota/? kladim se da je ovo neki od modova koje je blam da to pitaju traceujte mu ip//// :-) [ Shadowed @ 06.02.2007. 14:31 ] @
EliteMadzone bas i nije neki IT forum...
[ N N @ 06.02.2007. 14:58 ] @
Citat: EliteMadzone bas i nije neki IT forum... www.EliteMadzone.org/pretraga/poslednjeporuke/156 Je l' vidiš kako sve vrca od IT-a? [ milanche @ 06.02.2007. 15:06 ] @
(Odlicno pitanje)
Da izadjes daleko bolji nego sto si usao. Da prozivis, vidis, saznas, primenis, promenis na bolje, da se oslobodis slabosti, gluposti, i svih drugih mana, da snagom onog dobrog u sebi promenis svoj i okolne zivote na bolje, da vidis i dozivis nove dobre stvari za koje u predhodnim karmama nisi imao prilike ni da predpostavis da postoje. Da na kraju pogledas unazad i da kazes: "Odakle sam krenuo, a vidi gde sam stigao..." [ vladd @ 06.02.2007. 15:11 ] @
Dobar sex. Sve "ostalo", novac, kreativnost, materijalna dobra, umetnost..sluzi da napravi dobar ambijent, i za "medjuvreme" i za pripremu :).
Bolje puno a dobro nego malo pa da ne valja. [ Shadowed @ 06.02.2007. 15:37 ] @
N N, kao sto vidis te poruke se ne nalaze u MadZone forumu. Ali, da, ispravljam se, trebao sam reci, MadZone nije bas IT forum.
[ sergio2matrox @ 06.02.2007. 15:43 ] @
zivot je curva i onda umreš
[ jonathan @ 06.02.2007. 15:45 ] @
42.
To zna svako. A ima i druga verzija. "Reći ću ti, al' da mi daš sto dukata" [ petar_ns @ 06.02.2007. 16:34 ] @
To je individualno! Ko se seti ovakvih tema? Neverovatno :)
[ SqlByte @ 06.02.2007. 18:28 ] @
milanche = serotonin booster na MZ
[ mrkidivx @ 06.02.2007. 18:48 ] @
Rodiš se, zezaš se, ideš u školu nešto kao naučiš, jebeš (manje ili više), trudiš se da skrpiš što više kinte, kasnije odrtaviš i sviraš kurcu drugima o prolaznosti života...
[ dalibord5 @ 06.02.2007. 19:07 ] @
Nikako mi nisu jasni motivi pokretaca ovakvih tema...
Sami ne ucestvuju u temi. Postave neko takvo pitanje i ocekuju da im drugi odgovore sta je smisao njihovog zivota,ili smisao zivota uopste... Mi'sim...nema nikoga ko o tome u nekom trenutku nije mislio,ali jasnog i tacnog odgovora nema i ne moze biti,ili je krajnje individualan. [ vaske71 @ 06.02.2007. 19:40 ] @
Ovde je bio napisan odgovor na vase pitanja ali ga ne mozete videti !!!
[ damirh @ 06.02.2007. 20:05 ] @
Citat: jonathan: 42. hahaha, da 42:) nikad ne mogu da se setim tacnog broja, uvek mislim da je 20 i kusur:)) [ Vole Domu @ 06.02.2007. 20:10 ] @
koja je fora to 42?
a da hvala vam bogovi ESa sto ste odvojili nas ozbiljne programere i dizajnere, od ove zajebavacke trazim-smisao-zivota delim-savete-o-ribama-i-povecanju-k*rca ekipe,,,, koliko ja vidim gore i dalje stoji Elitesecurity... [ Vole Domu @ 06.02.2007. 20:12 ] @
[ IdeaR @ 06.02.2007. 21:54 ] @
Najgore od svega je što je već bilo nekoliko sličnih tema.
Na ovo pitanje je više puta odgovarano na ES, dakle koristi pretragu. [ kelja @ 06.02.2007. 23:16 ] @
A da proguglas malo,pa ako ne nadjes odgovor, postavi onda ovde pitanje!
I da-ne o cekuj da ti neko napise sve, moras malo i sam da se potrudis.Ti pocni, a mi cemo pomoci ako zapne! I naravno RTFM !!! [ Vole Domu @ 07.02.2007. 09:19 ] @
Read The Fu*kin Manual?
blago tebi ako si dobio manual uz zivot :-))) ekstremno ova poruka uz ovaj potpis ;-) a pokretac teme nas je iskulirao, ocigledno nismo dovoljno dobre odgovore dali ... ili je poslusao floyda....... [ kelja @ 07.02.2007. 09:53 ] @
Cekaj, cekaj, nisam se izvestio u turanju URL-ova u poruke... evo sada:
Znaci- RTFM Inace da, retko dobra tema :) [ Vole Domu @ 07.02.2007. 11:28 ] @
hahaha, kralju....
bible.com ROFL [ vujo032 @ 07.02.2007. 13:16 ] @
Sve ono gore navedeno,ali pre svega produžetak vrste.
