[ salixon @ 11.02.2007. 15:59 ] @
| pozdravljam vas sve
Molim da mi pomognete da konstruišem asinhroni generator. Ono što me interesuje jeste šema , proračun vrijednosti kondenzatora za trofazni gen. i monofazni gen., a ja imam jedan trofazni asin. motor snage 1.1kW 1440obr/min i jedan monofazni iste snage samo što je 2580obr/min
hvala unaprijed |
[ Horvat I @ 11.02.2007. 18:42 ] @
Mala ti je snaga motora!Procitao sam da je startni kondenzator
[ salixon @ 11.02.2007. 19:23 ] @
Ma meni upravo tako nekako i treba, jer bi taj generator upravo bio namjenski za te vrijednosti potrošača.
Ono šta je bitno u ovome svemu jeste ta šema, proračun za kondenzatore čija je funkcija kapacitivnog otpora i pomoću njih formiranje osnovne frekvencije...
Na kraju, krajeva mogu naći i jači motor, možda, ali mi je bitno da imam formule za proračun. Posjedujem uopštene formule, ali se kod njih zahtijeva vrijednost indukcije kalema motora, a to je malo problematično......
[ Horvat I @ 11.02.2007. 20:38 ] @
ako ti pomaze pogledacu agregat u firmi je ~2KVA U SAMu je jednom objavljen djagram
[ salixon @ 12.02.2007. 18:09 ] @
Bilo bi mi od velike pomoći bilo kakva informacija, podatak, a ja bih onda izveo konačne formule na osnovu toga. Ne bi mi to bio problem, jer mi je takva radinost već poznata, a po struci sam fizičar, pa onda nije problem.....
Unaprijed ti hvala....
[ salixon @ 12.02.2007. 18:10 ] @
Bilo bi mi od velike pomoći bilo kakva informacija, podatak, a ja bih onda izveo konačne formule na osnovu toga. Ne bi mi to bio problem, jer mi je takva radinost već poznata, a po struci sam fizičar, pa onda nije problem.....
Unaprijed ti hvala....
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.