|
[ zorpetus @ 28.10.2007. 13:02 ] @
|
Imate malo "viska" kilograma, niste po JUS-u, i XXL majice/jakne/kosulje/dukserice su vam male...
Zvuci poznato?
Kako se snalazite da nabavite bilo sta iole kvalitetnije (majice, kosulje, dukseve, farmerke, jakne...) u Srbiji?
|
[ Au197/79 @ 28.10.2007. 18:47 ] @
Nema problema sa kilogramima, ali sam baš danas iz busa video prodavnicu u Beogradu sa reklamom da prodaje odeću za trudnice i dame i gospodu punijeg stasa.
[ tdjokic @ 28.10.2007. 20:49 ] @
Citat: Au197/79: Nema problema sa kilogramima, ali sam baš danas iz busa video prodavnicu u Beogradu sa reklamom da prodaje odeću za trudnice i dame i gospodu punijeg stasa. Sto ne rece gde je ta prodavnica? Ja sam kupovao u dve takve prodavnice, mislim da je bilo isto preduzece (vlasnik), pa su zatvorene, propale. Jedna je bila u Brankovoj, a druga negde Juzni bulevar, tako nesto, ne mogu trenutno da se setim.
[ zorpetus @ 28.10.2007. 21:37 ] @
Citat: Au197/79: Nema problema sa kilogramima, ali sam baš danas iz busa video prodavnicu u Beogradu sa reklamom da prodaje odeću za trudnice i dame i gospodu punijeg stasa.
Ima par tih prodavnica sto prodaju, kao, opremu za nas sto imamo malo, ili malo vise, viska kilograma, ali uglavnom je sve to jedna ista roba, bednog kvaliteta, a cena od kojih ti se zavrti u glavi (recimo 3 puta skuplje nego normalni brojevi do zakljucno XXL).
[ Stefano @ 28.10.2007. 21:59 ] @
Navigare ili Paul & Shark ima u ponudi 6XL brojeve. Nisam siguran koji od ova 2 brenda, ali pogledaj u njihovim buticima.
U Springfieldu povremeno imas 3XL garderobu, ako ti taj broj odgovara.
[ zorpetus @ 29.10.2007. 10:23 ] @
Citat: Stefano: Navigare ili Paul & Shark ima u ponudi 6XL brojeve. Nisam siguran koji od ova 2 brenda, ali pogledaj u njihovim buticima.
U Springfieldu povremeno imas 3XL garderobu, ako ti taj broj odgovara.
U Springfildu sam jednom, samo jednom, naleteo na 3XL kosulju, i bila je mala. Zapravo, taj 3XL mi se cinio manji nego 2XL nekih drugih proizvodjaca.
A za Navigare / Paul&Shark - hvala na savetu, to nisam gledao do sada, jer u izlog uglavnom stavljaju one manekenski gradjene lutke
[ zorpetus @ 29.10.2007. 10:37 ] @
Inace, da li je neko vide igde da se mogu naci neke kvalitetnije jesenjo/zimske jakne/mantili?
Mislim da recimo nesto napravljeno od GoreTex-a ili sl. nema sanse da se nadje
[ fanfon @ 29.10.2007. 18:21 ] @
Resenje za klasicna odela ne mora biti u prodavnici. U prodavnicama tekstila se moze kupiti materijal i odneti krojacu da sasije nesto po zelji...
[ zorpetus @ 30.10.2007. 11:39 ] @
Citat: fanfon: Resenje za klasicna odela ne mora biti u prodavnici. U prodavnicama tekstila se moze kupiti materijal i odneti krojacu da sasije nesto po zelji...
Za odelo i nije problem.
Ali je problem za majice, dukserice, jakne, mantile, dzempere...
[ dmauka @ 30.10.2007. 13:25 ] @
Jakne od Goratex-a imas u Kralja Milana, iznad Slavije...a cene ce da te zabole...mislim da je najjeftinija jakna oko 60.000...
Inace, imate iznad Djeram pijace, u bulevaru dobru prodavnicu velikih brojeva sa duksevima, pantalonama, majcama i sl...
[ Au197/79 @ 30.10.2007. 18:45 ] @
Citat: tdjokic: Sto ne rece gde je ta prodavnica?
Prodavnicu sam video iz 65. stanica ili 2 pre groblja kad se ide ka Zvezdari i to sa druge strane ulice. Nemam pojma kako se zove ta ulica ni prodavnica, nešto sam slučajno tu išau busom, inače to mi je prilično nepoznat kraj.
