[ nibleri @ 06.04.2007. 17:16 ] @
ima li ko iskustva sa ovim? mislim na podnu tj. plafonsku deku ili ploču koja je zamjena za klasične (malter, armatura, ...) |
[ nibleri @ 06.04.2007. 17:16 ] @
[ Horvat I @ 06.04.2007. 20:31 ] @
za plafon se obicno stavljaju gipskartonske ploce
[ nibleri @ 06.04.2007. 20:56 ] @
nisi skonto
mene zanima zamjena za klasičnu deku između spratova [ sasa022 @ 07.04.2007. 02:12 ] @
@nibleri
Razumem da hoces da napravis medjuspratnu plocu,ali nije mi jasno o kakvim montaznim elementima govoris. Ako hoces plocu kao kod montaznih kuca onda se tu primenjuje drvo ( nosece grede,daska.... ),neki izolacioni materijal i gips-karton ploce. Ako mislis na fert-gredice i punioce,tu se primenjuje beton. [ nibleri @ 07.04.2007. 08:30 ] @
e mislim da je ovo na slici samo nisam znala da ide tanji sloj betona ali je logično
da li znaš nešto više o tome, koje površine su dozvoljene (mislim bez stubova odozdo) i otprilike koliko košta po kvm ili način izvođenja (je li potreban šalung kao kod klasične)? hvala u svakom slučaju pozdrav [ bakara @ 07.04.2007. 08:46 ] @
@nibleri
Cini mi se najbolje da nam opises situaciju na terenu tj. na kakvu kucu (pretpostavljam neku staru?) hoces da stavis plocu, i tako dobijes realniju preporuku? Ova slika sto je sasa22 postavio predstavlja klasicnu plocu sa fert gredicama. [ nibleri @ 07.04.2007. 08:59 ] @
u pravu si bakara, u pitanji je stara kuća iz 1894 austrougarska gradnja gdje su plafoni visoki 4 m
spuštanjem plafona se dobija potkrovlje sa zidom od oko 1,6 m pa tražimo "bezbolnije" rješenje za deku jer se živi na prvom spratu a ako se ide sa klasičnom dekom trebalo bi sve iseliti pa me zanima da li je kod ove vrste deke isti princip šalovanja [ bakara @ 07.04.2007. 09:46 ] @
Kao sto sam i mislio...
Za tebe nije postavljanje ploce, mada nisam dobro shvatio da li to "potkrovlje" zelis celom povrsinom kuce? A pretpostavljam i da tako stara kuca nema nosece stubove? Za takvu kucu je najlakse, najjeftinije i najednostavnije resenje postavljanje "galerije". To se radi tako sto se na zidove montiraju poprecne grede od metala ili drveta, i preko njih se postavlja brodski pod (preko njega posle mozes i laminat), ta ploca se moze ali i ne mora zvucno izolovati stiroporom ili mineralnom vunom. [ nibleri @ 07.04.2007. 12:23 ] @
kuća je inaće 20 m x 8,5 m i vanjski zidovi su debeli 65 cm a pregradni 20 cm tako da bi se standardno izljevanje moglo uraditi bez problema jer su površine do 20 kvm pa i ako bi trebalo neko ojačanje može se uraditi
za drvene pregrade znam da mogu ali pošto se u potkrovlju planira stan onda mislim da je bolje ići sa betonom ili ovom "montažnom dekom" (kako je ja zovem) pa ako ima ko kaku informaciju zahvaljujem [ nibleri @ 07.04.2007. 19:52 ] @
Citat: sasa022: @nibleri Razumem da hoces da napravis medjuspratnu plocu,ali nije mi jasno o kakvim montaznim elementima govoris. Ako hoces plocu kao kod montaznih kuca onda se tu primenjuje drvo ( nosece grede,daska.... ),neki izolacioni materijal i gips-karton ploce. Ako mislis na fert-gredice i punioce,tu se primenjuje beton. e ovo je to na što sam ja mislila samo nisam imala pojma kako se zove i šta je to u stvari našla sam na netu dosta primjera i proračuna te po mojoj računici za nekih 130 kvm mi treba materijala oko 1500 eura i neka je potrebno još toliko majstorima to je u pola jeftinije nego klasična deka - ploča a i potrebno je manje vremena da se uradi i osuši našla sam još jedan način za "montažnu deku" ali nisam radila računicu a izgleda mi jednostavno i gotovo je za 5-7 dana http://croatia.xella.com/downl.../documentation/upute_jul05.pdf [att_img] Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|