[ indicator1 @ 28.05.2008. 14:37 ] @
| Napravio bih neku aplikaciju (prilicno veliku, skoro 2 kvm povrsine) za zid od obicnog medijapana, 20mm debljine. Hteo bih da je ofarbam disperzijom (kojom je ofarban zid iza) da deluje kao da je deo zida. E sad ono sto me zanima da li mogu da disperziju nanesem direktno na medijapan a da to za par godina ne otpadne ili mora neki prajmer. Video sam da neki savetuju da se samo povrsina impregnira rastvorom tutkala u vodi, ali ne znam dali je neko to vec isprobao. Kako sa farbanjem bocnih ivica, to mi deluje dosta poroznije nego prednja povrsina? |
[ Java Beograd @ 28.05.2008. 18:50 ] @
Nisi napisao da li je spoljni ili unutrašnji zid. Ako je unutrašnji - ne moraš ničim da impregniraš ili šta god. Trajno ćeš ofarbati i neće se ljuštiti. A i zašto bi ? Ja sam na lođi napravio "tavanče", tj. veliku policu od špera neposredno uz plafon lođe. Dakle nije izloženo kiši, ali jeste niskim temperaturama i vlazi. Šper sam ofarbao poludisperzijom i evo ima već oko 5-6 godina, izgleda kao novo !
[Ovu poruku je menjao Java Beograd dana 28.05.2008. u 20:02 GMT+1]
[ indicator1 @ 28.05.2008. 19:02 ] @
U pitanju je unutrasnji zid, znaci niti je hladno niti vlazno.
[ Java Beograd @ 28.05.2008. 19:39 ] @
Kao što rekoh - slobodno kreči. Samo, paziš na ono osnovno, da bude čisto, bez prašine, suvo, nikako masno. Mislim, klasika farbanja ...
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.