[ noskich @ 10.10.2007. 15:36 ] @
Zdravo. Zanima me gde mogu naci ,po mogucstvu besplatno, u elektronskom obliku seriju stripova "Dikan" domacih autora. Na internetu nisam uspeo da nadjem pa molim ako neko od vas ima ove stripove da mi se javi. Hvala. Pozdrav.
[ milanche @ 10.10.2007. 17:05 ] @
Ko ih pronadje, dobija cup medovine...
[ maksvel @ 10.10.2007. 19:34 ] @
"dikan i Hazari" - bilo je to u Politikinom Zabavniku - čisto sumnjam da postoji e-verzija. Nego, meni je taj strip bio bezveze
[ Miroslav Jeftić @ 10.10.2007. 20:42 ] @
Pa ono - Asteriks rip off. Nije bio loš, ali ni nešto specijalno.

[Ovu poruku je menjao Miroslav Jeftić dana 11.10.2007. u 00:29 GMT+1]
[ noskich @ 10.10.2007. 23:12 ] @
Znam da je bio u Politikinom zabavniku. Vidim da ima na netu neki tip koji narezuje stripove za simbolicnu cifru i ima Dikana izmedju ostalog. Ako nista ne nadjem javicu mu se.
Meni je ostalo secanje da je strip prilicno simpatican i ideja jeste Asterix rip off, ali je ona drugacije izvedena i mislim da se ne moze nazvati kopijom.
Ajde ako neko nesto u medjuvremenu sazna neka javi ;).
[ choky27 @ 14.10.2007. 22:53 ] @
Ima nas grupa zaljubljenika u strip koji skeniramo i skupljamo (pa i prevodimo stripove) na grupi:
http://groups.google.com/group/bdskenovi. A medju stripovima ima cak i Dikana.
[ DS_Store @ 15.10.2007. 17:41 ] @
Taj "Dikan i Sloveni" strip je najcrnji trash i bio je domaći rip-off Asterixa.

Sve su skidali, od "izuvanja" (kad klepi protivnika aperkatom pa ostane samo obuća da lebdi 10 cm od tla) do porekla reči, tj. igre reči koja od "tada" do danas vuče poreklo kada je neki čudan termin u pitanju.

Ali zaista najgora trešina.

Mada, o ukusima se ne raspravlja, pozdrav svima i svratite do škole stripa "Đorđe Lobačev" vikendom u SKC-u.