[ loodimilojko @ 24.02.2008. 19:54 ] @
znaci treba mi lepak slican sintelanu,tj da je isti ili slican po strukturi i nacinu nanosenja ali da nije agresivan prema nekim matrijalim kao polipropilen(sundjerasto vesnje na zvucnicima) stiropor,i sl. ako neko zna za neki a da ima da se kupi kod nas neka javi!!! hvala unapred!!
[ kristi1 @ 24.02.2008. 19:57 ] @
Ja sam sa Tigar lepkom lepio i sundjer i stiropor bez problema.
[ bantes9 @ 05.03.2008. 12:54 ] @
Ja sam stiropor za drvo (spolja, izdrzalo zimu) lepio silikonom, ali sam zaboravio kojim, ne moze svaki, a znace tamo gde budes kupovao koji ne nagriza stiropor.
[ Java Beograd @ 05.03.2008. 13:27 ] @
Silikon je odličan za potrebe lepljenja. Ima poseban silikon, "za ogledala" (dakle, osnovoa namena je lepljenje ogledala na zid, tj. pločice). Kažu da nije na "nitro bazi" i ne nagriza pojedine materijale koje bi neki drugi silikon / lepak nagrizao. E sad ne znam konkretno za sunđer / stiropor. U svakom slučaju, nije posebno skup (košta kao i običan silikon za kupatila), a ima ga u svim bolje snabdevenim farbarama. Vredi probati.
[ tdjokic @ 05.03.2008. 14:51 ] @
Ja sam "tonu" stiropora zalepio po stanu na zidove obicnim univerzalnim silikonom koji se prodaje po farbarama. Ne nagriza ga. Lepio sam jos neke druge stvari - plastiku, plutu itd. i uglavnom drzi dobro, a nista nije nagrizao. Kazem "ugalvnom drzi" jer neke glatke plastike ne drzi a na jednom mestu drzi levu cev a desnu ne drzi, a obe su od potpuno iste plastike, samo sto se desna mnogo zagrevala i, pretpostavljam "znojila", pa je ta tecnost odlepila silikon! Podmukla fora. Te cevi su mi za vazduh klima uredjaja - dovod i odvod (= vruc vazduh).