Prvo si dete,klinjo,pa negde od 20 - 30,u najboljim godinama,kada treba da obezbediš potomke, posle stariš,propadaš,manje više,nemaš neku ulogu,završio si posao,možeš komotno da rikneš, nećeš nikome nedostajati. [ vindic8or @ 07.02.2007. 14:00 ] @
cek bre vujo, sta cim napravis propadas. ko ce da hrani i stiti tu mladuncad do 35 godine zivota? :)
[ damirh @ 07.02.2007. 14:31 ] @
Citat: Vole Domu: e da setio sam se, guide to galaxy, right? hehe http://en.wikipedia.org/wiki/Meaning_of_life ye, autostoperski vodic kroz galaksiju:) hint: monty python's the meaning of life pogledaj film i sve ce ti biti jasno [ klichko @ 07.02.2007. 15:04 ] @
Citat: Whenever life gets you down, Mrs. Brown, And things seem hard, or tough, And people are stupid, obnoxious, or daft, And you feel that you've had quite enough, Just remember that you're standing on a planet that's evolving And revolving at nine hundred miles an hour, That's orbiting at nineteen miles a second, so it's reckoned, A sun that is the source of all our power. The sun and you and me and all the stars that we can see Are moving at a million miles a day In an outer spiral arm, at forty thousand miles an hour, Of the galaxy we call the 'Milky Way'. Our galaxy itself contains a hundred billion stars. It's a hundred thousand light years side to side. It bulges in the middle, sixteen thousand light years thick, But out by us, it's just three thousand light years wide. We're thirty thousand light years from galactic central point. We go 'round every two hundred million years, And our galaxy is only one of millions of billions In this amazing and expanding universe. The universe itself keeps on expanding and expanding In all of the directions it can whizz As fast as it can go, at the speed of light, you know, Twelve million miles a minute, and that's the fastest speed there is. So remember, when you're feeling very small and insecure, How amazingly unlikely is your birth, And pray that there's intelligent life somewhere up in space, 'Cause there's bugger all down here on Earth. [ khanate @ 11.02.2007. 23:03 ] @
Evo reshenja!!!!!!! (za pokretaca teme)
Skini (nadji negde link za download) TIPITAKU, 100 i kusur tomova, onda to narezes na disk i posaljes meni jer imam ***eni dial-up. A ti vec procitaj kad si se vec cimao da skidas kompletno budisticko "sveto pismo". Neka sila bude s' tobom! [ mojke @ 12.02.2007. 11:13 ] @
"What do you get if you multiply six by nine?"
U sustini, pogresno formulisano pitanje... HGTG rule :D [ Marko Medojević @ 12.02.2007. 20:16 ] @
"Radi ono što te čini srećnim ne ugrožavajući bolno druge, u tome je sreća, u tome je radost, u tome je pobeda!"
Boško Drljić - Gandor nek mu je laka zemlja [ operacija @ 12.02.2007. 20:57 ] @
Smisao zivota?
Jer to nesto od Monti Pajtona? [ Nemanja Avramović @ 12.02.2007. 21:15 ] @
...MadZone?
Nekima očigledno jeste [ Omnicali @ 12.02.2007. 21:53 ] @
e ljudi šta bi sa onim što se raspitivao o načinima ѕa samoubistvo u Madzone?Kako mu beše nik?Jel se javljao od tada?Ova tema me malo podseća na tog lika.
[ ZaMpA @ 12.02.2007. 22:31 ] @
smisao zivota? ma kesa, to se da provaliti za dvaes minuta:
smisao zivota za 20 min [ Atos @ 13.02.2007. 14:02 ] @
Citat: Sta je smisao zivota? To znamo samo ja i jedan covek, a on je mrtav. [ r3ct0r @ 13.02.2007. 23:35 ] @
pa u sustini ako pogledas ..
da ides po defaultu :D akk osu i svi isli, znaci to je radjanje, rastes, osnovna, srednja, fax, posao ( u medju vremenu devojke, zena, deca) posle dodje penzija i tjao zdravo .... A kad gledas bez toga, nije nista ... zivis radi nekih provoda koje sad pricinjavas sebi sa svojim mogucnostima al` kad pogledas i to, uopsteno nista ... p.s: (neki ce da kazu da pogresno gledam na ovo) ima ljudi koji su ceo svoj zivot dali na trud, nauku i td. i niko im nije ni rekao hvala niti imaju nesto iza sebe ... tako isto ima koji nisu digli ruku svoju nesto da urade a ubijaju se od para i oni isto umru kao i svi ostali ... bas zna da ubije u pojam ovo pitanje ... [ _djevojka_ @ 22.02.2007. 11:32 ] @
O smislu zivota...
