[ misko81 @ 30.04.2007. 23:35 ] @
Danas sam dobio ovaj CD i odusevljen sam onim sto su uradili. Ovaj album je nesto zaista izuzetno, narocito u ovo vreme trash muzike. Stvarno je VRH. A sta vi mislite? |
[ misko81 @ 30.04.2007. 23:35 ] @
[ kelja @ 30.04.2007. 23:42 ] @
Da li si ironican, ili ozbiljno mislis?
[ maric1 @ 30.04.2007. 23:44 ] @
ja mogu samo da dodam glas za neverne bebe stvarnu su najnaj i da duet sa akijem extra super stvar
[ misko81 @ 30.04.2007. 23:52 ] @
Citat: kelja: Da li si ironican, ili ozbiljno mislis? Sasvim sam ozbiljan. [ Slobodan Miskovic @ 01.05.2007. 00:46 ] @
Sacekajmo ton_majstora da bachi koju rec o albumu :) mislim da je on na ovom forumu jedan od najkompetentnijih ljudi za kritiku muzike tj kvaliteta produkcije i ostalog sto cini jedan album. :)
P.S. Darko bezobraznici iz actor's-a mi se nisu javili za mixetu ;) [ irule @ 01.05.2007. 01:07 ] @
Kvaliteta produkcije?
Vidi, ako ti mislis da se kvalitet nekog albuma meri samo sa te, nazovimo je tako, tehnicke strane onda stvarno.... [ Slobodan Miskovic @ 01.05.2007. 08:33 ] @
1. Gde sam rekao da se kvalitet nekog albuma meri kvalitetom produkcije?
2. Rekao sam : Citat: mislim da je on na ovom forumu jedan od najkompetentnijih ljudi za kritiku muzike tj kvaliteta produkcije i ostalog sto cini jedan album. :) Dalje ne vidim zasto kvalitet produkcije ne bi bio jedan od kvaliteta ili losih strana albuma, takodje rekao sam da je Darko kompetentan da proceni kakva je ta (tehnicka) strana albuma a nikako da je to jedina stvar koja odredjuje kvalitet albuma. Takodje voleo bi da mi kazes sta to osim tehnickih stvari odredjuje kvalitet nekog albuma posto muzicki ukus nije univerzalan kao ni kvalitet tekstova i ne moze se izmeriti njigov kvalitet a kvalitet nekih tehnickih stvari se itekako moze izmeriti... [ dekster2 @ 01.05.2007. 08:44 ] @
Neverne bebe,nemogu da verujem!
[ ton_majstor @ 01.05.2007. 11:26 ] @
Evo me.
Nisam merodavan, nažalost. Ili sam barem donekle SUBJEKTIVAN, što se izgleda i očekuje. Ne slušam ih kao potrošač, ali im je muzika fino upakovana, osmišljena i nadasve odmerena. Znam neke od njih, to su ok ljudi. Pesme su im uglavnom pitke, melodične, sa "porukom", što je retka pojava danas. Svirači su VRH, nema boljih u Srbiji, a da su zajedno. Ne znam mnogo o novom albumu, ali od onog što sam čuo... nemam većih primedbi. Jedino što im zameram je nedostatak frontmena: [img][att_url][/img] Klavijaturista je malko odbojan... basadžija, bubnjar i gitarista su varijacija na istu temu. Devojke su zamalo OK, ali KOJA je tu glavna? Dokle god su tako rasuti, nedorečeni i podeljeni, neće biti No1 u Srbiji. Izvinite, ali prozvan sam ovde... [ dekster2 @ 01.05.2007. 12:17 ] @
Za klavijaturistu si upravu.Ja ga nevolim zbog tog mi smo najbolji i najkalitetniji mi pami.
Neslusam domacu muziku,pa ni njih.To sa ja pa ja bili su na tv-u ali svirka i snaga kojom rade taj posao je stavrno zavidan.Sa konstatacijom ton majstora bili bi klub bend no.1 [ kelja @ 01.05.2007. 12:53 ] @
He...Neverne bebe...
Tragikomicna je to pojava...Jedan (solidan) tezgaroski bend(kakvih, btw, u inostranstvu ima 10-ak u svakoj ulici!)koji je u jednom trenutku (nicim izazvan) pozeleo da postane autorski...i to je pocetak nevolja. Sa extremno losim, 'umetnickim', textovima, pateticnom muzikom, koja nekako sizofreno pulsira od EKV-a do Smaka(da, da, svaki koncert se zavrsava 'Dairama'(lol)),prenapetim,mnogo ozbiljnim(ah,sta ti je teret umetnosti) (za)pevanjem onijeh devojcica... Neverne bebe su sigurno jedan od znacajnijih sastava na srpskoj sceni... Ma dajte ljudi, kad cujem onog Milana Djurdjevica kako prica o sebi, svojim uspesima, smislu zivota, osetim osebujnu neprijatnost u zelucu... Mada, mozda promenim misljenje posle preslusavanja novog albuma??? Mozda su autorski napredovali, nekim cudom??? [ acaradio @ 01.05.2007. 13:54 ] @
Srpski "middle of the road" band. Muzika za "odrasle".
Autorski su bez boje, mirisa i ukusa, to je moje licno misljenje. Ovaj hit koji se trenutno vrti po radio/tv stanicama, malo odskace od proseka...ali opet, samo malo....nista vise. Sto se tice muzicara...veoma su navezbani, tu nema price...godine tezgarenja su sigurno doprinele. Randja je univerzalan i mnogo jak gitarista. Ali nikada nisam voleo sviklenkaste farbe koje Milan koristi na klavijaturama. A pevacice...neubedljive. Vise mi zvuce kao odlicni prateci vokali neko kao lead. Produkcija na ovom albumu (cuo sam dve-tri pesme) je ipak bolja nego na proslom. Ali, sve u svemu, nikada nisam mogao da izgradim konkretan stav prema njima...nemam ni lose ni bas neko dobro misljenje o njima. Bledo. [ despotbg @ 02.05.2007. 19:03 ] @
Ja mislim da su odlicni... Pogotovo Jelena i Jana, prosto morate da ih cujete jer devojke pevaju kao bogovi. Mrzim Milana ali covek svira odlicno, pise pesme prilicno dobro i nazalost ponasa se kao konj... Ostatak ekipe je na nivou...
[ tdjokic @ 02.05.2007. 19:28 ] @
Citat: despotbg: Ja mislim da su odlicni... Pogotovo Jelena i Jana, prosto morate da ih cujete jer devojke pevaju kao bogovi. Mrzim Milana ali covek svira odlicno, pise pesme prilicno dobro i nazalost ponasa se kao konj... Ostatak ekipe je na nivou... Devojke mi nisu sasvim jasne. Ako se dobro secam, dosle su negde "iz provincije" (kao da i Beograd nije u mnogo cemu provincija) i mislim da su jos uvek prepadnute ovdasnjim zivotom i prenapete, kao sto neko vec rece. Pitanje je i njihovog privatnog zivota - imaju li ga uopste, da li ih tata i mama "zakljucavaju" u 21:00h u kuci, imaju li nekog decka ili ne, sto sve ne bi trebalo da me briga, ali se kod njih stalno osecaju neke cudne emocije i prilicno je cudno. Znamo da postoje i suprotni ekstremi, "dame" koje samo sto na TV ne gurnu mikrofon znate-vec-gde i pricaju svakave gadosti, sto je opet cudno na drugi nacin, ali me Jelena i Jana bas zbunjuju. [ BillyTheKid_79 @ 02.05.2007. 22:40 ] @
kakvih ovde ima komentara,ok...da se nekom nesvidja ali,tipa preko ima 1000x bendova takvih preko itd....
ne zivimo preko i bendovi kao sto je ovaj treba da podrzimo jer ubicama sa pinka mora nekako da se parira, treba kupiti ovaj album i neka se Neverne Bebe obogate ako treba postanu i milioneri,da vide ostali bendovi i da krenu i oni ovim stopama....da vide da se moze i u Srbiji,zaraditi na ovoj vrsti muzike! Bili su kod mene u selu skoro i uzivo su FENOMENALNI,i treba ih i slusati i kupiti,neko je rekao da devojke imaju fenomenalan glas,crnka je vrh-vrhova, a Milan je malo ne bazdaren ali ok(ko zna kakvi ce biti ovi iz RHCPA kad mi dodju u selo) gledajmo kakvu muziku on pravi...ZNACI BEZREZERVNA PODRSKA NEVERNIM BEBAMA,I NEKA IZDAJU ALBUME MALO CESCE! p.s:to sto je neko iz provincije....brrrr najezio sam se! koliko znam najveci sljam od muzike dolazi iz grada,tako da je verovatno i bolje da ih gradski ukus nije pokvario. [ tdjokic @ 03.05.2007. 01:15 ] @
Citat: BillyTheKid_79: p.s:to sto je neko iz provincije....brrrr najezio sam se! Citat: tdjokic: Ako se dobro secam, dosle su negde "iz provincije" (kao da i Beograd nije u mnogo cemu provincija) i mislim da su jos uvek prepadnute ovdasnjim zivotom i prenapete, kao sto neko vec rece. [ ton_majstor @ 03.05.2007. 12:28 ] @
Tomislave, potpuno si upravu... inače taj privatan život pevačica (pa i pevača, ali manje) STRAŠNO utiče na ono što čujemo.