[ ssimic @ 09.01.2008. 08:50 ] @
Interesantna tema.
Vece brojeve mozes naci i u "redovnim" buticima, ali samo prvih par dana kada dobiju robu. Znaci, moras ih obilaziti i raspitivati se.
Ja uglavnom kupujem Nike i Tommy Hilfiger jer u njihove stvari ulazim u XXL (naravno ako si malo van JUS-a) kao i Paul&Shark zato sto imaju i vece brojeve. Moze se naci i Benetonova roba, ali redje.
Po buticima se mogu naci i jeftinije stvari, ali posto ja nemam zivaca da obilazim prodavnice onda se baziram na brenidranu odecu za koju znam da mi odgovara. I ako imas filozofiju da nisi dovoljno bogat da kupujes jeftine stvari - to je dobitna kombinacija!  Da se razumemo - sto se tice mesecnih primanja uklapam se u prosecnog gradjanina Srbije.  Znaci, malo kes, malo kreditna kartica...
Medjutim, ako si malo vise van JUS-a, problematika je drugacija. Butici za punije drze sve nekvalitetne stvari. Preporucio bih ti da pogledas sta imaju u butiku Diadema. Oni su poceli u poslednje vreme da nabavljaju kvalitetniju robu. Npr. kosulje "Leonardo" proizvodjac je iz Arandjelovca su odlicnog kvaliteta. E sad do koje velicine proizvode ne znam. Imas ih u pomenutom butiku. Ako ti nesto znaci je nosim velicinu kosulje 48. Stvari od teksasa koje drze su ok. Didadema je imala 3 butika u BGD-u. Jedan je bio na Juznom bulevaru povise ulice Maksima Gorkog, drugi na poslednjoj stanici 55-ice na Zvezdari... Takodje, imaju jedan u NS u Safarikovoj.
Sto se tice odela, uzimam iskljucivo zapadnih proizvodjaca. Zasto? Oni su odavno prevazisli koncept prodaje odela u kompletu. Njihova odela kada kupujes kupujes posebno sako, a posebno pantalone (pantalone mi trebaju broj vece od sakoa). Ako mozes sebi da priustis potrazi u BGD-u odela proizvodjaca DIGEL (Nemacka). Cena je oko 300EUR, ali veruj mi - vredi svaku paru! Ako navracas u NS, DIGEL mozes naci u butiku Strand u Fruskogorskoj ulici.
Nadam se da sam malo pomogao.
Srdacan pozdrav.
[ zorpetus @ 10.01.2008. 14:51 ] @
Citat: ssimic: Npr. kosulje "Leonardo" proizvodjac je iz Arandjelovca su odlicnog kvaliteta. E sad do koje velicine proizvode ne znam. Imas ih u pomenutom butiku. Ako ti nesto znaci je nosim velicinu kosulje 48. Stvari od teksasa koje drze su ok. Didadema je imala 3 butika u BGD-u. Jedan je bio na Juznom bulevaru povise ulice Maksima Gorkog, drugi na poslednjoj stanici 55-ice na Zvezdari... Takodje, imaju jedan u NS u Safarikovoj.
...
(Nemacka). Cena je oko 300EUR, ali veruj mi - vredi svaku paru! Ako navracas u NS, DIGEL mozes naci u butiku Strand u Fruskogorskoj ulici.
Nadam se da sam malo pomogao.
Pomogao si mi PUNO. Hvala ti.
I ja tako resavam problem kao i ti: zamolim prodavacicu (cokolada pomaze) da me pozove na mobilni ili pusti poruku kada stigne roba gde ima i velikih brojeva.
I to uglavnom radi posao. Ali tako ne mozes recimo da se pouzdas da ces bas u narednih 10 dana uspeti da kupis novi dzemper ili kosulju - zato sto recimo ni jedan od butika nema nista vece od "L" ;-(
Digel odela nisam vidjao po Beogradu, probacu da ih nadjem, trebace mi uskoro novo. Kod njih moze da se kombinuju razlicite pantalone i sakoi?
[ zorpetus @ 22.01.2008. 14:38 ] @
Citat: zorpetus:
Digel odela nisam vidjao po Beogradu, probacu da ih nadjem, trebace mi uskoro novo. Kod njih moze da se kombinuju razlicite pantalone i sakoi?
