[ Java Beograd @ 15.11.2007. 14:53 ] @
Tražim već dugo vremena da kupim NE akumulatorski električni zavrtač.
Dakle, ja radim 99% stvari u kući i oko kuće i ona ba(k)terija koja se brzo isprazni mi uopšte ne treba. Ja bih neki alat koji je na struju. Naravno, probao sam i radio sa električnom bušilicom, ali nije to - to. Ima prevelik broj obrtaja, a kad se oni smanje - smanji se i snaga, pa ništa nisam dobio. Takođe, nema podešavanje jačine uvrtanja.
Tražio i tražio i nigde nisam našao. Na kraju, shvatam, niko to ne pravi. Zna li neko: zašto (bre) ?
[ Horvat @ 15.11.2007. 15:32 ] @
a zasto bi ti obican srafciger [pardon zavrtac tacnije odvijac] ukljucio u struju i vukao kabel?? ,pa ako si bas len imas akumulatorske,ali ne vidim svrhu da ti vuces produzivac po citavoj prostoriji da bi jedan zavrtanj odvio [odvrtio,kako god]...

tako da,nema smisla da se prave odvijaci "na struju" tj. "na 220V~"
[ bakara @ 15.11.2007. 15:47 ] @
Ja sam vidjao one kineske komplete sa hiljadu nastavaka da imaju punjac na kablu koji se gurne u bateriju bez njenog skidanja.

Tako da je to otprilike zicano-bezzicna verzija.
[ veljkoE @ 15.11.2007. 16:51 ] @
metabo : Sb E 600 R+L Impuls

pogledaj u woby hausu

nije reklama, nego ja imam tu busilicu i ima "specijalni" impuls sistem

veruj mi - to trazis
cena je oko 110 eura

a mozes i da zavrces sa obicnom profi busilicom
dakle ako imas neku sa pijace ona nema snagu da zavrce
sve ispod 90 eura nije busilica
[ Doberman @ 17.11.2007. 23:09 ] @
Makita i DeWalt prave ovo sto vam treba ali morate da znate da takav alat kosta od 250 evra pa na vise.
Pozz
[ mali genije @ 19.11.2007. 20:25 ] @
probaj sa ovom akumulatorskom neces se pokajati
[ vdambo @ 19.11.2007. 22:44 ] @
Reč je o tzv. Saubericama, odnosno alatima koje koriste radnici sa gipsanim tablama. Ove mašine su spec. pravljene za zavrtanje. I da, veoma su skupe - 200+ evrića.
[ Ji 4Tze @ 24.11.2007. 01:28 ] @
200€ nije skupo za komad alata koji će trajati dugo i raditi sve po kući što može, bušiti i zavrtati (sa kvačilom).
A svaka "profi" aku bušilica-zavrtač dolazi s punjačem i dve baterije i to je sasvim dovoljno za mnogo toga.
Ova makita je malo preskupa a koristi i Li-On baterije, koje se manje puta mogu puniti, svaka čast onom ko potroši "običnu" bateriju za sat vremena koliko se puni druga. Prosto, ne vredi tih para.

Ima DeWalt i za manje od 200€, DC740KA (12V, 1.3Ah) sam platio 14k din na akciji, sada je 16k. (mislim da ima samo 2 ispod nje slabije, ali i ova je baš ono, super za kuću i malo šire).

ovo je katalog generalnog uvoznika sa cenama

http://www.g-mm.si/slike/datoteke/dw_2007.pdf

A ima i aku bušilica-zavrtač i od 900din (sa jednom baterijom), ali to je već za rubriku verovali ili ne, danas sam video u jednom katalogu jednog velikog prodajnog centra :)