Imam ja jednu koju mnogo gotivim... iz Alegro benda. Curica vrlo lepo i snažno peva (i uživo), a mislim i da je "podmirena" emotivno... pa se čuje disanje i ispravan TOK misli u glasu. [img][att_url][/img] Da ne idem dalje u offtopic. [ _djevojka_ @ 03.05.2007. 17:41 ] @
@kelja,
Citat: Ma dajte ljudi, kad cujem onog Milana Djurdjevica kako prica o sebi, svojim uspesima, smislu zivota, osetim osebujnu neprijatnost u zelucu... Sad te brine njegov perfomans na intervjuu, ili te ne privlaci njihov zvuk uopsteno, pa ti ovo dodje kao dodatni zhiFchani momenat? Nesto se ne sjecam da je i Zdravko Colic vrsan u intervju situacijama, sto opet zavisi od onog sta ti trazis – tehnicki aspekat zvuka/muziku/tekst/pricu koja dodje uz to – dio toga ili citav paket. Cesto je nemoguce naci sve u jednom, ali ako stavis fokus na par bitnih stvari za koje znas da je osoba u stanju da donese na sto, i to sredi dobro, neces imati zasto da se uzbudjujes oko onih nebitnih. @tdjokic, @ton_majstor, Citat: …inače taj privatan život pevačica (pa i pevača, ali manje) STRAŠNO utiče na ono što čujemo. Upravo to. Rekla bih i dalje – opsti performans muzicara (ne samo za vokale); dojam koji ostave. Sa kakvim mentalnim sklopom udju, takav su u mogucnosti da projektuju; zato se nekad osjeti strujanje energije (bilo da si blizu stejdza, bilo da si tik kod ulaza), dok nekad bude mrtva priroda/gubljenje u background-u/bezbojnost. Takodje, zavisi u kakvom je covjek stanju dok ih slusa, sa cime vezhe taj performans. Emotivna snaga iliti elasticnost/fleksibilnost, da se uzdignu od/van situacije koja ih okruzuje (narocito ako nije konduktivna live nastupu) je nesto sto sam primjetila tek kod par primjeraka; cisto i da je havarija oko njih (tipa, smrtni slucaj/evi, raznorazni problemi itd.), fokus je na trenutak u kojem ucestvuju; pa bilo par ljudi ili nekoliko hiljada dusa ispred njih, znaju zasto su tu. U mogucnosti su da se na neki nacin pozovu na taj feelgood momenat iznova, da ga probude. Rijetke ptichice. Naravno, da neko gleda sa strane, rekli bi da se nista ne desava (van performansa); gotovo neprimjetno; dok ako je neko upoznat sa background-om moze da potpunije cijeni ono sto se desava ispred ociju i uha. @ton_majstor (a i ostali koji citaju ovu temu), kad si vec kod emotivne podmirenosti, disanja i ispravnog toka misli, off topic consideration: Tzetzkin glas zvuci nesto skolovanije sada, u poredjenu na one rane numere. Zanimljivo sta par lekcija moze da promijeni (uz koju godinu vjezbanja, naravno). @acaradio, fino opisano; pogotovo sto je teze imati stav ako se nema za sta uhvatiti, kao kod njih; fali im flavour. [ ton_majstor @ 03.05.2007. 17:56 ] @
Đevojko, Čola se TRUDI da zvuči spontano (kao abortus... ), jer je MAJSTOR za to i kada bude imao 75, opet će mu se slatko kikotati pubertetlijke.
Milan je drukčiji, mnogo je iskompleksiran (šteta) i zaista smara svojom pričom, a Bogme i muzikom pomalo. Njegove pevačice su drugi problem. KO IMA DVE PEVAČICE U BENDU? Imao ja, pre 20 godina. Ne znaš koja je zgodnija i lepša i finije peva! Njih dve kao sestre zvanično, a iza leđa počupaše kosu jedna drugoj. Onda je nastala frka, jer je jedna smuvala klavijaturistu, a druga gitaristu (tendenciozno). Srećom, nisam bio na meti (imao sam posla oko produkcije )! Epilog: raspao se bend, jer su obe polagale prava na svoj DOMINANTNI položaj u njemu. Ja zaista ne razumem Arape koji ŽELE da imaju dve ili više žena... Kad si već spomenula smrtne slučajeve... na dodeli MTV nagrade je voditeljka (dal' pre ili posle) pitala Aleksandru Kovač šta su joj MAMA i tata rekli za nagradu... Onaj ko ZNA da joj je majka već bila pokojna neko kraće vreme, primetio je TEŽAK "odsjaj" na njenom licu, ali se sekundu kasnije nacerila i nastavila da blebeće o tome, a da više NIJE BILA SREĆNA. Šta ja ovde pričam? ALO, "there is no business like show-business"! Ima da se smeješ kad ti spomenu pokojnu majku, kada ti otmu dete, kada ti propadne ploča, film, život u celini... Neka hvala. P.S. Aca je moj drug... [ _djevojka_ @ 03.05.2007. 18:32 ] @
Citat: ton_majstor Njegove pevačice su drugi problem. KO IMA DVE PEVAČICE U BENDU?...Epilog: raspao se bend, jer su obe polagale prava na svoj DOMINANTNI položaj u njemu. Opet gledaj pozitivnu stranu - nisu se smuvale medjusobno. :) Citat: Kad si već spomenula smrtne slučajeve... na dodeli MTV nagrade je voditeljka (dal' pre ili posle) pitala Aleksandru Kovač šta su joj MAMA i tata rekli za nagradu... :( Pa bas znaju da biraju koga ce nakaciti za voditelje, u pogledu na njihovu opstu ne/informisanost; ili citavu nespremnost (nedostatak price) o situacijama odredjenih muzicara - ko god da im je spremao materijal; a posto ih ne biraju narocito na osnovu ovih detalja, onda nema bas puno da se covjek sta cudi. Kao sto si i sam primjetio, performans poslije performansa moze skupo da kosta i nekad se covjek pita da li je vrijedno cijene; a najbolje znaju oni koji je placaju. Da je placanje u monetarnom smislu, pa hajde i da kosta; ali desi se i collateral damage u zivom (ljudskom) smislu. Show-business je samo jedna avenija, ali svaki posao koji zahtjeva odredjeno odricanje i strucnost nosi tkz. opportunity cost. Sad zavisi gdje se nadjes (u kojoj situaciji) i kako se nosis sa tim; jer se situacije mijenjaju, a osoba je ta jedna konstanta. Pa ili ce situacija tebe ili ces ti nju. Sto se tice: Citat: Milan je drukčiji, mnogo je iskompleksiran (šteta) i zaista smara svojom pričom, a Bogme i muzikom pomalo. Mozda ce i njemu doci iz ... u glavu; ima nade za svakog, pa i za njega. Sve u svemu, vjerujem da malo shmirglanja ne bi bilo naodmet. :) [ kelja @ 03.05.2007. 20:54 ] @
Citat: Veliki je Bog što gleda na nas hoću da plačem da mi čuje glas Veliki je Bog što gleda na nas hoću da plačem da mi čuje glas ************************ Kraj, to je jutro što jednom će morati... strah, to su oči što govore odlazi... kad zatvorim sve prozore, u beznađu... Bog, nekom dobro, a nekom drugačije... sam, na ovoj zemlji od stakla i požude... mi gorimo u plamenu, ljubavi, mi ne znamo da hodamo, U beznađu sve smo polomili, hodnici slobode nestali, u beznađu sve što smo imali, Prazno je sve... Znam, neke su reke za uvek otplovile, Sam, na ovom svetu ja hodam sve sporije, mi gorimo u plamenu, ljubavi, mi ne znamo da hodamo, U beznađu sve smo polomili, hodnici slobode nestali, u beznađu sve što smo imali, Prazno je sve... ************************* Budi se, nek' se krene Raširi zastave Predugo već stoji vreme Za naše pobede Ulice naših života Sad prolaze kraj nas Mi čekamo da dođe stota Da pustimo svoj glas Vreme je, pomoli se Vreme je, da plate sve Za hiljadu godina, krvavih lutanja Za hiljadu godina, suza i uzdaha Za hiljadu godina, što umiru kao ja Ovu noć ja ti sviram Za godine bez nas Mada znam kada sutra dođe Da nema nikoga Vreme je, pomoli se Vreme je da plate sve Za hiljadu godina, krvavih lutanja Za hiljadu godina, suza i uzdaha Za hiljadu godina, što umiru kao ja I tako dalje i tako dalje...ako nadjem note(tablature) postovacu i to ovde, da se vidi kakav je to shit... :) @djevojka Ne brine mene Milan(ni njegov 'performans' na intervjuu a ni njegova praznjikava muzika i tekstovi poput gore navedenih),mnogo me vise brinu oni koji taj bend shvataju ozbiljno...a i oni sami su(NB),negde u dubini dusa svesni da su samo dobar tezgaroski bend... Da nije tako svirali bi koncerte sa svojim, autorski stvarima (ali...sta bi onda silni 'fanovi' rekli...??? ;-) [ BillyTheKid_79 @ 03.05.2007. 22:00 ] @
keljo opusti se!
