[ verabgd @ 01.06.2007. 17:21 ] @
Da li neko ima iskustva sa bojlerom od 80 lit. (i/ili 50 lit.) koji se montira na tavanicu, tj. postavljen je horizontalno? Pronasla sam opis samo Gorenje bojlera GBL (ima i od 50 i od 80 lit.): http://www.gorenje.co.yu/14193 Misljenja majstora su uglavnom negativna – to je bojler pod pritiskom, ne moze da se cisti kamenac itd. Meni bi ta usteda po visini od 30+ cm puno znacila. Uzgred, pregledala sam sve teme sa kljucnom reci “bojler”, o ovom tipu nisam pronasla nista, a zahvaljujuci odlicnom tekstu o protocnom bojleru za kupatilo definitivno sam odbacila to resenje. Inace adaptiramo stan u stambenoj zgradi na Novom Beogradu, znaci nije u pitanju kuca. Spratna visina je 2.5m. Kupatilo i WC su mali – 2m x 1.8m i 2m x 1.3m. Planiramo da postavimo bojler od 50 litara i u WC, koje se (na zalost) granici sa kuhinjom tako da ne bi morali da imamo protocni (ili obicni) bojler u kuhinji. Bilo bi dobro da i taj bojler bude horizontalno postavljen. Hvala puno unapred na svakom odgovoru, misljenju, sugestiji i sl. |