Nisam uspeo da ih nadjem, a pitao sam u 10-tak butika. Ako neko zna gde se mogu naci, pogotovo u velikim brojevima - neka mi kaze, bicu mu zahvalan.
Moze i na private poruku, da ne ispadne da je reklama.
[ zorpetus @ 15.04.2008. 15:20 ] @
Citat: zorpetus: Nisam uspeo da ih nadjem, a pitao sam u 10-tak butika. Ako neko zna gde se mogu naci, pogotovo u velikim brojevima - neka mi kaze, bicu mu zahvalan.
Moze i na private poruku, da ne ispadne da je reklama.
Jos uvek nisam uspeo da ih nadjem (Digel odela). Ako neko zna gde se mogu naci u BG - neka mi javi na private poruku. Ili ako zna za neka druga odela koja se prave u velikim brojevima - neka javi, bicu mu zahvalan :)
[ zorpetus @ 15.05.2008. 20:47 ] @
Citat: ssimic:
Ja uglavnom kupujem Nike i Tommy Hilfiger jer u njihove stvari ulazim u XXL (naravno ako si malo van JUS-a) kao i Paul&Shark zato sto imaju i vece brojeve. Moze se naci i Benetonova roba, ali redje.
Po buticima se mogu naci i jeftinije stvari, ali posto ja nemam zivaca da obilazim prodavnice onda se baziram na brenidranu odecu za koju znam da mi odgovara. I ako imas filozofiju da nisi dovoljno bogat da kupujes jeftine stvari - to je dobitna kombinacija!  Da se razumemo - sto se tice mesecnih primanja uklapam se u prosecnog gradjanina Srbije.  Znaci, malo kes, malo kreditna kartica...
Bio juce u Paul&Shark radnji: klasicna polo majica (ona s kragnicom, i dzepom) koja mi se svidela kosta 16.800 dinara !!!! (preko 200 eura!). Da, jedna jedina majica. A bilo je i za "samo" 13.800 dinara. Jeste to kvalitetno, ali cena ne da je preterana nego nemam reci.
[ Emil Ranc @ 15.05.2008. 23:28 ] @
Hehehe, sad se setih, ne tako davno tražio sam jaknu (tanku, prolećnu), i vidim u izlogu jedne radnje jednu lepu jaknicu, uđem unutra, devojka uslužna, donese mi jaknu. Ja je obučem, pogledam se - pa i nije mi se dopala nešto. Skidam je, pitam devojku, čisto informativno, koliko košta (očekujem cenu u rasponu 2-5 hiljada), kad ona kaže - trideset i četiri hiljade  jedva sam izdržao da ne puknem od smeha!
Zahvalim se, izađem iz radnje, i pogledam gde sam bio: Paul & Shark - yachting. Fala lepo.
[ zorpetus @ 16.05.2008. 13:40 ] @
Citat: Emil Ranc: Hehehe, sad se setih, ne tako davno tražio sam jaknu (tanku, prolećnu), i vidim u izlogu jedne radnje jednu lepu jaknicu, uđem unutra, devojka uslužna, donese mi jaknu. Ja je obučem, pogledam se - pa i nije mi se dopala nešto. Skidam je, pitam devojku, čisto informativno, koliko košta (očekujem cenu u rasponu 2-5 hiljada), kad ona kaže - trideset i četiri hiljade :) jedva sam izdržao da ne puknem od smeha!
Zahvalim se, izađem iz radnje, i pogledam gde sam bio: Paul & Shark - yachting. Fala lepo.
U izlogu nemaju ni jednu cenu, kao ni na policama.
Jedino na onoj etiketi koja je prikaceni na svaki artikal, koju uvuku unutar majice/kosulje/jakne... pa ne moze da se vidi cena dok se artikal ne uzme u ruku i "raspakuje" iz onog slozenog stanja.
Verujem da to nije slucajno.
U svakom slucaju, za Paul&Shark, makar beogradski - topla preporuka za zaobilazenje zbog PAPRENIH cena (osim ako vam cena nije bitan faktor).
[ vladd @ 16.05.2008. 14:53 ] @
Tako je na zapadu, kada vidis izlog koji nema cene, produzi dalje ako nemas gold ili platinastu karticu..
I kada se na to doda da su, kod nas, cene 30-50% vece..
Poz.