podsecas me na onog is South Parka......kad ode u sumu i dok napada sve oko sebe dere se "respect my authority"-laganica,meni se text manje vise svidja!mada ima boljih Gde smo Gde smo tvoj glas jos zivi u mojim danima jos jedna godina bez suza, bez stida samo kazi gde smo Ponekad samo cutimo na tankoj zici misli hodaju jos korak pa ce da se okliznu da te izdaju, samo kazi gde smo Ref. Ti i ja u kojem oku skrivas strah kad nigde nikog nema i oluja se sprema u grudima ljubav je bol za nas Vise me ne volis kad prodju dani i strah te podseti na koja vrata ces da zakucas ko ce da otvori i grehe da ti oprosti Bas me ne volis ugasi svetlo zauvek i odlazi rasiri nekom svoja krila pa poleti u neki svet koji ne vidim i da te ne cujem ljubav je bol za nas EXTRA! http://tekstovi.net/2,722,0.html SVI TEKSOVI! Ja cu jos jednom da se ponovim,da imamo 100 slicnih bendova pa da ih crnimo,nego nemamo....imamo samo par ... jer sve ostalo je manje vise katastrofa,omladina nam je u defragmentu,zbog najezde pinkovaca i ostalih sranja,i sad hajde tuci udri i po onome sto iole valja! [ DjoleReject @ 04.05.2007. 01:15 ] @
Nek nemamo!
Dok su g**** u obliku ceca, lako je prepoznati da su g****. Ljudi koji to prate su ocigledno zaostali u razvoju i nikome to ne smeta. Ova bagra je opasnija jer daje iluziju da beda i nije tako bedna. Nekako je to sve ozbiljnije, pa lljudi pomisle i da gore navedeni stihovi vrede nesto vise od "trideset devet sa dva". Tu postaju jos gluplji, jer su u ubedjenju da nisu glupi. A ti krstaski ratovi protiv djubreta koji se vode nesto manjim djubretom su vec provaljeni u vreme "dens manije", kada je manje djubre od Dzeja trebalo da bude Ivan 200 na sat. Hvala, ali ja i dalje imam gde da slusam muziku, bez takvih kompromisa. Pa, hebem mu mater 21. je vek - nema kupovine ploca u Londonu, sve vam je na klik daleko, a i dalje cujemo lupanja o manje losima... [ tdjokic @ 04.05.2007. 02:23 ] @
Citat: DjoleReject: Nek nemamo! Dok su g**** u obliku ceca, lako je prepoznati da su g****. Jednom je Goran Bregovic pricao kako se seca da su se mnogi ljutili sto oni zive bolje od ostalih i imaju privilegije i rekao je da su se opravdano ljutili - ljudi idu na posao, tesko rade, za male pare, a onda se nadje nekoliko klinaca, koji drndaju nesto na gitarama a pare samo pljuste itd. Ceo taj sistem zvezda i zvezdica je cudna tvorevina, ali je narodu neophodan. Zamisli sta bi se desilo kad bi iznenada bile otkazane sve fudbalske utakmice 2 nedelje zaporedno ili zatvorene sve kafane i barovi 1 nedelju dana, morala bi da izbije neka revolucija ili bi se ljudi poklali po ulicama. [ broker @ 04.05.2007. 08:46 ] @
Djole, kada pogledas tekstove vidjenijih svetskih zvezda i svetskih hitova svih vremena, neces bas naci nesto mnogo bolje.
[ ton_majstor @ 04.05.2007. 09:12 ] @
Mislim da ipak prestrogo sudite tekstovima pesama. Tačno je da se jako retko pojavi kvalitetan tekst, koji svi prepoznaju i još ako ga PEVUŠE ili zapamte?... eto radosti!
Kod nas u Srbiji postoji problem sa tim, koji ja evo 20 godina ne umem da rešim ili da se izborim sa njim. Svi tekstovi koje mi donesu ili sam imao prilike da čitam (bez muzike) su mi donekle banalni. Makar u toj meri da ih eto, ja nisam pisao ili doživeo, pa samim tim oni kod mene nemaju tu težinu koju je imao autor dok ih je stvarao. Radio sam sa grupama čije tekstove svi znamo-znate. Kada ih sada pogledam-pročitam, malo tu ima iskrenosti ili namere da se nešto zaista pokrene sa neke tačke. Uglavnom, potreba da se "popuni" vreme i prostor. Čak i kod grupa koje svi znaju: "Galija", "Van Gogh", "Bajaga i instruktori", "Riblja čorba", "Kristali", "Eva Braun", "Zabranjeno pušenje"... uvek ima jeftinog koketiranja sa publikom, nimalo umetnosti. Ako neko shvati tuđe tekstove i pesme uopšte (poeziju) preozbiljno, sam je kriv. Toliki ljudi su se ubijali uz Majakovskog ili Prevera... još nisam čuo da se neko ubio zbog Cece (osim od alkohola) ili Nevernih beba, što je jako DOBRO! To govori da smo mahom svesni da je to umetnost, privid, subjektivno... ne i sama sušta realnost, ma kako se neko prepoznao u nekom tekstu. Znači, shvatiš tekst kao horoskop u dnevnim novinama i sve je u redu Broker lepo reče: strani tekstovi su "the same shit", manje-više. Počnimo od "Stones-a", pa završimo sa Robijem Vilijamsom (šmrc!) ili onom gomilom reči kojim nas zasipaju reperi. Naravno, bisera svuda ima, ali su zatrpani blatom. Ovde pravim samo jedan izuzetak, tačnije IZUZETAK: "Beogradski sindikat". Momci, moje najdublje poštovanje! [ kelja @ 04.05.2007. 10:00 ] @
Citat: Dok su g**** u obliku ceca, lako je prepoznati da su g****. Ljudi koji to prate su ocigledno zaostali u razvoju i nikome to ne smeta. Ova bagra je opasnija jer daje iluziju da beda i nije tako bedna. Nekako je to sve ozbiljnije, pa lljudi pomisle i da gore navedeni stihovi vrede nesto vise od "trideset devet sa dva". Tu postaju jos gluplji, jer su u ubedjenju da nisu glupi. Niste pazljivo procitali ovo sto je djole napisao. Sustina je u tome da NB napadno forsiraju taj 'umetnicki' koncept- to se zove pretencioznost , a to je gore cak i od "tekstova vidjenijih svetskih zvezda i svetskih hitova svih vremena"... U tom smislu je, recimo, "Love me do" u odnosu na radove NB, izuzetno produhovljeno ostvarenje, samim tim sto taj text ne 'glumi umetnos'... Ali ok, zanemarimo i tekstove...NB nisu nista jaci ni u muzickom smislu...ista praznina kao i u textovima,oblozena relativno dobrim sviranjem. [ dalibord5 @ 04.05.2007. 10:33 ] @
Pazljivo pratim ovu temu...i nekako,svi su u pravu.
Jedino,niko da spomene ono najbitnije: NB nisu mnogo los bend. Tekstovi su OK,niti genijalni,ali ni losi...muzika dobra,a najveci joj je kvalitet sto je drugacija od onoga sto sada "pali" narod...a najbitnije je da nam takav prosecan bend,kakav su NB pretstavlja KREM rok muzkike(ako smem da se zanrovski odredim) Neverne bebe su sjajne,samo zato sto nema boljih...ja ih ne volim,ali u poplavi svega prija mi uhu njihova muzika. Na stranu foliranje i pretencioznost vodje benda,slusljivi su. Jedino ih treba podsetiti da se ne bi ni primetili da postoje bendovi kao sto su EKV,Orgazam...i sve ono sto je 80-tih cinilo nasu scenu jednu od najboljih u Evropi. [ DjoleReject @ 04.05.2007. 13:22 ] @
Jedna od boljih scena u Evropi je postojala samo u glavama nekih koji nemaju radio, a kasnijih godina i neke tv kanale. EKV i El Orgazam su ista bagra koja je racunala na to da nema boljih, pa su njihova laprdanja postala in. Ovo je skroz licno misljenje i nije neophodno da bude sasvim precizno. S druge strane, ono sto je apsolut - to je da su n.b. djubre. Znam da zvucim kao da imam nesto specijalno protiv njih, ali verujte da je moj jedini problem sto su oni simbol svega sto je odvratno u muzici. Vec mogu da zamislim onog pretencioznog chobana kako na probi govoli malo manje pretencioznim chobanima "aj` sad onaj solo sto zvuci k`o Geri Mur...", problem je samo u tome sto i Mur (koliko god ljigav bio) nikada nije uradio nista TOLIKO ljigavo. Vecina ovde mesa pojam DOBROG gitariste, pevaca, basiste, sa onim koji je skinuo mnogo pesama. Ovaj drugi moze odsvirati razne stvari koje zvuce dovoljno komplikovano da zaseni nekoga ko nema preveli slusacki staz.
