[ wex-alpha @ 06.07.2007. 14:33 ] @
Danas sam dobio PC sa te dvije kartice instalirane, jedna iznad druge (pogledaj sliku).

Dakle ukupno 8 ulaza za kamere. Danas sam probao da nadjem sliku, ali bezuspjesno.

Onaj softwer sto dodje uz ove kartice, i nema bas mnogo opcija :( Ima samo scan i to je to.
Buljko mi je fino objasnio da postoje i alternativni softweri koji to mogu raditi. Nasao sam DICO program, ali koliko sam ja skonto DICO samo radi preko mreze?!? Nigdje u postavkama nisam nasao Cable ili nesto slicno, samo stimanje za razne mreze i protokole.

Molim vas, da mi pomognete sa savjetom.

Pitanje:

Imam 8 koaksijalnih kablova pored kompjuter (iz kojih PROVJERENO dolazi video signal). Imam 8 BNC utora na PC (te dvije kartice)... kako da to sve povezem... mnogo mi je hitno.

Hvala mnogo
[ buljko @ 06.07.2007. 15:04 ] @
Radi, provereno, probao sam! Samo, nemam sada instalirane kartice da bih mogao aktivirati software ali, koliko se secam, na jednom mestu treba umesto ponudjene opcije izabrati DirectX podrsku i to je to. Pronadji gde je ta opcija i onog momenta kada odaberes DiirectX kao ponudjenu opciju, pojavljuje se slika sa svih ulaza, nikakva druga podesavanja za pocetak.
[ wex-alpha @ 07.07.2007. 01:06 ] @
Instalirao sam DICO program, sa onog linka koji si mi dao. Ali koliko god probavao ne mogu da nadjem bilo koji drugi setting osim prilozenog na slici.

Kada instaliram program, dobijem par aplikacija i to je sve :(
[ buljko @ 07.07.2007. 01:19 ] @
Procitaj User manual koji se dobija u paketu uz software!

A moze biti i da nisi skinuo pravi SW. Obrati paznju na donji levi ugao screena... DICO800, file DICO800_V40_1128.zip size:15,570KB

[Ovu poruku je menjao buljko dana 07.07.2007. u 02:48 GMT+1]
[ wex-alpha @ 07.07.2007. 09:15 ] @
Pregledao sam user manual, ali tamo se nalazi isti screen koji si ti prilozio, a ni rijeci o tomekako doci do tog screena.

SKinuo sam ispravnu verziju, onu koju si mi rekao. Skinuo sam uje opet za svaki slucaj, ali ja ne mogu da nadjem taj screen za stimanje nikako...

Evo sta ja dobijem kada raspakujem arhivu, odatkle instaliram program:

Da se mozda tu nalazi samo klijent?

Da li ima neko frugo mjesto za download tog programa?

Da li ima neka alternativa?
[ buljko @ 07.07.2007. 09:39 ] @
Ja sam skinuo ODATLE i u setupu dosao do tog screena. Kako se tacno dolazi do toga, napomenuo sam, ne mogu se setiti jer nemam instaliranu karticu na racunaru a lepo pise Needs this card to be installed to work.
[ wex-alpha @ 07.07.2007. 15:48 ] @
Buljko hvala na pomoci i odgovorima, mnogo si mi pomogao :)

Na prvom postu sam postavio sliku moje kartice... vjerovatno nije odgovarajuca za taj program, te i ne radi.

Da li postoji neki drugi program koji to isto radi? Komercijalni ili ne svejedno :)
[ buljko @ 07.07.2007. 16:00 ] @
Nisam pogledao ali sada vidim, nije! To je, izgleda, klasicna TV kartica sa multiplexerom na AUX ulazu za 4 kamere. DICO software je podrska za kartice na bazi PICO kartica te zato verovatno i ne radi
Citat:
...lepo pise Needs this card to be installed to work.

[ wex-alpha @ 07.07.2007. 20:24 ] @
Pa da li je moguce da se ove dvije kartice koje sam postavio na PC spoje na 8 kamera (taman ima toliko ulaza), pa da se to fino gleda na monitoru (4 ili vise kamera odjednom). Sa kojim programom?

Ili nikakve koristi od tih kartica?

NIsam valjda bacio pare na te kartice... sigh :(