[ Nikola M @ 16.05.2008. 19:48 ] @
A kako se snalazite s obućom?
Mislim na brojeve 47 pa naviše...?
[ ssimic @ 16.05.2008. 20:35 ] @
Citat: Nikola M: A kako se snalazite s obućom?
Mislim na brojeve 47 pa naviše...?
Joj, ne staj mi na muku!  Tesko. Inace nosim br 47.
Patike - Nike. (Da neko ne pomisli - nisam snob  )
Cipele - nadje se al jedva. Srecom kolega ima prijatelja koji drzi fabriku obuce i to kvalitetne. Imaju i prodavnicu. Isprobas razlicite brojeve i kazes duzina od tog i tog broja, sirina od drugog, visina od treceg i za nedelju dana - gotovo!
Zivela masovna pojedinacna proizvodnja!!! Cena kao i redovnih brojeva...
[ ssimic @ 16.05.2008. 20:38 ] @
Citat: zorpetus: Bio juce u Paul&Shark radnji: klasicna polo majica (ona s kragnicom, i dzepom) koja mi se svidela kosta 16.800 dinara !!!! (preko 200 eura!). Da, jedna jedina majica. A bilo je i za "samo" 13.800 dinara. Jeste to kvalitetno, ali cena ne da je preterana nego nemam reci.
Saneri zakon. 
[ donmarkone @ 17.05.2008. 22:15 ] @
Citat: ssimic: Joj, ne staj mi na muku! :) Tesko. Inace nosim br 47.
Patike - Nike. (Da neko ne pomisli - nisam snob :) )
Cipele - nadje se al jedva. Srecom kolega ima prijatelja koji drzi fabriku obuce i to kvalitetne. Imaju i prodavnicu. Isprobas razlicite brojeve i kazes duzina od tog i tog broja, sirina od drugog, visina od treceg i za nedelju dana - gotovo!
Zivela masovna pojedinacna proizvodnja!!! Cena kao i redovnih brojeva...
Ja nosim 48.5 ili tacnije i ako mi verujete u Kraljevu nisam mogao da kupim plitke patike 6 meseci ! Isao sam od radnje do radnje molio preklinjao ali nisam dobio pomoc cak su me pojedine radnje ubedjivale da nike puma i slicne firme nemaju vece brojeve od 46 ( verovatno jer u radnji nema veceg broja od 46) .
Medjutim stupim u kontakt sa generalnim distributerom za Nike Puma itd i evo sada nosim patike kakave sam zeleo :D
[ Nikola M @ 18.05.2008. 16:54 ] @
Citat: donmarkone: Ja nosim 48.5 ili tacnije i ako mi verujete u Kraljevu nisam mogao da kupim plitke patike 6 meseci ! Isao sam od radnje do radnje molio preklinjao ali nisam dobio pomoc cak su me pojedine radnje ubedjivale da nike puma i slicne firme nemaju vece brojeve od 46 ( verovatno jer u radnji nema veceg broja od 46) .
Medjutim stupim u kontakt sa generalnim distributerom za Nike Puma itd i evo sada nosim patike kakave sam zeleo :D
A kako si stupio u kontakt i koliko te je to zadovoljstvo izašlo?
[ donmarkone @ 20.05.2008. 01:35 ] @
Citat: Nikola M: A kako si stupio u kontakt i koliko te je to zadovoljstvo izašlo?
Imas PM
[ zorpetus @ 21.01.2009. 13:10 ] @
Ajde da malo opet aktiviramo temu - ima li nekih novih mesta gde se mi "elegantno prepunjeni" mozemo obuci za relativno normalne pare a da kvalitet toga sto obucemo bude pristojan?
Ja jos uvek ne uspedoh da nadjem mesto gde mogu da kupim sako i pantalone (odelo). :(
[ Exodusbgd @ 21.01.2009. 16:55 ] @
Ufff... o kvalitetu ne treba ništa pričati...
Kupio sam dole u butiku u Kralja Petra trenerku donji deo (pri tom uopšte nije bila jeftina, mislim da je koštala 2.600), i posle bukvalno 5 nošenja, tkanina se bukvalno raspala od habanja, što nikada u životu nisam video (kao da je neko bacio živu sodu na trenerku).
Nemaju konkurenciju, i onda niti vode računa o kvalitetu, niti o standardu kupaca.
