[ zuja1 @ 12.04.2008. 22:53 ] @
Kupio sam stan u kome se po sobama nalazi patos. Postavljen je pre 40 godina. Ofarban je i naravno bio je zastrt itisonima od zida do zida.
On deluje zdravo. Ideja mi je da nađem hobl mašinu za parket i da ga preglačam, a onda premažem lakom.
Komšija iz stana do mog mi kaže da je povadio parket, da je bio zdrav u potpunosti, odozdo je daska bila žuta kao zejtin, da je sakriveno(u falc) pričvršćivan ekserima za štafle koje su visine 10 cm, a međuprostor je bio popunjen peskom. U toj demontaži nije mu ni jedan patsni deo ostao ceo tako da to sad koristi za pripremu roštilja.
Moja dilema je: hteo bih da ga zadržim i prehoblujem i lakiram, ali... Naime smatram da taj pesak koji je u debljini od 10 cm nije adekvatan izolator, pogotovu što je moguće i da stvara prašinu, prilikom hodanja. Samo još da napomenem da je stan u visokom prizemlju, i da su ispod podrumske prostorije.
Mislio sam da ga zadržim jer smatram da je drveni patos lep i ne treba ga prekrivati, pogotovo ne od zida do zida.
Ili ga izvaditi pa položiti a da u tu debljinu 10-12 cm uradim podno grejanje na plin ??
[ brainless @ 13.04.2008. 09:39 ] @
nisam bas strucan, ali mislim se podno grejanje radi iskljucivo sa plocicama.. a to se tice osvezavanja, mislim da je bolje da majtor to odradi, nije velika cifra u pitanju. Meni je majstor to odradio u dnevnoj sobi pre par god, mislim da , kao hoces to kvalitetno da odradis,
treba profi masina, i profi "ruke".
[ zuja1 @ 13.04.2008. 11:12 ] @
Ako ga budem zadržao, svakako će majstor imati posla.
Ako se odlučim da ga izbacim onda podno grejanje i svakako keramičke pločice, to mi je jasno.
Ali šta sa onim peskom između štafli, vaditi ga pa staviti stirodur?
Stručnjaci sa iskustvom šta raditi?
[ bakara @ 13.04.2008. 15:55 ] @
Citat:
zuja1: A
Ali šta sa onim peskom između štafli, vaditi ga pa staviti stirodur?
Stručnjaci sa iskustvom šta raditi?

Pesak bacis naravno :D

Ako hoces da uradis kako treba podno grejanje onda ti treba ovo:
http://www.austrotherm.com/imp...ect/katalog_podno_grejanje.pdf
a preko se postavi ravnajuci sloj.

Za podno grejanje mozes koristiti i laminat.
[ Marko Enter @ 13.04.2008. 21:54 ] @
Citat:
bakara:

Za podno grejanje mozes koristiti i laminat.

Za podno grejanje mislim da treba poseban laminat namenjen za to , ja imam podno grejanje na keramickim plocicama i stvarno je extra stvar , i stedljivije je mnogo , npr nemoras da zagrevas vodu na 60-70 nego na 40-45 i greje super

pozdrav Marko