Naravno, kad slusate obradu (ako ste voleli original) jasno vam je da nesto tu fali. Ta stvar koja fali je upravo ono zbog cega postoji muzika i koja pravi razliku izmedju muzikanta i muzicara (da se posluzim Karic - Dinkic metaforom). Samo da kazem onima koji su lepo primetili kako su i tekstovi na engleskom podjednako glupi, da mi je to jasno i da ne postoji sustinska razlika izmedju Madone i Cece (mada bi se fanovi ove prve ljutili na ovu konstataciju). Ali postoji jos jedna vazna istina: Niste prisiljeni da slusate ni jednu ni drugu!!! Za svaki ukus postoji ponesto, pa mi nikako nije jasna potreba za vadjenjem aduta koji se svode na "jesu s*****, al` su nase s*****". [ broker @ 04.05.2007. 13:55 ] @
Boze sacuvaj da sam ja izvlacio to kao adut. Samo sam skrenuo paznju na to da je vrlo malo zaista kvalitetne muzike i da tvoja pljuvacina po NB moze da se primeni i na mnogo veca svetska imena.
Inace, koliko znam, u muzici su uvek bili vise cenjeni ljudi koji su umeli dobro da izvedu tudje stvari, a ne samo svoje. Svoje je lako izvesti jer ga pravis da tebi odgovoara, a tudje je uvek tudje i moras da izvuces maksimum da zvucis dobro ili cak bolje. I na kraju krajeva tvoja pljuvacina je bespredmetna jer se ovde ipak pre svega radi o ukusima. Neko takvu muziku voli, neko ne. Koliko im muzike koju neko ne voli ni da cuje, a neko drugi je smatra kvalitetnom. A svakako ne bilo na odmet da prikacis bar jedan mp3 sa muzikom koju ti stvaras pa da bar imamo predstavu sta je to sto ti mislis da valja. [ DjoleReject @ 04.05.2007. 14:24 ] @
Citat: Boze sacuvaj da sam ja izvlacio to kao adut. Samo sam skrenuo paznju na to da je vrlo malo zaista kvalitetne muzike i da tvoja pljuvacina po NB moze da se primeni i na mnogo veca svetska imena. Naravno da moze. Ja je cesto i primenjujem, samo sto se ovde prica o njima. Citat: nace, koliko znam, u muzici su uvek bili vise cenjeni ljudi koji su umeli dobro da izvedu tudje stvari, a ne samo svoje. Svoje je lako izvesti jer ga pravis da tebi odgovoara, a tudje je uvek tudje i moras da izvuces maksimum da zvucis dobro ili cak bolje. Ne, ovo nikada nije bio slucaj - u muzici su ISKLJUCIVO cenjeni ljudi koji su STVARALI stvari. Ne postoji dobar izvodjac tudjih stvari koji je bitan u muzici. Donekle su izuzetak majstori klasicne muzike, ali to je svet za sebe, oni su veliki jer su uspeli da nekim kompozicijama udahnu novi zivot inspirativnim sviranjem. Citat: I na kraju krajeva tvoja pljuvacina je bespredmetna jer se ovde ipak pre svega radi o ukusima. Neko takvu muziku voli, neko ne. Koliko im muzike koju neko ne voli ni da cuje, a neko drugi je smatra kvalitetnom. Moja pljuvacina je predmetna (ako je ovo obrnuto od bespredmetna), jer kad JA pricam o necemu - pricam o SVOM ukusu. Zabole me sto postoje drugaciji ukusi. Gledaj na to ovako - i pitanje da li se o ukusima moze raspravljati je pitanje ukusa. Ja smatram da je to OK - a ti ako tako ne mislis, to je bespredmetno :))) Citat: A svakako ne bilo na odmet da prikacis bar jedan mp3 sa muzikom koju ti stvaras pa da bar imamo predstavu sta je to sto ti mislis da valja. Nemam nista u mp3 formatu, ako pozelis zapakovacu posebno za tebe kad se snimi:) BTW, vrsta muzike kojom se ja bavim (iz hobija), nije komercijalna niti postoji nada da ce se svideti sirokim narodnim masama, ali ja je volim i meni je dobra. To je dijametralno suprotan stav od "daj nesto sto ce proci". Meni je jasno da su to margine muzicke industrije (ako uopste spadaju u industriju, s obzirom da ne donose skoro nikakve pare). Ali pazi sad - ja ni u jednom trenutku ne smatram bendove tipa n.b. nekakvom konkurencijom. Da je Hendrix ziv rekao bih da ono sto on radi nema veze sa onim sto ja radim, jer je to meni prvenstveno hobi. Zato i ne mozemo da se uporedjujemo. Mene nikada neces videti na Marakani kako sviram (koliko zbog toga sto ne zelim, toliko i zbog toga sto verovatno ne bih mogao ni da mi to jeste ambicija). Poenta svega ovoga je da sam ja mogao biti i najgori muzicar na svetu, moji tekstovi mogu biti gori i od Kemala Malovcica, ali to ovu bagru ne cini ni milimetar boljom. Mozemo otici i dalje - ja uopste ne moram da se bavim muzikom da bih pljuvao po onima koji se njome bave (ili ih hvalio). Ako imas problem s tim, razmisli da li si ikada pokudio operativni sistem na kome radis, film koji si odgledao, pesmu koju si cuo, automobil koji si vozio - a ipak nikada nisi napisao OS, nikada nisi napravio auto niti snimio film. Ja imam pravo da pljujem sve sto je vredno pljuvanja, kao sto imam pravo da moje misljenje za mene bude sveto pismo! Kome god se to ne svidja, jednostavno nije u pravu :))) [ broker @ 04.05.2007. 15:53 ] @
Ipak sam ja uveren da ti imas nekih problema, ali da ti je pogresan nacin da ih lecis ovde :)
Ovde se ipak ocekuje minimum civilizacijskog ponasanja i minimum postovanja prema kako sagovornicima tako i onima koje kritikujes. Tebi sve to nedostaje. [ Nenad Vranjanac @ 04.05.2007. 16:57 ] @
prvo, da kazem da se apsolutno slazem sa djoletom.
drugo, broker ne-civilizovani momenti u raspravi su nastali onog trenutka kad si se ti ukljucio. pre toga se govorilo o afinitetima. to sto ti na kulturan nacin pljujes po drugima, ne umanjuje cinjenicu da se radi o pljuvanju. Citat: A svakako ne bilo na odmet da prikacis bar jedan mp3 sa muzikom koju ti stvaras pa da bar imamo predstavu sta je to sto ti mislis da valja. [ kelja @ 04.05.2007. 17:20 ] @
Dobro da svi na forumu nemaju misljenje da su NB kul...
Citat: EKV i El Orgazam su ista bagra koja je racunala na to da nema boljih, pa su njihova laprdanja postala in... He, moram da se(delimicno) slozim i s ovim...s tim sto su EKV barem pristojno zvucali, a ovi drugi (tezak rok trash!) nikada nisu naucili ni sopstvene stvari da sviraju. Tuzno... [ dalibord5 @ 04.05.2007. 19:08 ] @
He he...cesto sam na ES-u slusao pljuvacine...A niko da kaze sta je ikada bilo dobro.
NB ne valja,tu cu se sloziti. I da postujem svaki stav i muzicki ukus... Samo,nikako da saznam sta je to sto se vama svidja? I ne dirajte mi EKV ;-) [ broker @ 04.05.2007. 19:26 ] @
Citat: drugo, broker ne-civilizovani momenti u raspravi su nastali onog trenutka kad si se ti ukljucio. pre toga se govorilo o afinitetima. to sto ti na kulturan nacin pljujes po drugima, ne umanjuje cinjenicu da se radi o pljuvanju. Red bi bio da ovakvu tvrdju potkrepis nekim citatom. U poruci kojom sam se ukljucio u diskusiju ne vidim nista uvredljivo, pljuvacki i necivilizovano. Razumem da to sto se ne slazes sa mnom tebi znaci da treba da se suprotstavljas mom misljenju, ali brate, imaj mere pa bar budi posten, a nemoj da podmeces. [ despotbg @ 04.05.2007. 19:36 ] @
Onaj ko o NB ne moze da kaze ni jednu dobru stvar je za mene BOLID. Nisu mi jasni ljudi koji slusaju nesto unikatno, sto niko ne slusa i onda jedva cekaju da pljuju po svemu. Kao oni su nesto posebno jer zaboga razumeju nesto sto niko ne razume i onako gledaju sa visine. Cini mi se da takvi nimalo nisu objektivni. Osudite i mene ali Ceca ima po neki dobar text (stare pesme),,,osim tih par dobrih textova nema nista vise ali eto ima bar to...A da o smislu reci stranih pesama necu da raspravljam,ista stvar kao i ovde(malo bolja ali eto).
[ kelja @ 04.05.2007. 20:07 ] @
Interesantno...
