Citat:
101010:
Oni Citao sam review-ove za vecinu najopoularnijih bread-masina i problem najvecem broju korisnika je upravo dobiti zeljeni rezultat. Jer aparati cesto vec imaju podesene cikluse kao ves masina, podesene za specificnu mesavinu, cesto za odredjen brand brasna, kvasca, dotataka, itd. I iz nekog razloga mnogima ne uspeva da dobiju dobar hleb, da li je probelm u aparatima ili u amerima koji pisu te kritike :), ne znam.
Znam da malo kasnim (25 dana :)) ali evo
Ja imam jednu od ovih masina (cak jednu jeftinijih, oko 30eur), i primetio sam, da je jako vazno da su svi sastojci dobro izvagani.
Nije fora u brendu kvasca dodataka, evo recimo za "obican" hleb ide:
460 g brasna
250ml vode
2 male kasicice soli
2 velike kasike secera
2 velike kasike ulja/margarina/maslaca
(za ove 'kasike' se dobije posebna mera plasticna, pa mozes onim tacno da stavis koliko treba)
pise 7g suvog kvasca, a ja dajem 2/3 onog svezeg (u kocki, mislim da 40g)
znaci nista, sto ne bi moglo da se nadje u obicnoj prodavnici
Vazno jeste i to, da kvasac i so ne smeju da se dodiruju (pre ukljucivanja naravno), znaci so u vodu, preko brasno, i kvasac u brasno (jos pogotovu ako je ukljucena timer/delay funkcija).
Onda masina umesi testo, i kad je vec izmeseno pocne da pisti, i onda mozes da ubacujes dodatke (znaci bukvalno sve zivo, beli/crni luk, masline, semenke,...), i onda jos malo umesi, i greje da se testo 'digne'
Znaci treba tacno da se odmeri ono 'glavno' testo, a svi ostali dodatci idu posle, kad je testo vec napravljeno.