[ filip_caca @ 16.07.2008. 15:54 ] @
u dnevnoj sobi sam imao viseci luster pa sam ga zamenio sa zidnom lampom ili kako se vec zove... je lepo radilo zadnja 3 meseca odkad je montirano,juce nece da upali nema sanse svetluca sa 10% pa izgasim prekidac posle nece ni toliko...kupio sam novu kruznu sijalicu:

ali opet isti problem...
sta bi moglo da bude,ja sumnjam na kondenzator koji se ukljucuje na lampu...
hvala

[Ovu poruku je menjao bakara dana 16.07.2008. u 18:16 GMT+1]
[ Predrag Supurovic @ 16.07.2008. 16:06 ] @
Moze biti kondenzator a moze biti i da je starter.
[ bakara @ 16.07.2008. 17:17 ] @
A da li si siguran da je lampa ispravna?
[ filip_caca @ 16.07.2008. 21:43 ] @
lampa tj sijalica je ispravna tj nova.
mislim da je starter ili kondenzator posto je kretala da sija 10% i ni makac vise...
sad ako je kondenzator kako da ga zamenim?
starter nemam pojma staje,koliko ja vidim onde ima samo transformator i kondenzator...
slika

[ bakara @ 16.07.2008. 22:37 ] @
Citat:
filip_caca:
starter nemam pojma staje,koliko ja vidim onde ima samo transformator i kondenzator...
slika

Trafo je u stvari prigusnica (ili balast), a starter izgleda ovako (verovatno za njega mislis da je kondenzator)

Ako je lampa nova verovatno je starter, procitaj snagu startera i kupi novi kostaju oko 20tak dinara.

Evo i neke seme povezivanja koju sam na brzinu nasao mozda ti pomogne:

Najbolje bi bilo da si ti postavio sliku da razjasnimo sta je sta...
[ filip_caca @ 17.07.2008. 09:47 ] @
Hvala bakara,evo slike(jeste da je losa,slikao sam kamerom sa laptopa ali moze da se vidi)

Ako mozes bakara ili bilo ko da napise sta bi trebalo da kupim pre 2 jer dotad radi pijac :)
i da kako se skida starter,samo povucem na dole...

[Ovu poruku je menjao bakara dana 17.07.2008. u 15:34 GMT+1]
[ Predrag Supurovic @ 17.07.2008. 10:51 ] @
Starer ti je onaj plasticni cilindar u gornjem delu slike. Zakreni ga (misli u smeru kazaljki na satu) i izvadi. Ak ne ide, probaj u drugom smeru, osetices pod prstim kada se oslobodi izlezista.

[ bakara @ 17.07.2008. 14:30 ] @
Citat:
filip_caca:
Ako mozes bakara ili bilo ko da napise sta bi trebalo da kupim pre 2 jer dotad radi pijac :)
i da kako se skida starter,samo povucem na dole...

Da, kao sto sam i mislio, nema tu nikakvog kondenzatora, samo starter...

Skidas ga tako sto ga zakrenes u levo u povuces prema sebi (vracas naravno obrnuto)

Sasvim sigurno je do njega (startera) obrati paznju na snagu u watima i kupi isti (ili jaci) takav.
[ filip_caca @ 19.07.2008. 15:52 ] @
Hvala svima naredio sam ;)
starter ima kondenzadoru sebi