[ Miloja @ 23.08.2008. 13:55 ] @
Sta je po vasem misljenju najbolje: Aube Sigenia, Winkhouse, Roto, GU ili nesto trece...

I u cemu je razlika izmedju ovih okova tj. sta ce se desiti ako stavim neki najjeftiniji i najgori okov?

P.S. Voleo bih da znam koji od okova je najskuplji a koji najjeftiniji, ako neko zna...

[Ovu poruku je menjao Miloja dana 23.08.2008. u 15:15 GMT+1]
[ Miloja @ 25.08.2008. 14:47 ] @
Zar stvarno niko ne zna koji su okovi najbolji, najskuplji i u cemu bolji od ostalih?
[ Black_eyed @ 25.08.2008. 17:44 ] @
Verovatno je dosta ljudi na godisnjem...veljkoE je korisnik koji je strucan za ovu oblast, pa ako bude primetio temu...

Od ovih tvojih znam da su Sigenia i GU dobri (kod sebe imam GU okove na prozorima i evo posle godinu dana nemam zamerke). Mislim da je Sigenia br.1 sto se tice okova ali uzmi ovo sa rezervom jer se ne bavim ovim stvarima.
[ whitie2004 @ 26.08.2008. 07:21 ] @
Kupi ti nemacke okove i ne brini. Samo, GU ima Uni-Jet za Evropu i Corvus seriju iz Turske. Slicno i ostali. WinkHaus je nekad imao slogan da su cisti Nemci, ali su sad malo posli i na istok, Ceska, Poljska - jos se ne pominje Turska i arapi. Sa svoje strane Turci kloniraju sve zivo i nema sanse da ti kao kupac primetis razliku. Najzad okovi se proizvode u vise klasa sigurnosti i ti mozes traziti povecanu sigurnost i kvalitet - uz povecanu cenu.
[ veljkoE @ 26.08.2008. 15:32 ] @
ma video sam temu, samo jednostavno nisam znao sta da odgovorim

lako je prepoznati los okov, iz ugla jednog majstora

pitas odakle je
ako kazu - domaci , turski...
zaobidjes

al znas kako je
ne znam za sta ti je bitna informacija
da li kupujes prozore
ili planiras da pravis prozore

uglavnom
GU i Sigenija si odlicni okovi - znam
vabis je domaci okov i radi...
al ima jos uvek slabih tacaka
jedan deo mu konstantno puca( desava se cesce nego sto bi trebalo) i onda krilo umesto da kipuje, ono izleti napolje i stoji zakaceno za makazu - uzas za neku domacicu

ovi ostali
mogu samo da kazem iz sistema : rekla - kazala
onda bolje nista ne kazem
:)
Srbija ti je zemlja kompezacija - ko zna sta je ko dobio i s kim se nagodio
znas kako, uz dobar profil ne ide los okov, al opet, sve je moguce
[ Miloja @ 26.08.2008. 18:05 ] @
Kupujem PVC za stan.

Za isti profil sam dobio manju cenu za 100e, pri cemu je skuplja ponuda sa Sigenijinim okovima a jeftinija sa ROTO okovima, kada je u pitanju Veka profil.
Sto se tice Rehau profila takodje sam dobio nizu ponudu za 100e pri cemu je jeftinija ponuda sa WINKHOUSE okovima a skuplja sa Sigeniom.

E sad zanima me sta je najbolje uzeti od okova i profila i koje su posledice ako uzmem nesto sto je loseg kvaliteta? Sta ako okov pukne? Da li se moze zameniti?

[ veljkoE @ 27.08.2008. 15:44 ] @
pa cena nekog okova za PVC je od 20 - 30 eura( nisam bas siguran, al tu je negde), + ugradnja, moze da bude 50 eura

al idi ovom racunicom
ako stan kosta po kvadratu - 1000 eura
da li je bitna cifra od 100 eura

vecera za 4 osobe

a ako ti je bitan kvalitet - zasto uopste radis PVC

ma ovo ti je vrzino kolo

;)
[ Miloja @ 28.08.2008. 13:40 ] @
Citat:
veljkoE: pa cena nekog okova za PVC je od 20 - 30 eura( nisam bas siguran, al tu je negde), + ugradnja, moze da bude 50 eura

al idi ovom racunicom
ako stan kosta po kvadratu - 1000 eura
da li je bitna cifra od 100 eura

vecera za 4 osobe

a ako ti je bitan kvalitet - zasto uopste radis PVC

ma ovo ti je vrzino kolo

Valjda je PVC kvalitet.
[ veljkoE @ 28.08.2008. 14:59 ] @
eh

kad gledas na trzistu stolarije
ima razlike u ponudi PVC profila i u odnosu na taj izbor - moze da se izabere kvalitetan sistem

a da li je PVC kvalitet - stvar ukusa - ali o ukusima vec ne vredi raspravljati

[ Miloja @ 29.08.2008. 00:53 ] @
Veka+Sigenija. Nadam se da je to dobar izbor...

Ako nije sta jeste?

P.S. ne bi posle da se kajem
[ gojava @ 29.08.2008. 07:41 ] @
Nekako imam utisak da okovi mnogo lepše i "mekše" rade kad su ugrađeni na PVC nego na aluminijumsku stolariju. To je subjektivno zapažanje, ali bih voleo da znam da li još neko ima ovakav utisak.
[ veljkoE @ 29.08.2008. 16:44 ] @
he he he
izgleda da stvarno nisi probao dobar aluminijumski prozor sa kvalitetnim okovom i masivnom livenom alu ruckom a ne tamo nekom plastikom
[ Miloja @ 30.08.2008. 15:26 ] @
Citat:
veljkoE: he he he
izgleda da stvarno nisi probao dobar aluminijumski prozor sa kvalitetnim okovom i masivnom livenom alu ruckom a ne tamo nekom plastikom

Probao sam dobar PVC prozor sa kvalitetnim okovom i masivnom livenom plasticnom ruckom i bio bih zadovoljan da takav bude u mom stanu.
[ veljkoE @ 30.08.2008. 18:56 ] @
postujem tvoj izbor

kad bude sajam gradjevine u BG poseti ga i videces raznih odlicnih stvari na tom polju ( a i sire )
a moze i da se poredi

[Ovu poruku je menjao veljkoE dana 01.09.2008. u 19:49 GMT+1]