[ dexxx @ 10.08.2007. 10:56 ] @
[ dexxx @ 10.08.2007. 10:56 ] @
[ pctel @ 10.08.2007. 11:05 ] @
Tp je mozda primenjljivo u nekoj drugoj drzavi. Ovde u Srbiji ne postoji obaveza slikanja automobila pre pisanja kazne za brzu voznju. Sigurno 90% radara koji se koriste su model ProlaserIII koji uopste nemaju mogucnost slikanja.
[ Bojan Basic @ 10.08.2007. 11:56 ] @
Nisam trenutno u svom stanu pa nemam pri ruci dokument kojim se to reguliše, ali sam po sećanju gotovo uveren da postoji obaveza slikanja. I na tip koji pominješ može se (mora se) staviti fotoaparat.
Ako niko ne bude mogao ovo da razjasni sa sigurnošću, javiću se za nedelju dana pa ću javiti šta tačno piše. [ pctel @ 10.08.2007. 12:32 ] @
Ja nisam citao propise, ali mogu sa sigurnoscu da izjavim da za 10 godina koliko vozim auto jos me nijednom nisu slikali. Kada sam kod sudije trazio da vidim sliku, rekli su mi da taj uredjaj ne pravi slike, kao i vecina rucnih radara, a da slike prave samo oni malo veci radari koji se montiraju pored puta. Cak mi je jednom prilikom bila spala prednja tablica i ja sam je samo ubacio u auto i vozio tako sigurno 2-3 meseca, pritom su me zaustavili zbog prekoracenja a tablicu uopste nisu pominjali.
[ dexxx @ 10.08.2007. 12:52 ] @
@pctel
slažem se sa tobom... ali, šta je sa onom kamerom kod CZ u 29. novembra? Čuo sam da ona itekako slika kad neko prođe kroz crveno. [ vipp @ 10.08.2007. 13:11 ] @
Ovo bi možda bilo primenjivo za kamere koje se postavljaju uz semafore (ako uopšte imaju blic)
[ Zoran TV @ 12.08.2007. 13:20 ] @
Momci koji vi vozacki staz i kilometrazu imate???
Od kada sam ubio 500.000 km sve sporije vozim. Skoro svakog dana vidjam crvenog keca sa civilnim tablama i pandura takodje u civilu koji radi sa radarom i slika. Platio sam kaznu 3.500 din. kod sudije za prekrsaje i video svoju sliku. Vozio sam kroz " naseljeno mesto " 90 km/h. Caka je gde su postavljene table sela, obicno 300 m od prve kuce. Radar je postavljen sa tvoje suprotne strane u parkiranom vozilu. Patrola te ceka nekih 2 km dalje. [ pctel @ 12.08.2007. 14:10 ] @
Citat: Zoran TV: Radar je postavljen sa tvoje suprotne strane u parkiranom vozilu. Patrola te ceka nekih 2 km dalje. Da, nisam ni rekao drugacije: Citat: pctel: rekli su mi da taj uredjaj ne pravi slike, kao i vecina rucnih radara, a da slike prave samo oni malo veci radari koji se montiraju pored puta. [ Ilic Igor @ 12.08.2007. 19:43 ] @
U Dimitrija Tucovica imaju 3 nove kamere (koliko sam ja video) i poseduju blic.
Na novim radarima postoji mesto za digitalni foto aparat, kada Vam pauk nosi kola isto slikaju. Sprej je (predopstavljam) samo za proleće, za ostala doba kad pališ kola prskaj i tablice. [ dr_ambis @ 18.08.2007. 12:03 ] @
Na magistrali Beograd-Cacak kod Ljuga, skoro danonocno dezura patrola sa radarom "Multanova 6F".Zam da ima lepo postolje za fotoaparat. Radar hvata i spreda i od pozadi a steluje se da okida(slika) prema odgovarajucoj brzini zavisno sa koje te strane hvata.
[ ghost2k3 @ 18.08.2007. 20:23 ] @
Citat: Ilic Igor: Sprej je (predopstavljam) samo za proleće, za ostala doba kad pališ kola prskaj i tablice. Ne kontam ovo? Zar i nije poenta prskati tablice? [ ljubisa85 @ 20.08.2007. 20:10 ] @
Da pojasnim malo stvar:
U pozadini svega je jedna interesantna prica. Naime, prvi radar(govorim o policijskom radaru za snimanje) je poceo sa radom u Velikom Britaniji. Tamo je napisan pravilnik o koriscenju, zatim je zakonom dozvoljen kao dokazni materijal... Potom, kako je koja zemlja pocela da koristi radar, samo je "prevodila" pravilnik. I tu je poenta. Ali koja? Pa, kako su Britanci dzentlmeni, oni su uveli da automobil MORA da se slika sa zadnje strane. ZASTO? Stvar je jednostavna. To je da se ne bi videl ko je pored vozaca i kako mu eventualno ne bi pravilo dodatne probleme. Naravno, bez mnogo obracanja paznje, ovo je tako ostalo u skoro svim zemljama. ALI, ostavimo ovo po stranu, jer postoji ogroman problem kako ubediti naseg samouverenog plavca koji misli da je najpametniji na svetu iako ima samo zavrsen 6-tomesecni kurs, kako se pravilno slika automobil. Najbolje je ne dolaziti u priliku da se objasnjavate ;) Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|