[ KULJA111 @ 01.04.2008. 20:24 ] @
| Kupio sam AVC527 ss IR kameru sa 24 diode i PICO2000 karticu. Instalirao sam DICO softver i ukljucio MOTION DETECTION mod snimanja. Po danu je sve OK, funkcionise odlicno ali cim kamera predje u nocni mod snimanja nastaje problem jer MOTION DETECTION ne reaguje pri normalnom prolasku kroz polje, nego se snimanje pali tek kad pocnem da skacem i masem rukama. A pali se na insekte koji nocu prolecu blizu objektiva. SENSITIVITY sam podesio na 30% jer se na vecem procentu snimanje pali na svakog komarca koji proleti. U prodavnici gde sam kupio opremu mi kazu kako je to normalno i da senzor pokreta ne radi nocu, vec samo IR diode ?!?!? Totalni sam laik u vezi ovoga, pa molim za pomoc ili savet... |
[ Milos038 @ 03.04.2008. 12:35 ] @
To da detektor pokreta ne radi noću mi nije baš najjasnije,ali sta sad
Možeš da staviš neki IC detektor i da podesiš da snima kad on odreaguje a ne na klasičan motion
Mada,kad malo bolje razmislim... Šta si očekivao za 70-ak evra
[ KULJA111 @ 03.04.2008. 22:47 ] @
Pozdrav Milose i hvala na odgovoru... svestan sam da je to niskobudzetno resenje... Bilo bi bolje da sam pitanje formulisao ovako: Da li je normalno da senzor kamere(AVC527) za detekciju pokreta(koji inicira pocetak snimanja) ne radi nocu? U mom slucaju ipak radi ali samo kada se razmasem :) Da li je to normalno za pomenutu kameru ili je problem u kartici koja je ultra niskobodzetna(20e)... Nadam se da sam bio jasniji... Inace posedujem lampu sa senzorom koja nocu reaguje na pokret i pali svetlo. Mislim da bi tako trebao da funkcionise i senzor kamere u nocnom rezimu rada ili nisam u pravu?!
[ Milos038 @ 04.04.2008. 12:39 ] @
Senzor pokreta kod kamere ne postoji
Sama kartica radi taj posao,odnosno snima kada ima promene na slici
Kada kamera AVC 527 pređe u noćni režim ona je crno bela (što je normalno),međutim slika je isuviše loša,odnosno slabi su kontrasti i kartica malo teže registruje da postoji kretanje
Ja mislim da to možeš da rešiš na PICO softveru tako što ćeš staviti maksimalnu osetljivost za motion
[ Milos038 @ 04.04.2008. 12:41 ] @
Preporuka:
IC diode ti nikada neće zameniti drugi vid osvetljenja i toplo preporučujem da postaviš reflektor ili sijalicu sa detektorom pokreta da osvetljava taj prostor
[ Horvat @ 06.04.2008. 15:23 ] @
preporuka- iznad kamere stavis sijalicu koja se pali na motion ,to barem radi,i onda svaki put kada se upali sijalica upali se i kamera ,jer neko prodje
[ dr.NPN @ 10.04.2008. 02:03 ] @
Sve, sve, ali zasto PICO, pa to je nagore parce softvera...
Hawell da si uzeo ili bar Kodikom, bolje je... A nije nesto skupo [kodikom]
[ KULJA111 @ 10.04.2008. 14:25 ] @
Hvala na odgovorima, sada mi je puno jasnije kako sistem funkcionise... a zasto PICO, nemam pojma ali verovatno zato sto je najjeftiniji :)... ja sam sa karticom i DICO softverom koji koristim skroz zadovoljan sa izuzetkom ovih ovih ''nocnih problema"... procesor Athlon dual core 4000+ nadzor i ne oseti, tako da je racunar upotrebljiv za sve druge stvari za koje ga koristio i pre ugradnje nadzora... Mom prijatelju je "profi firma" (mislili smo da je profi) uradila video nadzor za dobru lovu, a ugradili su PICO karticu. Za karticu sam tada prvi put i cuo, a tek kasnije sam na forumima saznao sta je PICO2000...
[ Milos038 @ 13.04.2008. 15:04 ] @
Citat:
dr.NPN: Sve, sve, ali zasto PICO, pa to je nagore parce softvera...
Hawell da si uzeo ili bar Kodikom, bolje je... A nije nesto skupo [kodikom]
Kodicom je dosta skuplja od Pico
Kodicom traži jači PC nego Pico
Kodicom preuzima sve administratorske permisije i računar se ne može koristiti u druge svrhe
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.