[ dragan76 @ 29.11.2007. 21:46 ] @
| cao
imam ovu masinu nekih godinu dana i u zadnje vreme je pocela da zeza (izleda da im je vek trajanja 1 god!). Problem je sto od nekih recimo 4 pranja, 1 pranje nece da odradi, odnosno nece da ukljuci okretanje bubnja, a onda kad je prebacim na centrifugu onda nece ni da ukljuci centrifugu. Samo se cuje motor da kao nesto mulja, mulja, pumpa vuce vodu, a bubanj se ne okrece. Napominjem da ova ostala pranja odradi korektno kao da nista nije bilo. Izgleda kao da se umori. A recimo desi se da ovo pranje koje nece bude recimo prvo u toku dana.
da li je neko imao ovaj problem?
hvala,
dragan |
[ lazendicbora @ 29.11.2007. 22:16 ] @
Pojasni kako se motor čuje,..
dali se to dešava UVEK na prvom pranju svakog novog dana?
[ milan971 @ 28.01.2008. 18:33 ] @
Kd mene problem sa indesit wil85 nejavlja se da je ziva,bravica uredu,napajanje dolazi na modul i kontrolna lampica sija to je sve.
[ dragan76 @ 16.02.2008. 20:20 ] @
@milan971
jel ti masina radi ili ne?
mene i dalje isto ovo zeza. uhvatio sam sad pa je ukljucim nocu, pa ako nece da pokrene bubanj, onda samo resetujem i upalim ujutru i ona radi. naravno, problem je kada hocu da operem 2-3 masine za redom. Mozda proradi, a mozda i ne.
Proverio sam sve kontakte, otvarao je stari majstor (koji se ne razume u elektroniku) - kaze da je ok, stampanu plocu nosio kod coveka koji popravlja televizore i on kaze da je ploca ok.
Zao mi je 400 eur koje sam dao za nju, inace da je manje kostala odavno bih je izbacio kroz terasu.
dragan
[ seovic87 @ 17.02.2008. 00:57 ] @
problem ti je u kondezatoru - oslabio je. Treba ga zameniti, on se najčešće nalazi u zadnjem delu mašine kad skineš zadnji poklopac sa leve strane. Snage je 12,5uf kupi novi i zameni ga. Ako nećeš da sam menjaš javi mi se na e-mail pa ću ti ja zameniti.
ti prvo proveri fizički da li ti se motor okreće
proveri i remenicu na osovini motora da li se pomera napred nazad.
javi šta si uradio!
[ WAN @ 27.06.2008. 13:08 ] @
Da li mozda znate neki ovlasceni servis koji prodaje delove za indesit ves masine?
Zanima me konkretno hidrostat za pranje VBR85.
[ Marki4_YU @ 28.02.2009. 13:38 ] @
Pozdrav
Ja sam jedva uspeo da skinem kondezator koji mi deluje kao da je RCL filter. Napojni kabl je zaliven direktno u tu kutuiju. Nisam video oznaku od 12.5uF kao i zadnja ploca je komplikovana za skidanje pa sam skinuo onu sa strane. Sav sam se isekao dok sam otkacio kabl. Moje pitnaje je . Da li neko zna u cemu je problem ako masina primi vodu opere i okrene na ispiranje ali ne moze ispere i izcentrifugira. Model je indesit witl 105
[ VASSS @ 05.03.2009. 23:45 ] @
To nije condenzator nego RSO filter.A pumpa ne vuče nego izbacuje vodu.Verovatno je ladan lem na ploči u pitanju što se tiče centrifuge.
[ SABOTAGE @ 08.03.2009. 10:03 ] @
Zdravo svima,
Kupio sam ovu masinu kevi 2004 i do sada nismo imali nikakvih problema (mada sam primetio po forumima da su ljudi razocarani u indesit) ....e ta sreca se sinoc okrenula......vratanca su se u pranju otvorila i polomio se mehanizam za zakljucavanje on je udario u plasticno kuciste oko bubnja i polomio ga (ima rupa moze ruka da se gurne kroz nju) i nesto je zasmrdelo .
Dali postoji iko ko ima delove ovog tipa ili polovne ........
E da jedina zamerka je sto izgleda ko zardjali americki ford iz '47. godine.
HVALA unapred
[ test1234 @ 09.03.2009. 13:12 ] @
Ovo su masine sa elektronikama, nemaju kondenzatore
[ kwazimodo @ 16.03.2010. 08:35 ] @
pukla mi je bravica i drska na masini za veš Indesit w63t...najverovatnije trebaju da se menjaju cela vrata,jer je pukla plastika koja drzi osigurac na vratima....,,,,,,,,,interesuje me:
-da li imaju da se kupe cela vrata
-da li da kupujem cela ili da ostavim gumu sa ovih
i ima li neko neki savet u vezi promene ili da zovem majstora(tj.da li laik moze da zameni ista)???
[ mrbakero @ 31.03.2013. 19:15 ] @
ima li neko uputstvo na srpskom za indesit wil 105
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|