Citat: Ceca ima po neki dobar text (stare pesme),,,osim tih par dobrih textova nema nista vise ali eto ima bar to Na koji tekst si mislio, podeli to s nama :) [ broker @ 04.05.2007. 20:31 ] @
Ceca ima onu pesmu Beograd, koja je sasvim dobra pesma, i jedina joj je mana to sto je peva Ceca. Neko pomenu i Dzeja, ima i on bar jednu dobru pesmu koju cak i dobro izvodi. Uopste ne slusam tu vrstu muzike, ali ne smatram da je svaki narodnjak pa cak ni turbo, los samo zato sto pripada tom zanru. U svakoj muzici ima i dobrih i losih stvari, u nekoj po samoj sustini manje u nekoj vise, na nesto smo navikli, na nesto nismo...
Mogu da prihvatim da neko ne voli muziku koju izvode Neverne bebe, mogu da shvatim i da je smatra losom, ali nazvati nekoga bagrom samo zato sto ne volimo tu muziku... to je besmisleno preterivanje. [ ton_majstor @ 04.05.2007. 21:50 ] @
Offtopic: Džej - Nedelja. Pre svega tekst (Marina) a i on je sjajan tu.
Ontopic: Uvek će ostati neiživljeni i "nepriznati", šta god to značilo! Mislim na Neverne Bebe. Sjajna svirka, puni prsti zvuka, ali se slabo "lepi" na potrošače. Mislim da je dovoljno. A nema veze sa mentalitetom potrošača, nego sa urođenim njuhom većine ljudi da prepoznaju laž od istine. Kao i sve međustepene. [ ghetto superstar @ 04.05.2007. 22:53 ] @
U zemlji od 8-10 milona stanovnika (kako se uzme), ogroman je procenat ljudi koji su spremni da pljunu po bilo čemu, ali zbilja po bilo čemu. Prevelik za moj ukus.
Ne, ne slušam Neverne bebe, znam par njihovih stvari, taman toliko da imam ideju kakvom muzikom se bave. Al činjenica je da u moru mediokriteta, imaju da ponude NEŠTO. Eto neću se čak ni izjasniti koliko je to u mojim očima kvalitetno, al majku mu, da li su zaslužili ovoliko pljuvanje? Takođe, volio bih da svi oni koji smatraju da ne vrjiede, izdvoje par 'živih' pjevača/pjevačica/grupa/bilo šta što u njihovima očima vrijedi? Ne mora biti ni približno isti pravac/žanr/whatever... six pack - nekako najviše me boliš ti u zdravlje! [ DjoleReject @ 04.05.2007. 23:07 ] @
Citat: Sjajna svirka, puni prsti zvuka, ali se slabo "lepi" na potrošače. Sto ne bi bio problem da im jedini cilj nije da se "lepe na potrosce". Ovako im je unisten jedini cilj. @broker: Citat: Ipak sam ja uveren da ti imas nekih problema, ali da ti je pogresan nacin da ih lecis ovde :) Evo kako se vodi civilizovan razgovor!!! Ja ne mislim da ti imas problema, niti da si debil - samo imas ocajan ukus. A ja i ako imam problema, to nije nacin da se odgovori na post u kome ti citat po citat vadim iz tvog teksta i jasno dokazujem da lupas. Kada ti to neko uradi imas opcije da sporis receno ili da kazes "jesam, jeo sam *ovna". Svaka druga reakcija ti se ne poklapa sa: Citat: Ovde se ipak ocekuje minimum civilizacijskog ponasanja i minimum postovanja prema kako sagovornicima tako i onima koje kritikujes. Tebi sve to nedostaje. MENI nedostaje??? Aj` sad pogledaj gornji quote, pa razmisli jos jednom... Citat: Red bi bio da ovakvu tvrdju potkrepis nekim citatom. U poruci kojom sam se ukljucio u diskusiju ne vidim nista uvredljivo, pljuvacki i necivilizovano. Hajde sada jos jednom razmisli, pa ako ne vidis problem u gore napisanom da se lagano razilazimo... Inace for the record ja nemam problema ni sa najgorom muzikom ukoliko je ispostovan samo jedan princip - Veruj u ono sto pricas!!! Npr, nema sanse da odslusam ceo album Motorhead-a, ali nikada ne bih rekao za njih da su landare. To je ta stvar koja deli jajaru od coveka - bavio se on muzikom ili stolarijom. A neverne babe su egzemlaran komad jajara koje planiraju kako ce postati popularni. Cim ti je to predmet razmisljanja, a ne kakva je ta pesma koju pravis i da li je ti volis - ne mozes da uradis nista dobro. To se cuje u svakom tonu tvoje pesme i smrdi do neba. I da, vi fanovi "samo nekih" hitova Cece i Dzeja, razmislite da su pesme koje volite njihove samo zato sto su platili najvise nekome ko ih je actually pravio. To je njihovo delo koliko i Mocartova simfonija priapda Beogradskoj filharmoniji kad se istripuju da je sviraju. [ kelja @ 04.05.2007. 23:08 ] @
Heh...
U zemlji od 8-10 milona stanovnika (kako se uzme), ogroman je procenat ljudi koji su spremni da BILO STA proglase za umetnos', ali zbilja bilo sta. Prevelik za moj ukus. Ne, ne slušam Neverne bebe, znam par njihovih stvari(evo priznajem,jedna mi se cak i malko dopada-ona sa Randjinim solom na pocetku:)), taman toliko da imam ideju kakvom muzikom se bave. Al činjenica je da u moru mediokriteta savrseno plivaju... Ok? [ DjoleReject @ 04.05.2007. 23:17 ] @
Posteno :)))
Ali zaista - skroz posteno! Ako je to tvrdnja, moram da kazem da se slazem s njom. [ Bojan Basic @ 05.05.2007. 00:46 ] @
Opomena za sve koji temu svode na informisanje drugih o sopstvenom muzičkom ukusu. Za početak, ne bi bilo loše da pročitate pravilnik ovog foruma, naći ćete jednu stavku koja eksplicitno pominje muzički ukus.
Ova tema bi imala smisla da su se ljudi koji imaju iole muzičkog obrazovanja uključili da pričaju o objektivnim kvalitetima Nevernih beba. Ne znam kakva su muzička obrazovanja učesnika ove teme, ali se dosad baš i nisu previše potrudili da komentarišu tu stranu; shodno tome, one koji pišu rečenice poput „kad JA pričam o nečemu — pričam o SVOM ukusu“ upućujem na već pomenuti pravilnik, a onima koji koriste izraze kao „u mojim očima kvalitetno“ skrećem pažnju da je taj izraz potpuno besmislen: kvalitet se ne ogleda u mojim, tvojim ili Perinim očima, već je to apsolutno merilo — ono što može da zavisi od osobe do osobe jeste ukus, koji ne mora da ima baš nikakve veze s kvalitetom (i najnekvalitetnije tvorevine mogu imati svoje pristalice, kao što se ni najkvalitetnije stvari ne moraju dopasti — u zavisnosti od ukusa! — baš svima); na ES-u jesu dozvoljene diskusije o onom prvom, nisu o ovom drugom — as simple as that. U suprotnom, ako diskusija nastavi tokom „meni se to (ne) sviđa, a ja imam prava na svoj ukus“ umesto muzički argumentovane procene kvaliteta, katanac je neizbežan (naravno da svako ima prava na sopstveni ukus, ali ne i prava da taj ukus iznosi na ES-u). [ kelja @ 05.05.2007. 02:26 ] @
Ok Bojane, prosvetli nas- koji su to objektivni kvaliteti Nevernih beba???