[ zorpetus @ 21.01.2009. 21:39 ] @
Citat: Exodusbgd: Ufff... o kvalitetu ne treba ništa pričati...
Kupio sam dole u butiku u Kralja Petra trenerku donji deo (pri tom uopšte nije bila jeftina, mislim da je koštala 2.600), i posle bukvalno 5 nošenja, tkanina se bukvalno raspala od habanja, što nikada u životu nisam video (kao da je neko bacio živu sodu na trenerku).
Nemaju konkurenciju, i onda niti vode računa o kvalitetu, niti o standardu kupaca.
Ja sam imao slicna iskustva sa onom radnjom koja se nalazi malo iznad Djeram pijace na Bulevaru. Dukserica se posle 3 pranja tako razvukla (razvukla se u sirinu, skupila po duzini, sva deformisala) pa sam je bacio. A ni ona nije bila jeftina, nesto oko 3000 dinara.
Mislim da su to dve prodavnice iste firme?
[ mobilenrg @ 21.01.2009. 21:45 ] @
Butik kod semafora na raskrsnici ulica Vojislava Ilica i Prespanske, koliko sam video u prolazu, imaju sasvim korektnu garderobu.
[ zorpetus @ 24.01.2009. 18:52 ] @
Citat: mobilenrg: Butik kod semafora na raskrsnici ulica Vojislava Ilica i Prespanske, koliko sam video u prolazu, imaju sasvim korektnu garderobu.
Bio sam juce tamo i zaista ima malo drugaciju robu nego ostali butici slicne vrste, ali nazalost kvalitet (gledao sam odela) nije bas neki, a i cena od 20.500 din za tanko odelce (sako+pantalone) nije bas privlacna.  Ajde cena po strani, uzak segment trzista, sve ja to razumem... no, kvalitet... onako, ispod proseka.
Koliko krojaci uzimaju da sasiju odelo? Koliko otprilike kosta jedno odelo po meri (materijal + ruke), ako je neko skoro sio? I moze li da preporuci nekog dobrog krojaca koji ume da skroji ok odelo za nas "elegantno prepunjene"? (moze i na pm da ne bude reklama).
[ mobilenrg @ 24.01.2009. 20:51 ] @
Pa sta znam, jeste da nije jeftino, al ako pogledas koliko ih je tesko naci i nije mozda tako skupo.
Inace, skoro sam sio jedno odelo i to nema sanse da te izadje ispod 300e. meni je trebalo 3m materijala-oko 10k dinara, snajder mi uzeo 150e, i jos ostale pozamanterije oko 1500 din. U Bg imas snajdera koliko hoces ali mora da se nadje dobar. Ima jedna da kazemo radnja isto na Krstu, u ulici Cara Nikolaja pre raskrsnice sa Milesevskom. Tu lepo siju a koliko ce ti uzeti to stvarno ne znam, znam da je skupo.
I jedan savet, ako sijes odelo za svaki dan onda gledaj da uzmes neki malo grublji vuneni stof, oni tanji se brzo istegnu i izgube formu.
Srecno.
[ DeathStar @ 24.01.2009. 23:50 ] @
Ja se izvinjavam, ali koliko vi kilograma imate kada morate stvari da kupujete u prodavnicama koje isključivo u svom nazivu imaju (trudnice, punije dame i gospoda) !?
Ajde kapiram imam drugove koji imaju po 100-ak kg i oni se najnormalnije oblače bilo gde....
Da ne bude ismejavanje jer zaista nije, samo me zanima da li je 120+ !? Jer mi je prosto nevorovatno da u celom beogradu ne možete da nadjete prigladnu odeću!? :( To je strašno mislim ne toliko za te punije ljude već za trgovinu, neko bi "debele" (ironično) pare uzeo kada bi otvorio veliki šoping mol ali da se tu prodaju samo extra velika garderoba, tu spada i patike cipele (48+) velike jakne papuče odela itd itd.
BTW ako vam neko kaže za springfild da tamo kupujete jer su veliki brojevi nije istina. Ja se isključivo u springfildu oblačim (nisam paćenik da li nosim majicu na kojoj piše Čeruti ili American style, nego mi springfild garderoba jako puno odgovara), pre neki dan sam kupio neku jaknu, piše broj XXXL meni je taman baš onako uska, elegantno-sportski model..... ali ja imam 88kg i visok sam 187 :) Dakle brojevi su onako bezveze napisani. Inače kada kupujem farmerke tamo uzimam 38 a inače nosim 34 ali te što mi odgovaraju u springfildu su 38 dakle opet su zeznuti konfekcijski brojevi.
