[ gmhans @ 28.03.2008. 12:19 ] @
Da li bih, i kako, mogao da izvedem video nadzor vikendice koja je 5km udaljena od kuce i koja, sto je najgore, nema elektro instalaciju? |
[ gmhans @ 28.03.2008. 12:19 ] @
[ DarioBH @ 28.03.2008. 12:55 ] @
Imas ovako gotova rijesenja, a mozes i nesto improvizovati
http://www.securitycameraworld.com/long-range-transmitters.asp A za struju je malo problematicno, mozda kombinacija agregata i UPS-a, kamera radi samo kad senzor ispred nje detektuje pokret (radi stednje struje) kamera se napaja sa UPS-a sve dok ima struje kad se UPS isprazni pali se agregat sve dok se ne napuni UPS i sve tako. Samo ovako rijesenje ne da se ne isplati nego ti je isplatnije dovesti struju Al hajd kad si pitao da odgovorim [ gmhans @ 29.03.2008. 19:00 ] @
Hvala na odgovoru, problem je u tome sto nema elektricne mreze u blizini, inace pustio bih ja zlotvorima (lopovima) struju u zicanu ogradu, sve mi pokradose! (dobro ne bas 220V direktno, nego 110V preko trafoa)
[ Mister Big Time @ 30.03.2008. 17:02 ] @
Mislim da je ovo neizvodljiva operacija za to sto tebi treba. Jednostavnije ti je da stavis psa cuvara ili tako nesto od proverenih starih dobrih metoda. ;)
P.S. Tema nije za Home net. [ gmhans @ 31.03.2008. 10:22 ] @
E moji moderatori, ispremestaste ovu moju temu bez ikakve potrebe, a ocigledno da ni sami ne mozete da se dogovorite! Ali zato je Harman&Kardon audio pojacalo ostalo u rubrici TV-uredjaji, iako mu ocigledno tu nije mesto jer postoji soba Audio-elektronika. A sto se tice mog problema sa video nadzorom na daljinu, i dalje mislim da mora postojati neka wireless kamera koja bi se mogla napajati iz akumulatora, ili mozda alarm koji putem tel. linije javlja na odredjeni tel. broj, samo ako postoji ovakav alarm koji moze da koristi mobilni telefon n.pr. Ali, sad kad je tema premestana, pitam se da li ce neko kompetentan uopste ovo procitati! Vrlo ne profesionalno, mada ste mi u pocetku delovali kao vrlo ozbiljan forum...
[ bakara @ 31.03.2008. 11:21 ] @
Sad ti je tema na pravom mestu ;)
To sto ti zelis je malo teze izvodljivo, bez struje i bez neta... Meni jedino pada na pamet akomulatorsko napajanje i centrala sa GSM dojavom, na video nadzor zaboravi. [ Black_eyed @ 31.03.2008. 11:37 ] @
Bez struje to je pa... nemoguce, zar ne? Znaci nekakvno napajanje energijom moras imati, posto ti je mreza daleko jedino da ulozis pare u neki solarni panel koji ce preko dana puniti akumulator koji ce da napaja nekakvu opremu za nadzor.
Samo ce to da kostaa... [Ovu poruku je menjao bakara dana 31.03.2008. u 17:30 GMT+1] [ Milos038 @ 03.04.2008. 12:46 ] @
Upravo tako,isuviše je skupo,najpovoljnije rešenje su akumulatori koje ćeš nositi kući na smenu i dopuniti (s obziroma da ti kuća nije daleko)
[ drani @ 09.04.2008. 10:38 ] @
A ovako nešto ?
http://www.***.co.yu/Solarni%20paneli.htm [Ovu poruku je menjao momsab dana 09.04.2008. u 12:28 GMT+1] [ fdjole @ 01.05.2008. 10:41 ] @
Hmmm, a pored struje i opreme za nadzor ti je potreban i neko ko će da nadzire.
Inače ćeš bez opreme da ostaneš. Možda ipak banatski alarm - kerâ (kuče) ili bosanski (medved). + uz opasnost da odem u off : ja sam problem sa čuvanjem vikednice rešio dogovorom sa nekim lokalnim bajom koji je usput i lovac entuzijasta (poznato je svima u okolini da je naoružan do zuba ;)) ) Čovek sa svega par flaša nečega i povremeno po 50-100€ za neki posao tipa košenje, zalivanje i sl., pazi na moju vikendicu kao na rođenu. Naravno, stavljeno mu je do znanja da ako se ikada išta bude desilo - ostaje bez tih povremenih lepih prihoda. Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|