Kako se to meri uopste, ne samo kad su NB u pitanju? Broj akorada po jedinici vremena? Broj kvalitetnih (originalnih -ima li toga uopste?) kombinacija akorada, onih koji se ne cuju u svakoj drugoj pesmi(mislim na ono: tonika,subdominanta i dominanta i koji molski/oli durski akord, sa tonovima iste skale obavezno,cisto da se malo prosara shema)? Inventivnost melodije i ritma? Aranzmana? Dakle, ako je moguce,pokazi nam na nekom konkretnom primeru kako bi to izgledala "muzički argumentovana procena kvaliteta"... Uzgred, to sto neka pesma ima 12 modulacija(je l' se to tako zove?), a druga 2, ne cini onu prvu nista boljom... Isto tako, cuo sam mnogo istinski potresnih,lepih, dubokih tema od samo nekoliko tonova, i cuo sam gomilu sranja od tema sa 25 tonova...jbg... I recimo, mislim da je solo Grahama Coxona u "Coffee & TV" mada tehnicki inferiorniji u odnosu na bilo koji Randjin solo-POJAM gitarske inventivnosti, originalnosti, izuzetne dinamike i kompozicije sola- pravo majstorstvo, koje ovaj(pa sve i da mu Frenki asistira u osmisljavanju sola) nikad nece dostici, ma sta na to rekao, recimo i sam Kornelije Ubodite Me Tonskom Viljuskom Ako Ne Izdam Jos Nekoliko Knjiga Kovac(on je bas muzicki potkovan, je li?)... [ tdjokic @ 05.05.2007. 03:15 ] @
Citat: Bojan Basic: Opomena za sve koji temu svode na informisanje drugih o sopstvenom muzičkom ukusu. [ _djevojka_ @ 05.05.2007. 05:21 ] @
Citat: kelja: Heh... U zemlji od 8-10 milona stanovnika (kako se uzme), ogroman je procenat ljudi koji su spremni da BILO STA proglase za umetnos', ali zbilja bilo sta. Prevelik za moj ukus. Ne samo da je preveliko za tvoj ukus, nego i za dobar procenat populacije na terenu. Ono sto se smatralo shundom ranije sada otvoreno pliva na povrsini; sto bi jednostavnije rekli: 'Oj Dunave, rijeko plovna, tvoji vale nose .....'. Bas me interesuje koliki je kapacitet (i da li se moze definisati?) za prihvatanje novokomponovanih, nekvalitetnih eksperimenata, jer to posljednjih godina lici na rupu bez dna. Taman pomisli covjek da ce za koju godinu doci do tkz. saturation point, kad tik izraste nova generacija da primi neko svjeze servirano smece. Da li bi bilo rjesenje da se pusti i dodje do hiperprodukcije, cijenjeni umjetnici da se medjusobno pokolju na stejdzu (nesto intenzivnije nego sada) - pa da se shvati da nije zvaka za svakog? Sto se tice svijetlih primjera (koji ce se sami prepoznati): Citat: Ljudi koji to prate su ocigledno zaostali u razvoju i nikome to ne smeta. Citat: Onaj ko o NB ne moze da kaze ni jednu dobru stvar je za mene BOLID. Kad pribjegavate ovakvim muzejskim primjercima, ostavljate utisak da niste u stanju da iznesete misli na sunce dana, ili pak da niste imali prilike da razvijete adekvatniji nacin izrazavanja tokom svih ovih godina sto ste se susretali sa pisanom rijeci. Elementarno izrazavanje koje se sastoji od pljuvacine onog preko plota ne kaze nista o njima, nego sve o vama - vjerovali ili ne. Nekad je lakse zadrzati se na slusanju muzike koja vama odgovara, bez da je neophodno da nevjesto iskazete kako druga strana ne valja jer eto ne dijele slican muzicki ukus; jer kako ste i sami mogli primjetiti (da ste procitali sopstvene recenice prije kacenja) - unistavate ostatak diskusije. Kako vas brine sta ostali ne/slusaju i ne/kvalitet necije produkcije, da li bi onda trebalo da vas brine i vash kvalitetan doprinos pri srozavanju kvaliteta diskusije u kojoj vi ucestvujete? Pa bili za nekog Neverne Bebe ili Neverne Babe, oni su takvi kakvi su, ali birajte rijeci jer znate bolje. @tdjokic, Citat: Kako sad ja da dodjem do tog apsolutnog merila, cime da merim? Upravo. :) Ovo vuce paralele sa stavljanjem okova na jezik, bez da neko ukapira da je jezik ziva ptichica; kao sto i muzicki ukus neprestano varira od osobe do osobe, od podneblja do podneblja. @Bojan Basic, Bas me zanima koji su to objektivni kvaliteti NB (kao stavke) pod kojima je neophodno voditi argumentovanu diskusiju, da bi se podmazao neciji ukus diskusije na ES-u? Hajde malo spontanosti, to bar ne boli. :) Takodje, pises o pravilima ES-a, i selektivno (stavise, neadekvatno, pa cak i nespretno, u ovom slucaju) ih uvodis u diskusiju o NB; dok u nekim drugim slucajevima na MZ, moderatori (ukljucujuci i tebe) vjesto pribjegavaju objasnjenju da je ovo ipak MZ i da se razlikuje od ES-a. Hm...sve mi se cini da je MZ odvojen od ES-a sa razlogom. :) Kao sto je osoba iznad primjetila, ako ce da se vode krstaski ratovi versus ovih koji pate od problematicnog izrazavanja sopstvenih ideja (psovke/vrijedjanje/pljuca/kakogod), mnogo je lakse pozabaviti se konkretnim problemom u startu; nego modifikovati diskusiju po sopstvenom ukusu. Btw, niko ti ne brani da ucestvujes u istoj, ako zelis, bez potrebe da strepis i nadgledas nesto sto nema stvarnu potrebu. [ broker @ 05.05.2007. 09:11 ] @
Citat: DjoleReject: Evo kako se vodi civilizovan razgovor!!! Ja ne mislim da ti imas problema, niti da si debil - samo imas ocajan ukus. Upravo je problem u tome sto se ja nijednom recju nisam izjasnio o muzici NB vec sam reagovao na tvoje isfrustrirano pljuvanje. A ti, kao i svaki nadobudni pljuvac, kome je samo pljuvanje cilj odmah iskonstruises kako sam ja na suprotnoj strani, pa treba i mene da opljujes :) To jeste za lecenje :) Ne zaboravi, da sam ja tebi odgovorio na nadasve nekulturnu i uvredjivu poruku, a imam pravo da se branim svim dozvoljenim sredstvima. Ja sam hvala bogu odavno naucio da se sa ljudima prica ljudski a sa stokom, zna se... moj nacin razgovora sa tobom je cist odraz tvog nacina razgovora sa mnom. Nikad mi nije bio problem da se spustim na nivo koji sagovornik razume, osim sto bas ne volim da se spustam prenisko. Zato ja tebe ne nazivam bagrom, nego samo necivilizovanim i nekulturnim. Jos uvek niste naveli sta u poruci kojom sam se ukljucio u diskusiju ima uvredljivo, pljuvacki i necivilizovano. Citat: I da, vi fanovi "samo nekih" hitova Cece i Dzeja, razmislite da su pesme koje volite njihove samo zato sto su platili najvise nekome ko ih je actually pravio. Opet vredjanje. Odakle tebi ideja da sam fan Cece i Dzeja? Ja sam samo rekao da sam cuo bar po jednu njihovu pesmu za koju se ne moze reci da ne valjaju. Upravo ovakav nacin diskusije te poptuno iskljucuje kao relevantnog diskutanta. Ti si ovde samo zato da bi istresao svoje nezadovoljstvo jer si ocigledno neuspesan muzicar, zavidan prema onima koji nesto jesu postigli. Jed prosto kipti iz tebe, pa ga prosipas po kome stignes. Toliko si zloban, da od zlobe ne mozes cak ni da smislis kulturnu recenicu, ne umes ni da se izrazis, nego moras da primenjujes prostacki recnik. I ti nekome pricas o tome cija muzika ne valja? Da ne pucas malo previsoko za svoje sposobnosti? Citat: To je njihovo delo koliko i Mocartova simfonija priapda Beogradskoj filharmoniji kad se istripuju da je sviraju. Boze, kakvo trucanje. Pa 98% muzike danas nije autorsko delo nego je naruceno i napravljeno vodeci racuna o svemu i svacemu ukljucujuci i ukus publike. Vidim, cak ni Beogradska filharmonija ne valja, i oni su bagra? Meni se ipak cini da je sasvim ocigledno ko je u celoj ovoj prici negativac :) mogao bi zapocetak da malo proucis recimo kako diskutuje ton_majstor. On se u sustini slaze sa tobom samo je covek obrazovan, kulturan i civilizovan. Razlika je drasticna tako da bi trebalo da mozes i ti da je vidis. [ kelja @ 05.05.2007. 09:42 ] @
Citat: Ovo me potseca na neka druga vremena, kad je komesar odredjivao sta je dobro a sta nije... Ma Bojan, pretpostavljam, ceni rad Nevernih Beba i dok je tema tekla 'kako bog zapoveda'(Mnooogo jak bend, odlicni muzicari, podrzimo ih itd) sve je bilo ok. ALI, kad se nekoliko ljudi usudilo da kaze da to mozda i nje tako, odmah se iskopao Pravilnik i sa njim, u paketu, objektivna merila kvaliteta, i najjaci argument-muzicko neobrazovanje diskutanata(a poznato je da je MZ istureno odeljenje Muzicke akademije),i tako...sad ocekujem da se napravi neki strucni ziri koji ce da objasni da g**** zapravo i nije g****, mada tako mirise:) Pozdrav! [ Bojan Basic @ 05.05.2007. 09:50 ] @
@kelja, tdjokic, _djevojka_:
Nisam rekao da želim uključiti se u temu. Da sam to hteo, učinio bih odavno; pošto nisam — neću ni sad. Samo skrećem pažnju na poštovanje pravilnika, jer se poslednjih xx poruka svelo na „meni se sviđa“ — „meni se ne sviđa“, a to prevazilazi okvire ne samo pravilnika već i ikakvog smisla. Citat: _djevojka_: Takodje, pises o pravilima ES-a... Čudno, reklo bi se da umeš čitati; uvek čovek sazna nešto novo. Vrlo jasno sam napisao „pravilnik ovog foruma“, a ovaj forum je MadZone. Evo za tebe i direktan link: http://www.elitemadzone.org/t80149-Pravilnik-foruma-MadZone. Problematičan deo je član 2, stav 2. Citat: kelja: Ma Bojan, pretpostavljam, ceni rad Nevernih Beba Eto nas u domenu parapsihologije. Kako mi čovek pročita misli, pa ni Kleopatra ne bi mogla tako. :) Međutim, koliko mi se čini, od samog početka je bilo i pozitivnih i negativnih komentara (naravno, zasnovanih na starom, dobrom, nedodirljivom ličnom ukusu), pa cela gornja poruka nema smisla. Svejedno, ovo je već druga i poslednja opomena. [ kelja @ 05.05.2007. 10:00 ] @
Ok Bojane, ali bilo bi lepo da nam ukazes na neke smernice kojih bi se trebalo drzati u raspravi...