Uglavno da ne tupim springfild nije pogodan za ljude sa viškom kilograma, čak naprotiv :(
[ zorpetus @ 25.01.2009. 08:46 ] @
Citat: DeathStar: Ja se izvinjavam, ali koliko vi kilograma imate kada morate stvari da kupujete u prodavnicama koje isključivo u svom nazivu imaju (trudnice, punije dame i gospoda) !?
Ajde kapiram imam drugove koji imaju po 100-ak kg i oni se najnormalnije oblače bilo gde....
Da ne bude ismejavanje jer zaista nije, samo me zanima da li je 120+ !? Jer mi je prosto nevorovatno da u celom beogradu ne možete da nadjete prigladnu odeću!? :( (
Konkretno imam 126 kg, i visok sam 193 cm.
Citat: DeathStar: pre neki dan sam kupio neku jaknu, piše broj XXXL meni je taman baš onako uska, elegantno-sportski model..... ali ja imam 88kg i visok sam 187 :) Dakle brojevi su onako bezveze napisani.
Naravno - to sto pise XL ili XXL ili pak XXXL, 4XL itd. uglavnom ne znaci nista - dok se odevni predmet ne proba. Ne samo da sami "proizvodjaci" garderobe imaju svoje razlicite standarde sta je XL a sta je XXL nego se to drasticni razlikuje i medju kolekcijama istog proizvodjaca. Jasno je da su oni samo narucioci ili u krajnjem slucaju kupci odece koja se pravi tamo gde je radna snaga najjeftinija, pa su jednu kolekciju kupili/narucili iz Kine, drugu s Filipina...
[ ssimic @ 25.01.2009. 09:48 ] @
Citat: mobilenrg: Pa sta znam, jeste da nije jeftino, al ako pogledas koliko ih je tesko naci i nije mozda tako skupo...
Ne bih se mogao sloziti sa tobom. Bofl necu da placam. Kvalitet - uvek! Ako ne mogu da nadjem kvalitetno odelo onda radije kupim kvalitetan materijal i dam da mi se sije. Medjutim, tesko je naci i dobrog krojaca. Ja sam nasao jednog... Prvi put mi sasio ekstra ko konfekcijsko, drugi put sve zaje***. Treci put opet ok i tako redom...
Od odela se u pomenutim prodavnicama moze naci tesko go*** od odela, a kosta vise od 20.000din. (!) Za 24.000 din moze da se kupi DIGEL-ovo odelo ekstra kvaliteta i kroja. 80%vuna i 20% poliester. Ne guzva se i vidi se da je kvalitetno i na prvi pogled. Takodje, video sam i Murina odela velikih brojeva, ali izgleda da ih ne uvoze "Murine" prodavnice. Treba videti sa njima da li mogu i da li su raspolozeni da izadju malo u susret. Ja sam u njihovoj prodavnici nasao odelo kod kojeg mi je sako odgovarao. Sav srecan trazim i pantalone da probam, kad ono... Cvrc! Male. I to dobro male. Kad smo malo bolje pogledali - greska se potkrala. Poslali su im odelo kod kojeg je sako bio jedne velicine, a pantalone druge...
Ima vlasnika butika koji su shvatili potencijal predmetnog trzista ali su jako retki. Pa i ako nesto nemaju moze se naruciti. Ja znam jedan butik i upoznao sam vlasnika (stariji GOSPODIN) kad sam gledao odelo za sebe. Velicina mi je bila ok, ali mi nije odgovaro kroj, Tada mi je vlasnik rekao kad budem hteo, nije problem naci cemo model koji mi odgovara i za 7 dana ce stici iz Nemacke...
Prema tome, ako se ne bude kupovala bofl roba (ili bar jako retko u hitnim situacijama), valjda ce se vlasnici tih butika opametiti i na taj nacin primorati da pocnu sa nabavkom kvalitetnije robe. Bar dok se ne pojavi ozbiljnija konkurencija...
Iskren da budem sve mi se cesce javlja ideja da otvorim jedan takav butik u kojem ce moci da se nadje kvalitetna roba...
