[ nibleri @ 27.10.2007. 19:14 ] @
[ nibleri @ 27.10.2007. 19:14 ] @
[ nibleri @ 29.10.2007. 22:19 ] @
izgleda da je ovaj profil nepoznat a jedan kontakt koji kaže da ima ovakav obložen čelikom ne vrijedi ništa jer je nakon 3 godine sve otišlo gdje ne treba
izgleda da se ipak odlućimo za PVC salamander sl76 + siegenia okov jer mi je na oko ljepši od rehau e70 + roto okov ovaj salamander je zaobljeni a ta opcija kod rehau profila dođe puno skuplje pa je i to jedan od razloga [ nibleri @ 30.10.2007. 17:42 ] @
http://www.real-vitez.ba/stolarija.html
evo napokon jednog linka za sličan profil ali na žalost i tu je opis siromašan [ nibleri @ 01.11.2007. 14:19 ] @
MEETH FENSTER je jedna njemačka firma koja proizvodi ovaj profil a zove se AL-KU profil :)
izgleda da i nije baš nepoznat jer s njim se radi preko 10 godina na našim područjima ali me malo čudi da se ipak o njemu ne zna baš puno [ veljkoE @ 02.11.2007. 14:58 ] @
samo sam jednom ugradjivao vrata od tog profila (igrom slucaja), i uopste nisam zadovoljan kvalitetom
dalje to nije debljina od 1 mm i ako je, to je u stvari alu-folija i nema veze ni sa PVC ni sa AL profilima ta ispuna sluzi samo kao ucvrscivac profila a ne kao izolator cenu ne znam, ali samo znam da nebih to nikada ugradio obidji u sirokom luku takvu stolariju, a ako ti neko savetuje da je to dobra investicija ako hoces kvalitet: kupis alu stolariju sa termo prekidom spajanu sa spojnice + lepak ako oces malo da pristedis - kupis pvc : rehau 5 komora, sa sigenija ili GU okovom, naravno sa originalnim metalnim ojacanjem drvo je preskupo kad je dobro a opet moras da ga farbas [ nibleri @ 02.11.2007. 18:15 ] @
informacija od majstora koji rade AL-KU i THYSSEN profile:
AL-KU profil rade sve manje radi poteškoća u nabavci a iskreno mi je rečeno da je bilo pritužbi na izgled spoja više nego na kvalitetu e sad se treba odlučiti između mase ponuđenih profila i okova jer mi je rečeno da sigenija okov nije nešto mada smo umalo odlučili [ veljkoE @ 03.11.2007. 13:57 ] @
taj ko ti je rekao da sigenija okov nije nesto, slobodno mu reci da -ili se ne razume u okov, ili koristi neki jeftini tipa - vabis ( koji je opet domaci i nije los - ali nije ni dobar)
sa thyssen profilom nisam radio Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|