O cemu, dakle, da se raspravlja?Koja su to objektivna merila? Mozda se javi neko muzicki obrazovaniji pa obogati temu... Evo da se citiram(lol) Citat: Broj akorada po jedinici vremena? Broj kvalitetnih (originalnih -ima li toga uopste?) kombinacija akorada, onih koji se ne cuju u svakoj drugoj pesmi(mislim na ono: tonika,subdominanta i dominanta i koji molski/oli durski akord, sa tonovima iste skale obavezno,cisto da se malo prosara shema)? Inventivnost melodije i ritma? Aranzmana? Dakle, ako je moguce,pokazi nam na nekom konkretnom primeru kako bi to izgledala "muzički argumentovana procena kvaliteta"... Pozdrav! [ Djomloun @ 05.05.2007. 12:40 ] @
Mislim da bi ozbiljno trebalo razmotriti da ovaj citat gore udje u Pravilnik madzona...mislim nema visxe osxalc metoda, vec da vidimo na papiru, crno na belo, koliko akorda, srednja brzina, duzxina trajanja etc..bozxe koliko su neki zaslepljeni..
btw chist primer posxtovanja pravilnika je sxto niko ne brisxe brokerove poruke jer su totalni offtopic (sxto je i on sam izjavio, otprilike mene ne interesje tema ali da tebe malo smaram;) i naravno da se birsxu ili edituju poruke Djoleta ako za time ima potrebe tj ako nisu u skladu sa pravilnikum. [ DjoleReject @ 05.05.2007. 13:25 ] @
@broker: Posto tebi argumenti nista ne znace - smatraj da smo zavrsili sa raspravom. Vec sam ti jednom rekao, da kad ti covek citira lupetanja i objasni zasto su lupetanja - skretanje teme na njegov karakter moze da prodje na nekom prelu i poselu, ali ne u raspravi sa mnom. Takodje ti trikovi kad ja pomenem filharmoniju, a ti kazes "Sta, i oni su bagra", ili "ti si zloban" ili "ti si neuspesan muzicar"... ti trikovi su ti mozda OK za pichkaranje sa komsinicom, ali ne u raspravi sa mnom.
Citat: Ja sam hvala bogu odavno naucio da se sa ljudima prica ljudski a sa stokom, zna se... Pazi, odavno nisam sreo nekoga ko bi imao muda da mi ovo kaze uzivo. Na internetu, doduse, ima tako zajebanih likova. Kao sto takve stvari nikada nisam dopustio u realnom zivotu, naucio sam da internet huligane treba jednostavno ignorisati. Over & out. @Bojan Basic: Ako ja iznesem tezu po kojoj se muzika moze kvalitativno rangirati s obzirom na iskrenost onih koji je prave - to se zove teza. Sad je na nekome da to ospori ili potvrdi, ali govoriti kako to ima veze s mojim ukusom je jednostavno netacno. Nisam pominjao muziku koju volim bas zato da ne udjem u beskonacnost rasprave sa drugim ukusima, ali evo par mogucnosti za racionalnu raspravu: 1) Da li su navedeni autori pesme? Ako nisu, nema smisla ocenjivati ih. Oni su samo interpretatori. 2) Ako je ispunjen prvi uslov (kao kod nevernih beba), da li je to odradjeno posteno. Pod tim terminom mislim da li je nesto proracunato kao zaradjivanje para ili autentican umetnicki izraz. Ako vam se ne svidja ovakav nacin klasifikacije, recite tako, ali nazvati ovo licnim ukusom je masenje poente. P.S. Odbrojavanje opomena ne zvuci tako zajebano u stvarnom zivotu. Jedno je kad ga izgovara Klint Istvud, a sasvim drugi kad se procita od moderatora nekog sajta. Delujes kao pristojan covek i ne moras to raditi sebi. [ BillyTheKid_79 @ 05.05.2007. 14:15 ] @
Bio sam da kupim album,na dva mesta,(kao poklon),nema vise ni jedan,kaze da su se svi prodali!
Nekako mi drago. Toliko od mene,mada da imam malo vise vremena,svasta bi imao da kazem. [ ton_majstor @ 05.05.2007. 15:49 ] @
Nadalje, obrisaću LIČNO svaku "uvijenu formu"... broker, 'ajde se zamisli nad tasterom, pre nego napišeš i dodeliš nekome EPITET!
Bojan pravilno apeluje na dobru volju ljudi da ne gube vreme preganjanjem oko UKUSA, i tu je potpuno u pravu. Ali, ovaj nesretni MZ zaista MORA da se kruto moderiše, kada su ovakva "ciganisanja" u pitanju!!! Neverne bebe su ostale iza nas... a vidim lock, ako vam je lakše. [ broker @ 05.05.2007. 21:45 ] @
Citat: DjoleReject: Citat: Ja sam hvala bogu odavno naucio da se sa ljudima prica ljudski a sa stokom, zna se... Pazi, odavno nisam sreo nekoga ko bi imao muda da mi ovo kaze uzivo. Na internetu, doduse, ima tako zajebanih likova. Kao sto takve stvari nikada nisam dopustio u realnom zivotu, naucio sam da internet huligane treba jednostavno ignorisati. Over & out. Vidis, da nisi nov ovde kao sto jesi, znao bi da ja uvek stojim iza onog sto napisem, i da bih ti isto rekao i uzivo. Nemam problem sa anonimusima koji kada nemaju argumenata vredjaju ili prete :) Ko je u ovoj prici huligan, mislim da je to vise nego ocigledno. Brusices ti tu tastaturu jos dugo dok ne naucis da se ponasas pristojno. Jos si zelen. Ucis Bojana kako ce da moderise forum. Pa on je izmoderisao vise problema nego sto si ti ukupno poruka napisao u zivotu. A je l' ti sve svoje problem eresavas tako sto zoves ljude da "izadju napolje" da popricate u cetri oka? :) [ tdjokic @ 05.05.2007. 22:51 ] @
Ja se iskreno izvinjavam ucesnicima na ovoj temi ako sam ucinio nesto u suprotnosti sa pravilnikom, za koga sam pretpostavljao da je cak i "meksi" od onog drugog dela ES-a, gde kad kazes da neki procesor radi na xy GHz, tu nema vrdanja - ili je tacno, ili nije. Zao mi je ipak ako tema zavrsi sa lock, kao da smo gomila retardiranih, pa ni o cemu ne mozemo da diskutujemo u nekim razumnim granicama.
[ kelja @ 05.05.2007. 23:54 ] @
Eto sta ti je prenaglasen osecaj krivice :)
Je l' vidite sta ste uradili coveku, o surovi moderatori?!? :) Nista se ti ne sekiraj, sve ti je oprosteno, nego sad sam video da si postavio pitanje o 'prirodi emocije koja se moze cuti u (za)pevanju NB pevacica'... Meni se cini da je to...jednostavno...foliranje...ili nelagodnost...ko ce znati... Nego evo jednog zanimljivog izvoda iz Milanovog intervjua: Citat: Šta se promenilo na našoj muzičkoj sceni? - Promenilo se mnogo toga, manje je talentovanih ljudi. Kompjuterska revolucija je napravila da smo od muzike dobili jednu jeftinu sintetičku zabavu. Nema više pravih ideja među ljudima, jer su kriterijumi pomereni. Sa ovim podeblj(an)im delom se dakako slazem ... :-)))))))) A ona opsta mesta o smanjenju broja talentovanih ljudi(?!!!???) i o kompjuterima koji guse kreativnost svakako ne treba posebno komentarisati... :) [ Nenad Vranjanac @ 06.05.2007. 00:00 ] @
hm... ja apelujem da u ovu temu dodje neki savesni moderator i ocisti temu od sljama koji se nakupio, kao i da spreci mentalno izivljavanje pojedinih korisnika. tema je dobra i steta je da zbog necijeg trolovanja ide u pogresnom smeru i lock.
[ kelja @ 06.05.2007. 00:04 ] @
E jeste!
Na koga si mislio, Nenade? Slobodno reci. [ DjoleReject @ 06.05.2007. 00:05 ] @
Ma bas bezveze. Nema razloga da se razgovori ovako zavrsavaju, dok se ljudi drze argumrenata. Kad postanu licni i bezobrazni, onda nemas pametan nacin da zavrsis pricu. Ako se sklonis i vise ne javljas, ispada da je bezobrazluk pobedio. Ako nastavis, samo se uvaljujes u njesra.
