[ suncobran @ 28.07.2008. 12:15 ] @
| Imam Indesit wa8 masinu za pranje vesa 4 godine ali u poslednjih godinu dana me malo @##$!@.
Pre godinu dana prilikom ukljucivanja programator je poceo da se okrece konstantno i da izbacuje vodu sa praskom.
Pozvao sam servis i oni su je resetovali i to je sve bilo ok.
Juce je ponovo poludela. Opet se isto desavaProgramator dugme se okrece konstantno uz zvuk klik i pri tome izbacuje vodu.
Pokusao sam da je resetujem klasicnom metodom. Programator na tacku pa On/Off , pa ispiranje ..... ali ne ide.
Da li neko zna za neki bolji vid reset-a. Tipa iskljuce se neki kablici pa se malo ceka, pa onda neka dva dugmeta zajedno itd.
Jer ako mi je otisla elektronika to kosta oko 100evra.
Bogme bacicu je u staro gvozdje i kupiti novu Candy.
Pomoc
Hvala, dejan |
[ alobre @ 02.01.2009. 14:43 ] @
Imamo isti problem u kuci sa istom ves masinom.Programator se neprestano vrti i izbacuje vodu dok je i istovremeno ubacuje.Da li ste resili vas problem i imate li neki kontakt tel od servisa??
HVALA
[ test1234 @ 03.01.2009. 02:52 ] @
Na toj masini bilo sta da crkne, programator se tako ponasa. Ako umes proveri: grejac, cetkice, termo otpor, pumpu ostalo mora majstor. Resetuj pa stavi samo na centrifugu. Ako odrdi otisao ti je grejac.
[ alobre @ 04.01.2009. 10:21 ] @
>
> Molim te, kako se resetuje,
>
[ test1234 @ 05.01.2009. 08:45 ] @
Prvo izvadis utikac iz struje, zatim za pola sata ponovo ubacis utikac u uticnicu, predhodno programator stavis na onu crnu tacku na kraju svakog programa(bilo koju). Tada lampica ukljucenja zatreperi nekoliko puta brzo i onda pocne ravnomerno da treperi. Tada je reset zavrsen. Sada iskjucis masinu i postavis na recimo centrifugu i ukljucis. To je to ukratko.
[ mara146 @ 14.01.2009. 20:22 ] @
imam indesit masinu wgd1035t ne znam koliko je stara pukla mi je rucica na vratima za otvaranje imate li kakav broj servisa da to mogu kupiti.
HVALA UNAPRIJED
[ test1234 @ 16.01.2009. 10:12 ] @
Citat: mara146: imam indesit masinu wgd1035t ne znam koliko je stara pukla mi je rucica na vratima za otvaranje imate li kakav broj servisa da to mogu kupiti.
HVALA UNAPRIJED
Imas u istocnom Sarajevu o-Google-aj malo.
[ pisac @ 08.11.2009. 13:56 ] @
Crkla mi Indesit 105t, stalno izbacuje vodi i programator vrti beskonačno a lampica trepti lagano (isto kao kad završi pranje).
Resetovao sam je (vadjenjem struje i postavljanjem na "tačku"), više puta, i reset je uspešan, ali čim joj dam da nešto (bilo šta) odradi, opet počne da vrti programator i radi sve navedeno.
Probao sam i da pustim centrifugu posle reseta. Dešava se sledeće: Mašina počne lagano da vrti bubanj i izbacuje vodu (priprema se za centrifugu, isto ponašanje kao dok je bila ispravna), a onda posle 5-6 sekundi nešto cakne i bubanj stane (izbacivanje vode nastavi), lampica se ugasi na više sekundi, a onda lampica počne lagano trepti i programator da se vrti, i tako ostane do besvesti...
Ima li neko ko poznaje ovu mašinu da me uputi kako da bliže lociram kvar.
P.S. Hiiiiitnoooo, gomila nam se prljav veš
[ gti2 @ 08.11.2009. 14:03 ] @
Proveri za pocetak grejac i senzor temperature.
[ pisac @ 08.11.2009. 14:10 ] @
Pa baš sam pomenuo centrifugu kao primer jer tokom centrifuge ne koristi grejač. Mislim, nije mi logično da neće da odradi ni centrifugu ako je otišao deo koji neće biti ni potreban za centrifugu.
Ali, ko zna, sve je moguće.
[ gti2 @ 08.11.2009. 14:14 ] @
Vecina masina pre startovanja programa odradi neku vrstu testa ispravnosti komponenti.Nije sve tako crno belo kao kod starih modela.
[ ybeelsec @ 08.11.2009. 16:00 ] @
Probao sam i da pustim centrifugu posle reseta. Dešava se sledeće: Mašina počne lagano da vrti bubanj i izbacuje vodu (priprema se za centrifugu, isto ponašanje kao dok je bila ispravna), a onda posle 5-6 sekundi nešto cakne i bubanj stane (izbacivanje vode nastavi)
a da provjeris taho na elektromotoru (mozda je cak dovoljno da iskljucis i ponovo ukljucis konektor od elektromotora)
[ pisac @ 08.11.2009. 18:52 ] @
Čemu služi "taho" na elektromotoru, i kako da ga proverim (i kako izgleda)?
Mašina je inače crkla pri prvom uključenju nakon (tokom) velike vlage u kupatilu koja je nastala jer je crevo za vodu iza mašine neprimetno (kap po kap) curelo tokom noći. Možda to može da ukaže na neki eventualni uzrok (a možda je i samo slučajnost).
[ gti2 @ 08.11.2009. 19:00 ] @
Taho,najprostije receno,meri obrtaje motora i salje podatke procesoru.Na taj nacin procesor zna na koliko se obrtaja motor/bubanj vrti.
[ pisac @ 09.11.2009. 17:06 ] @
To sam i pretpostavio, ali ne znam kako da proverim da li radi.
Koji je princip rada na dotičnoj mašini (magnetni, kontaktni...), kako izgleda, kako se proverava?
[ gti2 @ 09.11.2009. 17:24 ] @
To je mala spulna,fiksirana na zadnji deo osovine motora.Prilikom okretanja motora indukuje napon.
[ ybeelsec @ 10.11.2009. 00:07 ] @
u principu to je ovo mada se mozda na tvojoj masini nesto razlikuje
[ pisac @ 11.11.2009. 20:01 ] @
Čini mi se da nisam trebao da kupujem novu mašinu, već da opravim moju staru kandi mašinu koja je mogla da radi i bez grejača, i sa poluispravnim motorom, i sa otvorenim vratima, itd... Na kojoj sam mogao u svakom trenutku usred pranja da promenim program na bilo koji drugi, i koja je ljudski ispirala veš ne štedeći vodu.
[ pisac @ 18.11.2009. 21:09 ] @
Ah, evo, mašina je bila isključena iz struje od kada sam napisao zadnji post, i sada sam je uključio, i radi.
Kod mene u kući je već više godina običaj da se uređaji tako ponašaju: prestane da radi, prođe neko vreme, i proradi. Tako je sa TV-om, tako je sa frižiderom, a evo i sa veš mašinom.
:-)
[ pisac @ 22.12.2009. 22:42 ] @
Vlaga!
Desilo se opet, nije htela da radi ceo dan, onda sam pustio kalorifer da greje iza mašine, i proradila je posle 10 minuta.
Copyright (C) 2001-2024 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|