[ anon70939 @ 23.07.2007. 18:00 ] @
Posedujem, tj. posedovao sam AUDI 80 1.8S 87. godiste. To je model sa K glavom, multipoint. Imao sam ugradjen neki plinski uredjaj Landi s kojim sam inace imao problema dosta. Moje sledece iskustvo s njim je, da sam jednom prilikom vozio brata na VMA i nazad. Napunio bocu u Kragujevcu do vrha i vozio auto putem do VMA u Beogradu. Kad sam stigao na VMA odmah potom sam sipao ponovo do vrha plin. Prema tamo sam vozio nekom brzinom 120-140 km/h pri nekom broju obrtaja otprilike 3500 o/m i potrosnja mi je bila oko 9.5 litara plina. Kad sam se vracao nazad vozio sam 180-200 km/h pri nekom broju obrtaja od 4500 o/min i sipao sam plin cim sam stigao u Kragujevac (auto se nije mucio pri toj brzini uopste, ali nije mogao brze ni da ide). Izracunao sam potosnju i bila je 9.9l. Ja sam bio zaprepascen tim rezultatima jer sam ocekivao da ce razlika biti mnogo mnogo veca. Pokusavam da ubedim prijatelja da je to stvarno bilo tako i on meni objasnjava da na njegovoj Opel Astri 1.6 , 98. godiste kad vozi tom brzinom, potrosnja mu je duplo veca. i ne veruje mi. On mi objasnjava da na njegovoj Astri pri brzini od 190 je broj obrtaja preko 6000 o/m i da je nemoguce da je meni toliko mali broj obrtaja pri maksimalnoj brzini, a ja stvarno mislim da meni nije presla ni 4500-4700 o/m Kasnije sam video neke karakteristike na sajtovima sto se tice obrtnog momenta nasih vozila i njemu je maksimalni obrtni moment oko 120 Nm pri obrtaju od oko 4500 0/min, a meni oko 150 (vec sam zaboravio) pri 2500 o/min. Da li je neko imao slicnih iskustava sa AUDIjem. Inace ne volim da lazem pa me pogadja kad neko to misli. |