[ blaki @ 15.11.2007. 17:14 ] @
| Posle instalacije novog Ubuntua 7.10, ceprkajuci po opcijama, naidjem na podesavanja mreze. Otvorim, vidim, broji li broji pakete, browser nije aktivan, ma ni jedan program u funkciji osim X-a, modem ne zmirka. Stanje sledece

snimim i podatak sa SBB-a

Zatvorim browser, ostavim racunar i posle dvadesetak minuta (tacna vremena imate u dnu svake slike (prozora), vratim se i ponovo snimim podatke o mrezi na mom racunaru

pa podatak sa SBB-a

Prosudite sami. Sto je mnogo, mnogo je. Sramota.
|
[ hakinen @ 15.11.2007. 18:41 ] @
Odavno je poznato da se odredjena kolicina mb potrosi na stanje modema!
Tako da ne znam u cemu je tvoj problem!
Predji na flet i nerazmisljas o mb. :D
[ blaki @ 16.11.2007. 08:31 ] @
Citat:
hakinen: Odavno je poznato da se odredjena kolicina mb potrosi na stanje modema!
Tako da ne znam u cemu je tvoj problem!
Predji na flet i nerazmisljas o mb. :D
Ajme meni. 0,53 MB za 19 minuta. Mislis i dalje da je to provera stanja modema?
[ Slobodan Milivojevic @ 16.11.2007. 11:03 ] @
Iskljuci opciju za proveru update-a u ubuntu. Nikad nisam obracao paznju da li nesto trosi, jer sam na flat-u.
[ blaki @ 21.11.2007. 09:42 ] @
Dakle posle vise diskusija na forumu Ubuntu-a ja sam duzan i ovom prilikom SE JAVNO IZVINJAVAM gospodi iz SBB, jer je ova moja poruka indirektno aludirala da je greska do njih. Kako je sada izgleda i definitivno utvrdjeno da je greska (bug) u Ubuntu-u, otuda i moje javno izvinjenje.
Molio bih administratore da kada budu smatrali za potrebno ovu diskusiju i obrisu (kao inicijator iste valjda se to moze traziti ?), iz gore navedenog razloga, a i sto sam zeznuo sa slanjem ovih velikih slika, pa ljudi nepotrebno trose vreme na internetu.
Hvala unapred.
[ tosa @ 21.11.2007. 09:55 ] @
Ma dobro si prošao, još ti radi hard disk :)
[ peromalosutra @ 21.11.2007. 10:16 ] @
A koji je bug u pitanju? Meni je kompjuter ukljucen bar 12 sati dnevno nisam primjetio nista slicno, iako u pozadini radi i aMSN i jos neki servisi koji povremeno nesto povuku sa interneta. Ali opet nista znacajno, ne vjerujem da to iznosi vise od 2-3mB za tih par sati.
A sto se tice harda, pa evo, meni normalno radi vec godinu dana, mozda zato sto nemam laptop. :)
Poz.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.