[ izida @ 03.04.2007. 21:16 ] @
http://www.dailymotion.com/vid...cans-are-not-stupid-with-subti
procenite sami...
[ obranko @ 04.04.2007. 03:20 ] @
Pozdrav,

ne treba mesati glup i neobrazovan ili neinformisan. Dobar deo amera mogli bi nazvati neinformisani. To je posledica njihovog skolskog sistema i okruzenja (tv, novine, filmovi). Njihova opsta kultura je drugacija od nase: dobar deo pitanja na njihovim kvizovima koje ponekad gledam ne znam da odgovorim a za njih to spada u laka pitanja (na primer: koliko je Joe D'Magio imao 'home runs' u sezoni 19??)
Ovaka emisija moze biti snimljena u bilo kojoj zemlji. Uvek mozete naci dosta neobrazovanih ljudi koji se ne ustrucavaju da pokazu svoju neobrazovanost (sto se moze nazvati gluposcu).
Moja dva primera: upoznao sam bracni par poreklom iz Paragvaja. Znam gde je Paragvaj (ucili smo to u gimnaziji, mada dosta davno) i to je sve. Moj kolega sa posla je iz Togoa. Isti slucaj, znam gde je ta zamlja i nista vise.
Sad na osnovu ova dva primera neko moze zakljuciti da su Srbi jako neobrazovani.
Sva generalizacija je pogresna, pogotovo kada je statisticki uzorak mali, a verovatno su za ovaj snimak tacni odgovori izbaceni.
[ petar_ns @ 04.04.2007. 22:04 ] @
@obranko

Slazem se sa tobom da su verovatno tacni odgovori izbaceni, mada, nije to sve ni tako daleko od istine.

Ali pitanja iz geografije (koja se odnose na ceo svet) i americkog sporta nikako ne mogu da idu u isti kos. Niko ih nije pitao ko je osvojio Ligu sampiona 2001. godine.

Neobrazovan se moze staviti pod pojam glup. To su prakticno sinonimi, samo sto je "glup" pogrdna rec za neobrazovan. Mozda si mislio da neitenligentan i glup ne mogu da budu isto. To sto im obrzovni sistem i nije napravljen tako da ljudi sticu neko opste obrazovanje je vec njihov problem. Mozda im je tako i bolje. A nama je sladje da se sprdamo sa time. I eto, svi zadovoljni. :)
[ The Owner @ 08.04.2007. 23:27 ] @
Radijacija.....ovaj...retardacija na delu...!!!
[ milanche @ 09.04.2007. 07:43 ] @
Sta bi se moglo zakljuciti o narodima Balkana na osnovu video klipova na www.kobajagrande.com ?

(...recimo o tipu iz Cro koji nikada nije cuo za Ivicu i Maricu a hoce da nastupa u kvizu..)

Ameri su pametni uglavnom tamo gde im se to najvise racuna, i to o-ho-ho (vrlo, vrlo, vrlo), i tu se sa
njima obicno niko ne moze nadmudrivati.

U necemu sto su ocenili da ih ne zanima uopste se ne trude niti ih je briga sta ce neko o tome da misli.
[ Shadowed @ 09.04.2007. 10:48 ] @
Citat:
petar_ns:Neobrazovan se moze staviti pod pojam glup. To su prakticno sinonimi, samo sto je "glup" pogrdna rec za neobrazovan.T

Hoces reci da su sva deca glupa?
[ Ivan Dimkovic @ 09.04.2007. 10:56 ] @
Citat:

Neobrazovan se moze staviti pod pojam glup. To su prakticno sinonimi, samo sto je "glup" pogrdna rec za neobrazovan.

Gluposti.

Neobrazovan: Osoba koja nema obrazovanje
Glup: Osoba koja nije sposobna da nauci bilo sta

Vidis razliku?

Glupa osoba ne moze biti obrazovana, jer nema mentalne kapacitete da se obrazuje - dok neobrazovana osoba ne mora biti glupa, vec mozda recimo nije stekla obrazovanje iz odredjene materije koju je pitas.

Sto se tice ovog video snimka - isti bi se mogao napraviti bilo gde na zemljinoj kugli, i ne dokazuje prakticno nista, al je super za lecenje kompleksa - "eto oni su bogati, mocni i sl... al vidi bre kako su glupi", a i to je neka svrha na ovom svetu :-))
[ petar_ns @ 09.04.2007. 11:05 ] @
Inteligencija vezuje za sposobnost ucenja i razumevanja.
[ OpenNB @ 10.04.2007. 16:57 ] @
Koliko uglova ima trougao ? 4!!!

to je cista glupost