[ oggie @ 08.08.2007. 08:06 ] @
Ako bi neko mogao da mi objasni ovaj fenomen. Potrebno je da zamenim cevi u kuhinji,kupatilu i malom wc-u, zvao sam oglase i svi mi kazu cenu 250-300e po mokrom cvoru, znaci meni bi bila cena 750 -900 e. Podrazumeva se da je materijal moj i da ja obijam kupatilo!
Da li neko moze da mi objasni o cemu se ovde radi, zasto su ove usluge tako skupe? U kupatilu jos i ima posla ako se nesto premesta, ali u kuhinji...samo jedna cev...nije mi jasno.
[ indicator1 @ 08.08.2007. 08:24 ] @
Skupo je zato sto im se moze. A mislim da ce te izaci i vise od ovoga sto su ti rekli preko telefona (uvek se smisli neki "nepredvidjeni" trosak).Najsmesije je sto ce te ubedjivati kako je materijal skup, pa je zato i ta cena.Ako ce da te utesi, ovako je svugde u svetu, skoro sam procitao kako u Engleskoj vodoinstalateri spadaju u najplacenije profesije.
Ako ti je skupo, uvek ti ostaje sistem "uradi sam".
[ dekster2 @ 08.08.2007. 08:24 ] @
Pogledaj to ovako.Lete deca po supermaketu,majka (da je nazovem tako)leti na svoju stranu,tata (majstor)
dok gleda neki artikal prdi i cacka nos.Kupuju sve sto treba i netreba,da bi napunili svoj jeep napolju(naravno
coroki).To je tvoj majstor po mokrom cvoru 350€.Neplaca porez i cepa tudje novcanike,a kada cev procuri
los si materijal kupio.
Ta cena je sa kopanjem,stemovanjem i njegovim materijalom,gledas ga kako se znoji i nudis mu kaficu.
Neces to, 100 din metar cevi,4500 aparat za varenje tih cevi,cekic,stemajz,rukavice,maska protiv prasine i
najvaznije 500€ u dzepu za novi komp.
[ Black_eyed @ 08.08.2007. 09:20 ] @
Pa glavni posao oko vodovoda i kanalizacije je stemovanje!

Ako to vec ti treba da uradis ne vidim da treba nekom da roknes skoro 1K Evra da zavari malo plasticnih cevi.

Ja sam sebi pre 2 meseca uradio kupatilo i kuhinju (vodovod + kanalizacija). Od alata sam kupio samo onu peglu za spajanje vodovodnih cevi (podrazumeva se da imas bar osnovni alat u kuci: cekic, klesta, busilica...itd). Vec smo pisali u ovom podforumu o tome. Mislim da me kompletan materijal izasao manje od 100E. Ako imas nekog u blizini ko ima bar malo veze sa svim tim upusti se u sve to. Nije to rocket science!