@Uzicki biciklista: Moj staz ovde je par godina. Nista znacajno, ali nije ni da sam juce dosao. Teza koju postavljas "da si duze na forumu, znao bi kako se ja ponasam uzivo" ti apsolutno pristaje. Da se ne ponavljam, to su ti argumenti za poselo. Sto se tice onoga "anonimus", zaista mi nije jasno kako si to izmerio, ali imaj na umu da cinjenica da sam ja tebi nepoznat moze jednako znaciti da si ti anonimus koliko i obrnuto. Postoji nekoliko medjusobno nepovezanih grupa ljudi u kojima nisam anonimus, ali to nisu stvari koje bi te se ticale. Uz nadu da ces imati prilike da me napickaras i uzivo, veliki pozdrav u Uzice... P.S. Sve svoje probleme resavam kako se od casnog coveka ocekuje. Ako je to u cetiri oka - onda je u cetiri oka. Ako je stisak ruke - onda je stisak ruke. Ali NIKAD nije napusavanje i internet huliganisanje. [ Ivan Dimkovic @ 06.05.2007. 00:06 ] @
Citat: Kompjuterska revolucija je napravila da smo od muzike dobili jednu jeftinu sintetičku zabavu. Ne bih se slozio - Elektronska muzika je podjednako umetnost kao i sve ostale vrste muzike - i u elektronskoj muzici postoje kreativni umovi i pravi stvaraoci, kao sto postoji i masa plagijatora i "izvodjaca" - vec vidjeno svuda. E, sad, to sto neki izvodjaci rock/jazz i sl... muzike na "klasicnim" instrumentima pausalno pljuckaju elektronsku muziku, to obicno rade iskljucivo iz komercijalnih razloga, i gotovo se uvek, u slucaju "pljuckatora" radi o ne preterano interesantnim imenima kojima je muzika cist posao - tj. kako se to kod nas kaze "tezgarosima" - posto gube trziste za tezgu, jer nisu nista posebno a ukus publike se menja, moraju da imaju nekog krivca - eto sad je to elektronska muzika... Iako su i oni bili bas to sto pokusavaju da omalovaze - trenutna zabava za narod :) Mozart se slusa i posle 250 godina, Luj Armstrong, Elvis Prisli, Dzon Lenon posle 30 godina, hitovi Erica Claptona, Stinga, Queena se slusaju i posle 20 godina - kao sto ce se i neka danasnja imena u elektronskoj muzici slusati dugo posle njih... a to sto ce neko zaboraviti mali milion nekreativnih likova, tezgarosa i plagijatora u svim muzickim zanrovima je bas "velika tragedija" :) [ DjoleReject @ 06.05.2007. 00:07 ] @
A da se vratimo na temu:
Interesuje me da li neko ima nekakav intervju u kome N.B opisuju zanr muzike koji sviraju. Nije tako bitno nase misljenje o tome, ali bi mozda bilo interesantno sta oni imaju da kazu o tome. [ DjoleReject @ 06.05.2007. 00:09 ] @
Citat: Mozart se slusa i posle 250 godina, Luj Armstrong, Elvis Prisli, Dzon Lenon posle 30 godina, hitovi Erica Claptona, Stinga, Queena se slusaju i posle 20 godina - kao sto ce se i neka danasnja imena u elektronskoj muzici slusati dugo... a to sto ce neko zaboraviti mali milion nekreativnih likova, tezgarosa i plagijatora u svim zanrovima je bas "velika tragedija" :) O ovome ja pokusavam vec dve strane! Mozete li zamisliti vase unucice kojima se za 30 godina hvalite da ste bili na koncertu nevernih beba, a oni kazu "...vau! Pricaj kakvi su bili..."????? [ _djevojka_ @ 06.05.2007. 05:28 ] @
Citat: DjoleReject: O ovome ja pokusavam vec dve strane! Mozete li zamisliti vase unucice kojima se za 30 godina hvalite da ste bili na koncertu nevernih beba, a oni kazu "...vau! Pricaj kakvi su bili..."????? Pa nisam sigurna za NB, ali umjesto zamisljanja, prisustvovala sam razgovoru gdje osoba X (mama) govori osobi Y (svom djetetu) istu stvar za Tzetzku - da je prisustovala koncertu. A dijete je odgovorilo isto ovo gore sto si napisao. :))) Sad, da li je trebalo biti uplasen ili impresioniran, to ne znam. :) @BB, Ako vec biras da budes prim and proper, pozivajuci se na pravilnik (http://www.elitemadzone.org/t80149-Pravilnik-foruma-MadZone): Citat: Takođe, teme koje dovode u pitanje nečiji muzički ukus nisu dozvoljene. ova tema ne trebala uopste biti u zivotu. Stavise, pravilnik nalaze da je trebala biti pokopana u startu, i postavljac teme (misko81) obavjesten da njegova tema nije u skladu sa pravilnikom. Tipkajuci sljedecih par recenica, korisnik misko81 nesluceno pokrece lavinu: Citat: Danas sam dobio ovaj CD i odusevljen sam onim sto su uradili. Ovaj album je nesto zaista izuzetno, narocito u ovo vreme trash muzike. Stvarno je VRH. A sta vi mislite? misko81 direktno poziva clanove foruma da iskazu misljenje o doticnom. A posto clanovi obicno pisu o sopstvenom misljenju, a ne o necijem drugom, onda je malkice cudno ocekivanje kako da ignorisu temu koja, eto, nije u skladu sa pravilnikom. Ako sama tema nije u skladu sa pravilnikom, zasto nije obrisana? Takodje, zabranjuje je postavljanje takvih tema, ali nigdje ne pise da je zabranjeno ucestvovanje u njima ako vec postoje, i ako moderator nije nasao shodno da ih obrise. Pitanja idu: a) Zasto postavljac teme nije obavjesten da ono sto radi nije u skladu sa pravilnikom? b) Zasto postavljac teme nije blagovremeno obavjesten, a ne da se prasina dize cetiri dana kasnije? Koja svrha pisanja pravilnika, ako se moderator ne pridrzava istog? Ne vidim cemu krajnje nespretno eskiviranje pitanja od strane moderatora, pogotovo sto su pitanja krajnje jednostavna za digestiju. Ona se samo nadovezuju na ono sto moderator sam postavlja kao smjernice vec poodmakle diskusije. Citat: Ova tema bi imala smisla da su se ljudi koji imaju iole muzièkog obrazovanja ukljuèili da prièaju o objektivnim kvalitetima Nevernih beba.... kvalitet se ne ogleda u mojim, tvojim ili Perinim oèima, veæ je to apsolutno merilo... Znaci, koji su to objektivni kvaliteti NB (kao stavke) pod kojima je neophodno voditi argumentovanu diskusiju, da bi diskusija tekla onako kako pravilnik kaze? Ako moderator nije u stanju da sam navede ta objektivna mjerila, ili ih spominje u prolazu, onda cemu spominjanje reda radi? Da li moderator planira da rastereti temu od rjecnika ili ucesnika koji usljed osiromasenog vokabulara pribjegavaju terminima – bolid/zaostao u razvoju/pichkaranje sa komsinicom? [ ton_majstor @ 06.05.2007. 08:39 ] @
Ja ne, situacija se smirila... barem zasada. A uvrede treba da ostanu online, da se VIDI ko je kakav, a ne da se posle vadimo na lošu memoriju i neispravne logove.
A kad bismo se držali tog pravilnika (a vidi se da se ne držimo, tj. labavo se tumači), MadZone ne bi postojao u ovoj formi. Čak, mislim da ne bi postojao uopšte. Ali to nije ovde isssue. Tomislave, nisam na tebe mislio, ako si se prepoznao u mom gornjem postu... Ontopic: po meni, Neverne Bebe sviraju klasičan "simfo"-poprock. E, sad... [ misko81 @ 06.05.2007. 10:08 ] @
@_djevojka_:
Citat: ...misko81 direktno poziva clanove foruma da iskazu misljenje o doticnom... Pa sta ?! Ova tema je kao i GOMILA drugih. To sto je otisla u pogresnom pravcu i sto se diskutuje o stvarima koje nemaju veze sa NB nije moja krivica. Kao sto kaze ton_majstor , MadZone ne bi ni postojao kada bi se pravilnik striktno postovao (ocigledno je da je za MadZone potrebno malo modifikovati isti da bi sve bilo "po propisu"). [ kelja @ 06.05.2007. 10:21 ] @
Ne, autoritet Pravilnika stupa na scenu kad tema krene u smeru koji se nekom od moderatora ne dopada, to je, cini mi se, jasno.
U drugim situacijama- Pravilnik kao i da ne postoji. Djevojka je u pravu kada kaze da je tema trebalo da bude zakljucana u SAMOM startu, to bi bilo dosledno postovanje Pravilnika! E kad to niste uradili, onda pustite bar da se lepo siti(i muzicki nepotkovani, avaj) nadiskutujemo o kvalitetima NB... @ton majstor...ha ha pa to je cak gore i od "obicnog" simfo roka... Evo jos nekoliko odabranih bisera estradne misli: Citat: Milan Đurđević, frontmen grupe "Neverne bebe", poručuje mladim ljudima koji žele da se bave muzikom da ne idu na televiziju, jer popularnost otuđuje ljude i od muzike i od svih realnih segmenata. [ Bojan Basic @ 06.05.2007. 11:47 ] @
Da udovoljimo kelji i _djevojci_, priznajemo svoju grešku što nismo temu „pokopali u startu“. Srećom, ta greška se može ispraviti, pa to ovom prilikom činimo.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|