'Ucilo dete osnovnu skolu, bilo odlican djak, tek jednog dana, tu negde 7-8 razred, padne mu na pamet pitanje: Sta je smisao zivota? Zbuni se on, ali ne dozna odgovor pa ode kod razredne: Razredna, pitam se pitam, koji je smisao zivota? Dete, pa mlad si ti za to, kad odrastes, naucis jos ponesto kasce ti se samo.. A, OK Upise dete srednju skolu, gimaziju. Uci, odlican djak. Ali opet, tu negde pred kraj, pred maturu, pade njemu na pamet: Sta je smisao zivota? Ode on kod direktora: Direktore, ucim svasta u ovoj skoli, ali jos ne znam sta je smisao zivota? A sine, pa mlad si ti za to, ne znas jos sve da bi saznao; kad odrastes, zavrsis jos skola, kasce ti se samo. A OK Upise momak fakultet, filozofiju. Uci, rastura se, sve same desetke. Diplomirao, drzi dipomu u ruci, tek: Sta je smisao zivota? ode kod dekana: Profesore, ja evo diplomirao, mnogo sam naucio, ali jos me muci sta je smisao zivota? Momce, pa nije to lako pitanje, treba tu jos dosta da se uci, da se odraste i pozivi. A OK Upisao postdiplomske, magistrirao, doktorirao, izucio filosofiju, istoriju, umetnost, sve i svja. Ali eto gde u pedesetoj, jedne noci: sta je smisao zivota? Naljuti se covek i resi da ode na Tibet da pita monahe. Pa pitao jednog: ucio sam, mnogo i puno, ali jos ne znam sta je smisao zivota? To je tesko pitanje na koje ti ja ne mogu dati odgovor; idi pitaj naseg dalaj-lamu, on je ceo zivot proveo meditirajuci o tome. A OK I krene on, kao i svi hodocasnici. U ritama, bos, po kamenju. Cas puzi, cas kleci, cas se moli. I stize pred velikog dalaj-lamu: O dalaj-lamo, veliki sam put prosao, puno poziveo i puno naucio; 54 su mi godine ali jos ne znam sta je smisao zivota? Na to ga dalaj-lama blago pogleda i rece: Smisao zivota, to je reka. Zamisli se covek ali mu se ne dopadne: cekaj bre, kako to mislis reka ????? Na to se zacudi dalaj-lama: Sta, nije reka?' source: zalutali e-mail od prije koju godinu [ franticnick @ 22.02.2007. 12:11 ] @
Dobar! :)
[ Shadowed @ 22.02.2007. 16:16 ] @
_djevojko_, odlican tekst :)
[ Marko Medojević @ 22.02.2007. 16:40 ] @
Smisao života je kada radiš na pijaci (recimo zeleni venac) i dobro ti ide prodaja, a komšija sa tezge preko puta te zove na kafu.
[ zraj @ 23.02.2007. 13:37 ] @
ŽIVOTNA SREĆA:
"Krajnji cilj svake ljudske aktivnosti je ostvariti sreću." ( Aristotel ) "Sposobnost ostvarivanja sreće zapravo predstavlja pravu mjeru koliko tko koristi život. Osobnu sreću čini omjer između pojedinca i svijeta tj. u kakvoj se interakciji nalaze pojedinac i svijet. Mjerila u društvu su se promijenila. Ono što je nekada predstavljalo domet i krajnji cilj u životu, sada je to manje bitno. U društvu se počela slaviti individualnost i to ne samo u društvu. Znanost kao što je sociologija sve više navodi značenje individualnosti. Sve veći trend postaje termin free lancer. Sve više ljudi žele biti sami svoje gazde. Iz nekog kuta težiti individualnosti zvuči sebično. Zašto? Zato što svatko teži imati sve što poželi na način da je sam sebi dovoljan. S druge strane baš nitko tko se osjeća samodovoljnim ne može biti sretan. To su zablude poimanja novih odnosa u društvu. Da li je moguće da netko osjeća sreću, a da nema nikoga uz sebe? Da je sam, ali da ima sva materijalna bogatstva koja su mu potrebna. Odgovor – nemoguće. Ljudi su društvena bića koja zbog toga imaju potrebu ispunjavati tu činjenicu. U ovom trenutku vjerojatno je vrlo malo ljudi u potpunosti sretno. Provedena istraživanja među ljudima na temu "koliko ste sretni" dala su prosjek koji iznosi 6 ( na skali od 1-10 ). Postoje trenuci koji povise sreću u životu npr. dobitak na lutriji, promaknuće, zaljubljenost, ali s vremenom taj se povišeni prosjek vrati u normalu. Kad bi se malo dublje analizirala sreća, jedini zaključak koji bi se iz toga mogao izvući bio bi – sreća ovisi o stanju u umu. Sreća je ono što netko učini od svog života i ništa drugo. Svatko je sam odgovoran za svoju sreću. Najveći udio sreće dolazi iz interakcija s drugim ljudima. Zbog toga se samodovoljna osoba ne može smatrati sretnom. Što se više daje drugima u smislu povećavanja njihove životne sreće, to će veći osjećaj ispunjenosti i radosti prevladavati iznutra. Postoje određene kategorije u životu koje čine esenciju sreće. Svaki cilj u životu pripada u jednu od osnovnih kategorija u kojoj se čovjek želi ostvariti. 