[ Bata @ 16.02.2007. 10:14 ] @
ajde sada malo o česmama: predlozi, cene, iskustva... meni konkretno treba kupatilska baterija sa tušem. (za dežurne opominjavače - pročitao sam stare slične teme ali hoću još) |
[ Bata @ 16.02.2007. 10:14 ] @
[ palomas @ 16.02.2007. 10:31 ] @
Ma uzmi bilo koju jednoručnu mješalicu (bateriju), sa izljevom u kadu i fleksibilnim crijevom s tušem.. Osim možda nekakvih kineskih (ne znam dali takve uopće i postoje).. Ja sam prije dosta godina zamijenio sve slavine po kući, stavio sam jednoručne, s keramičkim zasunom. Firma je bila NO NAME (meni nepoznata), i još danas rade kao i prvog dana.. Iako imam jako tvrdu vodu, nikakvih problema nije bilo, nijedna kap vode nije istekla nakon što se zatvori ručka..
U uputstvu piše da bi trebalo svake godine pustiti koju kap ulja prema zasunu na mješalici, ali eto.. tek sad sam se sjetio toga :) [ intra @ 13.03.2007. 11:51 ] @
E imam jedan neobičan problem. U kuhinji imam jednoručnu bateriju i klasični nadpultni bojler. Prilikom zatvaranja vode bilo hladne, bilo mlake mlaz se jako sporo prekida i na kraju završava sa vrelom vodom. Slavina inače ne curi kad se jednom već zaustavi, a i kad nema tople vode u bojleru efekat je sličan samo bez završetka operacije sa toplom vodom. Prijedlozi?
[ kv66 @ 13.03.2007. 15:49 ] @
ja sam skoro menjao baterije i postavio isto pitanje iskusnom vodovodziji:sta kupiti?
bez dvoumljenja mi je rekao-Istra Kula,domaci proizvodjac koji pravi veoma dobre baterije,garancija je mislim dve godine.Mozes naravno uzeti i neke uvozne(talijanske)ali odnos kvalitet-ulozen novac je na strani Istrinih.Nikako ne uzimaj one sa pijace,ustedeces(naizgled)nesto novca,ali kvalitet... http://www.istra.co.yu/yu/menus/mainmenu.htm [Ovu poruku je menjao kv66 dana 14.03.2007. u 17:36 GMT+1] [ palomas @ 14.03.2007. 11:49 ] @
Citat: intra: E imam jedan neobičan problem. U kuhinji imam jednoručnu bateriju i klasični nadpultni bojler. Prilikom zatvaranja vode bilo hladne, bilo mlake mlaz se jako sporo prekida i na kraju završava sa vrelom vodom. Slavina inače ne curi kad se jednom već zaustavi, a i kad nema tople vode u bojleru efekat je sličan samo bez završetka operacije sa toplom vodom. Prijedlozi? Kod tebe se vjerojatno radi o kuhinjskom preljevnom bojleru (dakle, ne o tlačnome bojleru).. Kad puštaš toplu vodu iz bojlera, ti ustvari puštaš hladnu vodu u bojler , a višak tople vode PRELIJEVA se s vrha bojlera preko mješalice u sudoper. Dakle, nije uopće greška niti na bateriji, niti na bojleru. To je najnormalnija pojava kod tog bojlera, jer prelijevna cijev niti u jednome trenutku NIJE ZATVORENA.. I kad se voda zagrijava, opet se višak prelijeva preko izljeva u korito sudopera. [ miljan nis @ 14.03.2007. 17:52 ] @
Jel imas Magnohrom bojler ?
[ intra @ 16.03.2007. 11:53 ] @
Tačno, imam preljevni bojler i djelovalo mi je da je pritisak vazduha u njemu prevelik usljed pregrijavanja vode, međutim nije mi jasno što se to dešava i kada voda nije zagrijana. Bojler je slovenački sa pvc kazanom i ranije mu je riknjavao sigurnosni termostat.
[ palomas @ 16.03.2007. 12:17 ] @
Čim je preljevni, znači da ima stalno otvoren izlaz vode i da u njemu NIKAD nema pritiska! A ti i kad ispuštaš samo hladnu vodu, preko baterije mala količina vode opet ulazi u bojler, zato se kasnije još malo cjedi voda iz njega.
Isto tako, čim se uključi grijač i voda se počne širiti, višak vode se preko vrha ispusne cijevi PRELIJEVA.. Odatle i ime tog bojlera. Ja sam kao klinac uništio nekoliko gumica na slavini, jer mi nije bilo jasno zašto stalno curi voda iz slavine.. [ Bata @ 15.01.2009. 19:27 ] @
ozivljavam temu zbog sledeceg pitanja:
Imam jednorucnu slavinu na kadi (Istra Kula) i problem je u tome sto mesanje tople i hladne predugo traje. Ako otvorim vodu kad je rucica u srednjem polozaju, i ocekujem mlaku vodu, moram da cekam oko deset sekundi da se voda izmesa i da od hladne dodje do mlake. Jedini nacin da ubrzam taj proces je da otvorim vodu kad je rucica skroz u polozaju za vrucu, i onda dok tece voda pomeram rucicu prema sredini da bih dobio mlaku vodu. Da li je to u redu, ja mislim da nije ? [ bakara @ 15.01.2009. 22:07 ] @
@Bata
Koliko je udaljena slavina od bojlera? [ Bata @ 16.01.2009. 05:45 ] @
putanja kroz cevi je oko 1,5m
[ Java Beograd @ 16.01.2009. 09:08 ] @
Voda u cevima u zidu se posle nekog vremena ohladi. Logično je da je onda vrućoj vodi potrebno izvesno vreme da dođe od bojlera do slavine. Tek onda ćeš moći da biraš vruće-toplo-mlako-hladno.
Nema to nikakve veze sa slavinom. [ SASA M. @ 16.01.2009. 19:19 ] @
Kod nekih (duzih) cevi koristi se povratni vod koji drzi vodu u cevi za toplu vodu stalno toplom. Tako se izbegava taj efekat da cekas da topla voda "dodje".
[ Bata @ 16.01.2009. 20:16 ] @
kada pustim vodu sa ručicom baterije sasvim u položaju za vruću vodu, topla voda odmah poteče, nije to neka velika
udaljenost, bojler je iznad kade, kao u većini naših JUS sprčenih kupatila. Ali kada pustim vodu dok je ručica na bateriji u nekom srednjem položaju, ili kada od hladne pomeram ručicu prema položaju za topliju, da bi došlo do mešanja sa toplom, mora da se sačeka desetak i više sekundi. Kada se ide u suprotnom smeru, od sasvim tople ka hladnijoj, mešanje je momentalno. Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|