[ vbiba @ 06.05.2007. 22:06 ] @
prvo da kazem da sam pregledala sve sto je bilo na temu bojlera ovde, i ucini mi se da ne nadjoh odgovor na problem koji imam. dakle, stvar je sledeca. u toku dana je pocela da curi topla voda na slavini u kupatilu. pretpostavljam da ce morati gumica da se menja, medjutim posto je nedelja nemam koga da zovem da to uradi, sama ne umem. da ne bi curela voda bez veze (a curi sve vise), resim da zavrnem ventil koji mi se nalazi ispod bojlera (obicnog,velikog). ukupno u kupatilu imam 3 ventila. jedan je odmah kod lavaboa, medjutim zavrtanjem tog prestala je samo da mi curi hladna ali ne i topla. kada sam zavrnula ventil ispod bojlera prestala je najzad da curi topla, a hladna je curela neometano na svim cesmama. e sad pitanje je sledece, da li smem da ukljucim bojler, iako je taj ventil ispod njega zavrnut? da li je taj ventil samo za ispustanje tople vode, ili i za punjenje bojlera hladnom? ako je ventil odvrnut, voda curi toliko da ne vredi da ga ukljucujem, ne uspe da se zagreje nista. ne bih hladnom da se kupam, a daleko mi da cekam majstora do sutra, da bih se okupala. hvala unapred |