[ zorpetus @ 25.01.2009. 21:29 ] @
Citat: ssimic: Za 24.000 din moze da se kupi DIGEL-ovo odelo ekstra kvaliteta i kroja. 80%vuna i 20% poliester. Ne guzva se i vidi se da je kvalitetno i na prvi pogled. Takodje, video sam i Murina odela velikih brojeva, ali izgleda da ih ne uvoze "Murine" prodavnice. Treba videti sa njima da li mogu i da li su raspolozeni da izadju malo u susret.
Pominjao si i ranije Digel odela - no, ja ih nazalost nisam uspeo naci u Beogradu. Pitao okolo, po buticima i sl. - samo su me bledo gledali. Da li Digel bas ima velike brojeve? Pod velikim podrazumevam 62, 64, 66... itd. (mada, brojevi su relativna stvar, naravno da se to mora probati).
Da se ne protumaci kao reklama - mozes li da mi posaljes na privatnu poruku gde se mogu kupiti ta odela u NS, ako ih vec nema u Beogradu. Idem poslom povremeno u NS, nije problem da svratim i pogledam da li to meni odgovara ili ne.
[ ssimic @ 26.01.2009. 07:27 ] @
Kod bofl robe - brojevi su zaista nebulozni. Medjutim, kod ozbiljnih proizvodjaca brojevi su zaista relani.
Sto se tice velicine odela, da, kad kazem velika podrazumevam ono sto se ne moze naci u redovnim buticima. Od 62 pa nadalje. Ja sam sebi pomenuto odelo kupio velicine 64.
Na PP ti saljem koji butik i gde se nalazi.
[ boccio @ 26.01.2009. 12:56 ] @
Citat:
Sto ne rece gde je ta prodavnica? Ja sam kupovao u dve takve prodavnice, mislim da je bilo isto preduzece (vlasnik), pa su zatvorene, propale. Jedna je bila u Brankovoj, a druga negde Juzni bulevar, tako nesto, ne mogu trenutno da se setim.
Ja znam za Eleni, to je lanac butika... http://www.eleni.rs/
[ zorpetus @ 26.01.2009. 16:42 ] @
Eleni je butik samo za trudnice i krupne dame. Nema muske garderobe :(
[ zorpetus @ 20.11.2010. 12:02 ] @
Da li se situacija nesto promenila u poslednje vreme?
Da li se pojavio neki novi butik? Ili neka nova prodavnica kvalitetnog a ne preskupog stofa za muska odela?
[ kaćunčica @ 20.11.2010. 17:12 ] @
OOOOO DAAAAA!
I žene sa viškom kilograma imaju problem sa odevanjem u Srbiji. Mogu da nabave nešto tetkasto, babasto, svečano ili nešto od muške garderobe, ali definitivno ništa moderno i iole mladalačko ili sa nekim zanimljivijim stilom.
[ staticInt @ 21.11.2010. 10:33 ] @
Pitajte ministarku za telekomunikacije gde se odeva, mozda zna par dobrih radnji :)
Inace bila je jedna takva prodavnica kod Djerma malo napred, mislim da je neko vec pomenuo ovo, takodje mozete naci ogromne stvari u outletima, posto kad god odem u adidas outlet ne mogu da nadjem ni jednu trenerku mog broja sve su neki ogromni brojevi.
[ konislav @ 22.11.2010. 04:02 ] @
Ova me tema uvek pogodi. Nisam iz Srbije, ali sve do mog prvog odlaska u USA imao sam problema sa oblacenjem, tacnije imam ih i sad ali zbog jedne mnogo smesne situacije, od poslednjeg narucivanja t.j. kupovine ja sam se opet udebljao pa sad imam nove stvari koje ne mogu da nosim.
Inace kupujem ovde:
- razna garderoba ovde
- sportska jeftina ovde
- po meni dosta pristojna, a jeftina ovde
- kome treba radna uniforma, ako je zanatlija ovde i ovde
- ovde kupujem garderobu kad sam na misiji, Ameri kazu kad smo na Projektu ovde
- ne kazem kako nema boljih jakni, ali na osnovu testiranja koje sam izveo u teskim uslovima eksploatacije. Ja sam se odlucio za
ove jakne, kao naj zadovoljavajuce, uzimajuci u odnos cenu i kvalitet. jakne 1 i jakne 2.
Umalo da zaboravim, sportska ovde
Znam da ce neko reci da to nisu stvari koje se mogu kupiti u Beogradu, medjutim sve to se moze naruciti iz Beograda.