1. kategorija – potreba za sretnim odnosima – svatko ima potrebu voljeti i biti voljen. Tada se osjeća sklad i harmonija. Ova kategorija uključuje i kvalitetno kretanje među ljudima te obostrano poštovanje. Na ovaj način dolazi do socijalnog ispunjenja. 2. kategorija – potreba za zanimljivim i uzbudljivim poslom – svatko ima potrebu da dubinski uživa u onome što radi. To daje osjećaj ushićenosti i iščekivanja novog radnog dana te istinsko uživanje u poslu. Ako posao u potpunosti zaokuplja nečiji interes, neminovno je da se radi o punom poslovnom pogotku 3. kategorija – potreba za financijskom neovisnošću – svatko želi biti oslobođen brige oko novca. Svatko želi imati dovoljno novca da ne mora brojati svaku potrošenu kunu te razmišljati o tome da li će moći zadovoljiti svoj način života. Financijska neovisnost omogućuje neovisnost o drugim ljudima. 4. kategorija – potreba za dobrim zdravljem – svatko ima potrebu za oslobođenošću od boli i bolesti te zdravim tijekom energije u svom tijelu. Svatko uzima svoje zdravlje zdravo za gotovo dok mu se nešto ne dogodi. Ključ koji povezuje sve četiri kategorije predstavlja unutarnji mir. S unutarnjim mirom dolaze bolji i kvalitetniji odnosi, bolja sposobnost obavljanja poslova, veća mogućnost postizanja financijske neovisnosti, a samim time i dobrog zdravlja. Što netko ima veći unutarnji mir, to će biti opušteniji i pozitivniji. Sreća u životu stvar je pozornosti. Što se više pozornosti daje određenom segmentu, to će on biti veći, jači, bolji i kvalitetniji. Koliko ste sretni u pojedinoj kategoriji svog života? Odgovor na ovo pitanje daje vrlo jake uvide. Razmišljanje o tome što bi nekome predstavljalo sreću, postavljanje ciljeva koji će dovesti do tog osjećaja na pojedinom segmentu života te kretanje malim koracima prema ostvarenju tih ciljeva s vremenom će i donijeti sreću." http://www.inoptimum.com/?catno=75&dataid=497 "Sreća je relativan i subjektivan osjećaj i za različite ljude ima različito značenje. No, i na tako skliskom području provedena su određena znanstvena istraživanja. Biolog David Lyken sa Sveučilišta u Minnesoti otkrio je da postoji gen za sreću te da on u osjećaju sreće sudjeluje i do 60%. Sociolog sreće, prof. Ruut Veenhoven iz Rotterdama ove navode ne smatra točnima i dopušta utjecaj genetike do 20%. On je oformio Svjetsku bazu sreće - registar znanstvenih istraživanja provedenih kroz 20 godina u 126 zemalja o zadovoljstvu kako pojedinaca tako i cijelih naroda. Na listi intenziteta sreće stanovnika pojedinih država (iskazanog prema skali od 1 - 10), stanje je sljedeće:5 najnesretnijih: 1. Tanzanija - 3,2 2. Zimbabve - 3,3 3. Moldavija - 3,5 4. Ukrajina - 3,6 5. Armenija - 3,7 5 najsretnijih: 1. Kolumbija - 8.1 2. Danska - 8.0 3. Malta - 8,0 4. Švicarska - 8,0 5. Island - 7,8 http://www.inoptimum.com/?catno=91&dataid=266 Ljubav kao smisao života: http://www.ogledalce.co.yu/tekst.php?id=93 SVI ŽELE BITI SRETNI: http://www.inoptimum.com/?catno=75&dataid=523 HAPPINESS MANAGEMENT: http://www.inoptimum.com/?catno=75&dataid=175 Uz sve ovo ja bih licno dodala da mi se puno dopada pesma Gabi Novak : "Za mene je sreca"... [ zraj @ 23.02.2007. 18:12 ] @
Slediti svoje snove i uzivati u svakom zivotnom trenutku...
[att_img]. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|