[ DSavic @ 10.03.2008. 14:13 ] @
| Problem je sledeći..
Želim da po potrebi zaštitim terasu od kiše i vetra ali tako da ne ugrozim funkciju terase (terasa je okrenuta ka severozapadu).
Ne želim da stavim roletne ili tendu zato što mi treba svetlosti a takođe neću da zastakljujem terasu PVC prozorima ili bilo čime tog tipa što se ne može lako skinuti i postaviti.
Odgovaralo bi mi nešto što je na principu harmonika vrata tako da mogu lako da skupim na drugom kraju terasa ili neka varijanta Šiber prozora koji se može lako skloniti i postaviti.
Vaša rešenja? |
[ Java Beograd @ 10.03.2008. 14:28 ] @
Pa čekaj, zar ćeš kod zatvorenih harminika vrata imati više svetlosti nego kod spuštenih roletni ?
[ DSavic @ 10.03.2008. 15:03 ] @
Ono što sam ja video je kombinacija nekih lakih PVC prozora i nekih šina po kojima se kreću spojeni prozori tako da se bez problema skupe i ne zauzimaju mnogo prostora . Video sam takvo rešenje na sajtu jedne firme u BG i stvarno je idealno..ali nemaju ispostavu u Novom Sadu.
[ veljkoE @ 10.03.2008. 16:49 ] @
sve zavisi od velicine terase, njene sirine i njene dubine
postoje razni sistemi i samo je bitno koliko novca si spreman da ulozis
ovaj aluminijumski sistem gore sa slike je izuzetno skup proizvod a za svoju cenu postoje mnogo bolja jeftinija resenja
naravno sve je stvar ukusa
naj interesantniji je:ALU klizni sistem sa 2 ili vise krila
pa varijanata sa otvaranjem cetveroklilnog "prozora" sa po 2 krila levo i desno ili klasicna terasa
uglavnom
tvoja zelja je specificna i zahteva solidnu kolicinu novca
i uvek postoji varijanta sa roletnama sto vec nije tvoja zelja
[ Marko Enter @ 08.09.2008. 12:47 ] @
DSavic: Si uradio nesto po pitanju zastaklivanja ??
pozdrav Marko
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.