[ zorpetus @ 22.11.2010. 09:57 ] @
Citat:
Znam da ce neko reci da to nisu stvari koje se mogu kupiti u Beogradu, medjutim sve to se moze naruciti iz Beograda.
Hvala na inputu.
Da, sve se to moze poruciti i iz Beograda, ali:
- kada ce i kako doci?
- salju li svi u Srbiju?
- ako salju - salju li samo express kuririma sa suludim cenama (posto je Srbija u pitanju)
- kada dodje takva posiljka mora da se carini, pa pored carine imas i usluge speditera i lezarinu i sta ti ja znam sve ne (zato sto ide preko kurira)
- ako salju obicnom postom (PTT) sansa da ce paket doci do tebe i da nista nece faliti iz njega (a on biti izlepljen trakom: osteceno stiglo u Postu br. 6..." - ili kako vec glasi natpis) je oko 20% (naravno, da ne pokrecem sada temu ko krade iz tih posiljki...)
Tu su onda i problemi oko velicine - nekad je tesko provaliti koliki je XXL od jedne firme (a moze da bude veci neko XXXL od druge firme, ili pak manje od XL istog proizvodjaca ali drugog proizvoda /recimo jakna-dzemper-kosulja/).
Takodje, kako kupiti odelo na takav nacin, bez probe? Ipak, odelo treba koliko toliko da stoji lepo coveku koji ga nosi, dzaba ako je dovoljno veliko, ako je u nekim segmentima i preveliko (recimo deo oko ramena prevelik a u struku taman). Rukave i nogavice je moguce skratiti - ali opet to iziskuje odlazak kod krojaca, sto opet trazi i vremena i novca... a i rizik da nece uraditi kako treba (recimo deo oko rukava...).
Itd.
[Ovu poruku je menjao zorpetus dana 22.11.2010. u 11:13 GMT+1]
[ konislav @ 24.11.2010. 01:04 ] @
Citat: zorpetus: Hvala na inputu.
Da, sve se to moze poruciti i iz Beograda, ali:
- kada ce i kako doci?
za 4-6 nedelja
- salju li svi u Srbiju?
mislim da salju, salju za Makedoniju, ne vidim zasto ne bi slali u Srbiju, a mozes i da proveris.
- ako salju - salju li samo express kuririma sa suludim cenama (posto je Srbija u pitanju)
moze da se proveri
- kada dodje takva posiljka mora da se carini, pa pored carine imas i usluge speditera i lezarinu i sta ti ja znam sve ne (zato sto ide preko kurira)
- ako salju obicnom postom (PTT) sansa da ce paket doci do tebe i da nista nece faliti iz njega (a on biti izlepljen trakom: osteceno stiglo u Postu br. 6..." - ili kako vec glasi natpis) je oko 20% (naravno, da ne pokrecem sada temu ko krade iz tih posiljki...)
ne znam kako je u Srbiji, ja misli da moze ici kao privatan paket, preko poste. U Makedoniji ima carina i PDV, mada na manje posiljke koje mi stizu iz Amerike, kao knjige, CD i ostalo, nikad nisam platio nista, nisam primetio da je otvarano, i stigne mi kuci, donese ga postar.
Tu su onda i problemi oko velicine - nekad je tesko provaliti koliki je XXL od jedne firme (a moze da bude veci neko XXXL od druge firme, ili pak manje od XL istog proizvodjaca ali drugog proizvoda /recimo jakna-dzemper-kosulja/).
Tacno. Mada kod svakog trgovca, na samom sajtu ima deo gde su prikazane dimenzije po brojevima.
Takodje, kako kupiti odelo na takav nacin, bez probe? Ipak, odelo treba koliko toliko da stoji lepo coveku koji ga nosi, dzaba ako je dovoljno veliko, ako je u nekim segmentima i preveliko (recimo deo oko ramena prevelik a u struku taman). Rukave i nogavice je moguce skratiti - ali opet to iziskuje odlazak kod krojaca, sto opet trazi i vremena i novca... a i rizik da nece uraditi kako treba (recimo deo oko rukava...).
Tacno, nisam se setio odela.Valjda zato sto ne nosim, ali u svakom slucaju je tacno kako si naveo.
Itd.
[Ovu poruku je menjao zorpetus dana 22.11.2010. u 11:13 GMT+1]
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|